Ideje za štednju
Moderator: Krokodil Behko
Re: Ideje za štednju
Ja sta god ustedim kad tad tu ustedjevinu dam na neku glupost..neki dan u dm-u.. kupila 2 laka za nokte,ol. za obrve, ruz (koji je bio na snizenju pisalo da kosta 4,5 km, meni bas drago bilo)
i dosla na kasu kaze 22 km.. Reko kako
kaze pa ruz je 13 i nestoo.. reko staa pa pise akcija da je 4 km.. i kaze nije to je onaj ruz do njega na akciji
i ode mi bezveze 14 km iz dzepa, onaj ruz opce nije toliko lijep da bih dala za njega te novce al reko dobroo hajde dat cu kad sam ga vec uzela. Najvise trosim na odjecu,sminku,frizera.. a stedim eto tako, kad je neka akcija kupim to sto je na akciji ako slucajno naletim
pa probaj mjesec dana al za to moras i mijenjati navike
nego me ove reakcije sada trzaju
dok se naviknem proci ce godina
nego me ove reakcije sada trzaju
dok se naviknem proci ce godina
odgovoran sam za ono sto kazem a ne za ono sto ti shvatis
- dadojović
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
- Status: Offline
Primaju li kasice kartice?respo wrote: 11 Sep 2019, 22:03 probajte nakon svakog dolaska kuci ostavljati sve ispod 10 maraka u dzepovima i novcaniku u kasu ili gdje vec
ako npr dodjete kuci sa 64 marke 4 marke ostavite u kasu itd
iznenadili bi se koliko bi skupili a koliko bi vam bilo "zao" na sitnice da usitnite 10 maraka
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
ma ja inace ne stedim nego sam ovo jednom pokusao i bukvalno na kraju mjeseca nisam znao sta cu sa tim parama koliko se nakupiMerlin246 wrote: 11 Sep 2019, 22:08 Ja sta god ustedim kad tad tu ustedjevinu dam na neku glupost..neki dan u dm-u.. kupila 2 laka za nokte,ol. za obrve, ruz (koji je bio na snizenju pisalo da kosta 4,5 km, meni bas drago bilo)i dosla na kasu kaze 22 km.. Reko kako
kaze pa ruz je 13 i nestoo.. reko staa pa pise akcija da je 4 km.. i kaze nije to je onaj ruz do njega na akciji
i ode mi bezveze 14 km iz dzepa, onaj ruz opce nije toliko lijep da bih dala za njega te novce al reko dobroo hajde dat cu kad sam ga vec uzela. Najvise trosim na odjecu,sminku,frizera.. a stedim eto tako, kad je neka akcija kupim to sto je na akciji ako slucajno naletim
naravno tada ostavis i onih 60 maraka u kasudadojović wrote: 11 Sep 2019, 22:10Primaju li kasice kartice?respo wrote: 11 Sep 2019, 22:03 probajte nakon svakog dolaska kuci ostavljati sve ispod 10 maraka u dzepovima i novcaniku u kasu ili gdje vec
ako npr dodjete kuci sa 64 marke 4 marke ostavite u kasu itd
iznenadili bi se koliko bi skupili a koliko bi vam bilo "zao" na sitnice da usitnite 10 maraka
da stavljam u kasicu?respo wrote: 11 Sep 2019, 22:11ma ja inace ne stedim nego sam ovo jednom pokusao i bukvalno na kraju mjeseca nisam znao sta cu sa tim parama koliko se nakupiMerlin246 wrote: 11 Sep 2019, 22:08 Ja sta god ustedim kad tad tu ustedjevinu dam na neku glupost..neki dan u dm-u.. kupila 2 laka za nokte,ol. za obrve, ruz (koji je bio na snizenju pisalo da kosta 4,5 km, meni bas drago bilo)i dosla na kasu kaze 22 km.. Reko kako
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
jesil probo da ulozis u nekretninerespo wrote: 11 Sep 2019, 22:11ma ja inace ne stedim nego sam ovo jednom pokusao i bukvalno na kraju mjeseca nisam znao sta cu sa tim parama koliko se nakupiMerlin246 wrote: 11 Sep 2019, 22:08 Ja sta god ustedim kad tad tu ustedjevinu dam na neku glupost..neki dan u dm-u.. kupila 2 laka za nokte,ol. za obrve, ruz (koji je bio na snizenju pisalo da kosta 4,5 km, meni bas drago bilo)i dosla na kasu kaze 22 km.. Reko kako
🐽
pokusaj ovaj nacin koji sam opisao
a mozes umjesto manje od 10 feninge ostavljati pa da vidis koliko skupis
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
moj drug je tako skupljo sicu godinu dana i otiso u tursku za te pare na 7 dana
🐽
pa to ti govorim ne bi vjerovao koliko te sice potrosimo na gluposti
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
a zamisli kad je dosao u banku to promijeniti u novcanice
u cemu li je on to nosio i tko je to onda u banci prebrojavao hahah
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
a onda 7 dana hladio yaya u antaliji 
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 5382 times
- Been thanked: 6896 times
Haahahahahaa ma ne ide tako. U banci uzmes papirne kesice, kuci napravis selekciju, odvojis. Na kesici napises koji je novcic x kolicina = iznos. U bankama imaju uredjaje u koje istresu te novcanice, tako prebroje a nekad i rucno (ide to brzo kad je lijepo odvojeno u vrecicama).Merlin246 wrote: 11 Sep 2019, 22:27 a zamisli kad je dosao u banku to promijeniti u novcaniceu cemu li je on to nosio i tko je to onda u banci prebrojavao hahah
Ja ne razmjenjujem nego dam karticu, polozim na racun.
Od ovih vecih (1, 2, 5 KM) idem na odmor
Last edited by Vanilla on 11 Sep 2019, 22:37, edited 1 time in total.
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
naravno da je bolje tako potrositi to i govorim kad je gore merlin pitala koliko mu je trebalo da prebroji
neka je trebalo 7 dana nakon toga je 7 dana odmarao
neka je trebalo 7 dana nakon toga je 7 dana odmarao