Žalbe i sugestije

Obavjestenja o promjenama na forumu, prijedlozi, kritike, pravila.

Moderators: Krokodil Behko, Urednik foruma

Locked
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40301 times
Been thanked: 26403 times
Status: Online

Re: Žalbe i sugestije

Post by Rum » 19 Jan 2013, 14:19

Ja mislim da blento nece :pivo vise , nastavice kao do sada da se druzi :pivo
''Ako vas neko nervira i ljuti, onda nešto nije u redu sa vama. Morate se promijeniti. Kako možete dati nekome moć da izazove nervozu u vama?''

-

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times
Status: Offline

Post by Lavlje_srce » 19 Jan 2013, 14:26

Maja wrote:Lavlje, mislim da se na prste jedne ruke mogu nabrojati forumaši koje ti nisi uvrijedila. Malo poradi na sebi i promijenit će se i forumaši prema tebi.

Jako, jako teske rijeci (i ja sam imala manje-vise lijep dan do ovog trenutka). To je ono u cemu strasno grijesis - patroniziras clanove foruma. Ja sam tu samo posjetiteljica, ne znas me, nikad sa mnom kafu nisi popila, a ovako mi se obracas. Samo sto meni ni moji sefovi ne sefuju, ako mi nije otac sefovao ne moze niko, jednostavno sam takva. Forum je tvoj, ja na njega ne moram dolaziti, ali neces me ovako blatiti Majo. Nema sanse.

Jer ogromna je razlika izmedju vrijedjanja osobe i zustre rasprave, razumijes. Meni je carobnjak Nurudin najdraza osoba na forumu, bio i ostao uz IM_ex koja je jako draga i pametna zena, a koskala sam se s njim. Ako ti mislis da je to vrijedjanje njega kao covjeka, jako se varas.

Jednom prilikom sam usla u zestoku diskusiju s Calaclassicgirl - o zeni uopste nemam misljenje. Razumijes, samo smo raspravljale.

Blento cesto provocira na Religiji, a meni su neke stvari vazne. Major je covjek koga mozda jesam uvrijedila, jer mi je smijesna njegova (zlo)upotreba pojmova koje ne razumije, i napuhano postavljanje na religijskim temama. Ruma sam uvrijedila svjesno jer nije htio da me se okane - uvrijedila sam ga iz ciste nuzde. Nisam mogla pronaci drugi odgovor na njegovo konstantno naskakanje na mene.

Dakle uvrijedila jesam Majora i Ruma - dva clana. Oba puta s razlogom. To je sve.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7632 times
Been thanked: 18005 times

Post by Maja » 19 Jan 2013, 15:02

Kako posiješ, tako ćeš i požnjeti. Tako kažu. Ne možeš se prema drugima ponašati bezveze, pa očekivati da ti niko neće uzvratiti. Ti od kako si došla ovdje samo se nešto žališ i buniš. Kolika puta sam svojim očima vidjela kako pišeš fino na chatu i onda bez ikakvog razloga uvrijediš sagovornika. Kolika puta sam primila pp vezan za tebe od nekih 7-8-9 forumaša i uvijek je odgovor bio hajde neka...još je relativno nova, dajmo joj vremena. Eto sad su ti najbolji nurudin i imex, do juče si pisala ja, burek i klara, a sutra ćeš nurudina i imex zamijeniti s nekim drugim i sve tako dok ne budeš imala više koga spomenuti (iz razloga što ćeš na kraju svima nešto zamjeriti).
Poznato mi je to "meni nisu šef ni babo naređivali, pa nećeš ni ti". Ja ne naređujem nikom. Ko je tu zbog druženja, lijepo mu je. Ko je navikao da sve bude po njegovom, nije mu lijepo.
Malo pratite ponašanje forumaša koji se nikad ne žale ili ako se žale to je nešto bitno i nešto što ima veze s njima, a ne ulijetanje u rasprave koje se njih ne tiču, samo kako bi dolili ulje na vatru.
Ti forumaši koji rijetko pišu na žalbama su ljudi koji su ovdje aktivni svaki dan i nisu to ulizice kako ćete možda pomisliti, već ljudi koji su na forumu iz pravih razloga. A pravi razlozi su druženje, traženje savjeta, komentarisanje vijesti, pisanje na njima srodnim temama itd. Niti ih iko vrijeđa, niti im se postovi brišu, niti se banuju, niti imaju ikakvih problema.
Čak i ako imaju neku žalbu, rađe se požale na pp jer znaju da će se na njihov post odmah nadovezati i drugi.
Trebate shvatiti da je na forumu više ljudi, različitog mentaliteta, različitih razmišljanja i sve dok to imate na umu, kao i činjenicu da se ne može svima ugoditi, jer nismo svi isti, neće biti problema.
Toliko.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 19 Jan 2013, 17:14

Maja wrote:Kako posiješ, tako ćeš i požnjeti. Tako kažu. Ne možeš se prema drugima ponašati bezveze, pa očekivati da ti niko neće uzvratiti. Ti od kako si došla ovdje samo se nešto žališ i buniš.

To nije istina. Zalila sam se jednom, a sada sam napravila gresku i napisala komentar koji si ti iskorisitla da se 'istreses po meni'. Ne mogu vjerovati sta citam, ali nebitno, ko zna zasto je to dobro.
Kolika puta sam svojim očima vidjela kako pišeš fino na chatu i onda bez ikakvog razloga uvrijediš sagovornika.

Koga sam to uvrijedila? :sok

Kad sam se tek prikljucila forumu (poenta na tek prikljucila forumu) nisam poznavala Stringov nacin zezanja, a nemam iskustva s takvim nacinom komunikacije, pa sam se bila sporjeckala s njim.

Pisanje upuceno Rumu sam vec objasnila.
Kolika puta sam primila pp vezan za tebe od nekih 7-8-9 forumaša i uvijek je odgovor bio hajde neka...još je relativno nova, dajmo joj vremena.

Kojih 7-8-9 forumasa? Daj da to raspravimo, ako ne stedis mene, ne moras ni njih. Daj da vidimo o cemu se radi.
Eto sad su ti najbolji nurudin i imex, do juče si pisala ja, burek i klara, a sutra ćeš nurudina i imex zamijeniti s nekim drugim i sve tako dok ne budeš imala više koga spomenuti (iz razloga što ćeš na kraju svima nešto zamjeriti).
Nurudin mi je drag od prvog do danasnjeg dana. IM_ex ne pise cesto, ali kad naidjem na njen ozbiljan post sa zanimanjem ga procitam jer je pametna zena.

Julia mi je draga od prvog dana, takodje pametna, odmjerena i draga zena. Burek takodje. Promijenila sam misljenje samo o tebi. Izvrgavas javnom ruglu nepoznate ljude koji ti ne odgovaraju, koristeci se time sto su nabasali na tvoj forum i nesto tu pisali. Stavljas ih na 'forumski stub srama', samo zato sto tebi ne odgovaraju. To si uradila blenti (s kojim se ne slazem u mnogim stvarima, ali to nikada ne bih ucinila), bureku, Sevalu, komsiji i mrkom. Sve to na moje oci, a sad sam ti ja dosla na red. Je li tebi jasno da ljude mozes ne voljeti, da ih mozes cak i banovati jer je forum tvoj, ali odraslim ljudima ne mozes dijeliti lekcije - a) jer je ovo samo forum, b) nisi nikome od njih ni uciteljica niti sefica, c) ne hranis niti oblacis tu bilo koga.

Ima jos foruma, ali ovakvu slobodu i javno brukanje od strane nekoga ko forum odrzava jos nisam vidjela. Bujrum, slobodno me banuj, jer nakon ove diskusije vise na ovom forumu necu napisati ni slovca. A za odstrijel ce se prije ili kasnije naci neko drugi, bilo ih je i prije mene, bice ih i poslije mene.
Poznato mi je to "meni nisu šef ni babo naređivali, pa nećeš ni ti". Ja ne naređujem nikom.
Poznato ti je to je jer sam to mozda negdje napisala, ali nisi usvojila tu informaciju. Ovo sto radis je patroniziranje korisnika, i ostalo sto sam vec navela. Ja tu ne zaradjujem kruh, ni za sta mi ne treba forum niti bilo sta u vezi s istim. Forumi jesu za druzenje, ali svrha foruma su diskusije. Najkvalitetniji i najjaci forumi zasnivaju se na tom principu. A uz to svaka prica ima dvije strane.
Ko je tu zbog druženja, lijepo mu je. Ko je navikao da sve bude po njegovom, nije mu lijepo.
Malo pratite ponašanje forumaša koji se nikad ne žale ili ako se žale to je nešto bitno i nešto što ima veze s njima, a ne ulijetanje u rasprave koje se njih ne tiču, samo kako bi dolili ulje na vatru.
Citiraj mi gdje sam dolijevala ulje na vatru, hvala.
Memento Mori

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 19 Jan 2013, 17:36

:kokice

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 19 Jan 2013, 18:04

Nije u redu da to pišeš jer će samo meni produžiti ban.

ovo nisam razumio
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 19 Jan 2013, 18:41

Maja wrote::kokice
I ovim odgovorom si puno rekla, ali ne o meni. :)

Nije mi bilo mrsko pa sam preletjela temu od pocetka - i znas sta je istina? :) To da sam se zalila 2 (slovima dva) puta. Prvi put na ponavljano flejmanje od strane mrkog, drugi put kad me Konsultant nazvao nista vise ni manje nego 'placenikom'.

Nedavno sam takodje u Pricaoni napisala komentar u vezi s tvojom porukom bureku i isto ovako si mi odgovorila nakon pocetnih teskih rijeci (bureku, ne meni). Sve je to daleko od "Ti od kako si došla ovdje samo se nešto žališ i buniš." Uostalom, tu na forumu su svi moji postovi, ko zeli moze ih procitati.

I jos nesto - s Nurudinom sam se najvise zakacila nakon sto sam procitala njegove komentare na temi o Al'Dinu i Arduani, a narocito mi je digao pritisak jedan komentar koji je bio upucen tebi, zamisli.

Ali tako bih se posvadjala i da mi je rodjeni brat tako pisao o nekoj zeni. Bilo kojoj zeni a da nema jake dokaze za to. Cini li me to svadjalicom, ili osobom sa izgradjenim stavovima? E pa vidis, to je vec stvar misljenja. Nebitno uostalom, sve ce to jednom doci na svoje.
Memento Mori

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 19 Jan 2013, 18:44

:zjev

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 19 Jan 2013, 18:55

koji bezobrazluk
nije dostojno ni djecijeg vrtica a kamoli vlasnika jednog foruma
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 19 Jan 2013, 18:59

Samo se vi igrajte s mojim strpljenjem :)

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40301 times
Been thanked: 26403 times
Status: Online

Post by Rum » 19 Jan 2013, 19:09

blento59 wrote:koji bezobrazluk
nije dostojno ni djecijeg vrtica a kamoli vlasnika jednog foruma
Blento :oklagija uzivajte opustite se , :pivo eto receno je sve i nema potrebe vise za svadjama i banovima, ako nas sakica nemoze biti na forumu bez svadje a kukate za raspad juge kao nismo mogl iskupa , kako biti kada evo sakica pisljiva nas se svadja na forumu i to virtuelno , zar nije jednostavno sjesti kucati opustiti se , zasto se zamarati bezveznim stvarima, i yuga se raspala sto su svi trazili ovo ono a ustvari nisu trazili nista niti su dobili :djed nastavi kao do sada sa grahom filmovima , provalama :pivo ako Maja kao admin nevalja ko valja onda (sve pusta koj ito admin salje poklone i pravi kolace meni rodjena mama nije u vojsku silne kolace poslala ko maja prosle godine na kucnu adresu :respekt :respekt )
''Ako vas neko nervira i ljuti, onda nešto nije u redu sa vama. Morate se promijeniti. Kako možete dati nekome moć da izazove nervozu u vama?''

-

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Dust » 19 Jan 2013, 19:18

Ja ne znam da bilo ko ovdje nekoga veze lancima pa da MORA da ostane :cudi
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

dacina_curica

Post by dacina_curica » 19 Jan 2013, 19:34

Dust wrote:Ja ne znam da bilo ko ovdje nekoga veze lancima pa da MORA da ostane :cudi
Fakat! :maja

Btw. Ovoliko kolektivne amnezije nisam vidjela ni u najsaFunjastijim sapunicama. :maja Svi dobrice, uljudni, mrava ne bi zgazili a Maja babaroga nevidjena. Hunter S. Thompson ovo ne bi na najgorem tripu ovako smislio. :lud

Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 36 times
Been thanked: 803 times

Post by Sibila » 19 Jan 2013, 19:39

Lavlje, slusaj....odnosono citaj..... :plavi :hihi .....relativno kratko si tu da donosis bilo kakav negativan sud o Maji........ono bas ga preĆera.........i njeno ponasanje prema ostalim burek peti deseti :ooo ako je iko korektan ona je i trudi se sestro mila . The end .

ovo nema veze sa ulizivanjem ona mene voli svakako :ooo ko da sam joj rod :plavi :srce

onda, ono sto si napisala da si sigurna samo na religiji odnosno muzici a i tu moras biti obazriva...sta je to tako strasno .....pa mislim jesu li ovdje neka cudovista ......nemoj tako :zubi

come on girl :cvijece ostanes fino da se druzimo....treba nekad i svadžice i zustre rasprave :pusi

a ti blento sta ti je a? nisi tako blentav ko sto sam mislila........ti ba opasan a ? :sado ajde fino se igraj :ples

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi » 19 Jan 2013, 19:50

Image :hihi
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 3 times

Post by Bahra » 19 Jan 2013, 19:52

Ovako, adactu sam kao forumasa znala dugo,dugo ok je momak uvijek se slagali sve ok. Ali sto ga ovdje pojedini ozalise,neuzubila kao da je umro covjek a ne otisao sa foruma. To nekakve zalopojke,naricanja gluho bilo. A meni je presmjeno sto je to jedno najobicnije...preseravanje i pretjerivanje od strane pojedinaca.
On nije imao konflikta, nije se ziv cuo sve je to super, ali da nije bilo Behka 50% foruma i tema ne bi bilo. Pitanje je bilo ko se vise zalaze za forum a ne ko je bolji covjek.
A vidim dezurni pljuvaci pljuju oo Maji. Boga vam kad vam je tako lose, zasto jos uvijek trosite zivce ovdje? Ne razumijem vas, jeste li pod nekim ugovorom da morate? :cudi
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 19 Jan 2013, 22:24

butterfly wrote:Ovako, adactu sam kao forumasa znala dugo,dugo ok je momak uvijek se slagali sve ok. Ali sto ga ovdje pojedini ozalise,neuzubila kao da je umro covjek a ne otisao sa foruma. To nekakve zalopojke,naricanja gluho bilo. A meni je presmjeno sto je to jedno najobicnije...preseravanje i pretjerivanje od strane pojedinaca.
Bahro li Bahro :hihi
Da izvine adacta, kao da je njih briga za njega. On je tim dežurnim provokatorima samo izgovor da pljuju po forumu.
Sutra kad se sve smiri, pa kad poslije bude nešto drugo, neki drugi problem, opet će ti isti ponavljati ono što su pisali ovih dana. Dobro je neko rekao..takvi ljudi sve pamte, svaku sitnicu i nakon sto godina će ti je nabijati na nos.
Al de, šta ćeš.
Pitanje je bilo ko se vise zalaze za forum a ne ko je bolji covjek.
Upravo :ok

Još da riješimo jednu stvar, pa da završimo s ovom pričom. Nisam bila tu, pa je blento iskoristio priliku da obriše tačno 110 postova u pdf download. Obrisao bi još ali je banovan je na 6 sati dok ja dođem, pa sam mu sad skinula ban ali i oduzela ovlasti u tom podforumu jer je kršio pravila. Blento izjasni se u vezi ovog. Ako hoćeš obrisat ću sve tvoje postove u pdf Download, ali nisam mogla dozvoliti da možda brišeš i tuđe postove. Možda ne bi ti to uradio, ali za svaki slučaj.
Tvoji su linkovi i imaš pravo da ih ukloniš, samo si se prije toga trebao dogovoriti sa mnom. Ovako ću ti ih ja obrisati ako inzistiraš na tome.

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 20 Jan 2013, 00:07

Maja wrote:
Još da riješimo jednu stvar, pa da završimo s ovom pričom. Nisam bila tu, pa je blento iskoristio priliku da obriše tačno 110 postova u pdf download. Obrisao bi još ali je banovan je na 6 sati dok ja dođem, pa sam mu sad skinula ban ali i oduzela ovlasti u tom podforumu jer je kršio pravila. Blento izjasni se u vezi ovog. Ako hoćeš obrisat ću sve tvoje postove u pdf Download, ali nisam mogla dozvoliti da možda brišeš i tuđe postove. Možda ne bi ti to uradio, ali za svaki slučaj.
Tvoji su linkovi i imaš pravo da ih ukloniš, samo si se prije toga trebao dogovoriti sa mnom. Ovako ću ti ih ja obrisati ako inzistiraš na tome.

Blento je nastavio po svom, pa je banovan do daljnjeg.

vučica
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by vučica » 20 Jan 2013, 03:25

al namuciste nasu gazdaricu..ja cu se zalit da je malo pustite na miru :oo
majo jel uvazavas moju zalbu???? :hihi :pusa
time-out da zena dode sebi,samo se svadaju i prepiru..opustite se ljudi i uzivajte u carima foruma
***Ja sam ja,uvijek UNIKAT,nikad DUPLIKAT***
...Moja se radost čuje u tišini,
a ljubav udiše svakim dahom....

Image

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 20 Jan 2013, 10:43

Hehehe Vučice :pusa
Ma neće me više mučiti jer svaka sljedeća žalba ovih istih će rezultirati banom, jer sam ih davno trebala banovati.
Meni lično takvi ne trebaju, ali ima forumaša kojima bi falili, pa sam ih poštedila. Ali više ne :ne
I eto kad razmisliš....mogli smo se svi lijepo družiti i sad blento kad skonta zbog čega se žalio...ja se više i ne sjećam...valjda mu se ja nisam sviđala. Ali je prekršio pravila i ode čovjek s foruma nakon 13 000 postova.
Ali sam je kriv, šta ja tu mogu. Hoće li biti trajni ban...razmislit ću još.

I to bi bilo to što se tiče ove teme. Molim vas bez daljnjeg komentarisanja :ruke

Locked

Return to “Obavjestenja”