ne zahebaji druze
Matematička čuda Kurana, dokaz da je Kuran od Boga
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2921 times
- Been thanked: 24212 times
- Status: Offline
Re: Matematička čuda Kurana, dokaz da je Kuran od Boga
Mene ovde niko ozbiljno ne shvata.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3949 times
- Been thanked: 2972 times
nekvantajte se u bozje poslove
nemojte rec da vam nisam govorio
nemojte rec da vam nisam govorio
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Jahja83
- Poneki mu pročitamo

- Has thanked: 47 times
- Been thanked: 109 times
evo da vam pokazem vizuelno nadnaravnost Kurana

pogledajte ovdje gdje se sve pojavljuje rijec Nutfah, sto bi se moglo prevesti kao spermina celija, spermic, najvise se spominje puta u suri 23......a uocili smo mi kao istrazivaci Brojcanih cuda da kada se nesto najvise spominje puta negdje da tu ima neka naznaka i brojcano cudo.
sta broj 23 ima veze sa ljudskim spermijama? Pa ima upravo to sto svaka spermina celija sadrzi 23 kromozoma u sebi.
Kromosomi se mogu jedino uociti mikroskopom, nikako drugacije
Ne samo to sto je naznaceno kromozomi covjeka , spermine celije, nego imamo naznacene kromozome drugih zivotinja i biljaka u Kuranu.
evo na primjer ovo:
kromozomi majmuna

kromozomi Dzumbira

i tako mnoge druge zivotinje i biljke su kodirane sa njihovim kromozomima u Kuranu.

pogledajte ovdje gdje se sve pojavljuje rijec Nutfah, sto bi se moglo prevesti kao spermina celija, spermic, najvise se spominje puta u suri 23......a uocili smo mi kao istrazivaci Brojcanih cuda da kada se nesto najvise spominje puta negdje da tu ima neka naznaka i brojcano cudo.
sta broj 23 ima veze sa ljudskim spermijama? Pa ima upravo to sto svaka spermina celija sadrzi 23 kromozoma u sebi.
Kromosomi se mogu jedino uociti mikroskopom, nikako drugacije
Ne samo to sto je naznaceno kromozomi covjeka , spermine celije, nego imamo naznacene kromozome drugih zivotinja i biljaka u Kuranu.
evo na primjer ovo:
kromozomi majmuna

kromozomi Dzumbira

i tako mnoge druge zivotinje i biljke su kodirane sa njihovim kromozomima u Kuranu.
-
Remzudin
- Inventar foruma

- Has thanked: 274 times
- Been thanked: 488 times
Nadnaravnost....nadnaravnost !!!
Eeeeh moj druze,sad si posteno najebo jeza u ledja.
Sa tim postom si izgubio su svoju kompetenciju i napravio si sebe Majmun foruma.
Glup si kao jedna kanta sa mineralnom vodom,a nisi svesan svoje primitivnost intelligencije.
Ubacivas meni Sure iz Kurana pod nos,da je Sihirstvo zabranjeno i da bude dzehennemom kaznjeno.
A sada pokazujes akceptanciju nadnaravnost kurana.
Onaj ko nije Musliman pitat ce se gde tu logika ?
Ako je Kuranu namjerno postavita nadnaravnost,onda bi pripadalo logiki,da bi svak trebao biti kaznjen dzehennemom ako cita Kuran;kamol prakticirati Islam po propisu.
Sa tim postom si izgubio su svoju kompetenciju i napravio si sebe Majmun foruma.
Glup si kao jedna kanta sa mineralnom vodom,a nisi svesan svoje primitivnost intelligencije.
Ubacivas meni Sure iz Kurana pod nos,da je Sihirstvo zabranjeno i da bude dzehennemom kaznjeno.
Ako je Kuranu namjerno postavita nadnaravnost,onda bi pripadalo logiki,da bi svak trebao biti kaznjen dzehennemom ako cita Kuran;kamol prakticirati Islam po propisu.
-
Remzudin
- Inventar foruma

- Has thanked: 274 times
- Been thanked: 488 times
Druga apsurdna kontroversa je:
ako je Sihirstvo ili izvrsavanje crne magije zabranjeno onda je i onome zabranjeno prouciti dove protiv crne magije,jer on automatski izvrsava izgovor jedne mantre iz Kurana.
Svi Sure iz Kurana su kollekcija mantri za raslictne potrebe koje guraju jednu nadnaravnu silu u pokret koja u realnost djeluje.
Moja teorija i dalje cvrsto stoji,da Kuran nije stvoren za insana ovog svijeta.
Onaj koga stvorio definitivno nije neka budala bila nego neko sa intelligencijom veceg uma.On je vodio racun o tome da ce i ljudi u Kuran gledati i mozda zlokoristavati zato je i postavita jedna nadnaravna klopka u Kuranu koja unistava svakoga ako se ne podrzava jednog kodiranog redosleda.
Taj kod mogu samo oni desifrirati koji su imali transcendentno iskustvo.
ako je Sihirstvo ili izvrsavanje crne magije zabranjeno onda je i onome zabranjeno prouciti dove protiv crne magije,jer on automatski izvrsava izgovor jedne mantre iz Kurana.
Svi Sure iz Kurana su kollekcija mantri za raslictne potrebe koje guraju jednu nadnaravnu silu u pokret koja u realnost djeluje.
Moja teorija i dalje cvrsto stoji,da Kuran nije stvoren za insana ovog svijeta.
Onaj koga stvorio definitivno nije neka budala bila nego neko sa intelligencijom veceg uma.On je vodio racun o tome da ce i ljudi u Kuran gledati i mozda zlokoristavati zato je i postavita jedna nadnaravna klopka u Kuranu koja unistava svakoga ako se ne podrzava jednog kodiranog redosleda.
Taj kod mogu samo oni desifrirati koji su imali transcendentno iskustvo.
- Jahja83
- Poneki mu pročitamo

ne pametuj Vrachu.Remzudin wrote: 01 Feb 2025, 21:17 Nadnaravnost....nadnaravnost !!!
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4465 times
- Been thanked: 3448 times
Jahja, možel ti se dić, onako usput?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Jahja83
- Poneki mu pročitamo

Vidim da je uklonjena ona tema koju sam pokrenuo jer je ova aktivna, ali sam tamo prilozio neki jako interesantnih pronalazaka iz Kurana, ali evo sad cu ih ponovo morati dostaviti ali u engleskoj verziji neda mi se opet prevoditi

- Jahja83
- Poneki mu pročitamo

Ono sto je fascinantno sa Kuranom jeste i to, da se pronalaze naznake za stvari sto mi koristimo danas u nasim vremenima u svakodnevni, kao kodirana prorocanstva, gdje se kroz tacno pozicioniranje konsonanta u orginalnom tekstu Kurana uz matematicku podrsku , dobije prorocanstvo...u ovom slucaju mozemo da vidimo kako je cak i YOUTUBE naznacem pored masa ostalih stvari u Kuranu

Koja je sansa da pisana rijec YTUB , koja se ovdje na ovom mjestu izgovara Yetubu, a moze se cak izgovoriti i Yutub ako se tacne vokalne oznake postave na konsonantima , je 2005 rijec u suri, od 2498 rijeci kolika ta sura ima, a znamo da je Youtube kreiran 2005 godine.
Kako to bas da ta rijec bude 2005 rijec ako nije prorocanstvo, slucajnost ne moze biti jer imamo masa slicnih primjera, pa svi primjeri ne mogu biti slucajnosti.
Kakva je poenta da Bog ukodiora stvari iz naseg vremena koje mi koristimo u nasim vremenima?
Poenta je da ukaze na svoje sveznanje, da mu je poznata buducnost, da bude dokaz ljudima da je Kuran od Boga i ujedno izazov za negatore.
I ne samo to, nego Bog skoro polovicu Kurana govori o buducim dogadajima sudnjeg dana, dzeneta i dzehennema, pa nam i na ovaj nacin kaze evo znam i stvari koje vi sada koristiti, naznacio sam to jos prije 1400 godina, dokaz vizuelan da znam buducnost, pa kada budes citao o jos daljoj buducnosti, to jeste sudnji dan , Dzennet i Dzehennem, budi siguran da ce se desiti....pa do tebe je sad hoces li vjerovati ili nevjerovati.....a nevjerovanje povlaci i posljedice za sobom, dok vjerovanje povlaci nahgradu za sobom...pa izvolite.

Koja je sansa da pisana rijec YTUB , koja se ovdje na ovom mjestu izgovara Yetubu, a moze se cak izgovoriti i Yutub ako se tacne vokalne oznake postave na konsonantima , je 2005 rijec u suri, od 2498 rijeci kolika ta sura ima, a znamo da je Youtube kreiran 2005 godine.
Kako to bas da ta rijec bude 2005 rijec ako nije prorocanstvo, slucajnost ne moze biti jer imamo masa slicnih primjera, pa svi primjeri ne mogu biti slucajnosti.
Kakva je poenta da Bog ukodiora stvari iz naseg vremena koje mi koristimo u nasim vremenima?
Poenta je da ukaze na svoje sveznanje, da mu je poznata buducnost, da bude dokaz ljudima da je Kuran od Boga i ujedno izazov za negatore.
I ne samo to, nego Bog skoro polovicu Kurana govori o buducim dogadajima sudnjeg dana, dzeneta i dzehennema, pa nam i na ovaj nacin kaze evo znam i stvari koje vi sada koristiti, naznacio sam to jos prije 1400 godina, dokaz vizuelan da znam buducnost, pa kada budes citao o jos daljoj buducnosti, to jeste sudnji dan , Dzennet i Dzehennem, budi siguran da ce se desiti....pa do tebe je sad hoces li vjerovati ili nevjerovati.....a nevjerovanje povlaci i posljedice za sobom, dok vjerovanje povlaci nahgradu za sobom...pa izvolite.
- Jahja83
- Poneki mu pročitamo

BMW prorocanstvo , kada ce biti osnovan

AUDI prorocanstvo , kada ce biti osnovan

NATO prorocanstvo, kada ce biti osnovan

CERN, u svicarskoj hadronski sudarac, kada ce biti osnovano

Potonjuce Titanica

Osnivanje Darvinove teorije evolucije, prorocanstvo

Nobela nagrada osnivanje

i tako masa jos stvari naznacenih u Kuranu, da ne duljim dalje

AUDI prorocanstvo , kada ce biti osnovan

NATO prorocanstvo, kada ce biti osnovan

CERN, u svicarskoj hadronski sudarac, kada ce biti osnovano

Potonjuce Titanica

Osnivanje Darvinove teorije evolucije, prorocanstvo

Nobela nagrada osnivanje

i tako masa jos stvari naznacenih u Kuranu, da ne duljim dalje
- Jahja83
- Poneki mu pročitamo

Bozija cestica, HIGGS Bozon naznacena kada ce biti pronadjena

Peter Higgs spomenut u Kuranu, u ajetu 2013 od kraja Kurana, Peter higgs je dobio nagradu za otkrice BOzanske cestice HIggs Bosona godine 2013

Otkrice Kabel Antene naznaceno

Otkrice prvog telefona

Osnivanje Amerike

Otkrice prve televizije

Peter Higgs spomenut u Kuranu, u ajetu 2013 od kraja Kurana, Peter higgs je dobio nagradu za otkrice BOzanske cestice HIggs Bosona godine 2013

Otkrice Kabel Antene naznaceno

Otkrice prvog telefona

Osnivanje Amerike

Otkrice prve televizije

- HAVANA
- Penzioner

Jel ono 19 felga na bmw?
- HAVANA
- Penzioner

Haj kad si to fino tako poslago slozi nam sta ce bit u 2025 godini
- HAVANA
- Penzioner

A dobar je ovaj samsung ima u pevexu 65 -ica na snizenju 538 eura
- Jahja83
- Poneki mu pročitamo

- HAVANA
- Penzioner

A sto?Ne moze buducnost,samo proslost i sadasnjost?
- Jahja83
- Poneki mu pročitamo

pa posto si mi dokazao da si zajebant, onda moram se i ja sa tobom malo zahebavat
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 55459 times
- Been thanked: 9889 times
Kako ce pisat nato u kur'anu kad nema slovo o u arapskom? 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Jahja83
- Poneki mu pročitamo

jednostavno
arapi kazu NATU , i tako se rijec pojavljuje NATU u Kuranu.
Gdje se kaze O oni kazu U.
naprimjer rijec Television, oni kazu Televisiun.
Slovo P, zamjenjuju sa B. pa Pepsi kazu Bebsi.