A ja kad kazem Bosnjo generalno mislim na sve Bosance und Hercegovce.
Znaci svo vrijeme pogresno interpretiram rijec Bosnjo.
Znaci Bosnjo bi trebalo biti nesto derogativno.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Joj to je vec scena pogotovo ako su te drugi budiliNora Ibsenova wrote: 31 Jan 2022, 09:05Ja sam jednom zaspala na sedždi nekad s početka teravije. Vazda mi je to na smrt bilo dosadno.Mala_Mu wrote: 31 Jan 2022, 09:00
Cuj klanjati ja ti znam samo Bismillu i Oce nas
Kad me ko manju to nesto kao malo zanimalo, bila radoznala kako sta.. odem u (nije dzamiju kako se zove ono drugo manji objekat) sa prijateljicima i samo pratim ustajem i dizem se kako i one
Belaj kad se zamislis pa ostanes dolje
![]()
Al kad skontas Oce nas je dosta duzi
kad ga fgr upotrebljava da, nesto slicno kao sa nigger, nije isto kad to kaze crnac i bijelac.MunDzi wrote: 31 Jan 2022, 09:27 Eto vidis.
Znaci Bosnjo bi trebalo biti nesto derogativno.![]()
kontam.The 51st State wrote: 31 Jan 2022, 09:28kad ga fgr upotrebljava da, nesto slicno kao sa nigger, nije isto kad to kaze crnac i bijelac.MunDzi wrote: 31 Jan 2022, 09:27 Eto vidis.
Znaci Bosnjo bi trebalo biti nesto derogativno.![]()
Nemas pravo nista da kazes. Ali zato kad to dodje iz njuhovog tabora onda ni takvi nisu relevantniMala_Mu wrote: 31 Jan 2022, 09:28Al kad skontas Oce nas je dosta duzi
Garant naginjemo onoj drugoj strani
Nema sta drugo biti![]()
A kome se ti zapravo obracas kad kazes vama?MarlboroGold wrote: 31 Jan 2022, 09:31 Opustite se
Nije to vama uvreda... suplja prica. Da jeste uvidjeli biste stetnost onoga sto trubite na temi.
Kad čitaš ovog havanu, reko bi bosanski če gevara. Čojk buntovnik, ne jebe živu silu.HAVANA wrote: 27 Jan 2022, 20:43 Ja ne bi mogao zivjeti sa zenom da je vjernica i da to nesta de vako, de nako, mora ovo, mora ono. Mora qrac. Mani me se. Nemam tri zivota a ovaj hocu kako ja volim da zivim.
51, Nazif i Ma znaš. Sve što pišem o zelenom četništvu odnosi se na tu trojicu na ovoj temi, a isto tako i Bošnje. Ni u snu ne vrijeđam niti bih ikad vrijeđao čitav jedan narod. To što oni imaju potrebu da se za svaku prozivku ili kritiku i slično kriju iza kolektiva, tj. čitavog naroda i to predstavljaju vrijeđanjem bošnjaštva u globalu je njihova stvar. Za mene su to klasične mantre.MunDzi wrote: 31 Jan 2022, 09:34A kome se ti zapravo obracas kad kazes vama?MarlboroGold wrote: 31 Jan 2022, 09:31 Opustite se
Nije to vama uvreda... suplja prica. Da jeste uvidjeli biste stetnost onoga sto trubite na temi.
Sto fino ne nabrojis imena, da znamo o cemu pricas?
Pa ko će me probudit.Mala_Mu wrote: 31 Jan 2022, 09:27Joj to je vec scena pogotovo ako su te drugi budiliNora Ibsenova wrote: 31 Jan 2022, 09:05
Ja sam jednom zaspala na sedždi nekad s početka teravije. Vazda mi je to na smrt bilo dosadno.![]()
Pa i nije bliži. Ima jedan ajet koji govore o onima koji znaju neš a ne pridržavaju segreeneyes wrote: 31 Jan 2022, 09:54 Znaci Malboro nam je blizi od Male. Mala, ilmihal u ruke i da si naucila Fatihu![]()
Oni kojima je naređeno da prema Tevratu postupaju, pa ne postupaju, slični su magarcu koji knjige nosi. O kako su loši oni koji poriču Allahove ajete!
Te komplekse i projekcije vise i ne treba uzimati ozbiljno.The 51st State wrote: 31 Jan 2022, 09:55 barem imamo svoj jasan stav i ne krijemo se ko misevi iza raznoraznih floskula i ne pehlivanisemo, za razliku od tebe, mozda bih vas i vrijedjo ko narod mislim na bosance da postojite kao subjekt ali niko od vas ne zna dje je taj narod i kud goni, svako svoju prica ima, a u realnosti predstavljate u cijelini srpsko hrvatsku ideolosku ekspozituru.
Msm vise zna. A eto vidis nekad je bolje praviti se da ne znasTaare wrote: 31 Jan 2022, 09:58Pa i nije bliži. Ima jedan ajet koji govore o onima koji znaju neš a ne pridržavaju segreeneyes wrote: 31 Jan 2022, 09:54 Znaci Malboro nam je blizi od Male. Mala, ilmihal u ruke i da si naucila Fatihu![]()
Oni kojima je naređeno da prema Tevratu postupaju, pa ne postupaju, slični su magarcu koji knjige nosi. O kako su loši oni koji poriču Allahove ajete!![]()
Nije ba tako.The 51st State wrote: 31 Jan 2022, 09:55 barem imamo svoj jasan stav i ne krijemo se ko misevi iza raznoraznih floskula i ne pehlivanisemo, za razliku od tebe, mozda bih vas i vrijedjo ko narod mislim na bosance da postojite kao subjekt ali niko od vas ne zna dje je taj narod i kud goni, svako svoju prica ima, a u realnosti predstavljate u cijelini srpsko hrvatsku ideolosku ekspozituru.