A tu tezu" oni meni nema Bosne" koju si spomenula nije od Bošnjaka.Chloe wrote: 22 Dec 2018, 20:47 Nikad se neću složiti da smo mi Bošnjaci prvi i odgovorni krivci za stanje u BiH.
Na stranu SDA, nešto bitno ne bi ni napravila nijedna druga stranka dok su načelu druga dva naroda nacionalne stranke i njihove "matične" države se petljaju u unutarnju politiku BiH.
Dal' će BiH biti, ne znam, nadam se da hoće... Nada umire zadnja, po prirodi sam mirotvorac i optimista....
Ismijavajte, nazivajte me kako god hoćete, Bosne je bilo i biti će... I prije nas i poslije nas
Oni meni nema Bosne
"Kako bolan nema Bosne a Neretva huči, Kako bolan nema Bosne a Miljacka teče, Kako bolan nema Bosne a Sana ide.
Ti misliš da ona neide, al' sagni se hajvanu pogledaj, ide. Ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Ukrina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Krivaja, ide Spreča. Svi oni i one idu, a ti đećeš, nemaš kud.
Ide bolan Turija . U nju utiče Bukovica .Tu riba ima .Tu si ti trebo ribe hvatat a ne moju kuću rušit.
Ti si trebo otići na onu Unu i zasjesti sa komšijama i zapjevati :Ah meraka u večeri rane, a ne se hvatat granata i djecu po gradovima ubijati . Sram te bilo.
Da imaš imalo duše kao što nemaš ti bi znao da dok god te rijeke teku Bosne ima , a tebe, tebe nema ni u onoj šubi na plafonu đe se đahkad hajvani zavlače, jer u moju šubu kad se hajvani zavlače postaju domaće životinje . Ti ni to nemoreš da znaš."
Nek' je nazvu kako hoće, neka rade šta hoće... Al' u mom srcu će biti i ostati moja Bosna i Hercegovina...![]()
![]()
A ovdje niko nije negirao Bosnu. Država je postojala, politika i narod u njoj su se mijenjali.