A bilo je pitanje, pa ako ti se piše piši
Sulejman Veličanstveni | Muhtesem Yuzyıl
Moderator: Krokodil Behko
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8066 times
- Been thanked: 19078 times
- Status: Offline
Re: Sulejman Veličanstveni | Muhtesem Yuzyıl
Neće mi video 
Kako neceMaja wrote:Neće mi video![]()
nico?
Zanima me koliko dugo će Firuze biti aktuelna. Kolike epizode i šta će biti s njom na kraju. Hoće li otići iz serije ili će ostati ali neće imati ništa sa Sulejmanom.
Firuze ostaje trinaest epizoda, mislim.
Na kraju, na osnovu tetovaze, biva razotkrivena kao spijunka, te ju Sulejman kaznjava progonom iz palace.
Njena uloga ostala je nedovrsena, kraj nejasan, sto je pokazalo, kako scenarijem suvisno ubacivanje izmisljenog lika u seriju, tako i ostavljanje gledalaca u nedoumici da li bi se lik Firuze mogao nesto kasnije ponovo pojaviti.
Da je spijunirala, nicim nam nije docarano. Da je imala zadatak da ubije Sulejmana, moguce je. Njenim odlaskom Sulejmanu je zestoko pozlilo; prikazalo je lampu, sto navodi na pomisao da je otrov dopirao iz nje.
Elem, Firuze je u posljednjem prikazu imala trijumfalan osmijeh.
Sada, kada sam daleko od tih epizoda, misljenja sam da ju nece vracati u seriju. Jos sam uvjerenija zapazivsi u novoj epizodi kako naglo idu kroz vrijeme, u istoj epizodi Hatidze s djecom napusta njenu i Ibrahimovu palacu, malo kasnije vec je od tada prosla godina skoro. Bojim se da nece biti cetvrte sezone, nastave li ovako, munjevito kroz vrijeme :/
E sad necu ni kako ja hocu
- Maja
- Administrator

Ahaaaa znači ipak špijunka. Eto koga su Sulejmanu uvaljivale one tri. To ću morati gledati pri kraju, samo ne znam koliko je tih 13 epizoda kod nas...možda oko 25 
Ne mogu vidjeti video od Sulejmana, ali si me zarazila ovom Marinom. Pregledah joj desetak clipova
Ne mogu vidjeti video od Sulejmana, ali si me zarazila ovom Marinom. Pregledah joj desetak clipova
sto tacka nakon tri, to se lijepo, slikovito kaze - tri bezmuske tuke.Maja wrote:Ahaaaa znači ipak špijunka. Eto koga su Sulejmanu uvaljivale one tri.
Gulfem mi je emetik za povracanje
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14601 times
- Been thanked: 10087 times
na u 12oj epizodi...sita se naplakala kad je Ibrahim otisao u Pargu,i sreo se sa ocem...
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Maja
- Administrator

I šta kažeš, ko ti je najzanimljiviji lik, ko dosadan... Piši nešto 
Nuto, Zumbula, sto pili "a_iiiiiiiiii" (slika 2.) hahaha
a na prvoj je behutan hahah
ma ja svaku njegovu scenu ponovim i odgledam dvatriput, ozb.
vec sad me prozigne kad pomislim na Kraj serije
a na prvoj je behutan hahah
ma ja svaku njegovu scenu ponovim i odgledam dvatriput, ozb.
vec sad me prozigne kad pomislim na Kraj serije
Jasta vec upamtila, k'o i tinico wrote:ovo si upamtila u 85oj, na sulinom rastanku?
muhibi opet u svome elementu![]()
Majo, gukni der koju
ispasce da jos samo nico i ja pratimo seriju.
Luna? Ne komentarise ti se?
JK?
- Maja
- Administrator

Ništa, ja sam došla do onog kad Hurem sazna da je Firuze ta "gospa", pa kad ode Sulejmanu u odaje i padne u nesvijest. Na tome se završilo. Mahidevran je otišla u Mansu. Pretpostavljam da će se brzo vratiti 
I opet da kažem da je onaj aga koji je došao s Afife kritičan
I opet da kažem da je onaj aga koji je došao s Afife kritičan
Ibrahim bio kod Sulejmana tada? Ako je, to bi mogla biti scena na koju sam ti ukazala nekoc, sad se ne sjecam i zastoMaja wrote:Ništa, ja sam došla do onog kad Hurem sazna da je Firuze ta "gospa", pa kad ode Sulejmanu u odaje i padne u nesvijest. Na tome se završilo.
mlakonja, jadan, sta ce ...I opet da kažem da je onaj aga koji je došao s Afife kritičan
Tek ces da vidis sta je aga, kad vidis Merdzan agu, desnu (i lijevu) ruku Sah sultane
Mahidevran
Mustafa je vec u Manisi? Hurrem gospodari haremom? Mahidevran se ne vraca; Stara palaca njen je dom.
SPOILER:
Sigurno si procitala da i Hatidze morade otici tamo. Nije htjela, tuga za Ibrahimom ju osilila, u zivotu ju drzi jos samo zelja za osvetom; no, Sulejman joj je rekao da ce joj uzeti djecu, ne ode li ujutro, kad njegovi ljudi dodju po nju
- Maja
- Administrator

Ma o Hatidži još nema govora. Tek je došlo do onog kad kaže Nigar da će je udati. Pa nije moguće da je kraj Mahidevran
Kad prije... Da se nisi zabunila. Tek su odrasli Mihrimah i Mehmet, a Mustafa je požurio u Mansu jer ga tamo čeka Helena. Do toga je došlo.
Jest, Ibrahim je tu bio kad je Hurem pala.
Jest, Ibrahim je tu bio kad je Hurem pala.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14601 times
- Been thanked: 10087 times
Eh,ovako...Posto sam friska, i sestra mi rece da ce se svi liko promijneiti,ali evo mojih utisaka...(tek sam u 16oj epizodi)
Najdrazi zenski lik,znaci sve mi odgovara je Nigar Kalfa.Nekakva mi je skorz ok
Najdrazi muski likovi Matrakci i Zumbul
Ona ceznja izmedju Ibrahima i Hatidze - uh brate,zestoko
Mahidevran mi je
piZDa,ne mogu drugacije reci.
Hurrem-hm, ne znam...Nekad tako djetinjasta,ali zedno moci i dokazivanja da bolja od ostalih
Sulejman-mlako nesto, nit' smrdi nit' mirise,ali mi je drag kad se smije,naglas,lijepo se smije,to hocu reci.Ali i kad se smjeska sa Ibrahimom
Eto toliko od mene za pocetak
Najdrazi zenski lik,znaci sve mi odgovara je Nigar Kalfa.Nekakva mi je skorz ok
Najdrazi muski likovi Matrakci i Zumbul
Ona ceznja izmedju Ibrahima i Hatidze - uh brate,zestoko
Mahidevran mi je
Hurrem-hm, ne znam...Nekad tako djetinjasta,ali zedno moci i dokazivanja da bolja od ostalih
Sulejman-mlako nesto, nit' smrdi nit' mirise,ali mi je drag kad se smije,naglas,lijepo se smije,to hocu reci.Ali i kad se smjeska sa Ibrahimom
Eto toliko od mene za pocetak
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 843 times
Moram priznat da me dosta zbunjuje to što brzo idu kroz vrijeme.
Dakle pogledala sam epizodu kad je Firuze došla i kad je zavela sultana, par dana poslije gledam epizodu gdje Hurem kaže Firuze da ju je "godinama" lagala. Dakle, ona je na dvoru bila godinama... Ne znam, dinamična je radnja, nekad vrijeme stoji a nekad preskoče godine, konfuzno je, ne mogu uopće dobit pojam o nekim stvarima
Dakle pogledala sam epizodu kad je Firuze došla i kad je zavela sultana, par dana poslije gledam epizodu gdje Hurem kaže Firuze da ju je "godinama" lagala. Dakle, ona je na dvoru bila godinama... Ne znam, dinamična je radnja, nekad vrijeme stoji a nekad preskoče godine, konfuzno je, ne mogu uopće dobit pojam o nekim stvarima
somehow I manage
- Maja
- Administrator

Pa prošlo je nekoliko godina. Firuze je došla i zavela Sulejmana, pa je Sulejman prije polaska u pohod spavao s njom. Onda je otišao i vratio se nakon vjerovatno ne manje od 5 godina, s obzirom da su prije njegovoh odlaska Mihrimah i Mehmet bili djeca, a kad se vratio oni su već bili odrasli. Za to vrijeme je Firuze cijelo vrijeme bila uz Hurem kao dadilja djeci, a da je Firuze ta suparnica, Hurem je saznala tek nakon Sulejmanovog dolaska. Zato je i rekla Firuze godinama si me varala itd.
Te velike preskoke valjda rade najviše zbog djece jer ko bi stalno mijenjao glumce. Ionako svakog princa i princezu glume po 4 glumca.
A meni se sviđa kako zvuči kad Sulejman nešto kori Hurem, pa kad opominje oštro izgovarajući njeno ime. HuuRem. Rastegne u, r naglasi, a pogled ubitačan
Te velike preskoke valjda rade najviše zbog djece jer ko bi stalno mijenjao glumce. Ionako svakog princa i princezu glume po 4 glumca.
A meni se sviđa kako zvuči kad Sulejman nešto kori Hurem, pa kad opominje oštro izgovarajući njeno ime. HuuRem. Rastegne u, r naglasi, a pogled ubitačan
- Maja
- Administrator

Evo i ostalih s OBN-a :zubati

Ljubitelji serije znaju da su pobijedili lik na prvoj slici i ženska u drugom redu četvrta slika, ali meni više liči ova u drugom redu prva slika.

Ljubitelji serije znaju da su pobijedili lik na prvoj slici i ženska u drugom redu četvrta slika, ali meni više liči ova u drugom redu prva slika.
- Maja
- Administrator

Prvi red, druga slika...wtf 
A ova na drugoj slici u zadnjem redu više liči na Hatidžinu sestru.
A ova na drugoj slici u zadnjem redu više liči na Hatidžinu sestru.
e sad (pogotovo sad) mi nista nije jasnoMaja wrote:Ma o Hatidži još nema govora. Tek je došlo do onog kad kaže Nigar da će je udati. Pa nije moguće da je kraj MahidevranKad prije... Da se nisi zabunila. Tek su odrasli Mihrimah i Mehmet, a Mustafa je požurio u Mansu jer ga tamo čeka Helena. Do toga je došlo.
Ako je Mahidevran opuhala haremsku riznicu (cak se i zaduzivsi kod Jevrejke), a ako je Hurrem postala gospodarica harema, ako Mahidevran odlazi iz palace, znaci da odlazi zauvijek.
Kad kazem zauvijek, cinim to kroz osvrt na istorijski zabiljezeno desavanje, odnosno ishod, kad se zna da Mustafa nije naslijedio Sulejman sultana.
Mahidevran i dalje ostaje dio price; ne brini, pojavljuje se ona, skoro pa redovno, k'o da i nije u Staroj palaci.
@nico
hehe, super da si istakao taj slikoviti Zumbulov biser (kad bi bar toga bilo cesce!) Zbog ovakvih detalja haman cu morati ponovo odgledati seriju od-do ... nekada.
@Maja
Meni na Hatidzinu sestru vise lici djevojka u zadnjem redu na prvoj slici.
Sta? Sto?Prvi red, druga slika...wtf![]()
- Maja
- Administrator

E znala samMahidevran i dalje ostaje dio price; ne brini, pojavljuje se ona, skoro pa redovno, k'o da i nije u Staroj palaci.
Ma ja sam najprije pomislila da je prerano da napusti seriju, ali onda zaključih kako je njena uloga već duže beznačajna, tj više su Hurem sada suparnice Hatidže i Firuze.
A za sliku ovaj nimalo ne liči. Gospodin je najzgodniji od svih dvojnika, ali baš ništa Sulejmanovo nema.
Ah, pa znas Hatidzu; nesposobna da ista sama postigne. A i Mahidevran nista drugacija. Djeluju udruzeno protiv zajednickog im neprijatelja, Hurrem, koja se svo vrijeme snalazi sama.
Kad se sagleda njen zivot od dolaska u palacu, od glavnih uloga, jedina je koja nije imala iskrenu, odanu joj prijateljicu. Imala je spocetka, no, nakon saznanja da je njena jedina drugarica provela noc sa sultanom, znas ves sta je bilo.
Iako oprezna, tako cesto je prati peh da se spocetka zblizi sa onima protiv kojih ce se ubrzo boriti i boriti. Hatidze, Nigar, Firuze (i druge, kojih se sada ne mogu sjetiti) ... evo sada i Sah sultanija, cijem dolasku se Hurrem jako obradovala, svojski se potrudivsi osvojiti njenu naklonost, a Sah sultanija, potmuli, daleko mocniji joj neprijatelj od prethodnica.
Kad se sagleda njen zivot od dolaska u palacu, od glavnih uloga, jedina je koja nije imala iskrenu, odanu joj prijateljicu. Imala je spocetka, no, nakon saznanja da je njena jedina drugarica provela noc sa sultanom, znas ves sta je bilo.
Iako oprezna, tako cesto je prati peh da se spocetka zblizi sa onima protiv kojih ce se ubrzo boriti i boriti. Hatidze, Nigar, Firuze (i druge, kojih se sada ne mogu sjetiti) ... evo sada i Sah sultanija, cijem dolasku se Hurrem jako obradovala, svojski se potrudivsi osvojiti njenu naklonost, a Sah sultanija, potmuli, daleko mocniji joj neprijatelj od prethodnica.
E ovako pozdrav svima starci su mi veliki fanovi Sulejmana i dosadilo im je cekanje svaki dan pa zele da im nadjem da na netu gledaju unapred,nije to nikakav problem ali treba mi pomoc...ako neko zna do koje tacno epizode je stigao rtl,da bi oni odatle mogli da nastave...hvala unapred,ako moze sto brzi odgovor...