Pa ti najviše kukaš kako se svaka tema pretvara u FGR diskusiju a sad ti opet ne pašeMarlboroGold wrote: 11 May 2021, 13:42 Ovi zeleni forumski mravi jedva dočekali da neko napravi ovakvu temu, pa da skinu teret sa sebe![]()
FGR - fina gradska raja - definicija, politicki plan, ko su, sta su
Moderator: Krokodil Behko
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4199 times
- Been thanked: 3884 times
- Status: Offline
Re: FGR - fina gradska raja - definicija, politicki plan, ko su, sta su
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 23507 times
- Been thanked: 21540 times
Pase samo neka ostane na ovoj temi, a ne da pamet razvlacis na 10 odjedjom sa istom pricom.Naseef Mushroom wrote: 11 May 2021, 13:43Pa ti najviše kukaš kako se svaka tema pretvara u FGR diskusiju a sad ti opet ne pašeMarlboroGold wrote: 11 May 2021, 13:42 Ovi zeleni forumski mravi jedva dočekali da neko napravi ovakvu temu, pa da skinu teret sa sebe![]()
- saint_mirad
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 80 times
- Been thanked: 213 times
Osobina fgr je da se bori protiv dominantnog religijskog narativa u mestu u kojem deluju. Zapadnoevropski fgr mrzi hrišćanstvo a brani islam, jer neprijatelj mog neprijatelj je meni prijatelj.bosnjakinja wrote: 11 May 2021, 13:41Ne oni koji ih ocima nisu vidjeli ih mrze,jer su muslimani,a desnicari im donose pomoc i hranu,braca muslimani su tosaint_mirad wrote: 11 May 2021, 13:34
Bosanski fgr je u fazonu refugees welcome, jedino se neki od njih dozovu pameti kad im izbeglice zaista budu u susedstvu i krenu da lome, pljačkaju, ubadaju, siluju.. Tad ih realnost malo prodrma.
kazem ti Bosna je specificna,jer ovdje islam cini da kod nas po standardu Evrope ljevica i desnica ne mogu postojat
Bosanski fgr ima islam kao kulturolsku pozadinu, otuda napadi na javne iftare i slične benigne manifestacije. Migrante većina ne voli, počevši od islamskih zemalja tipa Saudijske Arabije pa onda redom. Do migranata je.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14838 times
- Been thanked: 10352 times
prepoznala sam se naravno, ali st akad se prepoznas na obje strane?
Jer nisam "zelena" - znaci FGR
Volim BiH ko oci svoje - nisam FGR
Slusam klasicnu muziku, jazz, blues, rock, ne slusam Semsu, Sinana, Daru, Cecu - jesam FGR
Volim sevdah - nisam FGR
Volim Bozu Vrecu - jesam FGR
Lupetate o kompleksima, a kompleksi vrsite iz nekih od vas.
I opet vas ne razumijem
Znaci, ako covjeka gledam kao pojedinca, njegove postupke kao postupke pojedinca, a ne naroda (bilo kojeg), onda sam FGR, jer vama (FZR ili FOR (fina obojena raja - bilo koja) - to je nesto negativno?
Negativno je sto nisam rasista, ni nacionalista, sto ne pljujem po Srbima (ali pljujem po Cetnicima), ne pljujem po Hrvatima (ali pljujem po Ustasama), zivjela sam u gradu u kojem sam rodjena ali sam izbjegla 92e (sram me bilo, trebala sam pustiti da me siluju i ubiju), pa se i vratila u taj isti grad iz izbjeglistva?!
Hajte molim vas...
Smijesni ste
Slusam klasicnu muziku, jazz, blues, rock, ne slusam Semsu, Sinana, Daru, Cecu - jesam FGR
Volim sevdah - nisam FGR
I opet vas ne razumijem
Znaci, ako covjeka gledam kao pojedinca, njegove postupke kao postupke pojedinca, a ne naroda (bilo kojeg), onda sam FGR, jer vama (FZR ili FOR (fina obojena raja - bilo koja) - to je nesto negativno?
Negativno je sto nisam rasista, ni nacionalista, sto ne pljujem po Srbima (ali pljujem po Cetnicima), ne pljujem po Hrvatima (ali pljujem po Ustasama), zivjela sam u gradu u kojem sam rodjena ali sam izbjegla 92e (sram me bilo, trebala sam pustiti da me siluju i ubiju), pa se i vratila u taj isti grad iz izbjeglistva?!
Hajte molim vas...
Smijesni ste
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Vrag
- Forum [Bot]
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 247 times
KompleksasiJulia-Klara wrote: 11 May 2021, 11:52 Evo tema, da i mi koji nismo iz Sarajeva niti (godinama) aktivni na drugom forumu skontamo o cemu se, zapravo, radi.
Mjesecima pokusavam razumjeti O KOME pricate, i koje su tacno odlike ovin "ne"ljudi, koji su prijetnja opstanku BiH u njenim granicama.
Petolonasi, izdajice, patriote, zlocinci, normalan svijet - KO SU?
I zasto su prijetnja ostalima![]()
Pomozite mi(nam) da vas razumijemo.
Blagodarim![]()
Prigodna numera
- saint_mirad
- Osvježenje foruma

I srpski fgr gravitira ka anacionalnom, kažu da su građani sveta, stide se porekla itd.Naseef Mushroom wrote: 11 May 2021, 13:43Da ali oni su i dalje Srbi.saint_mirad wrote: 11 May 2021, 13:29 Svaki narod ima svoju varijantu fgr, u Srbiji se zovu drugosrbijanci.
Zajedničke osobine su im da su na političkom kompasu dole levo, dakle liberalni i naginju kolektivizmu u ekononomskom smislu. Uglavnom podržavaju LGBT, komunisti/socijalisti su, nisu patrioti i smatraju da su patrijarhat i kapitalizam glavni krivci za sunovrat društva.
Ne vole religije, a vole lake i teške droge. Nisu petokolonasi u bukvalnom smislu, ali generalno ne haju za dobrobit sopstvene zemlje. Podržavaju izbeglice, crnce i ostale manjinske grupacije.
U nas FGRovci kažu "Bošnjak je produkt SDA financiran od Hayata i Avaza, ja sam Bosanac". Izmislili novu naciju, what the fuck?![]()
Fgr je svugde isti u suštini.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4597 times
- Been thanked: 3615 times
Sjeti se druga rankovića i tebe, onomad. E, to ti je jedan tipičan primjer fgr-a. Umjesto da mu j-š mamu nakon one bljuvotine, ti stala da mu šalješ “ljubavna pisma” nakon svega. To je fgr, baš dobar primjerJulia-Klara wrote: 11 May 2021, 13:35 jah sto lupetate, svaka vam cast![]()
nista niSHCHim![]()
Dobro je da sam otvorila temu, mada ce mi poslije biti jos manje jasno![]()
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
@Vrag
sta sam ja - kompleksas ili ne?
FGR ili FOR?
sta sam ja - kompleksas ili ne?
FGR ili FOR?
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4597 times
- Been thanked: 3615 times
“Zeleni forumski mravi” 
Jasno i glasno
Jasno i glasno
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Ma ja pretpostavio sam. Zato se ovi nasi i vasi slazu i ulaze u koalicije. Status quo.saint_mirad wrote: 11 May 2021, 13:43Da, upravo tako. Još ako kažu da je bio genocid u Srebrenici onda su domaći izdajnici i drugosrbijanci.MarlboroGold wrote: 11 May 2021, 13:40
Je li i ti imaju problem sa SPC, pa kad nešto kažu stigne odgovor u obliku vi niste Srbi vi ste izdajice ili se predstavlja kao udarac na srpstvo i slično![]()
- Vrag
- Forum [Bot]
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 247 times
Fgr = kompleksasi
Sta je for?
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
saint_mirad wrote: 11 May 2021, 13:45Osobina fgr je da se bori protiv dominantnog religijskog narativa u mestu u kojem deluju. Zapadnoevropski fgr mrzi hrišćanstvo a brani islam, jer neprijatelj mog neprijatelj je meni prijatelj.bosnjakinja wrote: 11 May 2021, 13:41
Ne oni koji ih ocima nisu vidjeli ih mrze,jer su muslimani,a desnicari im donose pomoc i hranu,braca muslimani su to
kazem ti Bosna je specificna,jer ovdje islam cini da kod nas po standardu Evrope ljevica i desnica ne mogu postojat
Bosanski fgr ima islam kao kulturolsku pozadinu, otuda napadi na javne iftare i slične benigne manifestacije. Migrante većina ne voli, počevši od islamskih zemalja tipa Saudijske Arabije pa onda redom. Do migranata je.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Ti si FGR na kubJulia-Klara wrote: 11 May 2021, 13:46 prepoznala sam se naravno, ali st akad se prepoznas na obje strane?
Volim sevdah - nisam FGR
I opet vas ne razumijem![]()
Hajte molim vas...
Smijesni ste
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
ne kod vas je to neka vrsta podkulture,alternatiivci tzv,,,,tu su ali nisu tu tolikosaint_mirad wrote: 11 May 2021, 13:47I srpski fgr gravitira ka anacionalnom, kažu da su građani sveta, stide se porekla itd.Naseef Mushroom wrote: 11 May 2021, 13:43
Da ali oni su i dalje Srbi.
U nas FGRovci kažu "Bošnjak je produkt SDA financiran od Hayata i Avaza, ja sam Bosanac". Izmislili novu naciju, what the fuck?![]()
Fgr je svugde isti u suštini.
a kod nas su se uvukli u politiku,cak imaju jaku medijsku podrsku,kad je bio popis mediji su docarali kao da ce se najmanje 30% bosnjaka izjasnit "ostalima"...na kraju ih nije bilo ni 2%
FGR stranka NASA STRANKA ima isto tako jaku medijsku podrsku,ti kad bi citao pomislio bi da su druga najveca...a rezultati izbora pokazuju oni na zadnjem mjestu u federaciji
Last edited by bosnjakinja on 11 May 2021, 13:54, edited 1 time in total.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
aaaaa, vidis kako nadolazis polakoMelek wrote: 11 May 2021, 13:48Sjeti se druga rankovića i tebe, onomad. E, to ti je jedan tipičan primjer fgr-a. Umjesto da mu j-š mamu nakon one bljuvotine, ti stala da mu šalješ “ljubavna pisma” nakon svega. To je fgr, baš dobar primjerJulia-Klara wrote: 11 May 2021, 13:35 jah sto lupetate, svaka vam cast![]()
nista niSHCHim![]()
Dobro je da sam otvorila temu, mada ce mi poslije biti jos manje jasno![]()
![]()
Napisah povelik post, ali izbrisah, jer promijeniti necu nista. Imas svoj dozivljaj svega, kao i ja svoj.
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2973 times
- Been thanked: 2521 times
Ja sam sigurna da je Tito I tebi I mnogima ovdje kojji su na forumu platio skolarinu a to sto su se braca pohasila pa posle njegove smrti posvadala, ne poturajte vise Titi!!Melek wrote: 11 May 2021, 12:34 To su oni koji su nosali Titine slike i skandirali “Jugoslavija” dok su četnici pucali snajperima po njima a Hrvatska i Slovenija se već uveliko ocepili.
Onda moš mislit što su pametni![]()
Last edited by Calla on 11 May 2021, 13:59, edited 1 time in total.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14879 times
A to nije dobro?
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
Daleko su nasi fgrovci od drugosrbijanaca i po kapacitetu i po identitetu te socijalnoj vrijednosti, kod drugosrbijanaca ima te neke profesionalne kompetencije i ostvarenosti, dok ovdasnji fgr nije dalje dobacio od kafane tito na marin dvoru i vatrometa za 25 maj i slicni lokali po drugim mjestima.cijenim da ce morati jos jedan vatromet za drazin rodjendan praviti da ne bi bilo zapostavljanja.
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2973 times
- Been thanked: 2521 times
e eto od danas samo bosnjama imas pravo ljubavna pisma slatiJulia-Klara wrote: 11 May 2021, 13:54aaaaa, vidis kako nadolazis polakoMelek wrote: 11 May 2021, 13:48
Sjeti se druga rankovića i tebe, onomad. E, to ti je jedan tipičan primjer fgr-a. Umjesto da mu j-š mamu nakon one bljuvotine, ti stala da mu šalješ “ljubavna pisma” nakon svega. To je fgr, baš dobar primjer![]()
a vezano za ono nesto sto ja rekoh ...ako, ako
Napisah povelik post, ali izbrisah, jer promijeniti necu nista. Imas svoj dozivljaj svega, kao i ja svoj.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- saint_mirad
- Osvježenje foruma

Nisam davao vrednosne sudove, samo opisao zajedničke osobine fgr svih zemalja.
Navedeno jeste dobro u kontekstu ljudskih prava i humanosti, nije dobro kad na štetu sopstvenog naroda pomažes strancima. To nijedna odgovorna država neće uraditi.