Držanje i upotreba vatrenog oružja

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
Trepavica
Status: Offline

Re: Oružje u kući

Post by Trepavica » 23 May 2014, 06:19

Par noževe samo ...spécial pour les gauchiers ... :ooo

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4467 times
Been thanked: 3448 times

Post by Melek » 23 May 2014, 06:55

Imam ono lovacko, i to cijeli arsenal, jer lovim. Samo je uredno zamandaljeno u sef za oruzje, skroz popravlima.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR » 23 May 2014, 11:44

Ciklama wrote::hm Pa valjda ima procedura kako doći do pištolja, lovačke puške. Zar nije jedinsven zakon? Ili je to zbog nelegalnog posjedovanja oružja? :hm
Rijetko ko u BH ima dozvolu za držanje oružja. Većinom su to lovci i ljudi koji zbog posla moraju imati oružani list

Ciklama

Post by Ciklama » 23 May 2014, 12:19

JCR wrote:
Ciklama wrote::hm Pa valjda ima procedura kako doći do pištolja, lovačke puške. Zar nije jedinsven zakon? Ili je to zbog nelegalnog posjedovanja oružja? :hm
Rijetko ko u BH ima dozvolu za držanje oružja. Većinom su to lovci i ljudi koji zbog posla moraju imati oružani list
E nek' neko kaže da smo mi Divlji zapad. Ima nelegalnog oružja i kod nas, ali se masovno oružje legalizuje ... samo bih ja zakon pooštrila.

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR » 23 May 2014, 12:21

To se kod vas legalizuje jer imate zakon o samoobrani. Kod nas tog zakona nema i legalan pištolj je samo trošak. To je razlog ilegalnog oruzja

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 23 May 2014, 12:24

jebo pistolj.

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR » 23 May 2014, 12:31

Govorim samo o primjerima, a oruzje je zato jeftinije 10 puta nego u SAD-u. Najbolji mi jaran mogo uzet AK-47 za nekih 300 maraka i takve i jesu ulicne cijene po Zenici, a o bombama da ne govorim :ooo

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 23 May 2014, 12:34

'radio' sam s tipom par mjeseci oko 2000te. cijela fora je bila u tome koliko AB2ki mozes u komadima prebacit iz HR do Francuske.
X10 profit :D

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. » 23 May 2014, 12:50

osim stikli nemam nista drugo :oo
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Ciklama

Post by Ciklama » 23 May 2014, 12:56

JCR wrote:To se kod vas legalizuje jer imate zakon o samoobrani. Kod nas tog zakona nema i legalan pištolj je samo trošak. To je razlog ilegalnog oruzja
Jarane, ja sam u BiH.

Trepavica

Post by Trepavica » 23 May 2014, 13:00

Ja ne shavatam ljude koji imaju oruzje ( na Bosnu mislim) i djeci da je to oruzje pristupacno...vlo cesto nesrece se dese bas iz tog razloga..sto to oruzje nije shvaceno kao ozbiljna stvar... :cudi

* sto dalje od mene, to bolje* :bjezi

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda » 23 May 2014, 13:12

Ima, ali nije ista za sve drzave u US. Od kako se onaj pokolj djece desio ovdje kod mene, zakon je promijenjen, pa sad se prolazi kroz striktne preglede, ukljucujuci psiholoske. Naravno da ima ilegalnog oruzja, ali je broj znatno manji od kako je novi zakon na snazi.
Nekad je bilo kome god se cefne moze dobit oruzje samo sa vozackom i da ceka par sedmica. E nece da moze vise.
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 23 May 2014, 13:23

Ciklama wrote:
JCR wrote:To se kod vas legalizuje jer imate zakon o samoobrani. Kod nas tog zakona nema i legalan pištolj je samo trošak. To je razlog ilegalnog oruzja
Jarane, ja sam u BiH.

:ha :ha

ciklama :klanja

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 23 May 2014, 13:37

Jagoda wrote:
Ima, ali nije ista za sve drzave u US. Od kako se onaj pokolj djece desio ovdje kod mene, zakon je promijenjen, pa sad se prolazi kroz striktne preglede, ukljucujuci psiholoske. Naravno da ima ilegalnog oruzja, ali je broj znatno manji od kako je novi zakon na snazi.
Nekad je bilo kome god se cefne moze dobit oruzje samo sa vozackom i da ceka par sedmica. E nece da moze vise.
Jel ovo 100% istina i važi za sve države u USA?
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda » 23 May 2014, 13:38

Lebowski wrote:
Jagoda wrote:
I wish:( Vazi u mojoj drzavi, vecina odbija da usvoji taj zakon. Mislim da se provelo i u NY i MA.
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR » 23 May 2014, 13:39

Ciklama wrote:
Jarane, ja sam u BiH.
:sok kako onda nisi upoznata sa tim da skoro niko nema legalno oruzje :ooo
Trepavica wrote:Ja ne shavatam ljude koji imaju oruzje ( na Bosnu mislim) i djeci da je to oruzje pristupacno...vlo cesto nesrece se dese bas iz tog razloga..sto to oruzje nije shvaceno kao ozbiljna stvar... :cudi

* sto dalje od mene, to bolje* :bjezi
Zbog cega ne shvatas. Dosta ljudi sa razlogom živi u strahu od toga da će se zaratit' ponovo. Niko ne želi da bude OPET nepripremljen i bez ičega tako da čuva oružje, ali slažem se da ga treba sakriti od djece :)

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 23 May 2014, 13:41

Jagoda wrote:
Lebowski wrote:
Jagoda wrote:
I wish:( Vazi u mojoj drzavi, vecina odbija da usvoji taj zakon. Mislim da se provelo i u NY i MA.
A vidim, piše gore. :grana
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Alpha » 23 May 2014, 15:59

kakvih budala danas ima moracovjek ima ubjedjivac sa sobom :)

moja igracka, walter brani Sarajevo :hihi

Image
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10019 times
Been thanked: 11905 times

Post by Krokodil Behko » 23 May 2014, 17:00

I dalje sam mišljenja, da ljudi kao ja ne bi smjeli imati oružje u kući.
Npr, neki provalnik. Ubio bih ga ko muhu.
A tek što katkad dobijem želju da ubijem neke bandite po ovoj državi :(

dacina_curica

Post by dacina_curica » 23 May 2014, 17:07

Jok, ne dolazi u obzir, nema sanse pa ni da je zakljucano u sef u sefu. :jok
Nozeve naravno da imam (probajte vi izrezati tikvu il' lubenicu bez noza :o) ali ne razmisljam o njima kao oruzju (protivljudskom jelte, protivpovrtnom svakako).

Nemam potrebe za tim ionako, jest' da zivim u jednom od "ozloglasenih" gradova good ol' U.S of A. ali u mom "selu" sve tamaM. :) Imam alarmni sistem u kuci, posto smo dijete i ja sami, ali u biti mi ni to nije preko potrebno.

Post Reply

Return to “Vojska, vojna tehnologija, bitke i strategije”