Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Ma to je kratka vijeka šta vam je 2 3 generacije i zaboravtii će se jer to i jest valjda cilj asimilacije? Da se religija politika nacionalizam stope u patriotizam Amerike npr, te osobe će se otuđiti kad tad od tradicije Bosne.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
Mutevelija wrote: 08 Jul 2017, 17:19
Ma to je kratka vijeka šta vam je 2 3 generacije i zaboravtii će se jer to i jest valjda cilj asimilacije? Da se religija politika nacionalizam stope u patriotizam Amerike npr, te osobe će se otuđiti kad tad od tradicije Bosne.
... vec u prvoj generaciji ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
pa kakve veze ima gdje su. činjenica je da su folklori u odnosu na broj populacije znatno zastupljeniji vani nego kod domicilnog stanovništva. i sad je malo licemjerno kad neko iz BiH kritikuje nekog vani po tom pitanju.
uglavnom, kako globalizacija napreduje, vremenom ćemo vjerovatno svi pričati jednim jezikom, a raznolikost nacija će vjerovatno ostati da se njeguje kroz slične aktivnosti na lokalnom nivou i to je to. e da im je stalo do njihovog bitka, vođe bi trebale nacionalizme svojih sljedbenika da usmjeravaju u tom nekom pravcu umjesto da im troše energiju na dugoročno neodržive stvari.
Treba uvesti ljuštilje kako se tad ašikovalo, pa ja sam danas sa kukuruzom žitom izašikovao nisu ljuštilje na stabaru je bilo tj samo se mljelo sa mlinom.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
Razglednica s kraja 19. stoljeća. Ovdje nešto ne štima. Bosanac jal Bošnjak arhaično, ima grćku suknjicu i maramu iz filma "Pirati Kariba".
Izdavač razglednice je izgleda zamijenio u štampariji fotke i potpise pod njih.
Možda i nije. Možda je to neki crnogorski serdar zalutao u Hercegovinu radi slikanja. Crnogorski serdari su nosili ovakve suknjice.
Možda neko bolje zna.
Ovaj Bosnjak Bewaffnet sigurno nije ni Crnogorac ni Hercegovac. Ovakav rast kao u ovog brke, toliko su kod nas visoka djeca u osnovnoj školi. Ženska djeca
Crnogoraca imas i niskih. Oni su ili-ili. Tetka mi je udata za crnogorca, a tetak ima siroku familiju ko meksikanci pa sam ih upoznala svakakvih.
Premda je on sam ko dalekovod
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.