Imam dva pitanja, zar ti bivsi muz nije bio katolik ili Hrvat iz Bosne, odkud da on ima slavu..Morgen wrote: 07 Dec 2025, 09:41 Ne bih znala gde da stavim ovu prelepu sliku
Danas je 2. advent. Katolicki ofkorz.
Krstena sam, pravoslavka. Ali rodjena u nemackoj, ovde odrasla, imam nemacki pasos, volim moju drzavu ali i srbiju.
Od malena sam prisvojila nemacko/katolicke praznike i slavim ih, doduse ne sve. Ali slavim i pravoslavne. Tradicionalno. Kako sam naucila od majke. Sve sam svojoj deci prenela.
Jedino moram iduce godine da pocnem da slavim slavu svog bivseg muza jer sin treba da nasledi.
On uopste nema nekog interesa, ali njegova devojka slavi sa svojim roditeljima i rekla mi je, ako se udam za njega volela bih da slavimo slavu jer meni to jako znaci.
I posto se moj bivsi muz uopste ne zanima za religiju, moracu stvarno to da odradim, mada mi nije pravo jer sam se svega odrekla sta se njega tice.
Cerke su obe sa momcima koji su katolici, starija preuzima tradiciju pravoslavnog bozica, njen buduci svekar ce ispeci prase, svi cemo se onda kod nje sastati.
Obe cerke zele crkveno vencanje, mislim vise iz romanticnih razloga starija, mladja iz religioznih… to ce biti moguce samo u pravoslavnoj crkvi. Katolicka je stroza, moras promeniti veru da bi se vencao u katolickoj crkvi. To ne dolazi u obzir za obe.
I jako mi je drago.
Vera se ne menja zbog udaje. Svaki drugi razlog prihvatam pa nek budu i budistkinje.
Uopste nisam htela toliko da pisem, jer znam koje je prokletstvo ovde pisati o privatnim stvarima.
Ovo sam htela.
2. advent. To je napravila starija cerka za mene, jako je kreativna.
Ipak necu na fejzbuk zbog ortodoksnih rodjaka i prijatelja
TI SI SRPKINJA!
Zasto slavis helovin???
Danas je crveno slovo, danas se ne radi u basti!
Bole me patka
Ja zivim kako ja hocu
IMG_3748.jpeg
ili ti sin, nije od njega, postoji i ta mogucnost..
i drugo, ako su ti kcerke pravoslavke a udaju se za katolike, zar nije pametnije da se nigdje ne vjencavaju crkveno..
samo gradjanski..po meni je to bolje, nego da jedni moraju se podrediti drugome..
sta ce onda sa djecom, da budu pravoslavci ili katolici..