Republikanci/Donald Trump

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13960 times
Been thanked: 23066 times
Status: Offline

Re: Republikanci/Donald Trump

Post by Fuddo »

rocko wrote: 14 Oct 2025, 19:34
Fuddo wrote: 14 Oct 2025, 19:25

Bizi
Znam nemozes prevalit preko tastature ko su ludzaci.
Ubise Charlie Kirk hajvani slave a Niko nije posluso jedan video sta covjek je pricao.
Odgovor republikanaca opela i.molitve Niko nista Nepali I rusi Niko nije bio napadnut od strane tih zlih republican
Da mi se gleda da drljavina, upalio bih fox
Zato, popusti
Dozvolite da se obratimo
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 220 times
Been thanked: 149 times

Post by rocko »

Fuddo wrote: 14 Oct 2025, 19:35
rocko wrote: 14 Oct 2025, 19:34

Znam nemozes prevalit preko tastature ko su ludzaci.
Ubise Charlie Kirk hajvani slave a Niko nije posluso jedan video sta covjek je pricao.
Odgovor republikanaca opela i.molitve Niko nista Nepali I rusi Niko nije bio napadnut od strane tih zlih republican
Da mi se gleda da drljavina, upalio bih fox
Zato, popusti
Manje CNN manje fox vise iqri biismi rabbike
Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 3726 times
Been thanked: 1492 times

Post by Quds »

rocko wrote: 14 Oct 2025, 05:05
Quds wrote: 14 Oct 2025, 02:53

Eto ti jos dva linka tu...Reuters, Axios. Potrudi se malo. A drugo, provjeri na Google, koje su sve novine to objavile. On da pobaca sve bebe iz svih porodilista u Americi u okean, ti bi rekao da je to briga za sirote gladne ajkule. Tacno ne mozes sebi pomoci, pa ne vjerujes nesto sto je bilo poznato svima kada se desavalo.
Axios glasilo demokrata fake news
https://www.timesofisrael.com/trump-con ... to-israel/

https://www.reuters.com/world/us/white- ... 025-01-25/

https://www.abc.net.au/news/2025-02-18/ ... /104944950

https://www.war.gov/News/News-Stories/A ... -withheld/

Eto, i ima ih još bruka. Ali ne treba ti nijedan do ovoga zadnjeg linka. Hajde, jednom priznaj da si uzalud i neumjesno branio Trumpa, govoreći da nije istina da je odmah skinuo zabranu na ''krmače' 2000lbs. Možda te počnem malo ozbiljnije shvatati. Možda.
Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Quds »

rocko wrote: 14 Oct 2025, 09:33
Quds wrote: 14 Oct 2025, 07:03

Tačno me bude stid. Ne zbog zemlje, nego kulta kome i ti pripadaš, a vAs nas dunjaluk gleda. Vi više niti ste racionalni (ustvari ste zaboravili šta to i znači), niti se sa vama može o bilo čemu pričati. Šta kaže Kash, hoćel' ti fajlovi? Čuj, ''self-deport''. I, po ko zna koji put ti kažem, ja sam ovoj zemlji doprinijeo više nego što ćete ti i tvoji unuci zajedno.
Ono kad si radio u secret service. :haha cim bolan siti to doprinjeo daj reci ne prdi vise gluposti
Pa Ako objavimo ode masa Demokrata ukljucujci neke visoko pozicionirane u tvorza onda ce biti mi njih hapsim iz osvete..

Nego Kamala izgubi ti rece sigurno pobjedjuje, kazes stid te gdje zivis pa bujrum. Vrati se pa da te ne bude stid.

Rekao Sam ti sf50 illi DD 214 prica je jeftina
Nikad ne rekoh da sam radio tu, to je tvoja ljenost da čitaš šta ljudi pišu, pa odmah kreneš da bulazniš bezze.

A, što se tiče fajlova, ja znam da su oboje Clintona tu, recimo .I mnogi drugi Demokrati, ljevica, progresivni, itd. Međutim, i Vožd je tu, i još mnogo onih sa desne strane. I Musk je tu, iako je rekao da je Trump u tim dokumentima. Bez sumnje, roćko. Ali, nije kvaka u tome što će svi oni biti provaljeni. Problem je u tome, što bi se pokazalo da se nekoliko zadnjih decenija radi u korist Izraela, čak i iznad američkih interesa, zato što je MOSSAD najuticajnije ljudi u ovoj državi držao za muda, pa bi američki narod na to,malo je reći, bijesno reagovao. Morali bi zbog ogromnog pritiska (vjerovatno i nasilja, bez obzira na stranačku pripadnost), jednostavno manje-više pustiti Izrael u WC školjku.

I jok, bolan, mani. Ja sam na socijali, kakve te forme spopale. :oo
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Dadose onom kirketu medal of freedom
Ko da je na ivodzimi pogino
A sta donald nadrobi, braco mila
Glava me zaboli
Jos veli, on je sad u raju, a meni mozda nece dat tamo
Ma hoce, sto nece, takva ljudina :D.
Dozvolite da se obratimo
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

Quds wrote: 14 Oct 2025, 21:33
rocko wrote: 14 Oct 2025, 09:33
Ono kad si radio u secret service. :haha cim bolan siti to doprinjeo daj reci ne prdi vise gluposti
Pa Ako objavimo ode masa Demokrata ukljucujci neke visoko pozicionirane u tvorza onda ce biti mi njih hapsim iz osvete..

Nego Kamala izgubi ti rece sigurno pobjedjuje, kazes stid te gdje zivis pa bujrum. Vrati se pa da te ne bude stid.

Rekao Sam ti sf50 illi DD 214 prica je jeftina
Nikad ne rekoh da sam radio tu, to je tvoja ljenost da čitaš šta ljudi pišu, pa odmah kreneš da bulazniš bezze.

A, što se tiče fajlova, ja znam da su oboje Clintona tu, recimo .I mnogi drugi Demokrati, ljevica, progresivni, itd. Međutim, i Vožd je tu, i još mnogo onih sa desne strane. I Musk je tu, iako je rekao da je Trump u tim dokumentima. Bez sumnje, roćko. Ali, nije kvaka u tome što će svi oni biti provaljeni. Problem je u tome, što bi se pokazalo da se nekoliko zadnjih decenija radi u korist Izraela, čak i iznad američkih interesa, zato što je MOSSAD najuticajnije ljudi u ovoj državi držao za muda, pa bi američki narod na to,malo je reći, bijesno reagovao. Morali bi zbog ogromnog pritiska (vjerovatno i nasilja, bez obzira na stranačku pripadnost), jednostavno manje-više pustiti Izrael u WC školjku.

Neja u tim fajlovima Velikog Trumpa on voli.zrele zene kaje ko sa djecom spava upisan se budi.
Hvala dragom Allahu da si dozivo mirovinu ma 100 godina u njoj uzivo.
A posted onda sa joj sta Sam ja za ovu zemlji uradio .
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

Fuddo wrote: 15 Oct 2025, 00:08 Dadose onom kirketu medal of freedom
Glava me zaboli
Veliki Trump skroman kao I uvijek
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

rocko wrote: 15 Oct 2025, 00:24
Fuddo wrote: 15 Oct 2025, 00:08 Dadose onom kirketu medal of freedom
Glava me zaboli
Ajebote on, a ti njega :D.
Dozvolite da se obratimo
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

Fuddo wrote: 15 Oct 2025, 00:26
rocko wrote: 15 Oct 2025, 00:24

Ajebote on, a ti njega :D.
Sretan je onaj koga je Veliki Trump obilatim nagradio
Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Quds »

:D.
Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Quds »

rocko wrote: 15 Oct 2025, 00:22
Quds wrote: 14 Oct 2025, 21:33

Neja u tim fajlovima Velikog Trumpa on voli.zrele zene kaje ko sa djecom spava upisan se budi.
E, pa hvala, roćko, i tebi isto tako. A, vala jesam puno uradio za više od dvije decenije, i to bez da sam morao pucati na ljude, na pravdi Boga, ili koji nikada Amerikancima ni Americi nisu ništa učinili. Imao je taj posao i ružnih stvari, ali, naduralo se, hvala Allahu.

Nego, de samo reci da nisi znao da je Veliki Bijeli Otac skinuo embargo ma 2000 pounds... možeš ti to. :D.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14425 times
Been thanked: 9985 times

Post by Julia-Klara »

Ja slusala ovog klauna kad je pricao u Knessetu - sta je ono braco draga?

Sto g aneko ne nauci pricati, komunicirati, predstavljati zrelo svoju politiku? Kao da tinejdzer prica, kao neko ko nikad nije pricao sa ljudima...Velahavle :kuku
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9660 times
Been thanked: 11399 times

Post by Krokodil Behko »

Trump kaže da je zalijepilo 1.5 miliona Rusa.
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25509 times
Been thanked: 26012 times

Post by ironman »

A kad nema neprijatelja onda ga izmislis.
Gledam Portland i Chicago..
Poslali nacionalnu gardu iz Texasa :D.
dream of spring...
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

Quds wrote: 15 Oct 2025, 09:17
rocko wrote: 15 Oct 2025, 00:22

E, pa hvala, roćko, i tebi isto tako. A, vala jesam puno uradio za više od dvije decenije, i to bez da sam morao pucati na ljude, na pravdi Boga, ili koji nikada Amerikancima ni Americi nisu ništa učinili. Imao je taj posao i ružnih stvari, ali, naduralo se, hvala Allahu.

Nego, de samo reci da nisi znao da je Veliki Bijeli Otac skinuo embargo ma 2000 pounds... možeš ti to. :D.
Neznadem ja sta je on skinuo ili. Nije ja znadem da je Bajdena onako hinjski nemoj vise of tone krmace da bacas bolan rusi onu od tone baci na rovove na nekakvoj livadi kod Pokrovska mozes vidjeti kupolu sto formira udarni talas a rus dva kilometara dalje izjavi Dragi boze kako njima kad nase rovove 2km dalje vako trese, kaje neprijatelji su mi Al mi ih je zao. Mozes misliti kakav je Tek efekat u gusto naseljenim urbanom mijestu ko Gaza

To je stil preventivom do zdravlja nisu zato sto smo.ih onemogucili sta da nismo napravili bi wmd I onda bi Nas sve pobili
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25509 times
Been thanked: 26012 times

Post by ironman »

Naslovnica Time :D.
Image
dream of spring...
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

ironman wrote: 15 Oct 2025, 17:39 Naslovnica Time :D.
Image
Dzaba 95% negativno izvjestavanje u fake news , Veliki Trump odrzo svako obecanje ukinu ilegalnu imigraciju , fataju vezu vodr ilegalce sto su usli.za Bajdenai Obame
Inflacija 2.9%
I zato ide Trump 2028.
Samo nekontam sto se Velikom Trumpom brinu ljudi koji zive u drzavi koja je u problemima 30 godina, ono pocistit svoju avliju prvo
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 662 times
Been thanked: 1024 times

Post by tuzlak1212 »

kako 2028 zar nije 2 mandata limit tamo
Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Quds »

tuzlak1212 wrote: 16 Oct 2025, 08:33 kako 2028 zar nije 2 mandata limit tamo
Pa jest. Pusti roćka, on hoće George-a IV., ali ga hebe ustav. :D.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9660 times
Been thanked: 11399 times

Post by Krokodil Behko »

tuzlak1212 wrote: 16 Oct 2025, 08:33 kako 2028 zar nije 2 mandata limit tamo

BBC

Šta kaže Ustav SAD-a?

Na prvi pogled, čini se da Ustav SAD-a isključuje bilo koga ko ima treći mandat. 22. amandman navodi:

„Nijedna osoba ne može biti izabrana na funkciju predsjednika više od dva puta, a nijedna osoba koja je obavljala funkciju predsjednika ili djelovala kao predsjednik duže od dvije godine mandata na koji je neka druga osoba izabrana za predsjednika ne može biti izabrana na funkciju predsjednika više od jednom.“

Za promjenu ustava bilo bi potrebno dvotrećinsko odobrenje i Senata i Predstavničkog doma, kao i odobrenje tri četvrtine vlada na nivou saveznih država.

Trumpova Republikanska stranka kontrolira oba doma Kongresa, ali nema potrebnu većinu. Osim toga, Demokratska stranka kontrolira 18 od 50 državnih zakonodavnih tijela.

Kako je moguće da Trump bude predsjednik po treći mandat?

Trumpove pristalice tvrde da postoji rupa u ustavu koja nije provjerena na sudu.

Oni tvrde da 22. amandman samo eksplicitno zabranjuje da neko bude "izabran" na više od dva predsjednička mandata - i ne govori ništa o "nasljedstvu".

Prema ovoj teoriji, Trump bi mogao biti potpredsjednički kandidat drugom kandidatu - možda svom vlastitom potpredsjedniku, JD Vanceu - na izborima 2028. godine.

Ako pobijede, kandidat bi mogao položiti zakletvu u Bijeloj kući, a zatim odmah dati ostavku - dopuštajući Trumpu da preuzme vlast po principu nasljeđivanja.

Steve Bannon, podkaster i istaknuti bivši Trumpov savjetnik, rekao je da vjeruje da će se Trump "ponovo kandidovati i pobijediti", dodajući da postoji "nekoliko alternativa" u određivanju kako će to učiniti.

„Postoje neke rupe u zakonu o kojima se raspravljalo“, rekao je Trump za časopis Time u opsežnom intervjuu objavljenom u aprilu. „Ali ja ne vjerujem u rupe u zakonu.“

Andy Ogles, republikanac iz Tennesseeja u Predstavničkom domu, u januaru je predložio rezoluciju kojom se poziva na ustavni amandman koji bi predsjedniku omogućio da služi do tri mandata - sve dok ne budu uzastopni.

To bi značilo da bi od svih živih predsjednika samo Trump ispunjavao uslove - Barack Obama, Bill Clinton i George W. Bush su svi služili uzastopne mandate, dok je Trump pobijedio 2016., izgubio 2020., a zatim ponovo pobijedio 2024. godine.

Međutim, visoki standardi za ustavne amandmane čine Oglesov prijedlog nedostižnim snom - iako je naveo ljude da pričaju.
https://www.bbc.com/news/articles/cx20lwedn23o
Post Reply

Return to “Svijet”