Još čitam da je Zuckerberg najavio ukidanje tzv. fact-checkera na fb.
Konačno više nećemo živjeti u Orwellovoj 1984oj...

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Knjiga govori o sistemu koji ne dozvoljava individualnost, slobodnu misao izvan dozvoljenog, il si dio sistema il ces nestatKrokodil Behko wrote: 07 Jan 2025, 19:44
Ti se obično malo mučiš dok razmišljaš, jelde?
Jesil makar pročito tu knjigu, pa znaš o čemu govoriš?
Stani da te podučim književnosti.
U toj knjizi, na svijetu postoje samo tri države: Istazija, Evroazija i Okeanija.,
Istazija - samo ime kaže koja je to država.
Evroaziju pominju obično Rusi "jedinstvan prostor od Kamčatke do Portugala".
Ovu treeću, upravo Trump i Musk žele napraviti, anšlusima Kanade, Grenlanda, pa i GB.
Mene je obično sramota, da pominjem knjige koje nisam čitao, jer bi me neko mogao prosuti ko kilu riže.
tuzlak1212 wrote: 07 Jan 2025, 20:00
Te 3 drzave u knjizi sredstvo zastrasivanja da drze tor pod kontrolom, da podrze Velikog Brata sad je vaznije nego ikad, itd itd
Ispravljas ga a nisi ga skontao uopsteKrokodil Behko wrote: 07 Jan 2025, 20:04tuzlak1212 wrote: 07 Jan 2025, 20:00
Te 3 drzave u knjizi sredstvo zastrasivanja da drze tor pod kontrolom, da podrze Velikog Brata sad je vaznije nego ikad, itd itd
Jesil ti normalan?
Lijepo sam sve nacrtao.
tuzlak1212 wrote: 07 Jan 2025, 20:08Ispravljas ga a nisi ga skontao uopste
Ipak ti malo sporije razmisljas
WOKE kultura je pojam koji je postao sveprisutan u suvremenom društvu. Ona se odnosi na svijest i osjetljivost prema društvenim nepravdama, rasizmu, seksizmu, homofobiji, transfobiji i drugim oblicima diskriminacije. Termin "woke" dolazi iz afroameričkog slenga i označava stanje svijesti o rasizmu i društvenim nejednakostima. Međutim, pojam se proširio i sada se koristi u širem smislu za označavanje osvještavanja o svim vrstama socijalnih nepravdi.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests