Samo da kažem.......
Moderator: VIP
Re: Samo da kažem.......
'Dan

"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Kod nas,isto tako,udžbenike biraju nastavnici i učitelji.Svako za svoj predmet.Mada,pisala sam već,gradić je dosta siromašan i nastavnici se trude da ne mijenjaju autore udžbenika i tako izlažu roditelje dodatnom trošku.Znači,iste knjige se mogu koristiti generacijama i tako se roditelji većinom i snalaze.Od starije djece ostavljaju mlađoj ili kupuju polovne knjige sa znatno manjom cijenom nego što su to nove.Često se knjige samo zamijene,dakle,ti meni od sedmog razreda,ja tebi od devetog.I tako.Nice try wrote: 08 Sep 2017, 13:15Sutra ću napisati kako je kod nas za knjige, a sada samo da kažem da sam udžbenik i radnu svesku iz engleskog za drugi osnovne platila 30 KM.Chloe wrote: 08 Sep 2017, 10:05 Ne znam kako je kod vas, ali izbor udžbenika prave nastavnici. Kod nas su se vlasnici knjižara podijelili koje će škole snadbjevati, baš zbog slobode izbora autora. Nastavnici škola dostave koje su autore odabrali i po tome naručuju, tako da mi je knjižara nametnuta još sa početkom školovanja sina, a će sad na drugu godinu fakulteta.
Imali smo saradnju dobru, to se juče desilo tako, danas ću opet navratiti i lijepo reći šta imam. Ako vrati pare ubacit ću ih kasicu za djecu sa posebnim potrebama.
Znaju oni mene vrlo dobro i u koju kategoriju ljudi spadam,
ma mene će pare dočekati zajedno sa izvinjenjem. Otom - potom.
Nije mi dobro.
Izuzetak su famozne radne sveske,koje moraju biti nove jer se u njima crta,piše i provjerava znanje.
E,tu nastaje problem.Nekoliko knjižara u gradu ne nabavljaju ni udžbenike,ni radne sveske,već tu možemo kupiti samo pribor i ruksake.
Tako da naručujemo u drugim,susjednim gradovima.Ponekad jedan roditelj ode pa kupi za nekoliko poznanika ili za cijelo odjeljenje.Većinom svako posebno ide jer kad je početak školske godine nema se vremena dogovarati kad će, ko i gdje ići po knjige.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
- Status: Offline
Zašto jednostavno kad može komplikovano?!
Nice
.... nadam se da si dobro danas. 
Nice
- Chloe
- Žena za sva vremena

Cure izrazile želju da kosu skrate. Malecka upravo ošišana na dužinu koju je tražila i sca sretna, stariju trenutno šiša frizerka isto po njenoj želji, suza suzu stiže .... k` o da ju je Space rodila ... 
I mene je sad ražalostila.
I mene je sad ražalostila.
Super,šta mogu drugoChloe wrote: 09 Sep 2017, 13:57 Zašto jednostavno kad može komplikovano?!
Nice.... nadam se da si dobro danas.
![]()
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Chloe
- Žena za sva vremena

Pa da .... I ja se ponašam kao da mi nije ništa ... šta bih, nemam kućne pomoćnice, niti dadilje ...
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
treba vam app za sinhronizacijuNice try wrote: 09 Sep 2017, 13:55Kod nas,isto tako,udžbenike biraju nastavnici i učitelji.Svako za svoj predmet.Mada,pisala sam već,gradić je dosta siromašan i nastavnici se trude da ne mijenjaju autore udžbenika i tako izlažu roditelje dodatnom trošku.Znači,iste knjige se mogu koristiti generacijama i tako se roditelji većinom i snalaze.Od starije djece ostavljaju mlađoj ili kupuju polovne knjige sa znatno manjom cijenom nego što su to nove.Često se knjige samo zamijene,dakle,ti meni od sedmog razreda,ja tebi od devetog.I tako.Nice try wrote: 08 Sep 2017, 13:15Sutra ću napisati kako je kod nas za knjige, a sada samo da kažem da sam udžbenik i radnu svesku iz engleskog za drugi osnovne platila 30 KM.Chloe wrote: 08 Sep 2017, 10:05 Ne znam kako je kod vas, ali izbor udžbenika prave nastavnici. Kod nas su se vlasnici knjižara podijelili koje će škole snadbjevati, baš zbog slobode izbora autora. Nastavnici škola dostave koje su autore odabrali i po tome naručuju, tako da mi je knjižara nametnuta još sa početkom školovanja sina, a će sad na drugu godinu fakulteta.
Imali smo saradnju dobru, to se juče desilo tako, danas ću opet navratiti i lijepo reći šta imam. Ako vrati pare ubacit ću ih kasicu za djecu sa posebnim potrebama.
Znaju oni mene vrlo dobro i u koju kategoriju ljudi spadam,
ma mene će pare dočekati zajedno sa izvinjenjem. Otom - potom.
Nije mi dobro.
Izuzetak su famozne radne sveske,koje moraju biti nove jer se u njima crta,piše i provjerava znanje.
E,tu nastaje problem.Nekoliko knjižara u gradu ne nabavljaju ni udžbenike,ni radne sveske,već tu možemo kupiti samo pribor i ruksake.
Tako da naručujemo u drugim,susjednim gradovima.Ponekad jedan roditelj ode pa kupi za nekoliko poznanika ili za cijelo odjeljenje.Većinom svako posebno ide jer kad je početak školske godine nema se vremena dogovarati kad će, ko i gdje ići po knjige.
pravi projekat za rockefellera
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- Femea
- Propala kaladontašica

- Been thanked: 2 times
Bila sam sinoć na otvaranju Mikser House.Uživala u sviranju Jovana Kolundžije koji i u 70-toj ima energiju kao momak.
Ostala dešavanja me nisu zanimala pa nisam zaglavila do jutra
![Image]()

Ostala dešavanja me nisu zanimala pa nisam zaglavila do jutra

Prestala sam da se opterećujem moranjima i očekivanjima, bilo čijim, pa i svojim.
Sinoc sam se zaustavila na jednom od pinkovih kanala i to na emisiji - izvedi me. Uopce nije lose.
A onda gledali neki Ilidzanski festival - prva harmonika. Muz pomalo svirucka harmoniku pa je bash uzivao. Nije se smjelo pisnut u kuci
A onda gledali neki Ilidzanski festival - prva harmonika. Muz pomalo svirucka harmoniku pa je bash uzivao. Nije se smjelo pisnut u kuci
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
A baš sam mislio da ćeš ili tu ili u Land Rover
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5259 times
- Been thanked: 7452 times
Osim Nikija? Ili je i njemu ovaj put ""zaprijetio" ?navika wrote: 09 Sep 2017, 19:57 Sinoc sam se zaustavila na jednom od pinkovih kanala i to na emisiji - izvedi me. Uopce nije lose.
A onda gledali neki Ilidzanski festival - prva harmonika. Muz pomalo svirucka harmoniku pa je bash uzivao. Nije se smjelo pisnut u kuci![]()
Svijest ima sidrište.
- Femea
- Propala kaladontašica

- Been thanked: 2 times
Pa znaš da su umjetnici sirotinja, tako da otvaranje Roverovog salona, nemam zbog čega počastiti svojim prisustvom
Prestala sam da se opterećujem moranjima i očekivanjima, bilo čijim, pa i svojim.
Niki je boss u kuciina wrote:
Osim Nikija? Ili je i njemu ovaj put ""zaprijetio" ?![]()
Kako je lijepa noc . Bila sam vec skoro zaspala a onda mi je muz raskopo san. Da, raskopo bash tako kako ste odmah i pomislili
Nekako su me nocas pun mjesec, zrikavci, lavez necijeg cuke u daljini i mirnoca noci podsjetili na rat. Kako smi mi bili sretni kad je bila ovakva mjesecina. Mogli smo biti vani i mogli smo se (da babo ne zna) drzat s momkom za ruku. I mogli smo sjedit blize jedni drugih.Kako je bilo neke uzvisene ljepote u tome. Drago mi je sto sam sam odrasla prije ovog "modernog" vremena, kad se svak svakom odmah daje.
Spavat cu otvorenog prozora. Hvala ti uzviseni Boze za mir koji vlada oko mene.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10063 times
- Been thanked: 17060 times
- Status: Online
Dobro jutro

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Konsultant
- Legenda foruma

- Been thanked: 1 time