greeneyes wrote:Pokuš'o se samoubit'.

Moderator: Krokodil Behko
greeneyes wrote:Pokuš'o se samoubit'.
To nisi smjela napisati jer o samoubojstvu nemaš pojma. Većina ljudi se boji smrti a samoubojica se ne boji.Dakle, nisu slabići. Samoubojice ne postoje. Njih ubijaju drugi - glupi i pokvareni ili neka duševna bolest je uzrok tome...a nitko nije kriv ako je bolestan. Pitam se koliko si ti pametna kad si ovakvo nešto izjavila.Bonaqua wrote:greeneyes wrote:Pokuš'o se samoubit'.pokušao ili razmišljao o tome? To su dvije različite stvari? To rade samo slabici, i ne radi se to zbog drugih,nego zbog sebe samog. Jer si glup, labilan,etc.
Ni jedno, ni drugo. Pitajte Malu šta mislim o samoubistvu i onima koji se odluče na to.Bonaqua wrote:greeneyes wrote:Pokuš'o se samoubit'.pokušao ili razmišljao o tome? To su dvije različite stvari? To rade samo slabici, i ne radi se to zbog drugih,nego zbog sebe samog. Jer si glup, labilan,etc.
Nego de ti nama reci hoces se ubiti ili ne da znamo sta nam je cinitigreeneyes wrote:Ni jedno, ni drugo. Pitajte Malu šta mislim o samoubistvu i onima koji se odluče na to.Bonaqua wrote:greeneyes wrote:Pokuš'o se samoubit'.pokušao ili razmišljao o tome? To su dvije različite stvari? To rade samo slabici, i ne radi se to zbog drugih,nego zbog sebe samog. Jer si glup, labilan,etc.
HEJ TIIIÌIIIII CUJES LI ME TIIIIIII IIIIIIÌIIIIIIOIIIIIIIIIOOIOILedena wrote:Ustvari sam njezna osoba i zaplakala bih svaki put
kad se neko drekne na mene.
Samoubojica skraćuje patnju a patnju ne doživljavaju svi ljudi jednako, neki su čak i genetski određeni...Poznavala sam ljude koji su počinili suicid...Mohr wrote:Samoubice nisu ni kukavice niti slabići, naprotiv, i nisu (nužno) bolesni(ci). Dapače, potrebna je iznimna hrabrost, čast i dostojanstvo za taj čin. Osim toga, ponekad je on posve razložan, racionalan i logičan. Hoćemo li, recimo npr. čovjeka koji u borbi, vidjevši da pada u neprijateljske ruke, smatrati kukavicom, slabićem i(li) bolesnikom ako si presudi?
Samoubojica nipošto ne poriče život; on samo poriče okolnosti u kojima se (njegov život) našao...
Imala sam slučaj u široj obitelji. Liječio se ali nije pomagalo. Mislim da su članovi njegove uže obitelji velikim dijelom krivi. Više ljudi počini suicid u svijetu nego što strada u saobraćaju. Ljudi su sve depresivniji i nesretniji. Svaki suicid znači nedostatak hrabrosti i volje za životom ili nesposobnost nošenja s patnjom. Postoje obitelji kao npr. Hemingwayeva gdje je genetika bitan faktor...Znala sam da će se jedan naš prijatelj ubiti...vidjela sam mu patnju u očima...a i njemu je njegova obitelj "pripomogla"...nažalost...Salahuddin wrote:Lijepo receno. Samo ipak ostajem pri tvrdnji da je najvecio dio ipak ucinio taj cin zbog mentalne deformacije. Primjer koji sti nave sasvim stoji ali te prilike nisu tako ceste. Ljudi izvrsavaju suicid vise u miru, nego u ratu. U ratnom stanju, adrenalin je skoro uvijek na visokom nivou te neke misli staavlja u drugi plan. Kad se rat zavrsi, onda mozak pocne kopati po arhivi. I tu ponekad neki zalutaju il nadju nesto sto nikako ne mogu da preobrode, pa se onda desi i da izvrse samoubistvo, da pobjegnu od necega sto im je za jakom 24/7.Mohr wrote:Samoubice nisu ni kukavice niti slabići, naprotiv, i nisu (nužno) bolesni(ci). Dapače, potrebna je iznimna hrabrost, čast i dostojanstvo za taj čin. Osim toga, ponekad je on posve razložan, racionalan i logičan. Hoćemo li, recimo npr. čovjeka koji u borbi, vidjevši da pada u neprijateljske ruke, smatrati kukavicom, slabićem i(li) bolesnikom ako si presudi?
Samoubojica nipošto ne poriče život; on samo poriče okolnosti u kojima se (njegov život) našao...
Dobrodosao, usput.
I bogati su depresivni i nesretni. Nitko ne misli pod mentalnom deformacijom da je netko lud nego naprotiv- svjestan je težine svoga duševnog stanja i misli da mu nema ni spasa ni pomoći.Neki ljudi pokušaju jednom i nikad više a neki uspiju odmah. Na suicid prvenstveno natjera teška duševna patnja...ali pomoći ima, samo njima nitko ne pomogne jer ljudi ne prepoznaju u kakvom stanju je potencijalni samoubica. Neki ljudi znaju i skriti svoju patnju i jako izenenade okolinu svojim činom. Zato sam danas napisala - Kad netko čak i u šali kaže "Ubit ću se!" - to nije bezazleno...Nedavno sam od bake moga bivšeg učenika čula kako momak često govori da će se ubiti...razgovarala sam nedavno s njim...naravno nisam mu to rekla...djeluje mi sada stabilno...poplava ih je dotukla...to je momak kojeg mater nikad nije ni pogledala...skupi se čovjeku svega....ako se prepozna - može se spriječit...ali nažalost ne prepoznaju se takve nemjere lako...teška duševna patnja...mislim da je i Hemingway izjavio - Ne mogu se više s ovim nositi...Mislim da može ali takvim ljudima je potrebna pomoć...Mohr wrote:Hvala druže @Salahuddine![]()
Btw, šta podrazumijevamo pod mentalnom deformacijomAko neko smatra da su okolnosti u kojima žive nesnošljive tj. nedostojne za život određenog karaktera, to baš i nije mentalna deformacija. Kao što vidimo, broj samoubistava u svijetu je u porastu, i tu mnogo veću ulogu igra aktuelno političko-ekonomsko stanje (koje je, je l' te, "najbolje od svih mogućih") negoli društvene (ratne) ili prirodne katastrofe. I dobro si zapazio, ljudi čine više samoubistava u mirnodopskim negoli u ratnim uslovima. Vrijedi se zamisliti... Ja bi' se smio okladiti (da se tako vulgarno izrazim
) da je ljude na samoubistvo više navelo poslijeratno razočaranje i nikakva perspektiva negoli su to izazvale eventualne ratne traume, PTSP-ovi i ostale karabaje. Ne sporim da ima i toga (ovdje kod nas) ali evo, recimo npr. znaš li možda koliki je procenat samoubistava u Grčkoj u posljednjih 5-6 godina tj. koliko se uvećao u odnosu na period prije nego li su im nabacili omču oko vrata? Isto tako i u Španiji je drastično skočio nakon vala deložacija itd. Mi, generalno, uopšte ne dolazimo do tih važnih, poražavajućih podataka u svakodnevnom bombardovanju fantastičnim glupostima mass-medija...
Kad smo kod ovoga, ja bih upitao šta mislite o našem čika Branku (Ćopiću)? Kukavica, slabić, mentalno-deformisan? Ne bih rekao...
Ili, šta je navelo Peru Gudelja da si puca u glavu (ako je tačno da je sam sebe upucao)? Šta je to što je jednog od najbogatijih, poslovno najuspješnijih ljudi, odjedared navelo da se pokuša ubiti? Šta, tek tako, preko noći, postao mentalno deformisan?
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests