SUPERLIGA

Kutak za sportski trenutak

Moderator: pizarro

Post Reply
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10302 times
Been thanked: 12179 times
Status: Offline

Re: Kraj Lige prvaka: 16 najbogatijih klubova pokreće Super ligu

Post by Krokodil Behko » 19 Apr 2021, 22:30

Mister No wrote: 19 Apr 2021, 22:24
Krokodil Behko wrote: 19 Apr 2021, 21:18 Nešto mi naumpade, gdje će naći sudije? Ovi sadašnji, svi su iz FIFA i UEFA
Sta mislis koliko ce vise i oni zarađivati? :D.

Screenshot_20210419_222217_com.google.android.googlequicksearchbox_edit_87583663486114.jpg

Prevaziđen je on.

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 9384 times
Been thanked: 6063 times

Post by Mister No » 19 Apr 2021, 22:33

Krokodil Behko wrote: 19 Apr 2021, 22:30
Mister No wrote: 19 Apr 2021, 22:24

Sta mislis koliko ce vise i oni zarađivati? :D.

Screenshot_20210419_222217_com.google.android.googlequicksearchbox_edit_87583663486114.jpg

Prevaziđen je on.
Ma zezam se.
Nego će i sudije biti najbolje. Zbog para.
The Dark Side Of The Forum...

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1392 times

Post by Mala_Mu » 19 Apr 2021, 22:34

Ah s Perezom na celu .. Tesko :D.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 19 Apr 2021, 23:04

Evo nove vijesti. Već u drugoj sezoni, Superliga mnijenja naziv i zvat će se JP Morgan soccer league, a finale će se igati na stadionu Boston Red soxa.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 19 Apr 2021, 23:27

Mala_Mu wrote: 19 Apr 2021, 19:26
ironman wrote: 19 Apr 2021, 18:53

Pa sam Ceferin je potvrdio da klubovi koji su u polufinalu nastavljaju normalno takmicenje u Lp.
Sta taj glupan prica?
Evo ne znam, prenosim sta mi izbacuje.. A puno je oprecnih informacija trenutno
Krokodil Behko wrote: 19 Apr 2021, 19:14

Mislim da će ostati, ali bilo bi dobro da ih nogiraju. BVB u polufinalu :ahhh
Bayern ponovo sa PSG u polufinalu :ha
I da dodje do izbacivanja msm da bi PSG ponio titulu i to je to :DD ne nadaj se :valja

UEFA ima plan: Bayern će ipak ostati u igri za trofej Lige prvaka?

Senzacionalna vijest dolazi od strane njemačkog Bilda. Minhenski Bayern mogao bi se vratiti u Ligu prvaka!

Dakle, unatoč ispadanju od PSG-a u četvrtfinalu, postoji čak mogućnost da Bavaraci ostanu u igri za trofej koji su osvojili prošle sezone.

Manchester City, Chelsea i Real Madrid, koji su izborili polufinale Lige prvaka, mogli bi da budu eliminisani u petak od strane UEFA-e zbog toga što su odlučili da se priključe novonastaloj Superligi. Prema novinarima Bilda, Bayern, Porto i Borussia Dortmund bi u tom slučaju bili u polufinalu s PSG-om.

Ovi timovi su u četvrtfinalu ispali, ali sada im se možda ukaže nova šansa s obzirom na to da se tri trenutna polufinalista nalaze na rubu eliminacije i UEFA bi do petka trebala da riješi to pitanje. To je jedan od načina da se završi ova sezona u Ligi prvaka, a drugi način je da se jednostavno PSG-u dodijeli trofej kao jedinom preostalom "poštenom" timu u polufinalu Lige prvaka.

Ipak, s obzirom na novac od TV prava, vrlo je vjerovatno da će UEFA, ako već odluči da eliminiše City, Real i Chelsea, u polufinale PSG-u pridružiti Bayern, Borussiju i Porto.

Takvom scenariju nadaju se svi, posebno navijači Bayerna, a u prilog im ide i činjenica da je novi predsjednik Izvršnog odbora UEFA-e predsjednik tog kluba Karl-Heinz Rummenigge, koji se protivi formiranju Superlige i strogo je uz UEFA-u, zbog čega bi eto sada mogao iznenada biti nagrađen tako što će Bayern i pored ispadanja od PSG-a igrati polufinale najelitnijeg klupskog takmičenja.

Pravi haos nastao je nakon objave o 12 sigurnih učesnika u novoj sezoni nove Superlige, a UEFA na sve načine pokušava da ih spriječi. Osim što će ih izbaciti iz svojih takmičenja za ovu sezonu, radi se i na tome da igračima spomenutih timova bude zabranjen nastup na Euru i na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Niko sa sigurnošću ne može reći šta nas očekuje u narednom periodu, ali istraje li vodstvo Suprelige, čiji su poglavari predsjednik Reala Florentino Perez i Juventusov predsjednik Andrea Agnelli, između ostalih, onda ćemo svjedočiti jednoj od najvećih nogometnih revolucija.

UEFA je ubrzo nakon objave o zvaničnom početku Superlige održala hitnu sjednicu, te je usput potvrdila novi format Lige prvaka sa 36 timova koji će na snagu stupiti od 2024. godine. Mi, obični smrtnici i veliki nogometni fanatici, vjerujemo da ćemo ipak uživati u najvećim utakmicama iz sezone u sezonu, ma kako god se to takmičenje zvalo.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 19 Apr 2021, 23:29

Nakon ovg poteza igrača Leeds Uniteda, komentar je dao i trener Redsa, Jurgen Klopp. Njemački stručnjak također nije oduševljen idejom o Superligi, iako je Liverpool jedan od osnivača.

"Čuo sam jučer za tu informaciju i to iz medija. Poštujem potez igrača Leedsa. Fudbal se igra zbog navijača i ako navijači nisu zadovoljni onda ne vidim svrhu igranja tog takmičenja", rekao je Klopp, a zatim nastavio:

"Ne mogu puno reći vezano za Superligu. Vjerujte ni ja ni igrači nismo znali za te planove do jučer. Nismo puno uključeni u te odluke, tako da ne mogu dati neko konkretan komentar trenutno."

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 19 Apr 2021, 23:30

Image
Nakon brojnih špekulacija i pritisaka u vezi sa našim klubom, dužni smo obavijestiti širu sportsku javnost da odbijamo učešće u Evropskoj Superligi, te da nastavljamo naše takmičenje u dosadašnjem formatu.
Naši ciljevi ostaju isti, okupljati dobre fudbalere, a prije svega dobre momke, igrati fer i pošteno, ugostiti službena lica, gostujuće igrače i navijače kako dolikuje klubu našeg renomea.
Nastavljamo i dalje da se borimo za Ligu prvaka, kroz Ligu Evrope u koju planiramo doći preko Kupa BiH, te kao osvajači Lige Evrope direktno se plasirati naredne sezone u Ligu prvaka.

FK Omazići 1937

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6712 times

Post by greeneyes » 19 Apr 2021, 23:37

Cudno mi je ovo kako treneri i igraci nisu uopce upuceni i u ovo. Il' je to samo suplja
Samo sabura

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2860 times
Been thanked: 9073 times

Post by Duminjo » 19 Apr 2021, 23:40

Bice i napustanja ovih 12 klubova od strane nekih igrača a mozda i trenera. Bez obzira sto izgleda da svi lete za parama, sigurno ima jos onih normalnih.
Tako bi za godinu ili dvije moglo doci do toga da tih 12 najbogatijih nisu nista bolji od ovih normalnih a sigurno ce izgubiti i veliki broj simpatizera.
Pocetna injekcija i euforija OK. Kasnije ce to sve splahnuti.

I kad se odluče vratiti, poslati ih u drugu ili trecu ligu

XoKli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 70 times
Been thanked: 234 times

Post by XoKli » 19 Apr 2021, 23:43

I dalje mi neizvodljivo djeluje.
Timovi iz DE i FR odbili, kad gledaš kao cjelinu to je glavno tržište fudbalskog kapitala.
Ovo mi je toliko omrzlo Real Madrid opisat vam ne mogu,a od kako znam za sebe navijam za njih. Jedno 300 njihovih utakmica pregledao.
Ovamo igraju United-L'pool,a ja gledam Real-Granada...

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 971 times
Been thanked: 1458 times

Post by tuzlak1212 » 19 Apr 2021, 23:45

Moze UEFA mahat i kukati koliko god hoce, ovih 12 klubova sa sobom nose makar 80% ljubitelja fudbala

Pa ko ce jbt ikad gledati LP da ne bude ovih giganata, vi stvarno mislite da bi to takmicenje i po kojem smislu ostalo isto :plavi

XoKli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 70 times
Been thanked: 234 times

Post by XoKli » 19 Apr 2021, 23:55

tuzlak1212 wrote: 19 Apr 2021, 23:45 Moze UEFA mahat i kukati koliko god hoce, ovih 12 klubova sa sobom nose makar 80% ljubitelja fudbala

Pa ko ce jbt ikad gledati LP da ne bude ovih giganata, vi stvarno mislite da bi to takmicenje i po kojem smislu ostalo isto :plavi
Izazvali su revolt u ljudima, mislim da će biti na gubitku.
Evo maloprije unlike opalio na Realov fb page,a pratim svaku utakmicu Reala od malena. Skak'o,plak'o,der'o zbog njih... A većina ino fanova tog kluba dijeli moje mišljenje.
Zaboravljaš koliki tržišni kolač je Francuska i Njemačka.
Pa i zemlje BeNeLuxa... Da napomenem, FR i DE klubovi odbili.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 19 Apr 2021, 23:59

tuzlak1212 wrote: 19 Apr 2021, 23:45 Moze UEFA mahat i kukati koliko god hoce, ovih 12 klubova sa sobom nose makar 80% ljubitelja fudbala

Pa evo ti kolega iznad napiso kako je gledo real.
Tako sam i ja United od 99-e.

Znas kolko me sad zaboli neka stvar sto ce igrati u toj ligi samo za pare.. Nema sanse da ih gledam, jebe mi se. Gledacu psg iako ih do jucer nisam mogo ocima.

Nece to ici tek tako glat. Evo milijarde na stolu i hajmo. Kurko :kafa

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 20 Apr 2021, 00:00

Pa ybg, mozda se izrode novi velikani u LP :oo uostalom, i da u toj superligi non stop imas dobre duele-dosadilo bi ti. Msm znam po sebi kad je ono Mourinho bio trener Reala pa smo svako deset dana imali naki el clasico :D.

A i ovi velikani nece vazda biti dobri, neki vec sad nisu
Samo sabura

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 20 Apr 2021, 00:00

A taman ovih dana Konto kupit neki dres od Uniteda..

Et kupicu sad od Dortmunda. Jbga 😂

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 20 Apr 2021, 00:03

greeneyes wrote: 20 Apr 2021, 00:00 Pa ybg, mozda se izrode novi velikani u LP :oo uostalom, i da u toj superligi non stop imas dobre duele-dosadilo bi ti. Msm znam po sebi kad je ono Mourinho bio trener Reala pa smo svako deset dana imali naki el clasico :D.

Pa hajmo realno, neka se messi i ronaldo naljute i napuste klubove i neka odluče da nece igrati u ovoj superliZi, propade projekat :cudi

Et koliko je to sve na staklenim nogama

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 20 Apr 2021, 00:05

paja patak wrote: 20 Apr 2021, 00:03
greeneyes wrote: 20 Apr 2021, 00:00 Pa ybg, mozda se izrode novi velikani u LP :oo uostalom, i da u toj superligi non stop imas dobre duele-dosadilo bi ti. Msm znam po sebi kad je ono Mourinho bio trener Reala pa smo svako deset dana imali naki el clasico :D.

Pa hajmo realno, neka se messi i ronaldo naljute i napuste klubove i neka odluče da nece igrati u ovoj superliZi, propade projekat :cudi

Pa eto Neymar, Mbappe, Haaland svi su, bar zasad, iskljuceni iz ovog projekta samim neucestvovanjem njihovih klubova. A to su krem de la krem igraci
Samo sabura

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 20 Apr 2021, 00:07

paja patak wrote: 20 Apr 2021, 00:00 A taman ovih dana Konto kupit neki dres od Uniteda..

Et kupicu sad od Dortmunda. Jbga 😂
Dobri su im ovi retro dresovi. Mi onakve nosili u osnovnoj kad igramo fudbala, odbojke i to. Msm da se i dan danas noHaju :D.
Samo sabura

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 971 times
Been thanked: 1458 times

Post by tuzlak1212 » 20 Apr 2021, 00:08

Ja bi svakako da Liga Prvaka poprimi neki fazon Eurolige ili NBA, da svi idu u jednu tabelu, svako sa svakim po 2 utakmice i prvih 8 u nokaut u sistemu 1-8, 2-7, itd

Eto nek nije derbi svake sedmice, al ne moram cekat opet mart da u 3 sedmice vidim sav dobar fudbal sezone, daj ba malo zivine, malo ozbudljivosti od pocetka sezone a da se ne kalkulise nakon 3 kola kao sto je sad slucaj. Sto duze traje tabela go je veca garancija da ce svi morati igrati najbolje sfo mogu... ovo sad je dosadno i vjerujem da masa ljudi ne prati fudbal a njima ugovori i troskovi idu i idu

Razumijem ja ovo trcanje s parama, ne treba ovo hejtat, teska je sitjacija s koronom

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 20 Apr 2021, 00:08

greeneyes wrote: 20 Apr 2021, 00:05
paja patak wrote: 20 Apr 2021, 00:03

Pa eto Neymar, Mbappe, Haaland svi su, bar zasad, iskljuceni iz ovog projekta samim neucestvovanjem njihovih klubova. A to su krem de la krem igraci
I ja bih se smio okladiti, ako dodje do ovoga, da ce klop dati ostavku u liverpulu.
I da ce isto pojedini i ponajbolji igrači napustiti ovo sijelo.

Mišljenja sam takvog pa eto.. Vidjecemo

Post Reply

Return to “Fudbal”