Ne mislim za sebe da sam popila svu pamet svijeta ali nekad se stvarno upitam gdje i s kim to ja živim

Mislim na mahalu. Tačnije, na ljude 60+ koji ne žive s djecom pa su malo zaostali, mada je ružno to reći.
Predveče me zove tetka kaže bi li otišla sa mnom kod moje komšinice, ne bi ona sama. Pristanem, naravno.
Mi tamo kad čovjek (70g) sjedi ispred šporeta, peče hljeb i okreće ga. Ne bi bilo čudno da se ne radi o električnom šporetu!
Tri puta ga je okrenuo...hljeb...u električnom šporetu!
Onda je pričao kako su ga skinuli u gaće na aerodromu u Americi. Javljalo da ima metala kod sebe i skinuli ga do gaća pa mu uzeli 5kg suhog mesa kojeg je ponio tamo i kaže...boRe moj što su se kasnije častili onim mesom.
Ja kažem kako nemaju oni pravo jesti/uzimati robu koju oduzmu tu. Kaže on...heheeeeee jeli su jeli..sve sama ribnjača.
Guglajte za ribnjaču ne da mi se objašnjavati.
A ženu mu priča kako je prvi put čula za pizzu iza rata. Kaže ležim ja pod dekom, dođe komšija i donese kćerki nešto i reče joj evo donio sam ti picu. Kontam šta je pica...da ti pravo kažem i nezgodno ime ima... te sve provirujem ispod deke da vidim šta je.