Turska

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: Državni udar u Turskoj

Post by Nole »

Salahuddin wrote:
Mutevelija wrote:Turci nas žele iskoristii ja kao Bošnjak to znam mala smo mi nacija za njih.
Mutevelija, ne znam koliko si star. Kako to Turci nas zele iskoristiti. Jesi li istovarao konzerve na kojima je pisalo da su to naresci a ustvari su bili meci iz Turske (Ameri dovozili, naravno)? Znali li koliko je pomoci poslano od strane Turskog naroda Armiji (dobro, sad sto je vecina toga otisla Bakiru je druga prica)? Polako Mutevelija...
Čuj kako? Granice osmanliskog carstva i zelena transverzala. Nije li Kosovo oteto? Nije li Sandžak zelen i to zeleniji od Bosne? Nije li glupi Vučić ukinuo praktično sever Kosova briselskim sporazumom? Za šta zbog EU iz koje Engllezi izlaze a isti ti Englezi zbog jebenih Foklandskih ostrva zaratuju sa Argentinom i rizikuju celu mornaricu svoju???
Ništa nije jednostavno....od EU Srbija zaštitu dobiti nikka neće...istorija nam je to pokazala...di su bili krstaši 1389?
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Salahuddin wrote:
Nole wrote:
Salahuddin wrote:
Nole wrote:
Kako da se borim za nesto sto ne postoji? I ne, za onu Jugoslaviju, koja je oruzjem koje smo svi platili da se zastitimo od vanjskog neprijatelja, koja je mene odvela u logor, zapalila mi kucu, tukla me, iz samo jednog jedinog razloga koji nigdje u svijetu nije kaznjiv (moja vjera i etnicka pripadnost), ja se nikad ne bih borio. Ta eventualna Jugoslavija bi morala biti znatno drugacija od one iz kraja 80-tih i pocetka 90-tih.
Onu Jugu su razbili Hrvat Sergej Krajačić i Slovenac Edvard Kardelj. To ti je napisao Musliman Selim Numić u romanu Voljena zemljo lažu. Prevarili su Tita i sklonili velikog Jugoslovena Aleksandra Rankovića pa napravili konfederalni Ustav 74. Koji je početak kraja. Čekala se sammoTitova smrt.
Iskustva iz prošlog rata je dao za pravoSrbima da se organizuju al ne i da čine zločine....početak rata...na kome je odgovornost? Kutiljerov plan, potpisan i?
Dobro, ako bi ti nas sve opet potrpao u Jugu bez tog Ustava iz 1974., onda je gradi bez mene. Ja sam bez toga Ustava niko i nista, neko ko se slucajno zadesio u toj Jugi. Kapis?
Svi smo trebali biti Jugosloveni. Ti kući slavi šta slaviš i obeležavaj praznike koje hoćeš . U drustvu si Jugosloven i kraj priče...ko živiuAmerici...dobiješ njihovo moraš se odreći svog, nema dvojnog državljanstva...
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by SPINERKA »

:kafa

Ima NOLE. NE PITAJU TE NISTA .
Image
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

SPINERKA wrote::kafa

Ima NOLE. NE PITAJU TE NISTA .
Koje ti imaš?
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

OBA, Bakir joj uvijek racuna na mene . :DD
Image
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

SPINERKA wrote:OBA, Bakir joj uvijek racuna na mene . :DD
I ja računam na tebe još više :ble Ti si Jugoslovenka! Vidi se bre :pusa
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

Nole wrote:
Salahuddin wrote:
Nole wrote:
Kako da se borim za nesto sto ne postoji? I ne, za onu Jugoslaviju, koja je oruzjem koje smo svi platili da se zastitimo od vanjskog neprijatelja, koja je mene odvela u logor, zapalila mi kucu, tukla me, iz samo jednog jedinog razloga koji nigdje u svijetu nije kaznjiv (moja vjera i etnicka pripadnost), ja se nikad ne bih borio. Ta eventualna Jugoslavija bi morala biti znatno drugacija od one iz kraja 80-tih i pocetka 90-tih.
Onu Jugu su razbili Hrvat Sergej Krajačić i Slovenac Edvard Kardelj. To ti je napisao Musliman Selim Numić u romanu Voljena zemljo lažu. Prevarili su Tita i sklonili velikog Jugoslovena Aleksandra Rankovića pa napravili konfederalni Ustav 74. Koji je početak kraja. Čekala se sammoTitova smrt.
Iskustva iz prošlog rata je dao za pravoSrbima da se organizuju al ne i da čine zločine....početak rata...na kome je odgovornost? Kutiljerov plan, potpisan i?
..jebote ranković.. :stop
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

:ćitire
Salahuddin--NEMOJ IH -ban -ovati.
Image
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Salahuddin wrote:
Nole wrote:
Salahuddin wrote:
Mutevelija wrote:Turci nas žele iskoristii ja kao Bošnjak to znam mala smo mi nacija za njih.
Mutevelija, ne znam koliko si star. Kako to Turci nas zele iskoristiti. Jesi li istovarao konzerve na kojima je pisalo da su to naresci a ustvari su bili meci iz Turske (Ameri dovozili, naravno)? Znali li koliko je pomoci poslano od strane Turskog naroda Armiji (dobro, sad sto je vecina toga otisla Bakiru je druga prica)? Polako Mutevelija...
Čuj kako? Granice osmanliskog carstva i zelena transverzala. Nije li Kosovo oteto? Nije li Sandžak zelen i to zeleniji od Bosne? Nije li glupi Vučić ukinuo praktično sever Kosova briselskim sporazumom? Za šta zbog EU iz koje Engllezi izlaze a isti ti Englezi zbog jebenih Foklandskih ostrva zaratuju sa Argentinom i rizikuju celu mornaricu svoju???
Ništa nije jednostavno....od EU Srbija zaštitu dobiti nikka neće...istorija nam je to pokazala...di su bili krstaši 1389?
Daj ba, kakva jebena zelena transverzala? Stvarno su vam isprali mozak, i to momacki. Na kraju, ne pricamo o tome uopste. Vucic i Kosovo nemaju veze sa ovim o cemu pricamo. Krstasi su 1389. dobijali po pi.cki od Salahuddin-ovih sljedbenika.
Ostavi se tih priča ne slušam političare već posmatram sa strane šta se događa....evo Makedonija je na redu a baš volimm Makedonce al to njima ništa ne znači kad im Šiptari uzmu pola države...ovo nijeplan za tri meseca gotovo...godine će biti potrebne...
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

dr laganini wrote:
Nole wrote:
Salahuddin wrote:
Nole wrote:
..jebote ranković.. :stop
Veze nemaš...lego si na propagandu..veći Jugosloven od Tita!
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..jebla te yugoslavija... :zubi
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..za naše drage yugoslavene..
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..eto poklonio sam im pismu..od ozvornog bošnjaka...il bosanca...:hihi
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

dr laganini wrote:..jebla te yugoslavija... :zubi
Jebali te hrvatski portali...ko je srušio Jugoslaviju..ma sa kim polemišem??? Jebala me Jugoslavija???? Jebala tebe Turska!!! Neće vam proći zelena transverzala....vratite se istinnskoj jedinoj pravoj državi!!!!
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

Nole wrote:
dr laganini wrote:..jebla te yugoslavija... :zubi
Jebali te hrvatski portali...ko je srušio Jugoslaviju..ma sa kim polemišem??? Jebala me Jugoslavija???? Jebala tebe Turska!!! Neće vam proći zelena transverzala....vratite se istinnskoj jedinoj pravoj državi!!!!
..probudi se..to ko da ja pričam o ndh.. :zid
rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

Post by rethna »

Salahuddin wrote:
Mutevelija wrote:Ne zavaravaj se Turkuše ti neće pomoći, tako su ih naši stari zvali Turkušama, on jest musliman ali slaba ti fajda od njega.
Zar mi da se Bošnjaci borimo za njihove interese. Uzmi i čitaj historiju.
Znaš li da su Bosansku nahiju htjeli dati Srbiji.
Razgovarao sam na engleski sa bivšim od moje rodice, on kaže da smo mi Turci mrsko mi se bilo raspravljati sa njim,, ja kažem nismo i kaže da su oni izgradili kulu u mom gradu ja kažem nisu, nego bosanska vlastela tj "Mađari" kasnije je nakon raskida sa mojom rodicom prešao u Isilovce :oo , šteta fin je momak bio.

E, u PM. :grana
:D.
Ovo sigurno ne znaci private message :ooo
Question everything.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1644 times
Been thanked: 3081 times

Post by Mutevelija »

Ej ne mereš tako riješavit probleme i izbjregavati diskusiju Turci su nas zajeblai i prodali "Švabama" tj Austrijancima i sam Erdogan je to priznao.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1644 times
Been thanked: 3081 times

Post by Mutevelija »

Kažem historija je takva da se može začas promijeniti, Turski narod nije neootomanski, druga je to tema.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Salahuddin wrote:
Mutevelija wrote:Ej ne mereš tako riješavit probleme i izbjregavati diskusiju Turci su nas zajeblai i prodali "Švabama" tj Austrijancima i sam Erdogan je to priznao.
Mutevelija, situacija u to vrijeme je bila takva da se otomanska Turska brinula o vaznijim djelovima carstva. Nisu oni bili budale. Znali su da Bosnu nece moci zadrzati. I na kraju, ne mozes kriviti danasnju Tursku za to.
I Rusijom je vladao pijani Jeljcin kada je Kosovo oteto....sve jasno na oba naša posta...
Post Reply

Return to “Svijet”