Držanje i upotreba vatrenog oružja
Moderator: Krokodil Behko
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4467 times
- Been thanked: 3448 times
- Status: Offline
Re: Oružje u kući
Imam ono lovacko, i to cijeli arsenal, jer lovim. Samo je uredno zamandaljeno u sef za oruzje, skroz popravlima.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Rijetko ko u BH ima dozvolu za držanje oružja. Većinom su to lovci i ljudi koji zbog posla moraju imati oružani listCiklama wrote:Pa valjda ima procedura kako doći do pištolja, lovačke puške. Zar nije jedinsven zakon? Ili je to zbog nelegalnog posjedovanja oružja?
-
Ciklama
E nek' neko kaže da smo mi Divlji zapad. Ima nelegalnog oružja i kod nas, ali se masovno oružje legalizuje ... samo bih ja zakon pooštrila.JCR wrote:Rijetko ko u BH ima dozvolu za držanje oružja. Većinom su to lovci i ljudi koji zbog posla moraju imati oružani listCiklama wrote:Pa valjda ima procedura kako doći do pištolja, lovačke puške. Zar nije jedinsven zakon? Ili je to zbog nelegalnog posjedovanja oružja?
To se kod vas legalizuje jer imate zakon o samoobrani. Kod nas tog zakona nema i legalan pištolj je samo trošak. To je razlog ilegalnog oruzja
-
Spanac_113
- Inventar foruma

Govorim samo o primjerima, a oruzje je zato jeftinije 10 puta nego u SAD-u. Najbolji mi jaran mogo uzet AK-47 za nekih 300 maraka i takve i jesu ulicne cijene po Zenici, a o bombama da ne govorim 
-
Spanac_113
- Inventar foruma

'radio' sam s tipom par mjeseci oko 2000te. cijela fora je bila u tome koliko AB2ki mozes u komadima prebacit iz HR do Francuske.
X10 profit
X10 profit
-
Ciklama
Jarane, ja sam u BiH.JCR wrote:To se kod vas legalizuje jer imate zakon o samoobrani. Kod nas tog zakona nema i legalan pištolj je samo trošak. To je razlog ilegalnog oruzja
-
Trepavica
Ja ne shavatam ljude koji imaju oruzje ( na Bosnu mislim) i djeci da je to oruzje pristupacno...vlo cesto nesrece se dese bas iz tog razloga..sto to oruzje nije shvaceno kao ozbiljna stvar... 
* sto dalje od mene, to bolje*
Ima, ali nije ista za sve drzave u US. Od kako se onaj pokolj djece desio ovdje kod mene, zakon je promijenjen, pa sad se prolazi kroz striktne preglede, ukljucujuci psiholoske. Naravno da ima ilegalnog oruzja, ali je broj znatno manji od kako je novi zakon na snazi.Ciklama wrote:Pa valjda ima procedura kako doći do pištolja, lovačke puške. Zar nije jedinsven zakon? Ili je to zbog nelegalnog posjedovanja oružja?
Nekad je bilo kome god se cefne moze dobit oruzje samo sa vozackom i da ceka par sedmica. E nece da moze vise.
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
-
Spanac_113
- Inventar foruma

Ciklama wrote:Jarane, ja sam u BiH.JCR wrote:To se kod vas legalizuje jer imate zakon o samoobrani. Kod nas tog zakona nema i legalan pištolj je samo trošak. To je razlog ilegalnog oruzja
ciklama
Jel ovo 100% istina i važi za sve države u USA?Jagoda wrote:Ima, ali nije ista za sve drzave u US. Od kako se onaj pokolj djece desio ovdje kod mene, zakon je promijenjen, pa sad se prolazi kroz striktne preglede, ukljucujuci psiholoske. Naravno da ima ilegalnog oruzja, ali je broj znatno manji od kako je novi zakon na snazi.Ciklama wrote:Pa valjda ima procedura kako doći do pištolja, lovačke puške. Zar nije jedinsven zakon? Ili je to zbog nelegalnog posjedovanja oružja?
Nekad je bilo kome god se cefne moze dobit oruzje samo sa vozackom i da ceka par sedmica. E nece da moze vise.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
I wish:( Vazi u mojoj drzavi, vecina odbija da usvoji taj zakon. Mislim da se provelo i u NY i MA.Lebowski wrote:Jel ovo 100% istina i važi za sve države u USA?Jagoda wrote:Ima, ali nije ista za sve drzave u US. Od kako se onaj pokolj djece desio ovdje kod mene, zakon je promijenjen, pa sad se prolazi kroz striktne preglede, ukljucujuci psiholoske. Naravno da ima ilegalnog oruzja, ali je broj znatno manji od kako je novi zakon na snazi.Ciklama wrote:Pa valjda ima procedura kako doći do pištolja, lovačke puške. Zar nije jedinsven zakon? Ili je to zbog nelegalnog posjedovanja oružja?
D.I.L.L.I.G.A.F.
Ciklama wrote:Jarane, ja sam u BiH.JCR wrote:To se kod vas legalizuje jer imate zakon o samoobrani. Kod nas tog zakona nema i legalan pištolj je samo trošak. To je razlog ilegalnog oruzja
Zbog cega ne shvatas. Dosta ljudi sa razlogom živi u strahu od toga da će se zaratit' ponovo. Niko ne želi da bude OPET nepripremljen i bez ičega tako da čuva oružje, ali slažem se da ga treba sakriti od djeceTrepavica wrote:Ja ne shavatam ljude koji imaju oruzje ( na Bosnu mislim) i djeci da je to oruzje pristupacno...vlo cesto nesrece se dese bas iz tog razloga..sto to oruzje nije shvaceno kao ozbiljna stvar...
A vidim, piše gore.Jagoda wrote:I wish:( Vazi u mojoj drzavi, vecina odbija da usvoji taj zakon. Mislim da se provelo i u NY i MA.Lebowski wrote:Jel ovo 100% istina i važi za sve države u USA?Jagoda wrote:Ima, ali nije ista za sve drzave u US. Od kako se onaj pokolj djece desio ovdje kod mene, zakon je promijenjen, pa sad se prolazi kroz striktne preglede, ukljucujuci psiholoske. Naravno da ima ilegalnog oruzja, ali je broj znatno manji od kako je novi zakon na snazi.Ciklama wrote:Pa valjda ima procedura kako doći do pištolja, lovačke puške. Zar nije jedinsven zakon? Ili je to zbog nelegalnog posjedovanja oružja?
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
-
Alpha
- Inventar foruma

kakvih budala danas ima moracovjek ima ubjedjivac sa sobom
moja igracka, walter brani Sarajevo

moja igracka, walter brani Sarajevo

▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10019 times
- Been thanked: 11905 times
I dalje sam mišljenja, da ljudi kao ja ne bi smjeli imati oružje u kući.
Npr, neki provalnik. Ubio bih ga ko muhu.
A tek što katkad dobijem želju da ubijem neke bandite po ovoj državi
Npr, neki provalnik. Ubio bih ga ko muhu.
A tek što katkad dobijem želju da ubijem neke bandite po ovoj državi
-
dacina_curica
Jok, ne dolazi u obzir, nema sanse pa ni da je zakljucano u sef u sefu. 
Nozeve naravno da imam (probajte vi izrezati tikvu il' lubenicu bez noza
) ali ne razmisljam o njima kao oruzju (protivljudskom jelte, protivpovrtnom svakako).
Nemam potrebe za tim ionako, jest' da zivim u jednom od "ozloglasenih" gradova good ol' U.S of A. ali u mom "selu" sve tamaM.
Imam alarmni sistem u kuci, posto smo dijete i ja sami, ali u biti mi ni to nije preko potrebno.
Nozeve naravno da imam (probajte vi izrezati tikvu il' lubenicu bez noza
Nemam potrebe za tim ionako, jest' da zivim u jednom od "ozloglasenih" gradova good ol' U.S of A. ali u mom "selu" sve tamaM.