Hrvatski nacionalizam

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 29726 times
Been thanked: 27438 times
Status: Offline

Re: Hrvatski nacionalizam

Post by Morgen » 07 Jul 2025, 18:50

Veca wrote: 07 Jul 2025, 18:41
Morgen wrote: 07 Jul 2025, 18:21 Meni ne ide u glavu da hrvati slusaju thompsona i idu na koncert. Al ajd, avaj. Ali dve moje, jedne od najboljih prijateljica, sestre, dalmatinke, otac katolik, majka pravoslavna, bile na koncertu. Jedna drugarica, muskimanka iz bosne udata za hrvata, otisla na koncert i veselo kače slike na fb.. e to mi nikako ne ide u glavu

kako ne razumijes-nemeres se ti udat za 'rvata, a da te ne po'rvati :kafa vjerojatno i nadam se, da ima nekih izuzetaka, a vjerojatno ima i onih koji/e se dobrovoljno po'rvate, mozda, da nekom nesto dokazu, yebaji ga :ćitire
Moja cerka zivi sa hrvatom. I zamisli, njegova familija je pitala NJU! dal ce i ona ici. Posto sprema ispite rekla je da nece, jer ona i NE ZNA ko je Thompson. Od takvih ja mojoj nisam pustala Muziku niti pominjala. Strogo samo Kemala Malovcica i sisters of mercy
I kad sam ja njoj onda sve objasnila, oha…… znaci ni njen momak nije otisao. I rekla mi je kako su njegovi govorili da on UOPĆE nije nacionalista. Jok nije. Da nikad srbe nije spominjao. Isto moje drugarice, NIJE TACNO.
Mnogo sam uzrujana sad….
Cega se pametan stidi, budala se ponosi i pojaca muziku.

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma

Post by Morgen » 07 Jul 2025, 18:50

Morgen wrote: 07 Jul 2025, 18:21 Meni ne ide u glavu da hrvati slusaju thompsona i idu na koncert. Al ajd, avaj. Ali dve moje, jedne od najboljih prijateljica, sestre, dalmatinke, otac katolik, majka pravoslavna, bile na koncertu. Jedna drugarica, muskimanka iz bosne udata za hrvata, otisla na koncert i veselo kače slike na fb.. e to mi nikako ne ide u glavu

kako ne razumijes-nemeres se ti udat za 'rvata, a da te ne po'rvati :kafa vjerojatno i nadam se, da ima nekih izuzetaka, a vjerojatno ima i onih koji/e se dobrovoljno po'rvate, mozda, da nekom nesto dokazu, yebaji ga :ćitire
Moja cerka zivi sa hrvatom. I zamisli, njegova familija je pitala NJU! dal ce i ona ici. Posto sprema ispite rekla je da nece, jer ona i NE ZNA ko je Thompson. Od takvih ja mojoj nisam pustala Muziku niti pominjala. Strogo samo Kemala Malovcica i sisters of mercy
I kad sam ja njoj onda sve objasnila, oha…… znaci ni njen momak nije otisao. I rekla mi je kako su njegovi govorili da on UOPĆE nije nacionalista. Jok nije. Da nikad srbe nije spominjao. Isto moje drugarice, NIJE TACNO.
Mnogo sam uzrujana sad….

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3668 times
Been thanked: 6735 times

Post by Matan » 07 Jul 2025, 18:52

Razumijem da se oni u Hrvatskoj pohrvate..poneki, vecina ne..
Ja imam u selu, otac Hrvat majka iz Srbije, normalno djeca ko i otac..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma

Post by Morgen » 07 Jul 2025, 18:53

Pa
Hvala
Bogu ima normalnih ljudi, al
Kad vidis 500 milijardi nenormalnih odjednom, nije ti svejedno

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 48870 times
Been thanked: 8710 times

Post by ElTriconi » 07 Jul 2025, 19:00

Matan wrote: 07 Jul 2025, 18:42
ElTriconi wrote: 07 Jul 2025, 18:36 Oslo sve u herlac, ja kad sam bio mladji pa se zarakija obavezno je bilo da nema slika, ne slika se kad se radi nesta sto bas i nije najbolje za prikazat na javnost.

Zamisli odes na neki dogadjaj koji je nacjonalistickog karaktera i okacis slike na vas internet i vices kasnije ja nisam nacjonalista. Ako laze koza ne laze rog pajdo 🤔
Pa ako se ti ogrnes zastavom BiH, jesi li nacionalist..
Sto cu se ogrcat zastavama, u mene svi iz famelije bili u partizanima, nidje nisu bili pri nakvim funkcijama i ogrnuti zastavama. Borili se u ratu u cilju ocuvanja bosne i multietnicnosti (nisu nikog nidje silovali nit ubili nako), nidje nema slika kako su ogrnuti u zastave. Ne ogrcu se ni danas.

Sto bih se ogrco u zastave, ne postojim ja zbog drzave nego drzava postoji zbog mene i mojih, sto im ne metnu kipove nedje na trg, pa ja 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 07 Jul 2025, 19:01

Zanki wrote: 07 Jul 2025, 18:38 Ne poznajem niko dae isa na koncert a bome cili zivot san po zurkama i festivalima, niti san u prici cula dae neko spomenia ikog koga znam na bilo koi nacin dae isa, inChrsting.
Isto ko u bosni, niko ne glasa za SDA a osvoji 70% glasova :D.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 07 Jul 2025, 19:03

Morgen wrote: 07 Jul 2025, 18:50

Mnogo sam uzrujana sad….
Kad neko kaze da nije nesto bjezi od njega na vakat, pa ja 🤔

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23103 times
Been thanked: 6085 times

Post by Veca » 07 Jul 2025, 19:04

Morgen wrote: 07 Jul 2025, 18:50

Mnogo sam uzrujana sad….

e, moja ti draga...i ja sam svoju djecu odgajala bez nacionalizma, nisam htjela djecu da opterecujem s tim, a trebala sam, ne kao nacionalista, nego im od malih nogu govoriti istinu, i samu istinu-sta se dole desavalo i ko je sve ukljucen bio...neki dan bio Dino kod mene, i nemam vise pojma kako smo dosli do toga, da on meni rece, sama si kriva sto mi nisi, kao djetetu, objasnila te stvari...............jah, kao ja imam nesto protiv, da vjencanje bude u crkvi....................e imam, yebo te Tito mrtvi, isti onaj Tito kojeg i oni imaju u kuci :kafa ...joj, yesam govno pojela, sama sam sebi kriva............ako mi ikad dodje ili javi, da je postao 'rvat, nece me iznenaditi, ali, njegova mama nece u crkvu, pa nek' izbije i trecisvjetskirat.
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 570 times
Been thanked: 1138 times

Post by arzuhal » 07 Jul 2025, 19:07

Morgen wrote: 07 Jul 2025, 18:42
Matan wrote: 07 Jul 2025, 18:28

Ne ide ni meni, otisla djeca od moga brata..
i vjeruj, nisu uopce nacionalisti..
Ali djeca zeljna provoda, sad su u Sarajevu, sad u Zagrebu, sad u Barceloni..
Nacionalisti su bili svi na koncertu. Ne peva thompson sljivike i livade, vec o hrvatskoj i nostalgiji khm

I pre nego sto pocnete mimimi i srbi su takvi. Jesu. Ali knidza sakupi jedva 100 ljudi pod sator na manjaci.
Nikad ne bi isla na koncert gde se viju zastave.
Koji seljakluk. Evo sto sam sad procitala od qudsa onu kolumnu, nisam ni znala da je bio svestenik na bini.
Evo moram automatski da se prekrstim… gospode boze!

I nikad necu zaboraviti pocetkom 90tih na koncertu prljavog kazalista (nisam ih ni slusala, isla zbog drugarice hrvatice)
I svidela mi se pesma nesto, prvi put je cujem,zatvorim oci, njiham se tamo vamo, otvorim oci - kad svi na kolenima i sklopili ruke, jerbo ruza hrvatske

Isti krkanluk ko u srbiji sa, eto ne znam ni imena, isto samo kofol malo kulturniji. Ma da.

Ne zelim nikog da uvredim, ja sam cesto u hr i NIKAD nisam imala neugodnosti sbilokim, ali me ovaj koncert stvarno razocarao. Zapravo ljudi koji su otisli tamo.
Znaš zašto nema fenomena Thompson kod Srba, pa da neki četnički pjevač okupi 500.000 Srba sa kokardama i sl. Zato što je velikosrpski nacionalizam glavna, mainstream ideologija kod Srba,
velikosrpski nacionalizam koji nikada ne želi da definiše granice Srbije i susjednih zemalja,
koji uvijek govori o srpskim zemljama i gleda što dalje može u tuđu avliju je OSNOVA GOTOVO SVAKE SRPSKE POLITIKE sa izuzetkom perioda SFRJ i mooožda Đinđića dok ga nisu roknuli.

Neki dan - povodom Vidovdana i protesta - Basara piše, između ostalog, i pita se postoji li razlika između Vučićevog i Lomparovog/studentskog srpskog nacionalizma, i ne može da nađe suštinsku razilku.

Kod Hrvata ima procentualno daleko više zdravijeg, nenacionalističkog društvenog tkiva koje pruža otpor ustaškoj, velikohrvatskoj ideologiji, nego što je to kod srpskog naroda.

Pošto kod Hrvata ipak ima više onih koji se protive zlu nacionionalizma, onom velikohrvatskom nacionalizmu (koje gleda preko granice, recimo u BiH, Herceg Bosnoooooo mudo ponosnoooooo i sl) trebaju ovakvi mega koncerti kao vitamini...

Srbima to uopšte ne treba, njima bi to sad bilo smiješno. Oni su davno izrasli u snažne nacionaliste i koncerti poput Thompsonovog je za njih dječija igra, budalaština... Srbija je još kao mala upala, kao Obeliks, u kazanče sa velikosrpskim nacionalizmom i otada joj više nije potrebna ni kap. Kod Srba postoji malecna manjina koja se bori i pruža lavovski otpor velikosrpskoj ideologiji. I ja se najviše divim toj manjini - valja ostat normalan u takvoj velikoj većini.

I zato je hrvatski nacionalizam isfrustriran, ljut, sjeban, patetičan, mučan, krooooolju Dmitreeeeeee Zvonimireeeeee, od stoljeća sedmog, prc...

Rahmetli Alija je to dobro znao i rekao je jednu istinu o budućnosti BiH, a vezano za Srbiju i Hrvatsku...
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.

arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by arzuhal » 07 Jul 2025, 19:08

Morgen wrote: 07 Jul 2025, 18:53 Pa
Hvala
Bogu ima normalnih ljudi, al
Kad vidis 500 milijardi nenormalnih odjednom, nije ti svejedno
al starih dinara...

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!

Post by Veca » 07 Jul 2025, 19:09

ElTriconi wrote: 07 Jul 2025, 19:01
Zanki wrote: 07 Jul 2025, 18:38 Ne poznajem niko dae isa na koncert a bome cili zivot san po zurkama i festivalima, niti san u prici cula dae neko spomenia ikog koga znam na bilo koi nacin dae isa, inChrsting.

e yebse :valja
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

Zanki
saudade
saudade
Has thanked: 26665 times
Been thanked: 30614 times

Post by Zanki » 07 Jul 2025, 19:12

ElTriconi wrote: 07 Jul 2025, 19:01
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.

arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by arzuhal » 07 Jul 2025, 19:14

Na iducim izborima, ako Bog da, listom glasam za SDA.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca » 07 Jul 2025, 19:15

Morgen, promijeni cifru :plavi :D.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 07 Jul 2025, 19:16

arzuhal wrote: 07 Jul 2025, 19:14 Na iducim izborima, ako Bog da, listom glasam za SDA.
Sad sam glaso bio za SDP, fadile halali mi ocat 😂

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca » 07 Jul 2025, 19:16

...a sta je rek'o alija nas :ovaj nisam skuzila :D

arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by arzuhal » 07 Jul 2025, 19:18

Veca wrote: 07 Jul 2025, 19:16 ...a sta je rek'o alija nas :ovaj nisam skuzila :D
"Budućnost Bosne i Hercegovine zavisi od slabe Srbije i demokratske Hrvatske."

I ovo je sušta istina, sažeto rečena.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca » 07 Jul 2025, 19:19

eto, da se i ja slozim s njim :D

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma

Post by Morgen » 07 Jul 2025, 20:28

Veca wrote: 07 Jul 2025, 19:15 Morgen, promijeni cifru :plavi :D.
A to sam namerno napisala :D.

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma

Post by Morgen » 07 Jul 2025, 20:31

arzuhal wrote: 07 Jul 2025, 19:07
Morgen wrote: 07 Jul 2025, 18:42

Nacionalisti su bili svi na koncertu. Ne peva thompson sljivike i livade, vec o hrvatskoj i nostalgiji khm

I pre nego sto pocnete mimimi i srbi su takvi. Jesu. Ali knidza sakupi jedva 100 ljudi pod sator na manjaci.
Nikad ne bi isla na koncert gde se viju zastave.
Koji seljakluk. Evo sto sam sad procitala od qudsa onu kolumnu, nisam ni znala da je bio svestenik na bini.
Evo moram automatski da se prekrstim… gospode boze!

I nikad necu zaboraviti pocetkom 90tih na koncertu prljavog kazalista (nisam ih ni slusala, isla zbog drugarice hrvatice)
I svidela mi se pesma nesto, prvi put je cujem,zatvorim oci, njiham se tamo vamo, otvorim oci - kad svi na kolenima i sklopili ruke, jerbo ruza hrvatske

Isti krkanluk ko u srbiji sa, eto ne znam ni imena, isto samo kofol malo kulturniji. Ma da.

Ne zelim nikog da uvredim, ja sam cesto u hr i NIKAD nisam imala neugodnosti sbilokim, ali me ovaj koncert stvarno razocarao. Zapravo ljudi koji su otisli tamo.
Znaš zašto nema fenomena Thompson kod Srba, pa da neki četnički pjevač okupi 500.000 Srba sa kokardama i sl. Zato što je velikosrpski nacionalizam glavna, mainstream ideologija kod Srba,
velikosrpski nacionalizam koji nikada ne želi da definiše granice Srbije i susjednih zemalja,
koji uvijek govori o srpskim zemljama i gleda što dalje može u tuđu avliju je OSNOVA GOTOVO SVAKE SRPSKE POLITIKE sa izuzetkom perioda SFRJ i mooožda Đinđića dok ga nisu roknuli.

Neki dan - povodom Vidovdana i protesta - Basara piše, između ostalog, i pita se postoji li razlika između Vučićevog i Lomparovog/studentskog srpskog nacionalizma, i ne može da nađe suštinsku razilku.

Kod Hrvata ima procentualno daleko više zdravijeg, nenacionalističkog društvenog tkiva koje pruža otpor ustaškoj, velikohrvatskoj ideologiji, nego što je to kod srpskog naroda.

Pošto kod Hrvata ipak ima više onih koji se protive zlu nacionionalizma, onom velikohrvatskom nacionalizmu (koje gleda preko granice, recimo u BiH, Herceg Bosnoooooo mudo ponosnoooooo i sl) trebaju ovakvi mega koncerti kao vitamini...

Srbima to uopšte ne treba, njima bi to sad bilo smiješno. Oni su davno izrasli u snažne nacionaliste i koncerti poput Thompsonovog je za njih dječija igra, budalaština... Srbija je još kao mala upala, kao Obeliks, u kazanče sa velikosrpskim nacionalizmom i otada joj više nije potrebna ni kap. Kod Srba postoji malecna manjina koja se bori i pruža lavovski otpor velikosrpskoj ideologiji. I ja se najviše divim toj manjini - valja ostat normalan u takvoj velikoj većini.

I zato je hrvatski nacionalizam isfrustriran, ljut, sjeban, patetičan, mučan, krooooolju Dmitreeeeeee Zvonimireeeeee, od stoljeća sedmog, prc...

Rahmetli Alija je to dobro znao i rekao je jednu istinu o budućnosti BiH, a vezano za Srbiju i Hrvatsku...
Jbg, imas pravo. Samo sto ja to uzmem mnogo srcu i mislim da mislite sve srbe. Sto naravno nije tacno, sam si napisao. Pogotovo niko iz moje familije.
Jedino je moj otac teski nacionalista. Ali nije ni bas inteligentan covek.

Post Reply

Return to “EX YU”