Da li ste za ili protiv istospolnih veza?
Moderator: spacebound
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 627 times
- Status: Offline
Re: Da li ste za ili protiv istospolnih veza?
Alma,Bravo,njegova stvar i ima pravo na nju.
Ali mi svi smijemo naglas reci da smo muslimani,bude,hrvati,srbi,udati,razvedeni,ali niko ne smije reci naglas da je homo da nebi dobio po glavi.
Nadam se da ce smjeti jednom i iskreno se nadam da shvatate sta zelim reći.
Ali mi svi smijemo naglas reci da smo muslimani,bude,hrvati,srbi,udati,razvedeni,ali niko ne smije reci naglas da je homo da nebi dobio po glavi.
Nadam se da ce smjeti jednom i iskreno se nadam da shvatate sta zelim reći.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
kako, ja ga spominjem?! procitaj jos jednom svoj post, pa ces vidjeti da sam se samo nadovezao na tvoju izjavu.madam Bovary wrote:Izvini,ali ako se uopće ne radi o silovanju,zasto ga onda spominješ?paparaci wrote:trpanje se vrsi na osnovu poremecaja. bolesni su i prvi i drugi i treci. ne radi se uopste o tome da li i koga je ko silovao i/ili slicno.![]()
I uz duzno postovanje,ne mozete vi davati dijagnoze,sta su poremećaji,sta nisu,ima ko je zaduzen za to i ko se razumije u to.
istina. nisam strucan, da dajem dijagnoze. ali mislim da za to ne treba neka pamet ili skola. najzad, da to nije dobro ili normalno, je potvrdio i sam Gospodar - znaci onaj koji nas je stvorio.
zbog cega dolazi do toga - to ne znam. mislim da bi bilo pametnije da se snage usmjere u istrazivanje uzroka i moguceg lijecenja - a ne kojekakvih parada i gluposti.
- Zagorka

Behko,ti si meni drag,ali znas biti zadrt i pretjerati i onda kad dobijes odgovor glumis zrtvu...ne prolazi to kod mene....Krokodil Behko wrote:Zahvaljujem se na odgovorima i tebi i ostalim, koji su ovdje atakovali na svemadam Bovary wrote:Idi ne seri,sad fakat preseravas,velim ti da je Aleksandar mali jos kar'o coj'ka,a ti zapeo trend....nije trend nego doslo vrijeme da se prizna,ja se samo zalazem da ih se ne bije,de uvrti to sebi u glavu...gornju po mogućnosti...(ne bih da tuku ikoga)
btw ja i Luna dogovaramo home video u kome cemo se lizati,kome se ne digne,peder je,ahha,stas sad?
one koji misle drugačije. Zahvaljujem ti se i na rječniku, koji si koristila
Jel znaš zbog čega? Jer sam htio, normalno komuinicirati ali eto, vi ste protiv.
Tako da sam zahvalan zbog toga, pa nek se zna, koja je strana bila agresivna
a koja ne. Eto toliko o miroljubivim homoseksualcima i njihovm pristalicama.
Hvala bogu, pa ja nisam tako moderan kao ti
- Zagorka

Kako god-samo bez nasilja da je....paparaci wrote:kako, ja ga spominjem?! procitaj jos jednom svoj post, pa ces vidjeti da sam se samo nadovezao na tvoju izjavu.madam Bovary wrote:Izvini,ali ako se uopće ne radi o silovanju,zasto ga onda spominješ?paparaci wrote:trpanje se vrsi na osnovu poremecaja. bolesni su i prvi i drugi i treci. ne radi se uopste o tome da li i koga je ko silovao i/ili slicno.![]()
I uz duzno postovanje,ne mozete vi davati dijagnoze,sta su poremećaji,sta nisu,ima ko je zaduzen za to i ko se razumije u to.
istina. nisam strucan, da dajem dijagnoze. ali mislim da za to ne treba neka pamet ili skola. najzad, da to nije dobro ili normalno, je potvrdio i sam Gospodar - znaci onaj koji nas je stvorio.
zbog cega dolazi do toga - to ne znam. mislim da bi bilo pametnije da se snage usmjere u istrazivanje uzroka i moguceg lijecenja - a ne kojekakvih parada i gluposti.
- Luna.
- Inventar foruma

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
tvoji su komentari bili stvarno umjesniKrokodil Behko wrote:Zahvaljujem se na odgovorima i tebi i ostalim, koji su ovdje atakovali na svemadam Bovary wrote:Idi ne seri,sad fakat preseravas,velim ti da je Aleksandar mali jos kar'o coj'ka,a ti zapeo trend....nije trend nego doslo vrijeme da se prizna,ja se samo zalazem da ih se ne bije,de uvrti to sebi u glavu...gornju po mogućnosti...(ne bih da tuku ikoga)
btw ja i Luna dogovaramo home video u kome cemo se lizati,kome se ne digne,peder je,ahha,stas sad?
one koji misle drugačije. Zahvaljujem ti se i na rječniku, koji si koristila
Jel znaš zbog čega? Jer sam htio, normalno komuinicirati ali eto, vi ste protiv.
Tako da sam zahvalan zbog toga, pa nek se zna, koja je strana bila agresivna
a koja ne. Eto toliko o miroljubivim homoseksualcima i njihovm pristalicama.
Hvala bogu, pa ja nisam tako moderan kao ti
nije nuzno koristiti neki poseban rijeecnik da bi se nekog degradiralo... a ti i tvoji istomisljenici ste upravo to radili
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
-
dacina_curica
Pogledaj malo bolje, eto ti odgovora na sred stranice.Krokodil Behko wrote:
Nikakav ja odgovor ne dobih ni od tebe ni od one curice.
znas kako oni, da se neko ne uvrijedi, srbi lemaju pedere po Bg cudo jedno, mada iz onih snima ni ti pederi ti nesto nisu miroljubivi samo da se zna, hoce kad ih je 5 na jednog plaho napast a i drzavu bi da uniste, ono smrt drzavi i takve parole su im na prvom mjestu tako da daleko od toga da su su ti oni neki pacifisti i u fazonu sve za ljubav

al ga brko spuca, k'o da je muha nije pecila ...
-
dacina_curica
Ja svakako imam pravo da se zgrazam nad razmisljanjima pojedinaca ali to nije tema ovdje, jelte? I nisam nijednom rijecju spomenula tebe a i nisam ljubitelj piskaranja izmedju linija tako da...Krokodil Behko wrote:Jel misliš na ono, što si došla pa rekla, kako si zgrožena zbog zahlupanih
razmišljanja? ja bih te zamolio, da mi citiraš, takva moja razmišljanja na ovoj temi?
I ako ikaoo može da se odgovori na pitanje iz mog prvog posta na ovoj temi
a koje glasi: Zašto se i po čijoj želji u svijetu, daje ovoliko značaja i prostora
ovom pitanju? Kakvu korist svijet ima od toga da ovo bude centralna tema a ne zaustavljanje raznih ratova širom svijeta?
A odgovorila sam i na ovo drugo pitanje vec jednom ali evo ne bilo mi mrsko ponoviti se: Ratovi NIKAD nece biti zaustavljeni jer ratove vode oni koji od istih profitiraju i kojima nije u koristi da isti stanu. A pitanje homoseksualaca je pitanje ljudskih prava i nicega drugog. Na tvoje zasto ja cu opet reci zasto da ne? Homoseksualci kao i heteroseksualci su prvenstveno LJUDI i trebaju da uzivaju iste slobode kao i svi ostali. Zasto parade? Ne znam, nisam nikada prostudirala pocetke iste ali zasto uopste postoje parade, pa samim tim i demonstracije, javna okupljanja bilo koje vrste? Osim toga prava homoseksualaca nisu centrala tema sirom svijeta, ne znam odakle preuzimas informacije ali mnogo je glasnijih tema na svijetu od te. Ali to, znaci LJUDSKA PRAVA i trebaju da budu centralna tema, i jedina tema kojom se bavi svijet. Da se svi malo vise bavimo ljudskim pravima, tretmanu zivih bica na ovoj planeti, ne bi bilo rata, bijede, zalosti koju gledamo svaki dan...ali posto je to vec ulazak u Utopiju nema potrebe da dublje zalazim u ovo.
Peace
Čovjek mora bit slobodan da vodi život kakav želi ako sa tim ne škodi nikome. Tu se nema šta više reći... sad što su ljudi kod nas polijepo zatucani to je druga stvar. To se neće tako lako promjenit. 
-
dacina_curica
I ti OPET ne citas ovo moje napisano nego vodis diskusiju u pravcu u kojem TI zelis.Krokodil Behko wrote:OdličnoLJUDSKA PRAVA i trebaju da budu centralna tema
Hajmo malo da diskutujemo o ljudskim pravima radnika i seljaka BiH, koji nisu
homoseksualci. Pa zatim o ljudskim pravima svih ostalih naroda, svih ostalih sirotih
zemalja svijeta.. pa o pravu na hranu, desetina miliona ljudi, širom planete. Pa zatim
o pravu glasanja žena u nekim muslimanskim zemljama. pa zatim o pravu ljudi
na osnovnu ravnopravnost u Indiji. pa zatim o pravima stotina miliona Kineza
da imauu struju i vodu u kući. pa zatim o pravu palestinaca na svoju zemlju.
I ne samo oni, nego i mnogi drugi porobljeni narodi. I na kraju o pravu ljudi
cijelog svijeta da imamo svjež zrak i čitav ozonski omotač oko zemlje.
kad sve to izdiskutujemo, možemo se vratiti na ovu temu. A ako želiš prije,
moraćeš da obrazložiš, zašto je ovo važnije od onoga, što sam ja nabrojao.
Ja LICNO se zalazem za ravnopravnost svih ljudi, neovisno od seksualnosti, boje koze, nacionalne pripadnosti, hendikepa, religije itd...Ali ova tema je iskljucivo o homoseksualnim parovima i stoga se osvrcem na njihova prava ovdje. Kad neko otvori temu o ljudskim pravima tamo cu napisati ostatak svog misljenja. Moderator si, znas valjda kako fercera ovo off-topic diskutovanje na temama, za sve ima mjesto.
-
dacina_curica
Onda otvori temu o ljudskim pravima pa da tamo diskutujemo. Pogledaj ime teme i shvati zasto moj dio diskusije ostaje tu gdje jeste. Vise se pretvaram u papagaja ali opet ponavljam - ljudska prava su ljudska prava, ono sto je tebi vaznije je manje vazno nekom drugom i obrnuto. A onome cije su prava ugrozena su njegova uvijek najpreca.
Osim toga poprilicno je smijesno postaviti pitanje "kako to nema parada po Aziji i Africi?" kad su homoseksualci u vecini Azijskih i Africkih zemalja osudjeni na smrt one sekunde kada bi se izjasnili po pitanju svoje seksualnosti. Je li u Iranu prije par sedmica ubijem tinejdzer jer je bio previse "emo" a to se odmah poistovjecuje sa homoseksualnoscu??? JESTE! Mislim da nema potrebe dublje ulaziti u temu.
Daj molim te da vise ne mijesamo babe i zabe, ove se fakat pretvorilo u totalnu farsu.
Osim toga poprilicno je smijesno postaviti pitanje "kako to nema parada po Aziji i Africi?" kad su homoseksualci u vecini Azijskih i Africkih zemalja osudjeni na smrt one sekunde kada bi se izjasnili po pitanju svoje seksualnosti. Je li u Iranu prije par sedmica ubijem tinejdzer jer je bio previse "emo" a to se odmah poistovjecuje sa homoseksualnoscu??? JESTE! Mislim da nema potrebe dublje ulaziti u temu.
Daj molim te da vise ne mijesamo babe i zabe, ove se fakat pretvorilo u totalnu farsu.
Last edited by dacina_curica on 29 May 2012, 01:39, edited 1 time in total.
-
dacina_curica
Notos wrote: A šta je sa homoseksualcima među tim tvojim što misliš da ta prava trebaju više?Sad znači gladnom treba pomoć.. osim ako je homoseksualac?
Ova iskljucivost je ono sto mene izludjuje. Pricamo o ljudskim pravima i jos i mjerimo cija su preca.
-
dacina_curica
Ne zanimaju me homici, ne zanimaju me ni hetero, ni bi-.. zabole me sta ko radi unutar svoje kuce i ne prica o tome na sva usta i ne paradira. Jeste, drustvo je u globalu protiv homica jer to gleda kao nesto neprirodno, sto i jeste. Urodjeno, neurodjeno.. bolesno je. Ne moze me niko ubijediti da je normalno i da ja treba nekog da bodrim i tapsem po ramenu govoreci "de ti ..."
Ljudska prava? Kakva ljudska prava oni (homo) nemaju? Ne mogu usvojiti djecu? Koliko li je samo bracnih hetero parova koji nisu u stanju uraditi isto zato jer su 1. siromasni, 2. nemaju pristupacne skole 3. nisu obrazovani itd itd... Gdje su njihova ljudska prava i kada to oni paradiraju i kukaju pred kamerama 24/7
Sta je onda sa ljudskim pravima onih koji su sexualno iskoristavali maloljetnike pa se pokajali nakon nekog vremena? Oni su prinudjeni da nose Scarlet Letter (pogledati u google) dok su zivi... Treba li im dati da rade u skolama? U vrticu? Ne? A zasto?
Gdje su ljudska prava zlocinaca, ubica? Ljudska prava muslimana u krscanskim zemljama i krscana u muslimanskim zemljama?
Gdje to pocinje, to ljudsko pravo, gdje se zavrsava? Ko ga odredjuje i sta ono ustvari znaci?
Ljudska prava? Kakva ljudska prava oni (homo) nemaju? Ne mogu usvojiti djecu? Koliko li je samo bracnih hetero parova koji nisu u stanju uraditi isto zato jer su 1. siromasni, 2. nemaju pristupacne skole 3. nisu obrazovani itd itd... Gdje su njihova ljudska prava i kada to oni paradiraju i kukaju pred kamerama 24/7
Sta je onda sa ljudskim pravima onih koji su sexualno iskoristavali maloljetnike pa se pokajali nakon nekog vremena? Oni su prinudjeni da nose Scarlet Letter (pogledati u google) dok su zivi... Treba li im dati da rade u skolama? U vrticu? Ne? A zasto?
Gdje su ljudska prava zlocinaca, ubica? Ljudska prava muslimana u krscanskim zemljama i krscana u muslimanskim zemljama?
Gdje to pocinje, to ljudsko pravo, gdje se zavrsava? Ko ga odredjuje i sta ono ustvari znaci?
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
Homoseksualnost jeste prirodna! Prirodno nastaje... et ako je prihvatiš i kao bolest moraš priznat onda da je prirodna, jer bolesti su prirodne. Normalna? Šta je Normalno? Društvo tj. zajednica određuje šta je normalno da bi nenormalne mogla "odstranit". Činjenica je da društvo, ovo naše bosansko, smatra homoseksualce kao nenormalne, i po tome oni jesu nenormalni ovdje. Da bi homoseksualci postali normalni mora se društvo mijenjati. Eto ako prihvatiš homoseksualnost kao bolest, onda moraš i priznat da je neizlječiva. A onda se postavlja pitanje kako naša zajednica se odnosi prema tim neizlječivo bolesnim i dali oni ovdje kod nas mogu vodit normalan život?Dust wrote:Ne zanimaju me homici, ne zanimaju me ni hetero, ni bi-.. zabole me sta ko radi unutar svoje kuce i ne prica o tome na sva usta i ne paradira. Jeste, drustvo je u globalu protiv homica jer to gleda kao nesto neprirodno, sto i jeste. Urodjeno, neurodjeno.. bolesno je. Ne moze me niko ubijediti da je normalno i da ja treba nekog da bodrim i tapsem po ramenu govoreci "de ti ..."
Homoseksualnost nije bolest! Ovdje mnogi zaborave da je homoseksualnost čisto prosto seksualnost! A šta to znači trebala bi svaka odrasla normalno razvijena osoba znati. Kako se seksualnost razvija? Iz djetinjstva do odrasle zrele osobe? Svi mi to znamo, svi smo mi to prošli (ok možda ne baš svi ovdje
Sad, ako homoseksualce odstraniš iz društva kao nešto nenormalno onda svakom homoseksualnom dijetu oduzmeš mogućnost normalnog razvijanja.. seksualnog, a pošto je to usko povezano sa duhovnim razvijanjem oduzmeš mu onda i pravo na normalno duhovno razvijanje. Što jeste oduzimanje osnovnih ljudskih prava. Homoseksualnost nikome ne šteti! Netolerancija šteti svima! Homoseksualne osobe uništava a društvo osuđuje na zatucanost i perverznost, jer ako se u grupi nemože otvoreno pričati o seksualnosti onda ta grupa jeste preverzna i zatucana.
"Scarlet Letter (pogledati u google)"Dust wrote: Sta je onda sa ljudskim pravima onih koji su sexualno iskoristavali maloljetnike pa se pokajali nakon nekog vremena? Oni su prinudjeni da nose Scarlet Letter (pogledati u google) dok su zivi... Treba li im dati da rade u skolama? U vrticu? Ne? A zasto?
Ovo je već milion puta rečeno.. ali et milion i prvi put. Homoseksualnost nema nikakve veze sa seksualnim krivičnim djelima. Ali šta nekom reći ko ne zna razliku? Za njega nema tu razlike, on bi obadvoje na lomaču isto tako i hiljadu drugih koji mu radi nekih drugih samo njemu razumljivih razloga ne pašu.
Ljudsko pravo počinje sa rođenjem a završava sa smrti. Određuje ga zdrav ljudski razum i znači prosto da su svi ljudi jednaki i da svako ima pravo da vodi normalan život u zajednici.Dust wrote: Gdje to pocinje, to ljudsko pravo, gdje se zavrsava? Ko ga odredjuje i sta ono ustvari znaci?
S tim je sve rečeno al ortodoksi to nikad progutat nećeNotos wrote:Homoseksualnost nikome ne šteti! Netolerancija šteti svima!
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
- Luna.
- Inventar foruma

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
mrki62 wrote:S tim je sve rečeno al ortodoksi to nikad progutat nećeNotos wrote:Homoseksualnost nikome ne šteti! Netolerancija šteti svima!
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
Notos wrote:Homoseksualnost jeste prirodna! Prirodno nastaje... et ako je prihvatiš i kao bolest moraš priznat onda da je prirodna, jer bolesti su prirodne. Normalna? Šta je Normalno? Društvo tj. zajednica određuje šta je normalno da bi nenormalne mogla "odstranit". Činjenica je da društvo, ovo naše bosansko, smatra homoseksualce kao nenormalne, i po tome oni jesu nenormalni ovdje. Da bi homoseksualci postali normalni mora se društvo mijenjati. Eto ako prihvatiš homoseksualnost kao bolest, onda moraš i priznat da je neizlječiva. A onda se postavlja pitanje kako naša zajednica se odnosi prema tim neizlječivo bolesnim i dali oni ovdje kod nas mogu vodit normalan život?Dust wrote:Ne zanimaju me homici, ne zanimaju me ni hetero, ni bi-.. zabole me sta ko radi unutar svoje kuce i ne prica o tome na sva usta i ne paradira. Jeste, drustvo je u globalu protiv homica jer to gleda kao nesto neprirodno, sto i jeste. Urodjeno, neurodjeno.. bolesno je. Ne moze me niko ubijediti da je normalno i da ja treba nekog da bodrim i tapsem po ramenu govoreci "de ti ..."
Homoseksualnost nije bolest! Ovdje mnogi zaborave da je homoseksualnost čisto prosto seksualnost! A šta to znači trebala bi svaka odrasla normalno razvijena osoba znati. Kako se seksualnost razvija? Iz djetinjstva do odrasle zrele osobe? Svi mi to znamo, svi smo mi to prošli (ok možda ne baš svi ovdje).
Sad, ako homoseksualce odstraniš iz društva kao nešto nenormalno onda svakom homoseksualnom dijetu oduzmeš mogućnost normalnog razvijanja.. seksualnog, a pošto je to usko povezano sa duhovnim razvijanjem oduzmeš mu onda i pravo na normalno duhovno razvijanje. Što jeste oduzimanje osnovnih ljudskih prava. Homoseksualnost nikome ne šteti! Netolerancija šteti svima! Homoseksualne osobe uništava a društvo osuđuje na zatucanost i perverznost, jer ako se u grupi nemože otvoreno pričati o seksualnosti onda ta grupa jeste preverzna i zatucana.
"Scarlet Letter (pogledati u google)"Dust wrote: Sta je onda sa ljudskim pravima onih koji su sexualno iskoristavali maloljetnike pa se pokajali nakon nekog vremena? Oni su prinudjeni da nose Scarlet Letter (pogledati u google) dok su zivi... Treba li im dati da rade u skolama? U vrticu? Ne? A zasto?
Gdje su ljudska prava zlocinaca, ubica? Ljudska prava muslimana u krscanskim zemljama i krscana u muslimanskim zemljama?![]()
Ovo je već milion puta rečeno.. ali et milion i prvi put. Homoseksualnost nema nikakve veze sa seksualnim krivičnim djelima. Ali šta nekom reći ko ne zna razliku? Za njega nema tu razlike, on bi obadvoje na lomaču isto tako i hiljadu drugih koji mu radi nekih drugih samo njemu razumljivih razloga ne pašu.![]()
Ljudsko pravo počinje sa rođenjem a završava sa smrti. Određuje ga zdrav ljudski razum i znači prosto da su svi ljudi jednaki i da svako ima pravo da vodi normalan život u zajednici.Dust wrote: Gdje to pocinje, to ljudsko pravo, gdje se zavrsava? Ko ga odredjuje i sta ono ustvari znaci?
Ne uporedjujem homoseksualnost sa pedofilijom, nego pokusavam da shvatim to o ljudskim pravima. Vrati se ponoovo pa procitaj, nemoj samo da se gnusas i pretpostavljas sta je neko htio da kaze.
Gledam te nekim drugim ocima