Bosna Šapatom Pade
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3943 times
- Been thanked: 2969 times
- Status: Offline
Re: Bosna Šapatom Pade
..nemam sad vremena
preletih na brzaka....
svi ste sa komentarima otisli u hendek
..javim se ....
preletih na brzaka....
svi ste sa komentarima otisli u hendek
..javim se ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3943 times
- Been thanked: 2969 times
BEHKO,vecina je ovde kratkovida ....
javim se ....
javim se ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10005 times
- Been thanked: 11893 times
Ufatio nanu Fatu, da se slika, sve skupa s torotom na kojoj je njegova faca

- Koteljubi_kadnisamtu
- Inventar foruma

- Has thanked: 4299 times
- Been thanked: 2112 times
- carobnjak N
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 929 times
Bosna je šaptom pala je citat koji se koristio za pad Bosne pod Turke.Krokodil Behko wrote: 02 Dec 2022, 16:33carobnjak N wrote: 02 Dec 2022, 14:36 Stvar je vrlo jednostavna i nju je objasnio Kemal Ataturk u jednoj rečenici : Necivilizovani narodi su osuđeni da budu pod nogama onih civilizovanih.
Pa dobro, mogu to biti i preprani citati (kod nas dosta poznati), Hegela i Engelsa.
Ali, primjećujem napredak.
Jesi li čitao Filozofiju Palanke?
To je nužno pročitati.
Evo link, požuri dok je besplatno.
https://www.academia.edu/30229571/Radom ... ja_palanke
Idemo dalje.
Ono što se ovih dana govorkalo, zaista se i desilo.
Spremte se spremte.Ustavni sud BiH odgodio odlučivanje o Schmidtovim izmjenama izbornog zakona
Volio bih da griješim, ali ovi će ići do kraja.
Apsurd je koristiti ga za odbranu stranke, koja promiče postosmanizam i nastoji od Bošnjaka napraviti nekakav turski vazalni satelit
u Evropi. Iako je Bosna bila većinski heretičkog vjerovanja, to je bila KATOLIČKA hereza i ona je bila pod ingerencijom Vatikana.
Nije Katarina pobjegla nigdje drugo nego u Dubrovnik, pa u Vatikan.
Povratak zapadne civilizacije se desio aneksijom BiH i ne sjećam se tačno koji su iznos Turci tražili da im se isplati u dukatima ?
Znači, prodali su nas kao robu.
Trenutna politika koju vode IZ i SDa (što je isto) je politika Hadži Loje.
Pozivanje na otpor pred AU snagama, od strane hodže-bandita, koji je nahuškao narod, a onda kad je zapucalo pobjegao i još se
kao pravi diletant, uspio raniti sam iz puške u nogu.
To je otprilike ta vrsta budala. Neškolovani, jer medresa je škola za indoktrinaciju i nije prosvjetiteljska ustanova, a nije ni ITF , er ti su
ljudi zakovali mozgom u nekom drugom, imaginarnom vremenu, koje nije nikad ni postajalo, nego su ga izmaštali.
Andrić je recimo brutalno lagao u "Na Drini ćuprija" , ali je skoro dokumentovano ispričao TAČNO taj turski vakat u "Omer- paši Latasu".
Služio se svim mogućim dokumentima iz tog perioda, pa je tako zabilježena i politika sarajevske čaršije, haman u dlaku slična današnjoj.
Naime, u Stambol su poslali jednu grupu Bišćana, da izvide kakva je situacija, šta se priča o tom novom paši kojeg šalju.
Ovi otišli, vidjeli da tamo plaho zabole k Turke za Bošnjacima i da je Mićo - Latas, surovi karijerista, koji pri tom prezire Bošnjake.
I onda šalju u Sarajevo kratku depešu : "Uzmite puške i čekajte ga preko nišana ! Ovaj će nam doći glava svima."
Onda ove minderlije sjednu i vijećaju, pa kao krajišnici su nagli, te mi ćemo njega smekšati kad dođe, te krmka niz dlaku...
Bogme Mićo-Latas došao, sakupio ih sve i rekao im, parafraziram - najebali ste!
I za par mjeseci, pola plemića podavio, a pola okovane uz Vratnik pješke do Stambola u kazamate.
Ništa nismo naučili iz toga, ni od Gradaščevića, ni od sve te istorije u kojoj mi plaćamo za turske grijehe, a oni nas podave ili prodaju.
Već po potrebi.
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Bećirović je izbornoj kampanji dolazio kod nas. Kasnio je neka 2 sata. Ljudima koji su ga čekali nije se u obraćanju udostojio izvinti. Prema lokalnim novinarima je bio arogantan, pravo sa visine i omaložavajući ih. To su ljudi koji su intervjuisali daleko veće "face" od njega, što strane što domaće, zgrozili se.
Nadmen, ufuran, predrasude prema malim sredinama.
Nimalo lijep utisak nije o sebi ostavio.
Nadmen, ufuran, predrasude prema malim sredinama.
Nimalo lijep utisak nije o sebi ostavio.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

carobnjak N wrote: 02 Dec 2022, 17:20
I onda šalju u Sarajevo kratku depešu : "Uzmite puške i čekajte ga preko nišana ! Ovaj će nam doći glava svima."
Onda ove minderlije sjednu i vijećaju, pa kao krajišnici su nagli, te mi ćemo njega smekšati kad dođe, te krmka niz dlaku...
E ovo si dobro ispričo.
Tako mrska osmorka misli smekšati uzepeovce i Franca Josifa III, aka Shmidt.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 24500 times
- Been thanked: 10641 times
Pa je li on donio tortuKrokodil Behko wrote: 02 Dec 2022, 17:06 Ufatio nanu Fatu, da se slika, sve skupa s torotom na kojoj je njegova faca
![]()
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Pa ako si to uspio skontati iz cijelog kratkog uvoda koji sam dao u istoriju odnosa Bošnjaci - Turci i AU - Bošnjaci, ondaKrokodil Behko wrote: 02 Dec 2022, 17:26carobnjak N wrote: 02 Dec 2022, 17:20
E ovo si dobro ispričo.
Tako mrska osmorka misli smekšati uzepeovce i Franca Josifa III, aka Shmidt.
što bi rekli Turci, aferim.
- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Duh
- Inventar foruma

- Has thanked: 1707 times
- Been thanked: 2324 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Nice wrote: 02 Dec 2022, 17:30Pa je li on donio tortuKrokodil Behko wrote: 02 Dec 2022, 17:06 Ufatio nanu Fatu, da se slika, sve skupa s torotom na kojoj je njegova faca
![]()
![]()
I to što kažeš, mlađi, ljepši, pa neka ga jadnika
- insomnia
- Rđav kurac

Cekaj. Bosnjacima spocitavas kao nekakav aman grijeh, nepostojece gledanje u Tursku.
Pa Turska je saveznik, poslije USA, najvaznija NATO clanica. Zemlja koja je jedina uspjela isposlovati izvoz zitarica iz Ukrajine. Zemlja koja je dala garancije i isposlovala razmjenu boraca iz Mariupola, koja je zabranila ruskim brodovima ulazak u crno more…
Istovremeno Dodik je jedini politicar u svijetu koji se u St. Petersburgu sastaje sa Putinom, koji otvoreno promovise rusku stvar s druge strane onaj hr debil za Pelosi kaze da je bivsa, odbije obuku ukrajinskih vojnika, njegovi sateliti izaberu lika sa americke crne liste ali Bosnjaci su problen jer ne zele popustiti?
Pa Turska je saveznik, poslije USA, najvaznija NATO clanica. Zemlja koja je jedina uspjela isposlovati izvoz zitarica iz Ukrajine. Zemlja koja je dala garancije i isposlovala razmjenu boraca iz Mariupola, koja je zabranila ruskim brodovima ulazak u crno more…
Istovremeno Dodik je jedini politicar u svijetu koji se u St. Petersburgu sastaje sa Putinom, koji otvoreno promovise rusku stvar s druge strane onaj hr debil za Pelosi kaze da je bivsa, odbije obuku ukrajinskih vojnika, njegovi sateliti izaberu lika sa americke crne liste ali Bosnjaci su problen jer ne zele popustiti?
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Pa Turci nas prodali za dukate. Još nam rekli nemojte slučajno da se opirete kad dođu. I dođe lokalni hodža, poznatiji kao nasilnik i kadabahija,
uzbuni ćaršiju, nećemo vlahe uuu aaa, provale u skladište oružja i onda kad je počeo fajt, Hadži Lojo se nogom u guzicu i pobjegne, jedva ga našli.
Idiot se slučajno upucao. Ovi ga uhvate, suđenje ...i vide da je to neka fanatizovana budala, i pošalju ga u Tursku .
Ima to zapisano sve kod Nametka, u "Sarajevski nekrologij" i to kako su glavni huškači i oni najglasniji "branioci dina i imana", pobjegli sa
porodicama na sela i u Foču, dok se ne smiri.
Onda austrijanci došli, vidjeli koja je to zapuštano društvo , prava slika propadanja bolesnika sa Bosfora, pa ih onda fino posjeli, objasnili
im da su oni svoj narod, da nisu Turci nego Bošnjaci, pa im napravili institucije, slali begovsku djecu u Beč na prave škole, gdje se uči fizika,
bilogija i hemija, a objasnili im da su vjera, mejtaf i džamija, mjesta iz kojih se ne upravlja društvom.
Za nekoliko decenija to je društvo preobraženo iz turskih podanika u evropske muslimane, kojima dlaka s glave nije falila.
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Erdogan vodi neku svoju politiku u kojoj mi nemamo apsolutno nikakvog interesa.insomnia wrote: 02 Dec 2022, 17:50 Cekaj. Bosnjacima spocitavas kao nekakav aman grijeh, nepostojece gledanje u Tursku.
Nešto se ne sjećam da su po srpskim položajima u Hadžićima, tukli turski avioni, nego američki i britanski, a polijetali iz Italije.
Kako misliš nepostojeće ? Ako nisi upratio, IZ je direktno pod utjecajem Turske, čiji je rijaset napravio novu zgradu našeg rijaseta i koju je Erdogan
otvorio. Turska je u stalno zategnutim odnosima sa USA, a to su njihovi interesni sukobi u koji se mi nemamo šta petljati.
Jer je američka ambasada garant i neko ko stoji iza Bošnjaka, baš kao zaštitnik, a kojeg mi vidimo u Turskoj.
Sda se trenutno sukobljava sa tom ambasadom (i britanskom i američkom) navodeći njih kao pokrovitelje svoga gubitka vlasti.
Plus što podržavaju Šmitovu odluku.
- insomnia
- Rđav kurac

Pa oni jesu pokrovitelji
- carobnjak N
- Forum [Bot]
I šta bi mi sad trebali po tom pitanju uraditi ?
- insomnia
- Rđav kurac

Nista. Smiriti guzove i cekati pogodak
- carobnjak N
- Forum [Bot]
kad smo kod tih jednostavnih slikovnih poruka
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.