Matan wrote: 02 Sep 2024, 18:49
Naseef Mushroom wrote: 02 Sep 2024, 18:33
Zato što su glupi i doveli su se u situaciju da ne mogu bez strane radne snage pa sad kmeče čitavo vrijeme i sanjaju o AfD-u a popušit će kao i Le Penovci iako je većina glasala za nju, pa se strancima može, eto moram na takav način odgovoriti ako već skrećeš na patetiku.
Imaju oni koji smatraju da ako dođu u Njemačku da moraju biti Hans, a ima i onih kojima je dovoljno (što i jeste) da rade, plaćaju račune i porez i da ne krše zakone, a kakvu muziku slušaju i kako slave, to se ne treba nikoga da tiče, dok ne prekrše zakon.
Slično kao FGR i ostale Sarajlijice koje zahtjevaju da svi koji se dosele prestanu slušati Kejduru i Huleta i počnu slušati Indexe jer smatraju da drže monopol nad gradom ili bar pečat odobrenja.
Opet manipuliras..
niko te ne dira niti tjera da budes Hans..
samo da radis i doprinosis drustvu..jer si sam dosao da radis i zaradis..
niko te nije doveo na prisilan rad..
niti ti ko odredjuje koju ces muziku slusati..
vec je nekako prirodno, da ako slusas, da ne ugrozavas tudju slobodu i pravo da ne mora slusati tvoju muziku..
ali skrenusmo od turbofolka..
koji ti tako srdacno branis..
slusaj ga , ali ne pricaj da Austrijanci govore da je to
muzika za idiote..
ako si negdje nasao to na internetu..
Kakva manipulacija?

Postavio članak a sad je do forumaša hoće li članak uzimati za ozbiljno ili smatrati glupošću.
Pa ja sam forumaš, nisam ambasador da izazovem postavljanjem slika i pisanjem diplomatski skandal sa Austrijom
Ja imam dovoljno primjera koliko su Nijemci, Austrijanci i Švicarci ukočeni, ti si drugog mišljenja radi ličnih iskustava i zbog toga tvrdiš suprotno. Idemo dalje, kao kod svake teme gdje su različita iskustva.
A opet se vraćamo na temu Hans koliko se god tvrdio da misliš suprotno
niti ti ko odredjuje koju ces muziku slusati..
vec je nekako prirodno, da ako slusas, da ne ugrozavas tudju slobodu i pravo da ne mora slusati tvoju muziku..
Pa i kada tvoja djeca slušaju svoju muziku u sobi, kda ti komšija za vikend upali muziku na balkonu ili kada iz nekog kafića ili na bazenima svira glasna muzika, time si primoran da slušaš muziku koju ne želiš, ali je problem kada Balkanci, Turci i Arapi to isto rade.
I ja slušam ovih dana njemačku muziku koja se izvana čuje do mog stana jer je počela sezona Oktoberfesta, gdje me nisu pitali hoću li slušati.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.