Izrael

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2299 times
Been thanked: 5576 times
Status: Offline

Re: Izrael

Post by Beni »

Pasaga wrote: 27 Apr 2021, 17:09 i,sta ce to demokratski svjet da ucini sad....

hocel ko i dosad

ko to ima damu

:hm

:123
Nista jebo im...

ESKALACIJA SUKOBA

Hamas raketirao Jerusalem, u izraelskom odgovoru ubijeno devet Palestinaca

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/hama ... /210510134
Fuck you a friendly note to start the day
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Samo se nemojte odapinjati od muke po svjeckim prijestolnicama. Ljubi vas brat. Tamam korona malo popustila
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

Jesi necojek po tom pitanju samo taki.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3912 times
Been thanked: 2947 times

Post by Pasaga »

trenutno gledam izvjestaj...direktno ....
haos...klaonica
preko 20 palestinaca je ubijeno ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Svi mi se morete obratit
XoKli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 70 times
Been thanked: 234 times

Post by XoKli »

Lako je nuditi rješenja hiljadama kilometara od naših domova,a šutimo na probleme tamo gdje imamo moć djelovanja, u vlastitoj "avliji".
arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 583 times
Been thanked: 1143 times

Post by arzuhal »

Ma nemamo mi kome šta pričat, kod nas sve vehdo, bezidejno, nema se snage, entuzijazma, sve ubijeno u pojam, letargično...

Gledaš one Palestince: Izrael ih ubija u pojam decenijama, ha se rodi rodi se kao obespravljena jedinka, pa opet imaju snage da se suprotstavljaju nadmoćnijem neprijatelju, mladost puna energije, pa i stari se ne daju... Baca makar kamen...

Ili Izrael: iako je daleko jači u svemu od te šake Palestinaca, iako im je svijet praktično dao odriješene ruke da nekažnjivo rade šta god hoće, njima nasilje i zulum nikad ne ddosadi, uvijek su spremni na ugnjetavanje, horni, tamane narodčitav, otimaju im zemlju, stanove, sve...

Kome mi da pričamo...
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
TAFKAP
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1564 times
Been thanked: 2651 times

Post by TAFKAP »

Šta ćemo i kome mi išta pričat.

Jutros na vijestima uz slike raketa i trčanja djece u bunkere svi redom osuđuju napade i ispaljivanje raketa od strane Hamasa i traže da se isto odmah obustavi. Zbog čega se ispaljuju iste, se samo okrzne, onako sa strane, "od ponedeljka traju nemiri u nemiri u istočnom Jerusalimu" i to je to.

To se zove "political framing", jedna vrsta propagande od strane medija, da bi široke mase bez razmišljanja progutale informaciju i kao ovce klimale glavom.
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja »

TAFKAP wrote: 11 May 2021, 08:55 Šta ćemo i kome mi išta pričat.

Jutros na vijestima uz slike raketa i trčanja djece u bunkere svi redom osuđuju napade i ispaljivanje raketa od strane Hamasa i traže da se isto odmah obustavi. Zbog čega se ispaljuju iste, se samo okrzne, onako sa strane, "od ponedeljka traju nemiri u nemiri u istočnom Jerusalimu" i to je to.

To se zove "political framing", jedna vrsta propagande od strane medija, da bi široke mase bez razmišljanja progutale informaciju i kao ovce klimale glavom.
da zapad ovako reagira u medijima ,fujj su gade mi se
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

TAFKAP wrote: 11 May 2021, 08:55 Šta ćemo i kome mi išta pričat.

klosari, i nas kad su klali pozivali su sve strane da se suzdrze neprijateljstava.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22329 times
Been thanked: 20407 times
Status: Online

Post by Masamune »

arzuhal wrote: 11 May 2021, 03:20 Ma nemamo mi kome šta pričat, kod nas sve vehdo, bezidejno, nema se snage, entuzijazma, sve ubijeno u pojam, letargično...

Gledaš one Palestince: Izrael ih ubija u pojam decenijama, ha se rodi rodi se kao obespravljena jedinka, pa opet imaju snage da se suprotstavljaju nadmoćnijem neprijatelju, mladost puna energije, pa i stari se ne daju... Baca makar kamen...

Ili Izrael: iako je daleko jači u svemu od te šake Palestinaca, iako im je svijet praktično dao odriješene ruke da nekažnjivo rade šta god hoće, njima nasilje i zulum nikad ne ddosadi, uvijek su spremni na ugnjetavanje, horni, tamane narodčitav, otimaju im zemlju, stanove, sve...

Kome mi da pričamo...
Ima i do toga što smo civilizovaniji, pa se rješenja traže u skladu sa takvim vrijednostima što naravno ide puno teže. Najlakše je pokazati otpor silom, ali su i najveće posljedice.

Znam... nekima ovo sigurno zvuči smiješno u vezi civiliziranosti...
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja »

MarlboroGold wrote: 11 May 2021, 09:06
arzuhal wrote: 11 May 2021, 03:20 Ma nemamo mi kome šta pričat, kod nas sve vehdo, bezidejno, nema se snage, entuzijazma, sve ubijeno u pojam, letargično...

Kome mi da pričamo...
Ima i do toga što smo civilizovaniji, pa se rješenja traže u skladu sa takvim vrijednostima što naravno ide puno teže. Najlakše je pokazati otpor silom, ali su i najveće posljedice.

Nismo mi nista civilizovaniji od njih,isto sve.Ali vidjeli bi sta bi bilo da si ti bio 60 godina pod okupacijom i da ti otimaju malo pomalo,,,i sada ovo najnovije a razlog "misli se da je tu zivjelo jevreja prije 150 godina"

i mozes mislit,cim evropske portale,ljudi iskreno pravdaju izraelce jer "tu su zivjeli prije 150 godina" :o :lud ovaj svijet zasluzuje jednu atomsku kakvi smo
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22329 times
Been thanked: 20407 times
Status: Online

Post by Masamune »

Ma jašta smo civilizovaniji. Pogledaj ko ti sve dolazi u državu i ostatak Evrope. Nisam ksenofob, ali to su činjenice.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja »

MarlboroGold wrote: 11 May 2021, 09:19 Ma jašta smo civilizovaniji. Pogledaj ko ti sve dolazi u državu i ostatak Evrope. Nisam ksenofob, ali to su činjenice.
Palestinci ,Sirijci ,Libanezi su civlizacija za nas mogu ti reci...bar bili sad su nemiri :123

sad ce doci insomnia
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:

Post by Beni »

bosnjakinja wrote: 11 May 2021, 09:16
MarlboroGold wrote: 11 May 2021, 09:06

Nismo mi nista civilizovaniji od njih,isto sve.Ali vidjeli bi sta bi bilo da si ti bio 60 godina pod okupacijom i da ti otimaju malo pomalo,,,i sada ovo najnovije a razlog "misli se da je tu zivjelo jevreja prije 150 godina"

i mozes mislit,cim evropske portale,ljudi iskreno pravdaju izraelce jer "tu su zivjeli prije 150 godina" :o :lud ovaj svijet zasluzuje jednu atomsku kakvi smo
Image
Fuck you a friendly note to start the day
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja »

a ko je divljak ? pa vecinom hazari iz Afganistana,to je citav zivot zivjelo po brdima,do njega cak ni Kur´an kako spada nije dosao vec ima svoje neko praznovjerje pa su ih talibani handrili
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja »

Gomez wrote: 11 May 2021, 09:21
bosnjakinja wrote: 11 May 2021, 09:16

Image
sta mi tog saljes?
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:

Post by Beni »

bosnjakinja wrote: 11 May 2021, 09:23