Ovo još niste znali o meni

Predstavite se

Moderator: Krokodil Behko

Bonaqua
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Status: Offline

Re: Ovo još niste znali o meni

Post by Bonaqua » 21 Aug 2015, 11:56

greeneyes wrote:Pokuš'o se samoubit'.
:sok pokušao ili razmišljao o tome? To su dvije različite stvari? To rade samo slabici, i ne radi se to zbog drugih,nego zbog sebe samog. Jer si glup, labilan,etc.
"Tako mi jutra,i noći kad se utiša"

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 21 Aug 2015, 13:17

Bonaqua wrote:
:sok pokušao ili razmišljao o tome? To su dvije različite stvari? To rade samo slabici, i ne radi se to zbog drugih,nego zbog sebe samog. Jer si glup, labilan,etc.
To nisi smjela napisati jer o samoubojstvu nemaš pojma. Većina ljudi se boji smrti a samoubojica se ne boji.Dakle, nisu slabići. Samoubojice ne postoje. Njih ubijaju drugi - glupi i pokvareni ili neka duševna bolest je uzrok tome...a nitko nije kriv ako je bolestan. Pitam se koliko si ti pametna kad si ovakvo nešto izjavila. :pusi
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

Bonaqua
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Bonaqua » 21 Aug 2015, 14:27

Bibo, ja bih ti od srca voljela odgovoriti ali kad skontam da će to biti bezvezno bacanje slova, onda samo obrišem. A i želim da osjetis malo superiornost i osjećaj držanja stvari pod kontrolom jer ti očigledno fali i ovo je jedini teren gdje to možda možeš ( ali samo ako ti se to dozvoli). Mig-mig.
"Tako mi jutra,i noći kad se utiša"

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40045 times
Been thanked: 26052 times

Post by Rum » 21 Aug 2015, 14:51

Biba bi se ubila bez foruma :heidi2
Ne priliči muškarcu da bude razdražljiv i da se lahko uvrijedi jer je to pokazatelj slabosti i nesigurnosti.

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes » 21 Aug 2015, 15:16

Bonaqua wrote:
Ni jedno, ni drugo. Pitajte Malu šta mislim o samoubistvu i onima koji se odluče na to. :oo
Samo sabura

rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

Post by rethna » 21 Aug 2015, 16:02

greeneyes wrote:
Bonaqua wrote:
Ni jedno, ni drugo. Pitajte Malu šta mislim o samoubistvu i onima koji se odluče na to. :oo
Nego de ti nama reci hoces se ubiti ili ne da znamo sta nam je ciniti :pusi
Question everything.

Ledena
Ange Ou Demon
Ange Ou Demon
Mood:
Has thanked: 1344 times
Been thanked: 4629 times

Post by Ledena » 21 Aug 2015, 17:11

Ustvari sam njezna osoba i zaplakala bih svaki put
kad se neko drekne na mene. :rumenko
Nikad ne dozvoli da budeš nekome trn u oku.
Budi ekser!

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 21 Aug 2015, 17:12

Ledena wrote:Ustvari sam njezna osoba i zaplakala bih svaki put
kad se neko drekne na mene. :rumenko
HEJ TIIIÌIIIII CUJES LI ME TIIIIIII IIIIIIÌIIIIIIOIIIIIIIIIOOIOI
Ne priliči muškarcu da bude razdražljiv i da se lahko uvrijedi jer je to pokazatelj slabosti i nesigurnosti.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 21 Aug 2015, 17:12

Jesil zaplakala :obrve

Ledena
Ange Ou Demon
Ange Ou Demon
Mood:
Has thanked: 1344 times
Been thanked: 4629 times

Post by Ledena » 21 Aug 2015, 17:13

:place
Nikad ne dozvoli da budeš nekome trn u oku.
Budi ekser!

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 13 times

Post by Mohr » 21 Aug 2015, 17:19

Samoubice nisu ni kukavice niti slabići, naprotiv, i nisu (nužno) bolesni(ci). Dapače, potrebna je iznimna hrabrost, čast i dostojanstvo za taj čin. Osim toga, ponekad je on posve razložan, racionalan i logičan. Hoćemo li, recimo npr. čovjeka koji u borbi, vidjevši da pada u neprijateljske ruke, smatrati kukavicom, slabićem i(li) bolesnikom ako si presudi?

Samoubojica nipošto ne poriče život; on samo poriče okolnosti u kojima se (njegov život) našao...

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 21 Aug 2015, 18:54

Mohr wrote:Samoubice nisu ni kukavice niti slabići, naprotiv, i nisu (nužno) bolesni(ci). Dapače, potrebna je iznimna hrabrost, čast i dostojanstvo za taj čin. Osim toga, ponekad je on posve razložan, racionalan i logičan. Hoćemo li, recimo npr. čovjeka koji u borbi, vidjevši da pada u neprijateljske ruke, smatrati kukavicom, slabićem i(li) bolesnikom ako si presudi?

Samoubojica nipošto ne poriče život; on samo poriče okolnosti u kojima se (njegov život) našao...
Samoubojica skraćuje patnju a patnju ne doživljavaju svi ljudi jednako, neki su čak i genetski određeni...Poznavala sam ljude koji su počinili suicid...

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr » 21 Aug 2015, 19:14

Nije tu isključivo riječ o skraćivanju patnje. U primjeru koji navedoh više je riječ o kodeksu časti; ratnici/vojnici su ljudi koji uglavnom podnose užasne napore i golemu patnju - bivaju ranjavani ali im u tom slučaju ne pada na pamet da se (samo)ubiju - međutim, smatraju nedostojnim da ih neprijatelj zarobi i (po svoj prilici) zlostavlja, ponižava itd. i na kraju jamačno smakne...

Poznavao sam i ja takve ljude...

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14056 times
Been thanked: 9727 times

Post by Julia-Klara » 21 Aug 2015, 19:47

Da me gluposti zamaraju
a mozda i jeste znali :cudi
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi » 21 Aug 2015, 19:57

Kako elegantno preskacem preko onih, koji nemaju sta da mi daju ili ja od njih uzmem. :D.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 21 Aug 2015, 20:22

Salahuddin wrote:
Mohr wrote:Samoubice nisu ni kukavice niti slabići, naprotiv, i nisu (nužno) bolesni(ci). Dapače, potrebna je iznimna hrabrost, čast i dostojanstvo za taj čin. Osim toga, ponekad je on posve razložan, racionalan i logičan. Hoćemo li, recimo npr. čovjeka koji u borbi, vidjevši da pada u neprijateljske ruke, smatrati kukavicom, slabićem i(li) bolesnikom ako si presudi?

Lijepo receno. Samo ipak ostajem pri tvrdnji da je najvecio dio ipak ucinio taj cin zbog mentalne deformacije. Primjer koji sti nave sasvim stoji ali te prilike nisu tako ceste. Ljudi izvrsavaju suicid vise u miru, nego u ratu. U ratnom stanju, adrenalin je skoro uvijek na visokom nivou te neke misli staavlja u drugi plan. Kad se rat zavrsi, onda mozak pocne kopati po arhivi. I tu ponekad neki zalutaju il nadju nesto sto nikako ne mogu da preobrode, pa se onda desi i da izvrse samoubistvo, da pobjegnu od necega sto im je za jakom 24/7.

Dobrodosao, usput. :ruke
Imala sam slučaj u široj obitelji. Liječio se ali nije pomagalo. Mislim da su članovi njegove uže obitelji velikim dijelom krivi. Više ljudi počini suicid u svijetu nego što strada u saobraćaju. Ljudi su sve depresivniji i nesretniji. Svaki suicid znači nedostatak hrabrosti i volje za životom ili nesposobnost nošenja s patnjom. Postoje obitelji kao npr. Hemingwayeva gdje je genetika bitan faktor...Znala sam da će se jedan naš prijatelj ubiti...vidjela sam mu patnju u očima...a i njemu je njegova obitelj "pripomogla"...nažalost...

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr » 21 Aug 2015, 20:34

Hvala druže @Salahuddine :)

Btw, šta podrazumijevamo pod mentalnom deformacijom :roll Ako neko smatra da su okolnosti u kojima žive nesnošljive tj. nedostojne za život određenog karaktera, to baš i nije mentalna deformacija. Kao što vidimo, broj samoubistava u svijetu je u porastu, i tu mnogo veću ulogu igra aktuelno političko-ekonomsko stanje (koje je, je l' te, "najbolje od svih mogućih") negoli društvene (ratne) ili prirodne katastrofe. I dobro si zapazio, ljudi čine više samoubistava u mirnodopskim negoli u ratnim uslovima. Vrijedi se zamisliti... Ja bi' se smio okladiti (da se tako vulgarno izrazim :o ) da je ljude na samoubistvo više navelo poslijeratno razočaranje i nikakva perspektiva negoli su to izazvale eventualne ratne traume, PTSP-ovi i ostale karabaje. Ne sporim da ima i toga (ovdje kod nas) ali evo, recimo npr. znaš li možda koliki je procenat samoubistava u Grčkoj u posljednjih 5-6 godina tj. koliko se uvećao u odnosu na period prije nego li su im nabacili omču oko vrata? Isto tako i u Španiji je drastično skočio nakon vala deložacija itd. Mi, generalno, uopšte ne dolazimo do tih važnih, poražavajućih podataka u svakodnevnom bombardovanju fantastičnim glupostima mass-medija...

Kad smo kod ovoga, ja bih upitao šta mislite o našem čika Branku (Ćopiću)? Kukavica, slabić, mentalno-deformisan? Ne bih rekao...

Ili, šta je navelo Peru Gudelja da si puca u glavu (ako je tačno da je sam sebe upucao)? Šta je to što je jednog od najbogatijih, poslovno najuspješnijih ljudi, odjedared navelo da se pokuša ubiti? Šta, tek tako, preko noći, postao mentalno deformisan?

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 21 Aug 2015, 20:54

Mohr wrote:Hvala druže @Salahuddine :)

Btw, šta podrazumijevamo pod mentalnom deformacijom :roll Ako neko smatra da su okolnosti u kojima žive nesnošljive tj. nedostojne za život određenog karaktera, to baš i nije mentalna deformacija. Kao što vidimo, broj samoubistava u svijetu je u porastu, i tu mnogo veću ulogu igra aktuelno političko-ekonomsko stanje (koje je, je l' te, "najbolje od svih mogućih") negoli društvene (ratne) ili prirodne katastrofe. I dobro si zapazio, ljudi čine više samoubistava u mirnodopskim negoli u ratnim uslovima. Vrijedi se zamisliti... Ja bi' se smio okladiti (da se tako vulgarno izrazim :o ) da je ljude na samoubistvo više navelo poslijeratno razočaranje i nikakva perspektiva negoli su to izazvale eventualne ratne traume, PTSP-ovi i ostale karabaje. Ne sporim da ima i toga (ovdje kod nas) ali evo, recimo npr. znaš li možda koliki je procenat samoubistava u Grčkoj u posljednjih 5-6 godina tj. koliko se uvećao u odnosu na period prije nego li su im nabacili omču oko vrata? Isto tako i u Španiji je drastično skočio nakon vala deložacija itd. Mi, generalno, uopšte ne dolazimo do tih važnih, poražavajućih podataka u svakodnevnom bombardovanju fantastičnim glupostima mass-medija...

Kad smo kod ovoga, ja bih upitao šta mislite o našem čika Branku (Ćopiću)? Kukavica, slabić, mentalno-deformisan? Ne bih rekao...

Ili, šta je navelo Peru Gudelja da si puca u glavu (ako je tačno da je sam sebe upucao)? Šta je to što je jednog od najbogatijih, poslovno najuspješnijih ljudi, odjedared navelo da se pokuša ubiti? Šta, tek tako, preko noći, postao mentalno deformisan?
I bogati su depresivni i nesretni. Nitko ne misli pod mentalnom deformacijom da je netko lud nego naprotiv- svjestan je težine svoga duševnog stanja i misli da mu nema ni spasa ni pomoći.Neki ljudi pokušaju jednom i nikad više a neki uspiju odmah. Na suicid prvenstveno natjera teška duševna patnja...ali pomoći ima, samo njima nitko ne pomogne jer ljudi ne prepoznaju u kakvom stanju je potencijalni samoubica. Neki ljudi znaju i skriti svoju patnju i jako izenenade okolinu svojim činom. Zato sam danas napisala - Kad netko čak i u šali kaže "Ubit ću se!" - to nije bezazleno...Nedavno sam od bake moga bivšeg učenika čula kako momak često govori da će se ubiti...razgovarala sam nedavno s njim...naravno nisam mu to rekla...djeluje mi sada stabilno...poplava ih je dotukla...to je momak kojeg mater nikad nije ni pogledala...skupi se čovjeku svega....ako se prepozna - može se spriječit...ali nažalost ne prepoznaju se takve nemjere lako...teška duševna patnja...mislim da je i Hemingway izjavio - Ne mogu se više s ovim nositi...Mislim da može ali takvim ljudima je potrebna pomoć...

Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Čarobni » 22 Aug 2015, 01:00

Khm...

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14056 times
Been thanked: 9727 times

Post by Julia-Klara » 22 Aug 2015, 11:33

kad sam imala 14-15 godina tata me je naucio veslati i upravljati camcem, prvo Brka pa onda Sava
kasnije je dosla penta, ali jos uvijek je ne znam upaliti :valja
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Post Reply

Return to “Upoznaj forumase da bi ih volio”