Nece niko u trzni ici radi hrane, tu se jede usput a ide se zbog kina, shoppinga i slicnoNora Ibsenova wrote: 20 Jan 2025, 12:08Nije ukinuta nedelja za hranu, to jest tog tvog nekadašnjeg koleguHAVANA wrote: 20 Jan 2025, 11:42 Il ja lose pisem il mene niko ne konta sta pisem.Nebitan sam ja i ko je imo sta za kolace a ko ne,ima li nora ulozaka il masamune pive…Stvar je izbora i mogucnosti.Ako neko radi,zeli i moze,pri tome izmiruje sve obaveze,ne opterecuje nikakve radnike itd zasto ne bi radio? Zasto se sve kod nas tako radikalno sprovodi i naglo…S neba pa u rebra ti ukine nedelju i poveca osnovicu plate…Obican primjer.Decko radio kod mene prije 10 godina,nako kliker,hoce,smije,zna…Otvorio neku klopu u scc na estronomski veliku kiriju.I islo je to,puno kaze rashoda al ostane mi 4000 mjesecno otprilike.Meni dosta.Evo izgleda ce zatvoriti.4 radnika ,plate , doprinosi veci i ukinuta nedelja,gotovo.Nema ga nidje.Mandal mati.Ne znam sto mi isto stalno ponavljate.Zasto bi cvjecara radila,pumpa a ne bi granap i zelena pijaca bez radnika,sami ljudi rade…A u cvjecari,pumpi i pekari radnici.Nidje veze.
E na 4 radnika ga je pofino sjebalo zakon o doprinosima, otopi sav profit.
Treba li zabraniti rad nedjeljom?
Moderator: Krokodil Behko
- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 561 times
- Been thanked: 818 times
- Status: Offline
Re: Treba li zabraniti rad nedjeljom?
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2468 times
- Been thanked: 4290 times
Da se razumijemo, smatram da je uvođenje neradne nedelje populistički propust jednako kao i povećanja minimalne plate.
Samo kažem da nije neradna nedjelja natjerala stotine ljudi da idu u RS ostavljat pare, nego njihova neorganizacija, a prije svega bezobrazna potreba da se dobije sve i sad odmah čim poželiš.
Samo kažem da nije neradna nedjelja natjerala stotine ljudi da idu u RS ostavljat pare, nego njihova neorganizacija, a prije svega bezobrazna potreba da se dobije sve i sad odmah čim poželiš.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Bgm, itekako ljudi idu zbog hrane u centre, prva ja.tuzlak1212 wrote: 20 Jan 2025, 12:08Nece niko u trzni ici radi hrane, tu se jede usput a ide se zbog kina, shoppinga i slicnoNora Ibsenova wrote: 20 Jan 2025, 12:08
Nije ukinuta nedelja za hranu, to jest tog tvog nekadašnjeg kolegu
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- amidza idriz
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 2002 times
- Been thanked: 990 times
Ja to isto kazem, ko se moze organizovati da radi nedjeljom zasto ne bi radio.HAVANA wrote: 20 Jan 2025, 11:42 Il ja lose pisem il mene niko ne konta sta pisem.Nebitan sam ja i ko je imo sta za kolace a ko ne,ima li nora ulozaka il masamune pive…Stvar je izbora i mogucnosti.Ako neko radi,zeli i moze,pri tome izmiruje sve obaveze,ne opterecuje nikakve radnike itd zasto ne bi radio? Zasto se sve kod nas tako radikalno sprovodi i naglo…S neba pa u rebra ti ukine nedelju i poveca osnovicu plate…Obican primjer.Decko radio kod mene prije 10 godina,nako kliker,hoce,smije,zna…Otvorio neku klopu u scc na estronomski veliku kiriju.I islo je to,puno kaze rashoda al ostane mi 4000 mjesecno otprilike.Meni dosta.Evo izgleda ce zatvoriti.4 radnika ,plate , doprinosi veci i ukinuta nedelja,gotovo.Nema ga nidje.Mandal mati.Ne znam sto mi isto stalno ponavljate.Zasto bi cvjecara radila,pumpa a ne bi granap i zelena pijaca bez radnika,sami ljudi rade…A u cvjecari,pumpi i pekari radnici.Nidje veze.
Radnici imaju odredjen broj sati i na njemu je da odredi koji dan ili dva nece da radi.
Na drugoj strani, imas ove sto ne rade petkom pa neka oni rade nedjeljom i obrnuto.
Sve se moze kada se hoce ali ocito da ovdje nesto ne stima namjerno ili nenamjerno.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- Skin
- Inventar foruma
- Has thanked: 2812 times
- Been thanked: 3144 times
sljedeca tema podsjetnik za havanu: subota je, idi kupi sta ti treba
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2634 times
- Been thanked: 21989 times
Nek si mi rekla al krenuce to,mora.Nemoguce je ovako.Shadow wrote: 20 Jan 2025, 12:01HAVANA wrote: 20 Jan 2025, 09:56
To je apsolutno nebitno sta tebi ili meni treba.Bitno je da na potezu gdje zivi 300000 i vise ljudi ne postoji dezurni market,granap...Na toliki broj ljudi ce sigurno nekome nesto zatrebati.
Kako nema. Preko puta klinickog imas dragstor.
Preko puta hotela Central otvorio se market srce.
I neki dan nestalo mi cigara a bila tamo gore tvoje Hrasno...
Idem naci mora raditi nesto ako nista selex pumpa..kad preko puta market "sa ba".
Znaci ima toga jos samo valja naci![]()
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Pituljica
Konkretno ovog momka to i nedelja.Milion je scc pravio nedeljom.I njegov mali dio kolaca je bio tu.To dvoje ode petak,kako ga nadoknaditi?Nora Ibsenova wrote: 20 Jan 2025, 12:08Nije ukinuta nedelja za hranu, to jest tog tvog nekadašnjeg koleguHAVANA wrote: 20 Jan 2025, 11:42 Il ja lose pisem il mene niko ne konta sta pisem.Nebitan sam ja i ko je imo sta za kolace a ko ne,ima li nora ulozaka il masamune pive…Stvar je izbora i mogucnosti.Ako neko radi,zeli i moze,pri tome izmiruje sve obaveze,ne opterecuje nikakve radnike itd zasto ne bi radio? Zasto se sve kod nas tako radikalno sprovodi i naglo…S neba pa u rebra ti ukine nedelju i poveca osnovicu plate…Obican primjer.Decko radio kod mene prije 10 godina,nako kliker,hoce,smije,zna…Otvorio neku klopu u scc na estronomski veliku kiriju.I islo je to,puno kaze rashoda al ostane mi 4000 mjesecno otprilike.Meni dosta.Evo izgleda ce zatvoriti.4 radnika ,plate , doprinosi veci i ukinuta nedelja,gotovo.Nema ga nidje.Mandal mati.Ne znam sto mi isto stalno ponavljate.Zasto bi cvjecara radila,pumpa a ne bi granap i zelena pijaca bez radnika,sami ljudi rade…A u cvjecari,pumpi i pekari radnici.Nidje veze.
- HAVANA
- Pituljica
Necu.Hocu da kupim nedeljom kod covjeka koji hoce,zeli i radi nedeljom.Zasto ne?
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21013 times
- Been thanked: 18993 times
- HAVANA
- Pituljica
Nisam nego ja i on zelimo izbor i pravo.Ne samo obavezu.Moras mi nesto i dati.Sta nam daju osim obaveze?
- Skin
- Inventar foruma
- Has thanked: 2812 times
- Been thanked: 3144 times
ma ok, vise sam to rekla jer te oprase na ruke.
inace, zakoni i odredbe se donose kod nas: jer je neko nesto nekad zloupotrebljavao. nema tu fleksibilnosti ni ocekivanja u tom smjeru, to se samo tako kaze da su razmotrene razne opcije, u sustini uvijek urade sta im je najlakse
inace, zakoni i odredbe se donose kod nas: jer je neko nesto nekad zloupotrebljavao. nema tu fleksibilnosti ni ocekivanja u tom smjeru, to se samo tako kaze da su razmotrene razne opcije, u sustini uvijek urade sta im je najlakse
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
e upravo.Skin wrote: 20 Jan 2025, 12:50 ma ok, vise sam to rekla jer te oprase na ruke.
ljudi propuštaju činjenicu da je zakon donesen ne zbog onih koji bi htjeli radit nedeljom, već zbog stotina radnika trgovačkih lanaca čija se prava zloupotrebljavaju
- tuzlak1212
- Inventar foruma
trebamo bojkotovat kupovine maksimalno dok ne vrate radnu nedjelju
- HAVANA
- Pituljica
Sve donose preko noci i bez ikakvog smisla ,logike i razumijevanja.Zato sam i prodao firmu.Ne mogu se objasnjavati sa budalama od inspektora do carina itd bez trunke razumijevanja za ulagaca,investitora,firmu,koliko nesto steti odredjenim ljudima,sta je nelojalna konkurencija i sta od nas radi crno trzise i laksi rad u rs-u,hercegovini itd a sve je to ko biva jedna drzava.I na to sve mi inspektor kaze otvorite firmu u rs-u ili brckom,isplatnije vam je.Skin wrote: 20 Jan 2025, 12:50 ma ok, vise sam to rekla jer te oprase na ruke.

- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 46527 times
- Been thanked: 8318 times
- Status: Online
Ma mora nas covjek nac razlog za surovanje sa srbima, pa bilo kakavNora Ibsenova wrote: 20 Jan 2025, 10:32Doslovno čitava skandinavija.HAVANA wrote: 20 Jan 2025, 10:19
Opet ti na nebitno.Meni se desilo kupio novi frizider nisam imao nista u kuci,nebitno skroz.Reci mi mjesto na planeti gdje ovo postoji na ovaj nacin? Granap,pijaca,nista....I nigdje na jedan grad...
Još prije 10 godina sam se ibretila bratu što u Norveškoj, radnim danima prodavnice i slično rade do 2, eventualno do 4, nedeljom nikako.

A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21013 times
- Been thanked: 18993 times
Pa dobro, ne mozes ih kriviti u vezi toga.
Kao sto je bilo smijesno govoriti protiv ljudi koji su isli u Srbiju da se vakcinisu jer su tvoji bili nesposobni na pocetku.
Da smo imali vakcine od samog pocetka ne bi niko zakoracio u Srbiju zbog vakcina.
Kao sto je bilo smijesno govoriti protiv ljudi koji su isli u Srbiju da se vakcinisu jer su tvoji bili nesposobni na pocetku.
Da smo imali vakcine od samog pocetka ne bi niko zakoracio u Srbiju zbog vakcina.
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 46527 times
- Been thanked: 8318 times
- Status: Online
Ko kaze da ne mogu? Sve se zivo moze krivit i kritikovat pa i to 

A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao

- HAVANA
- Pituljica
Bude li ovo ovako,za jedno godinu ako opet otvorim firmu, stare mi otvoricu u rs.Ko im jebe mater.Eto vam kad ste glupi.Na kraju krajeva jedinstvena je,jel? Kad mogu oni sebi plate motat na to mozemo i mi radit.ElTriconi wrote: 20 Jan 2025, 13:42Ma mora nas covjek nac razlog za surovanje sa srbima, pa bilo kakavNora Ibsenova wrote: 20 Jan 2025, 10:32
Doslovno čitava skandinavija.
Još prije 10 godina sam se ibretila bratu što u Norveškoj, radnim danima prodavnice i slično rade do 2, eventualno do 4, nedeljom nikako.![]()
- HAVANA
- Pituljica
Svakako sve lakse zavrsim tamo.Kod njih registrujes za 550,ovde 1040 km...Prostor duplo jeftiniji,poslovanje duplo jeftinije itditd Eto pameti ovdasnje,moze nedelja,nema takse,manji doprinosi,lakse carinjenje...
- tuzlak1212
- Inventar foruma
zdravstveni zakoni su im laksi za covjeka
u federaciji je sve komplikovanje zivota na save strane
mada u federaciji su bolje bolnice, al et
u federaciji je sve komplikovanje zivota na save strane
mada u federaciji su bolje bolnice, al et