Srebrenica - genocid

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times
Status: Offline

Re: Srebrenica - genocid

Post by greeneyes »

radeta62 wrote:
greeneyes wrote:Čuj ti jeftine priče. Pa i ovlašteni sud za ratne zločine je donio odluku kako se desio Genocid u Srebrenici pa je ti i takvi ko ti osporavaju riječima kako su nepravedni, lopovi i sl.. Tako bi danas-sutra da dodje do ponovnog sagledavanja šta se sve desilo u Srebrenici(a neće ni doći, jer nema potrebe) i da se iznese tačan broj poginulih, ti i takvi k'o ti bi osporavali i tu istragu i krajnju presudu ili ti ga tačku, kako ti kažeš. I Jopet bi i te istražitelje nazivali nepravednima i tako ukrug.
Budi iskren pa reci jel sud bio pravedan u Hagu, jesu li svi odgovarali za ratne zlocine?
Nisu, ali bar su neke zločine nazvali pravim imenom. No nije to poenta mog posta. Poenta je da bi vi nastavili s manipulacijama i okačili svakome etiketu nepravednika u slučaju da dokažu da je ova brojka od 8 000+ poginulih-tačna.
Samo sabura
radeta62
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by radeta62 »

Terasa svjesti wrote:U odonosu na srazmjer počinjenog genocida jesu . Naiskrenije a nije da opravdam već osuđujem, genocid Bošnjaka prema Srbima je minoran u odnosu šta su oni napravii ovdje u Bosni .

Budi ti iskren opravdavaš li ti genocid koji ste vi Srbi napravili , nije mi jasno zašto ga umanjuješ .

Zar i 4000 nedužno ubijenih Bošnjaka u Srebrenici nije dosta , pobugu Radeta .
Hrvatska nas tuzila za genocid sad hoce i siptari sa Kosova i Metoije 4000 ubijenih bosnjaka je vise nego mnogo kao i 3.000 srba oko Srebrenice.
Ne umanjujem ja zrtve nego samo da se utvrdi tacan broj i bez manipulisanja.
radeta62
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by radeta62 »

greeneyes wrote:
radeta62 wrote:
greeneyes wrote:Čuj ti jeftine priče. Pa i ovlašteni sud za ratne zločine je donio odluku kako se desio Genocid u Srebrenici pa je ti i takvi ko ti osporavaju riječima kako su nepravedni, lopovi i sl.. Tako bi danas-sutra da dodje do ponovnog sagledavanja šta se sve desilo u Srebrenici(a neće ni doći, jer nema potrebe) i da se iznese tačan broj poginulih, ti i takvi k'o ti bi osporavali i tu istragu i krajnju presudu ili ti ga tačku, kako ti kažeš. I Jopet bi i te istražitelje nazivali nepravednima i tako ukrug.
Budi iskren pa reci jel sud bio pravedan u Hagu, jesu li svi odgovarali za ratne zlocine?
Nisu, ali bar su neke zločine nazvali pravim imenom. No nije to poenta mog posta. Poenta je da bi vi nastavili s manipulacijama i okačili svakome etiketu nepravednika u slučaju da dokažu da je ova brojka od 8 000+ poginulih-tačna.
Kazes nisu, imam li ja onda pravo da sumljam u taj sud i njegove odluke.Ja sam dosao do zakljucka da su bili pristrasni i protiv nas srba zato su nas i bombardovali.
Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti »

;) Hm, ideš na kartu ugroženosti radeta . Takva priča je nekad dobro prolazila u prošlosti . Da je svjetu bilo u cilju zaustaviti sve ovo , NATO bi vas bombardovao u početku.
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).
radeta62
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by radeta62 »

Terasa svjesti wrote:;) Hm, ideš na kartu ugroženosti radeta . Takva priča je nekad dobro prolazila u prošlosti . Da je svjetu bilo z cilju zaustaviti sve ovo , NATO bi vas bombardovao u početku.
Nisam ja ugrozen isti taj nato i vatikan su izazvali rat kao i ovaj danas u Ukrajini a sto su nasli budale da se ubijaju medjusobno a za njihove interese sami smo krivi.
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 166 times
Been thanked: 372 times

Post by harlekin »

ja nekakav osip dobijem kad citam ovakve teme
kolko je pobijeno???
pa boli kog kurec,da su cetnicka gamad ubila samo tri djeteta i to je previse
et 4000 hiljade nije 8000,to manje zlo,svi sretni ajmo pjevat i plesat?
ja bi iskreno volio da je u srbiji pobijeno bar 3000 hiljade djece zena i staraca na hrpi,pa nema frke raspravljat o tacnoj brojci 100 godina i pravit se pametan.
et nisu oni ni krivi to vatikan i amerika uz pomoc madagaskara i mali zeleni,svatko je kriv osim cetnika
ja fino velio glupo snjima raspravljat i pricat o takvim stvarima ikako,osim ako sugovornik ne kleci i gleda u cijev,tad mu mozes nest od tog spomenut :kafa
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11698 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko »

Već je pronađeno, identificirano i sahranjeno 6000 žrtava.
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

manipulacije? ma treba tudjmana pozvat da odredi broj... jasenovac mosh misliti... svega 60 000 tricavih zrtava... kakvih 500 000

da li je 4 ili 8 mnogo je i tri na onaj nacin...

pobijeno je 3000 srba oko srebrenice , mnogi na gnusni nacin vezani zicom, klani... i to odreda, djeca, starci...

nije to opravdanje :djed

ok, u pobijenima je bilo mnogo koljaca naserovih, ali da ti onako likvidirash ne pitajuci se nishta, i ne hajuci da tu sigurno ima jada koji su neduzhni...

:jok

eto zahvaljujuci pametnom mladicu i osvjeti turcima, ebla ga turska, sad so od najvee zrtve proslog vjeka postali genocidashi... jer ce se s ti trubiti za vjek vjekova... nije suprotna strana poput srspke da to prashta i precutkuje... naprotiv s time svoje zlocine najvece pokrivaju u ovom ratu, 1914 i 1941... danas imamo ovcaru blajburg srebrenicu nsihta vishe... e tu nas je osvjeta dovjela... sami smo krivi, jer onaj s istorijom zlikovca se pere s ovim palo mu ko med u mlijeko

i 4000 je strashno :djed

ja ne sumnjam u brojke, jer se ne bih usudio prebrojavati... to je bruka...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Da, milion srpske nejači, pobijeno je u Srebrenici. Svjedočili starina Novak i krilati konj Jabučilo.

Evo jednog bogohulnog podatka. Tokom cijelog rata u BiH, stradalo je nešto više od 4000 srpskih civila, od čega je 1/4 stradala od artiljerijsko-snajperske vatre srpske nejači.

Image
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

ne vjerujem baliji i njihovim montiranim dokumentima

dushmaninu srpskog naroda

(ovim ne dozviljavam sve bosnjake tako)

imo sam od koga naucit ovo a krokodajkl :zubi

negiranjem klanja najgrdjih oko srebrenice ti pokazujesh ko si ...

a posle sta ti kmecish zabole nas...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Taj balija je bio pametan, pa zna da montira, a čudi me da ti kao erudita, to ne znaš.
laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini »

....ne znam puno o srebrenici i genocid je neupitan a to je bit...a druze kad vec spominjes jasenovac dobro se znaju lodaci rijec je od 45 tisuca zftava i to ne samo srba vec i ostali neprijatja ustaskog rezima i to je neupitno...posli se pdikazivala brojkka o yu rezima od 700 000 sto nema veze s pamecu jer se napuhavalo z og ratne ostete.....
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
radeta62
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by radeta62 »

laganini wrote:....ne znam puno o srebrenici i genocid je neupitan a to je bit...a druze kad vec spominjes jasenovac dobro se znaju lodaci rijec je od 45 tisuca zftava i to ne samo srba vec i ostali neprijatja ustaskog rezima i to je neupitno...posli se pdikazivala brojkka o yu rezima od 700 000 sto nema veze s pamecu jer se napuhavalo z og ratne ostete.....
Ako je Srebrenica genocid onda je Oluja mega..mega genocid. :123
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4123 times
Been thanked: 3091 times

Post by Lavlje_srce »

Dajte hocete li zaustaviti ovu online onaniju nad kostima 8 000 ljudi?

Ili da nadjem bosanski forum?
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

radeta62 wrote:
laganini wrote:....ne znam puno o srebrenici i genocid je neupitan a to je bit...a druze kad vec spominjes jasenovac dobro se znaju lodaci rijec je od 45 tisuca zftava i to ne samo srba vec i ostali neprijatja ustaskog rezima i to je neupitno...posli se pdikazivala brojkka o yu rezima od 700 000 sto nema veze s pamecu jer se napuhavalo z og ratne ostete.....
..lakse bi ti bilo da kazem stidim se u ime svoje drzave nije tema za ironiziranje...ko sto se i sam stidim svi logora koji je imala ndh kao i svi logora koji su u ime ideologije stvorili moji sunarodnjaci izvan hrvatske.....a oluja je svetinja i budi sretan ako te se direjtno tice jer mnogi ovi iz srebrenice bi bili sretni da su ih puzeci pustili ....traktorijada je stvar izborA ne lakog ali izbora..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

radeta62 wrote:
Radeta, dite, jesi ti punoljetan? :123
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3927 times
Been thanked: 2953 times

Post by Pasaga »

Biba wrote:
radeta62 wrote:
Radeta, dite, jesi ti punoljetan? :123
Neke tice nikad ne polete.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Zasto ne prijavite post?
Radeta ti si debil ( nemam običaj vrijedjati na forumu) i mozes nam prestati to dokazivati... Kad se mene bude pitalo baniran si..
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

...ne znam jesam pisala na ovom forumu da sam gledala video ...pucaju u dva mladića, mislim da nisu bili ni punoljetni...ne smijem to gledati ...ne lažem...puno puta kažem da me ništa više ne čudi ali...često se zapitam ...kakve su to duše..u stanju napraviti...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Dosad ekshumirani posmrtni ostaci 7.057 osoba s područja Srebrenice i Žepe

SARAJEVO - Direktor Instituta za nestale osobe BiH Amor Mašović kazao je danas novinarima u Sarajevu da su, od 8.372 registrirane nestale osobe s područja Srebrenice i Žepe, dosad zasigurno ekshumirani posmrtni ostaci njih 7.057.

- Većina srebreničkih masovnih grobnica su sekundarnog tipa, poneke čak i tercijarnog. Tako da je većina od tih sedam hiljada tijela nekompletna. Samo manji broj tijela koja su pronađena na površini ili u primarnim masovnim grobnicama (kao što su one obrađene 1996. godine od istražitelja Haškog tribunala) su kompletna - kazao je on.

Po njegovim riječima, oko 150 žrtava koje su nesumnjivo žrtve genocida u Srebrenici nema DNK podudaranja s krvlju preživjelih srodnika.

- Oni su pronađeni u istim masovnim grobnicama u kojima i Srebreničani koji su identificirani, ali mi njihova imena i prezimena ne znamo i najvjerojatnije ćemo teško doći do toga jer se vjerovatno radi o ljudima koji nemaju tako bliske srodnike od kojih bi bilo moguće uzeti referentne uzorke krvi. Ali, i oni su među onih 7.057 - kazao je.

Očekuje se da bi, nakon ovogodišnjeg 11. jula, u Memorijalnom centru Potočari broj pokopanih posmrtnih ostataka mogao dostići 6.800, a oko 150 ih je sahranjeno u lokalnim mezarima izvan Potočara.

- Sasvim je izvjesno da određeni broj žrtava genocida u Srebrenici, kao i generalno žrtava na cijelom prostoru BiH nikad neće biti pronađen - kazao je Mašović.

Azmi Waqar iz britanske organizacije "Sjećanje na Srebrenicu" naglasio je danas u Sarajevu da će, povodom 20. godišnjice genocida u Srebrenici, u Velikoj Britaniji raznim aktivnostima cijela sedmica od 5. do 12. jula biti posvećena sjećanju na ta dešavanja u Srebrenici.

Organizaciju "Sjećanje na Srebrenicu" uspostavila je vlada Velike Britanije, a angažirana je na aktivnostima koje se tiču sjećanja na Srebrenicu.

Mašović i Waqar su među sudionicima međunarodne konferencije "Genocid u Srebrenici: Ka trajnom sjećanju", koja se održava u Sarajevu u organizaciji Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka, a pod pokroviteljstvom reisu-I- uleme Husein ef. Kavazovića.

(FENA)
Post Reply

Return to “Politika u BiH”