Fuddo wrote: 05 Nov 2025, 16:44
tuzlak1212 wrote: 05 Nov 2025, 16:34
zato kazem nije mjerilo moralni pogled jer lahko se profula zivot ispred nosa
treba vise gledat situaciju, dinamiku, mogucnosti i buducnost
eto to sto kazes, prestala se outsource Afrika i Azija i sad Evropa ide u fasizam, pa to je prirodna reakcija, ljudi brane sto su napljackali
sta cemo mi u svemu tome, gdje smo mi
i Ameri cak idu u fasizam samo mi nesto zivimo vjecno 130 godina u proslosti
Jel to ti predlazes da se i mi prikacimo tom vozu, fasizma?
Ameri ne idu u fasizam, neki od njih bi da to uvedu, kako ce to ici pokazuju izbori sinoc.
Na svakom mjestu su pometeni, a ovo bi mogla biti najava gdje ce Ameri sutra. Tako da, polako, ako vec nisi siguran dje ces, neka te, odmori.
ne znam sta hoces reci, kako ce ista od nabrojanog promjeniti glasacke listice po Evropi koje je ironman spominjao...
evo geldam demokrati i dalje dolaze sa zastavama Izraela na kampanje
okupirani ste bajo i zato narod ide ka fasizmu jer demokrati ne nude nikakvo intelektuano rijesenje, na vratima ste da vam zazivi Hitler pravi pravcati, gori od Adolfa vjerovatno jer vam je drzava na vecem scale-u
a plus pored toga, sudeci po javnom mnijenju kaok meni izgleda, ljudima u USA ne smetaju deportacije nego kako ih Trump izvrsava, dakle niej to daleko od fasizma cak i da sad skines Trumpa na istom ste vi
Orbani ce jos dugo biti izglasavani, mozes samo birat hoces li da ti vladaju Americki il Evropski redneci