Bakir Izetbegović

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times
Status: Offline

Re: Bakir Izetbegović

Post by Socrates » 26 Apr 2017, 20:55

Pa kako bi je ti "izvrsio"?
. . . . . . . . .

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by posmatrac » 26 Apr 2017, 20:58

Valjda bi na sljedecim izborima imao pravo da biram bilo koga, bez obzira na njegovo nacionalno, etnicko opredjeljenje, na cjelom prostoru drzave.

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla » 26 Apr 2017, 22:13

posmatrac wrote:--- sjec ---
pravo da biram bilo koga
--- sjec ---
na cjelom prostoru drzave.

To je centralizacija koju više od polovine stanovništva ove zemlje ne želi. :lupa
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9505 times
Been thanked: 11245 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 26 Apr 2017, 22:46

Socrates wrote: Da pokusas prvo sa vilom na ovom forumu. Ona je umjerena.
:plavi

Ona je gora od Čovića :D

Socrates wrote:"Dom naroda se sastoji od 15 delegata, od kojih su dvije trećine iz Federacije (uključujući pet Hrvata i pet Bošnjaka) i jedna trećina iz Republike Srpske (pet Srba)."

"Devet članova Doma naroda sačinjava kvorum, pod uslovom da su prisutna najmanje tri bošnjačka, tri hrvatska i tri srpska delegata."

"Kada većina bošnjačkih, hrvatskih ili srpskih delegata stavi primjedbu na pozivanje na tačku (e), predsjedavajući Doma naroda će odmah sazvati Zajedničku komisiju, koja se sastoji od tri delegata, od kojih je svaki izabran iz redova bošnjačkih, hrvatskih i srpskih delegata, u cilju razrješenja tog pitanja. Ukoliko to Komisija ne uspije u roku od pet dana, predmet se upućuje Ustavnom sudu koji će po hitnom postupku preispitati proceduralnu ispravnost slu-čaja."

"Predsjedništvo Bosne i Hercegovine se sastoji od tri člana: jednog Bošnjaka i jednog Hrvata, koji se svaki biraju neposredno sa teritorije Federacije, i jednog Srbina, koji se bira neposredno sa teritorije Republike Srpske."

Evo, na ovome se bazira konstitutivnost
Ama to je sve qurtzitivnost, da izvineš, a ne konstitutivnost.
Uzeli su taj izraz, da bi izbjegli domaći izraz - državotvornost, jer kao što znamo, nisu se svi u ratu ni borili, da stvore državu na ovim prostorima.
Glavna ubleha u cijelom ustavu je baš taj izmišljeni izraz i sad niko živi ne zna šta taj izraz znači. Pitaj koga god želiš, pitaj Inzka, naše političare.. to niko ne zna.
Doduše, političarma taj izraz sjajno dođe, da nam prodaju priče o njihovoj borbi za konstitutivnost njihovih naroda.

Evo, kako se to prevodi na naš jezik
određujući, pravno utvrđen; bitan, osnovni, temeljni; sastavni.
Niđe veze ni sa čim i idealan je za prodavanje magle.

Ja sam za to da se konstitutivnost potpuno izbaci iz ustava i zamijeni nekim normalnijim izrazom. Nekim izrazom za kojeg znamo šta znači i oko kojeg neće biti ovoliko filozofije.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 26 Apr 2017, 22:48

Pa ne znam onda :D.

Ne spominje se ni u Ustavu skoro nigdje.

Konstitutivnost inace vodi porijeklo iz rijeci Ustav na engleskom. :D.
. . . . . . . . .

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 27 Apr 2017, 00:25

Bla wrote:
posmatrac wrote:--- sjec ---
pravo da biram bilo koga
--- sjec ---
na cjelom prostoru drzave.

To je centralizacija koju više od polovine stanovništva ove zemlje ne želi. :lupa
Ocito Strasbur misli drugacije, polovina stanovnika ove drzave nije zeljela da Bih ni postoji kao drzava :lupa

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla » 27 Apr 2017, 00:33

Pa na neke stvari je bolje ne žmiriti nego se ponašati u skladu s činjenicama.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 27 Apr 2017, 00:43

Nesto ne vidim da se Srbi narocito protive toj odluci iz Strasbura.

Pa ok, treba uvaziti cinjenice da polovina stanovnistva misli da Bih ne treba da postoji kao drzava i podijeliti je.

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 25 May 2017, 02:20

Image :hihi
Image

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 29 May 2017, 13:52

:hm

Izetbegović: BiH bi počela sa napretkom kada bi se RS izdvojila :rumenko

Nakon današnjeg sastanka članova SDA sa predsjednikom stranke, Bakirom Izetbegovićem zaključeno je da BiH u posljednjih nekoliko mjeseci uveliko korača ka članstvu u EU.

Nakon završetka sastanka Izetbegović je za sarajevske medije dao izjavu o tome šta zapravo BiH sprječava od napretka?

Ono što nas sprečava je RS, to je glavni razlog, općenito problema u BiH. Kada bi RS postala samostalna to bi sigurno naštetilo svima u tom entitetu a nama u Federaciji bi uveliko pomoglo jer bi tad mogli napokon krenuti napred”
“Ovom ide i činjenica da je Republika Srpska uveliko zadužila BiH zbog velikih kredita od MMF-a”, dodao je Bakir na kraju svog odgovora!

:rol

polako , sitnim korakom ka Sultanu u ;findjan drzavici;
Image

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Izetbegović: Zapošljavamo sve živo samo što se ne primjeti

Post by Krokodil Behko » 03 Jun 2017, 10:11

Image
"Uprkos svim problemima, BiH ipak napreduje prema Evropskoj uniji (EU) i NATO-u, te su joj svi vitalni ekonomski parametri pozitivni", izjavio je član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović u Travniku, gdje je bio uvodničar na tribini "Odgovor SDA na aktualna politička pitanja" koju je organizirao Općinski odbor SDA Travnik.
"Pesimistično predstavljamo stanje u BiH, a imamo mir koji znači i stabilnost. Uz to, BiH je prošle godine prikupila 800 miliona KM direktnih i indirektnih poreza preko plana, a porast turističkih posjeta je 20 posto iznad planiranog. Prema podacima zavoda za statistiku, svakog mjeseca imamo 1.200 novouposlenih u realnom sektoru, što se, naravno, još ne osjeti, jer ako od deset ljudi zaposlite jednog, imate i dalje devet nezadovoljnih", istaknuo je Izetbegović.

Izetbegović je naglasio da BiH ima svoje probleme, a među njima je i taj što nema više tako snažnog prisustva međunarodne zajednice koja je, kako je rekao, ranije dovodila u red one koji prave probleme.

"Nema više one pozitivne stege međunarodne zajednice i sve je sada na nama, mada mnogi isprobavaju razne scenarije i dokle u takvoj situaciji mogu ići. Međutim, samo na bazi sazrijevanja, usklađivanja interesa i odgovornosti moći ćemo graditi buduće odnose", naglasio je Izetbegović. Kako je rekao, i u narednom periodu se očekuju problemi i krize, ali oni mogu biti šansa da se konačno dođe do kvalitetnih i stabilnih odnosa, kako bi se iskoristili obilni resursi koje BiH ima i zaustavilo iseljavanje mladih.

Govoreći na tribini "Odgovor SDA na aktualna politička pitanja", Izetbegović je, među ostalim, rekao da ta stranka čini sve da popravi odnose sa HDZ-om BiH, strankama iz Republike Srpske i predsjednikom Saveza za bolju budućnost Fahrudinom Radončićem, ali je naglasio da mnogi izmišljaju greške, te namjerno negiraju uspjehe SDA.

"Razlog zašto se ujedinjuju protiv nas je taj što SDA stoji na putu njihovih sebičnih i štetnih ciljeva. Međutim, mora biti jasno da SDA neće dopustiti nikakve nove entitete, niti cijepanje države, jer je država jača od političara", naglasio je Izetbegović.

Tribini u Travniku prisustvovali su, pored ostalih, premijer Federacije BiH Fadil Novalić, premijer SBK i predsjednik Općinskog odbora SDA Travnik Tahir Lendo, te predsjednik Kantonalnog odbora SDA SBK Asim Mekić.

(klix)

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: Izetbegović: Zapošljavamo sve živo samo što se ne primje

Post by storm » 03 Jun 2017, 10:13

Jest....u sloveniji, austriji i njemackoj :hihi
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times

Post by Lavlje_srce » 03 Jun 2017, 10:27

Pesimistično predstavljamo stanje u BiH, a imamo mir koji znači i stabilnost.

:zid :bua

Niko nece da vas bije, osim SDA, SDS I HDZ zgadije (u mozak i dzep, pa ko prezivi, pricace). :puca
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Username
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Username » 03 Jun 2017, 11:09

Bakir uvijek realan i odmjeren

Cak bi i Komesar mogao podrzati ovu izjavu

Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal » 03 Jun 2017, 11:15

on ko fadil. gradimo ceste samo se to ne primjeti haha
🐽

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9792 times
Been thanked: 16442 times

Post by spacebound » 03 Jun 2017, 12:48

:mohr
Dosta naslov procitati. Mozda covjek misli na zaposljavanje stranackih kolega i porodica im, ha ja. Sve zivo zaposlili :)
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 03 Jun 2017, 21:44

Dok ne pocnu zaposljavati sve mrtvo nema ekonomskog oporavka.
. . . . . . . . .

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 04 Jun 2017, 00:16

O Bakiru imam mišljenje da je nesposoban i da me sramota što me on u bilo kom obliku predstavlja ali mu moram ponekad stati u odbranu jer neke stvari nisu ni fer. On u mnogim stvarima ima male ili nikakve zasluge ali činjenica jeste da je ova sadašnja vlada uradila najviše konkretnog od kad znam za sebe i da je ova sadašnja vlada najuspješnija vlada u ovom stoljeću. Govorim o državi i prije svega entitetu.

Skoro sam gledao na N1 emisiju gdje su gostovali Fadil Novalić, neki nebitan lik i još jedan nebitan lik ispred sindikata. Ovaj ispred sindikata javno zaprijeti da će ljudi izaći na ulice (što je po meni žešća glupost jer se teferičem ne postiže ništa). Gdje su mu ti ljudi na protestima? Trenutno više nego ikad od rata na ovamo dio institucija koji direktno utiče na kvalitet života gradjana funkcioniše.

Neka me niko ne pravi kraj očiju slijepim. Maja sam bio u Tuzli, a prije toga isto maja. Tuzle se sjećam od početka 21. stoljeća kad sam je prvi put vidio. Ova Tuzla i ona su dva različita grada, a samo izmedju dva maja se takodje drastično promijenila. U Tuzli su svako malo ljudi štrajkali zbog problema u firmama, a Tuzla je posebno dobar primjer jer (1.) bosansko proljeće je došlo iz Tuzle i (2.) Tuzla je bila možda i najgora što se tiče tog nezadovoljstva.

Ja nikad više mladih lica nisam susretao na radnim mjestima. A štrajkove u onim firmama više niko i ne spominje.

Problema ima jer je BiH država u razvoju i samo po sebi je normalno da BiH ima velike probleme. Da imamo nesposobne političare to je tačno ali političari su po definiciji nesposobni. A da je pesimizam trend vala i to je tačno.
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 22 times

Post by Nice try » 04 Jun 2017, 07:53

Izetbegović je naglasio da BiH ima svoje probleme, a među njima je i taj što nema više tako snažnog prisustva međunarodne zajednice koja je, kako je rekao, ranije dovodila u red one koji prave probleme.

"Nema više one pozitivne stege međunarodne zajednice i sve je sada na nama, mada mnogi isprobavaju razne scenarije i dokle u takvoj situaciji mogu ići. Međutim, samo na bazi sazrijevanja, usklađivanja interesa i odgovornosti moći ćemo graditi buduće odnose", naglasio je Izetbegović. Kako je rekao, i u narednom periodu se očekuju problemi i krize, ali oni mogu biti šansa da se konačno dođe do kvalitetnih i stabilnih odnosa, kako bi se iskoristili obilni resursi koje BiH ima i zaustavilo iseljavanje mladih.

Drugim riječima,sami ništa ne možemo i, i dalje nam se loše piše.Divno,divno,znali smo to i bez ovog saopštenja.
Rockefeller wrote:O Bakiru imam mišljenje da je nesposoban i da me sramota što me on u bilo kom obliku predstavlja ali mu moram ponekad stati u odbranu jer neke stvari nisu ni fer. On u mnogim stvarima ima male ili nikakve zasluge ali činjenica jeste da je ova sadašnja vlada uradila najviše konkretnog od kad znam za sebe i da je ova sadašnja vlada najuspješnija vlada u ovom stoljeću. Govorim o državi i prije svega entitetu.

Skoro sam gledao na N1 emisiju gdje su gostovali Fadil Novalić, neki nebitan lik i još jedan nebitan lik ispred sindikata. Ovaj ispred sindikata javno zaprijeti da će ljudi izaći na ulice (što je po meni žešća glupost jer se teferičem ne postiže ništa). Gdje su mu ti ljudi na protestima? Trenutno više nego ikad od rata na ovamo dio institucija koji direktno utiče na kvalitet života gradjana funkcioniše.

Neka me niko ne pravi kraj očiju slijepim. Maja sam bio u Tuzli, a prije toga isto maja. Tuzle se sjećam od početka 21. stoljeća kad sam je prvi put vidio. Ova Tuzla i ona su dva različita grada, a samo izmedju dva maja se takodje drastično promijenila. U Tuzli su svako malo ljudi štrajkali zbog problema u firmama, a Tuzla je posebno dobar primjer jer (1.) bosansko proljeće je došlo iz Tuzle i (2.) Tuzla je bila možda i najgora što se tiče tog nezadovoljstva.

Ja nikad više mladih lica nisam susretao na radnim mjestima. A štrajkove u onim firmama više niko i ne spominje.

Problema ima jer je BiH država u razvoju i samo po sebi je normalno da BiH ima velike probleme. Da imamo nesposobne političare to je tačno ali političari su po definiciji nesposobni. A da je pesimizam trend vala i to je tačno.
Pa,po tvom mišljenju svi koji vode zemlju su ili nebitni ili nesposobni,pa odakle onda taj lagani napredak koji ti vidiš?
Ili možda i ti vidiš nešto što niko drugi ne primjeti,nešto kao ove koje zapošljavaju,a to nije primjetno?
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 04 Jun 2017, 08:51

Nice try wrote: Pa,po tvom mišljenju svi koji vode zemlju su ili nebitni ili nesposobni,pa odakle onda taj lagani napredak koji ti vidiš?
Dijaspora se malo bolje pozicionirala, pa malo više šalje :D

Post Reply

Return to “Politika u BiH”