Zubi / Zubar

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
Zubic vila
Sitna buranija
Sitna buranija
Status: Offline

Re: Zubi / Zubar

Post by Zubic vila » 26 Dec 2013, 00:10

jel boli nekoga zub????
SVA PITANJA MOŽETE PITATI I PREKO FACEBOOK PROFILA "ORDINACIJA MARKOVIĆ" BRČKO

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25307 times
Been thanked: 6637 times

Post by Veca » 26 Dec 2013, 01:09

...ne boli me zub,ali bih htjela reci da ja prvo upotrijebim svileni konac,pa ondaK perem zube!...i nemoj slucajno da mi kazes da je pogresno!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Zubic vila
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Zubic vila » 26 Dec 2013, 07:21

of course, it s not wrong! NOT!!!! naravno da je pogrešno, sav biofilm tj plak sa zuba potiskuješ u međuzubni prostor, a čak i nabijaš pod desni... dakle temeljno pranje ultrasoft četkicom za zube,nakon toga konac između svih zuba uz svaki zub ga nasloniti, onda ispiranje usta rastvorom za ispiranje, i na kraju toga pređeš jezikom po svim površinama i osjetiš tu glatkoću kao po staklu, i zadovoljstvo naravno, evo upravo to radim zadovoljavam se jezikom xaxaxaxaxax :-) :-) :-) :-) :-)

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 26 Dec 2013, 08:05

Zubic vila wrote:of course, it s not wrong! NOT!!!! naravno da je pogrešno, sav biofilm tj plak sa zuba potiskuješ u međuzubni prostor, a čak i nabijaš pod desni... dakle temeljno pranje ultrasoft četkicom za zube,nakon toga konac između svih zuba uz svaki zub ga nasloniti, onda ispiranje usta rastvorom za ispiranje, i na kraju toga pređeš jezikom po svim površinama i osjetiš tu glatkoću kao po staklu, i zadovoljstvo naravno, evo upravo to radim zadovoljavam se jezikom xaxaxaxaxax :-) :-) :-) :-) :-)
sve je to super, al uzme vremena..ja 2-3 x tjedno koristim konac i cijeli taj ritual, inaće si ne uzmem vremena :cudi ...počet ću tek kad mi problemi krenu :hihi
imam jedno pitanje...sve sam plombe ili zalivke, prije par godina zamijenio sa bijelima...ali sam primjetio, da mi se dosta često lome i ispadaju...češće nego one stare klasične sive...jeli to do kvalitete izrade ili jednostavno takav materijal??
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Lanci
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 94 times
Been thanked: 49 times

Post by Lanci » 26 Dec 2013, 12:12

Zubic vila wrote:jel boli nekoga zub????

:help dvije noci nespavam,,pa ponesreci I praznici sada :lupa :oo
I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25307 times
Been thanked: 6637 times

Post by Veca » 26 Dec 2013, 12:34

storm wrote:
Zubic vila wrote:of course, it s not wrong! NOT!!!! naravno da je pogrešno, sav biofilm tj plak sa zuba potiskuješ u međuzubni prostor, a čak i nabijaš pod desni... dakle temeljno pranje ultrasoft četkicom za zube,nakon toga konac između svih zuba uz svaki zub ga nasloniti, onda ispiranje usta rastvorom za ispiranje, i na kraju toga pređeš jezikom po svim površinama i osjetiš tu glatkoću kao po staklu, i zadovoljstvo naravno, evo upravo to radim zadovoljavam se jezikom xaxaxaxaxax :-) :-) :-) :-) :-)
sve je to super, al uzme vremena..ja 2-3 x tjedno koristim konac i cijeli taj ritual, inaće si ne uzmem vremena :cudi ...počet ću tek kad mi problemi krenu :hihi
imam jedno pitanje...sve sam plombe ili zalivke, prije par godina zamijenio sa bijelima...ali sam primjetio, da mi se dosta često lome i ispadaju...češće nego one stare klasične sive...jeli to do kvalitete izrade ili jednostavno takav materijal??
...bjazi,bolan!...godinama radim ovako,po tvome ne bih imala ni jednog zuba u glavi...i zubari su,umal' ne rekoh,sta...svaki ima svoje misljenje,tako da ja radim po svom :zubi Image ...al' sigurno ces nac' mi,mahanu! :p
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 26 Dec 2013, 13:58

veco...paradontoza na vidiku :zubi

Zubic vila
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Zubic vila » 26 Dec 2013, 14:07

ja pričam na osnovu svog ličnog iskustva,a ti kako hoćeš .... bijele su mehanički lošije u odnosu na bijele, ali su bijele estetski prihvatljivije, a da pucaju i ispadaju, da ispadaju pucaju!
karijes je proces koji traje godinama, rupa na zubu je posledica dugogodišnjeg karijesa na zubu i kad rupa nastane kasno je
a da se to ne bi treba da čovjek uđe u rutinu, a pranje zuba, končanje i ispiranje zuba sveukupno traje pet minuta, maksimalno 7minuta pa i deset neka bude, ako ti nemas vremena izdvojiti deset minuta, onda stvarno... koliko vremena izgubiš na jutarnje šminkanje ispijanje kafa i cigarete na rano jutro, od svega otkini po minut i to je to...

Zubic vila
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Zubic vila » 26 Dec 2013, 14:22

:valja kad već moram da se foliram, evo pokazaću vam zube iz dobre namjere,al samo se konju hleda u zube :oo
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Zubic vila
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Zubic vila » 26 Dec 2013, 14:23

ni jedne jedine plombe, ni bjele ni crne...

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 26 Dec 2013, 17:45

Pa dobro nasminkam se relativno brzo,,, izvjezban Sam :D. aj šta bi vi radili kad bi mi sve slušali :zubi

Zubic vila
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Zubic vila » 17 Jan 2014, 11:34

ŠtA JE

Zubic vila
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Zubic vila » 17 Jan 2014, 11:34

zar niko nema pitanje o zubima ccccccc...

Zubic vila
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Zubic vila » 05 Feb 2014, 09:21

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8227 times
Been thanked: 19375 times

Post by Maja » 05 Feb 2014, 13:48

A zašto su ti kutnji zubi po sredini žuti kao da si jeo naranče :zubi

Zubic vila
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Zubic vila » 05 Feb 2014, 13:51

nisu zuti takva fotografija, bijeli su i ni jedan nije kvaran niti ima plombu na sebi
:-)

Zubic vila
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Zubic vila » 18 Feb 2014, 13:37

NEKI LJUDI ZAISTA :zid :zid :zid :zid :zid :zid NE ZASLUŽUJU DA IMAJU ZUBE, UFFFFF :place :place

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka » 18 Feb 2014, 18:06

e'o da pitam.........bas mi puknuo zub.......sestica na desnoj strani......unutarnji dio se odlomio.....skoro ko pola zuba....bio liječen,vađen živac......s vana se ne vidi,znači normalno izgleda kad pogledam......ali ogledalcem iznutra vidim.....i najzad necu to......sad kontam sta bih radila tu......ide li krunica?kaze li se tako? :misli ..........drugi iza njega,imam dojam da mi je nijansu tamniji.......isla zubaru,veli da ne vidi,pa se pitam jesam li to umislila.....meni djeluje nijansu tamniji od ostalih......imam plombu tu :hm ......eto,bujrum,da čujem šta bi,osmjeh mi je jače oružje,tri puta ljepše izgledam kad se nasmijem,tako da hoću da to uradim super fino....izvolton vilo :naklon
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Zubic vila
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Zubic vila » 18 Feb 2014, 18:26

kod takvih zuba kojima je izvađen živac i koji imaju veliku plombu koja se vremenom odlomi ili pukne pretanjeni zid zuba, obično predstavlja indikaciju da se na zub stavi krunica jer će ona produžiti životni vijek zuba više nego obična plomba, e sad koliko duže ne znam nisam gatara, zavisi od higijene u ustima, u čistim ustima sve duže traje, a i od kvaliteta izrade krunice počevsi i od materijala pa sve do ruku iskusnog terapeuta.da dođeš kod mene sa takvim zubom prvo što bih tražio jeste da uradis snimak tog zuba da vidim da li zub ima zdrav korjen, ako nema ide se na pripremu pa tek onda krunica. što se tiče zuba iza, taj što ti se čini da je taman, ako ima na sebi "crnu" plombu vremenom od nje malo pocrni jer dođe do difuzije jona metala u zubno tkivo, nista strasno sem estetskog momenta, može i od karijesa da potamni a da nema krater na sebi a može i od "odumiranja zivca", uzrok ovom odumiranju moze biti da je prilikom plombiranja taj zub tj njegov zivac oštećen ali nije bilo bola nego je došlo spontano do odumiranja zuba nije se mogao regenerisati organizam kako treba i tkivo u zubu je odumrlo. dijagnostika takvog stanja vrši se elektrotestom ili kriotestom. elektrotest se vrsi tako sto cika zuba stavi jedan aparat na zub i nesto mjeri, reći će ti "reci mi kad osjetiš peckanje", on u stvari pušta struju kroz zub i ako je osjetiš u jednom momentu znači da je zub živ, ako ne zalim slučaj. kriotest je nista drugo no kuglica vater na koju se nanese hladan sprej, koja se prisloni na zub da se vidi da li osjećaš hladnoću na zubu ili ne.
p.s. izvinjavam se na pravopisu preumoran sam...

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka » 18 Feb 2014, 18:41

dobar ti je pravopis,sta fali..........nije mi ta plomba crna(nemam takvih nit' zelim),bice da je zivac :hm .......a sto kazes zalis slucaj,je li to znaci da je gotov?...nemoj me plasiti....moze li se ista s njim....ili da cekam.......a ovaj odlomljeni slikala kad sam ga radila,prije par mjeseci,i bio dobar korijen......sad hocu da ga radim sto hitnije,a da se ipak ne zalijecem :hm ......

p.s.hvala za odg
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Post Reply

Return to “Zdravlje”