greeneyes wrote:
Nemoj da si rohan. Zar da te mlado momče uči kulturnom i lijepom ponašanju i ophodjenju ka drugima? Nemoj to sebi dozvoliti. Znam ja da insanu svašta hoće preletiti preko jezika, pogotovo kad je nemoćan pod udarom istine, al' dozovi se malo, saburaj. Kažu da pomaže par puta duboko udahnuti i izdahnuti, probaj, neće te ništa koštati.
Eto vidiš, pored velike negativne opsesije vjerom i vjernicima, mržnje i prijezira, ti si još i poprilično tanak na živcima, tako da samo potvrdjuješ ono što sam rekao. No dobro, možda je, zvuči ironično, bolje što si tanji na živcima, jer gori su oni koji šute, pohranjivaju negativnu energiju u sebi i onda kad puknu posljedice mogu biti fatalne, mada i ovako u naletu bijesa možeš insan svašta počiniti. Zato, živ ti meni i zdrav bio nadji si kakvu drugu opssiju, npr. sport, treniranje, nisi još star za toga. Druži se s ljudima, ako već imaš slab društveni život, nemoj da te ovo i ovakvo razmišljanje i mržnja odvedu u provaliju.
Jedini licemjer ovdje si ti(kad se radi o nama dvojici, jelTe), kao što u par navrata i dokazah. A vjerovatno bih mogao naći još x primjera, al' slabo čitam tvoje bljuvotine, riječi mržnje, prijezira, jer odavno je to prešlo u nešto stravično i bukvalno van nekih normalnih granica, što i drugi primjete.
Neću ja ratovati ni s kim, nisam ja od onih koji imaju jednu stranu, il' jednu metu kao ti pa rovovski se borite za istu, odnosno protiv iste, al' ću ući u raznorazne diskusije i s tobom i bilo s kime, zavisno od raspoloženja i htjenja.
Ti si upravo taj koji ima jednu stranu i koje opisuješ, ti si uvijek na strani rulje. Po ko zna koji put si uvrijedio nekoga, tu računam i sebe, zato što ima određeno mišljenje ili što ima određene osobine, koje tebi ne moraju biti drage ali nisu prihvaćene univerzalno kao negativne osobine.
Ako slučajno ne zauzimaš stranu to je zato što si ljigavi mekušac, pripadnik rulj koji se boji zauzeti stranu dok nije u većini dok nema žrtvu i zato što ti je važnija reputacija na forumu i da odeš u anale kao "onaj što se lijepo ophodio".
Meni tvoja kultura ophođenja na forumu ne znači ništa, ljigava mi je jer se posereš na nju svako malo a što je nekom drugom draga ne zanima me. Neko dođe ovdje da lijepo ophodi, da naziva dobar dan i pita kako je ko a prihvati da ima i drugačijih.
Mene si iz čista mira napao i podjebavao zbog mog stava o religiji i kritike iste. Znači nije bila ispoljena mržnja prema vjernicima, muslimanima, ili nekom pojedinačno. Takva kritika svega je opšteprihvaćena ali tvoj mozak ne može shvatiti da kad ja napišem nešto protiv islama da ne govorim protiv vjernika niti se ti moraš naći uvrijeđen. Da sam ja vrijeđao nekog na ličnoj osnovi ili tebe pa razumio bih ali ovako - ne.
A nisi se sa mnom samo svađao.. bilo je tu još debilnih svađa, ja sam otkako sam tu zadnji mjesec vidio bar 3. Ja ako se posvađam onda je to zbog najosjetljivije moguće teme - religije i što sam malo uporan i dosadan sa pisanjem o istoj, ne mogu to poreći.
Ne znaš ti ni definiciju mržnje, ni predrasude, ni opsesije, ni uvrede, ni fašizma, ni rasizma, kao ni pola ljudi na forumu( a inače nam takvo stanje i u državi) ali vas to ne sprečava da se razbacujete tim terminima ko kakvi doktori nauka.