A vala ni ovdje nema povlacenja za noZove, tapsete jedni druge i to je to.
I kukate na bloo
Moderator: Krokodil Behko

A vala ni ovdje nema povlacenja za noZove, tapsete jedni druge i to je to.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
To je to, halalili smo te sredine pa hajmo se koncentrisati na većinski bošnjačke gdje čemo kriviti one koji ne glasaju za nas da postupaju emocionalno i nacionalistički.Tačno, postojimo na prostorima sa dominantnom bošnjačkom većinom i da ne možemo primirisati u mnogim drugim dijelovima BiH tamo gdje su Hrvati i Srbi većina. Međutim, naši glasači nas ne vide kao da smo trojanski konj jer ne postupaju emocionalno i nacionalistički na sve što dolazi iz ove stranke jer imamo i Srbe u istoj
Zamisli da SDA u 2021. koristi argumente ko je bio i ratu. Doduše bio je jedan pa ga danas ismijavaju jer je dva put ranjen.Srbe kao Srđana Mandića koji je bio pripadnik Armije RBiH.
Znači Čika Pedja će doživotno vidjeti trun u oku u većinski bošnjackim sredinama a u rs-u neće vidjeti balvane?Mi smo apsolutno svjesni da naše kotiranje u drugim sredinama nije dobro jer te sredine nisu spremne za jedno zdravo tkivo u politici, a i pitanje je kada će i biti.
Ovo je šouZašto bi Sarajevo kao glavni grad, kao multietnički grad, bilo isto kao Zapadni Mostar ili Banja Luka? Ima nas i u Zenici i u Tuzli, ali je tačno da još nismo na nivou kao u Sarajevu iako nam popularnost i tamo raste. I to su multietnički gradovi i uvijek su bili.
Naravno, treba halaliti gradove gdje je izvršeno etničko čišćenje i fokusirati se samo na gradove koji su postali torovski jer smo suzbijeni na jedan prostor kao žrtve etničkog čišćenja pa ako neko reaguje osjetljivo (jer žrtva je uvijek osjetljivija od dželata) eto argumenta za muslimansko ostrvo o kome se govoriZa Čovića i Dodika nam je jasno da su oni oko njih, kao i u oko SDS-a koji je bio najjača srpksa stranka devedesetih, stvorili etnički homogene sredine, pa je vrlo teško razbiti pogrešne svjetonazore na tim dijelovima teritorije.
Ja shvatam da ta stranka ima određene stavove i predrasude o naivnom multi-kulti Bošnji što samo želi biti dobar komšija ali nije valjda da su toliko arogantni i ne vide razliku ako sa Vučićem i Dodikom se sastanu Bakir, Elmedin, Nermin ili Fahrudin ili neko ko se zove Predrag.. Čekate na bilo kakvu našu grešku u Vašim očima čime nas na sve načine želite vrijeđati dok istovremeno Vaš samoprozvani lider ide na noge dželatima, ulazi u pregovore sa Srbima u Srebrenici, šuruje sa Čovićem i mnogo toga ostalog. Kad je naš gospodin Predrag Kojović postupao na takav način? Kad je on lično bio kod Vučića? Kad je sjedio sa Dodikom i Čovićem i pregovarao mnogo toga što je bilo štetno za same Bošnjake u BiH kao davanje ključa drugima da BiH blokiraju preko Doma naroda?
Smjeni kada se učini ogromna šteta. Likovi poput Flautara, Boške ili Irme ionako nisu ljudi koji planiraju dugo ostati u politicu već su došli da odrade posao kao što je i zadatak cijele stranke.Gospodin Predrag Kojović je svako osnovano prozivanje Naše Stranke uvažio, tako da su unutar stranke smijenjeni ljudi sa određenih pozicija - poput gospođe Irme Baralije. Gospodine Laser, uz dužno poštovanje, budite iskreni prije svega.
Na temu Kazani je dosta napisano i sa moje strane međutim kao što tu nisi stradali četnici tako ih i nisu ubili četnici ali da je prošao taj sramotni tekst ispala bi Armija Republike Bosne i Hercegovine četnici jer kada neko mlad ili sa strane pročita tekstove šta je se radilo u Srebrenici, Bijeljini, Prijedoru i onda pročita tekst na Kazanima onda će reći da ema razlike između te dvije armije.Slučaj Kazani je civilizacijska sramota i kao takav zaslužuje da bude prikazan u skladu sa historijskim činjenicama. Nisu tu stradali četnici, već građani Sarajeva koji su također bili pod snajperskom vatrom od strane agresora. Građani koji su ubijani gore od životinja i čiji su potomci, ali i drugi građani tog grada, zaslužili i spomenik i adekvatan tekst zasnovan na historijskim činjenicama. To je jasno svima kojima je stalo do civilizacijskih normi. To uopšte ne treba porediti sa recimo Tomašicom na kojoj su monstrumi 15 godina hodali i gazili po kostima nevinih žrtava bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, a mi ćemo na svako moralisanje tih ljudi koji su tako postupali, a imaju nešto da kažu za Kazane, postupiti kako ih sljeduje uz svaku osudu. Mi takve nemamo u našim redovima, a isti bi bili sakcionisani i izbačeni iz stranke prvom prilikom. Zašto smo prisutni uglavnom u Sarajevu ukazuje na spremnost bošnjačkog naroda, ali i drugih, da pored svega što su preživjeli i dalje u sebi nose prave vrijednosti.

Jah, ABiH samo u Seheru, jel to? Sto u Tuzli nemamo taj problem? Koliko se sjecam jes da je malo drugaciji, ali i ja sam nosio amblem ABiH u II korpusu.Naseef Mushroom wrote: 28 Oct 2021, 21:27 Ali dobar fazon Marlboro, ovo ne bi ni Čika Pedja bolje napisao![]()
![]()
To je to, halalili smo te sredine pa hajmo se koncentrisati na većinski bošnjačke gdje čemo kriviti one koji ne glasaju za nas da postupaju emocionalno i nacionalistički.Tačno, postojimo na prostorima sa dominantnom bošnjačkom većinom i da ne možemo primirisati u mnogim drugim dijelovima BiH tamo gdje su Hrvati i Srbi većina. Međutim, naši glasači nas ne vide kao da smo trojanski konj jer ne postupaju emocionalno i nacionalistički na sve što dolazi iz ove stranke jer imamo i Srbe u istoj
Zamisli da SDA u 2021. koristi argumente ko je bio i ratu. Doduše bio je jedan pa ga danas ismijavaju jer je dva put ranjen.Srbe kao Srđana Mandića koji je bio pripadnik Armije RBiH.
Znači Čika Pedja će doživotno vidjeti trun u oku u većinski bošnjackim sredinama a u rs-u neće vidjeti balvane?Mi smo apsolutno svjesni da naše kotiranje u drugim sredinama nije dobro jer te sredine nisu spremne za jedno zdravo tkivo u politici, a i pitanje je kada će i biti.
Ovo je šouZašto bi Sarajevo kao glavni grad, kao multietnički grad, bilo isto kao Zapadni Mostar ili Banja Luka? Ima nas i u Zenici i u Tuzli, ali je tačno da još nismo na nivou kao u Sarajevu iako nam popularnost i tamo raste. I to su multietnički gradovi i uvijek su bili.![]()
Izgovor zašto Sarajevo a na Banja Luka zato jer je glavni grad a onda hladno navesti Tuzlu i Zenicu koji su glavni gradovi kao i što je Banja Luka![]()
Naravno, treba halaliti gradove gdje je izvršeno etničko čišćenje i fokusirati se samo na gradove koji su postali torovski jer smo suzbijeni na jedan prostor kao žrtve etničkog čišćenja pa ako neko reaguje osjetljivo (jer žrtva je uvijek osjetljivija od dželata) eto argumenta za muslimansko ostrvo o kome se govoriZa Čovića i Dodika nam je jasno da su oni oko njih, kao i u oko SDS-a koji je bio najjača srpksa stranka devedesetih, stvorili etnički homogene sredine, pa je vrlo teško razbiti pogrešne svjetonazore na tim dijelovima teritorije.
Ja shvatam da ta stranka ima određene stavove i predrasude o naivnom multi-kulti Bošnji što samo želi biti dobar komšija ali nije valjda da su toliko arogantni i ne vide razliku ako sa Vučićem i Dodikom se sastanu Bakir, Elmedin, Nermin ili Fahrudin ili neko ko se zove Predrag.. Čekate na bilo kakvu našu grešku u Vašim očima čime nas na sve načine želite vrijeđati dok istovremeno Vaš samoprozvani lider ide na noge dželatima, ulazi u pregovore sa Srbima u Srebrenici, šuruje sa Čovićem i mnogo toga ostalog. Kad je naš gospodin Predrag Kojović postupao na takav način? Kad je on lično bio kod Vučića? Kad je sjedio sa Dodikom i Čovićem i pregovarao mnogo toga što je bilo štetno za same Bošnjake u BiH kao davanje ključa drugima da BiH blokiraju preko Doma naroda?
A ko je on da uopšte sa nekim sjedi? Relevantan samo na internetu i FGR ćaršiji. Lik nije u rangu da sjedi sa načelnikom opštine a kamoli predsjednikom druge države?
Smjeni kada se učini ogromna šteta. Likovi poput Flautara, Boške ili Irme ionako nisu ljudi koji planiraju dugo ostati u politicu već su došli da odrade posao kao što je i zadatak cijele stranke.Gospodin Predrag Kojović je svako osnovano prozivanje Naše Stranke uvažio, tako da su unutar stranke smijenjeni ljudi sa određenih pozicija - poput gospođe Irme Baralije. Gospodine Laser, uz dužno poštovanje, budite iskreni prije svega.
Na temu Kazani je dosta napisano i sa moje strane međutim kao što tu nisi stradali četnici tako ih i nisu ubili četnici ali da je prošao taj sramotni tekst ispala bi Armija Republike Bosne i Hercegovine četnici jer kada neko mlad ili sa strane pročita tekstove šta je se radilo u Srebrenici, Bijeljini, Prijedoru i onda pročita tekst na Kazanima onda će reći da ema razlike između te dvije armije.Slučaj Kazani je civilizacijska sramota i kao takav zaslužuje da bude prikazan u skladu sa historijskim činjenicama. Nisu tu stradali četnici, već građani Sarajeva koji su također bili pod snajperskom vatrom od strane agresora. Građani koji su ubijani gore od životinja i čiji su potomci, ali i drugi građani tog grada, zaslužili i spomenik i adekvatan tekst zasnovan na historijskim činjenicama. To je jasno svima kojima je stalo do civilizacijskih normi. To uopšte ne treba porediti sa recimo Tomašicom na kojoj su monstrumi 15 godina hodali i gazili po kostima nevinih žrtava bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, a mi ćemo na svako moralisanje tih ljudi koji su tako postupali, a imaju nešto da kažu za Kazane, postupiti kako ih sljeduje uz svaku osudu. Mi takve nemamo u našim redovima, a isti bi bili sakcionisani i izbačeni iz stranke prvom prilikom. Zašto smo prisutni uglavnom u Sarajevu ukazuje na spremnost bošnjačkog naroda, ali i drugih, da pored svega što su preživjeli i dalje u sebi nose prave vrijednosti.
Srećom nije prošao prijedlog, tu nije pomoglo ni kmečanje Damira Arnauta niit lažni članci na Klixu.

Ide dobro hvala na pitanju, a ne znam jel esdeaovka ali da joj logika naginje k tome...vjecnicu su srpski zlocinci spalili ali srbi su upali u kazane sami, jer niko nije ogradu postavio.Naseef Mushroom wrote: 28 Oct 2021, 22:23 Generale kako ide na onom tamo forumu? Jeste li Benjaminu sada i zvanično proglasili SDAovkom samo zato što je odbila natpis gdje piše ARBiH?![]()
Paljenje Vijećnice je bila akcija zvanične politike vojske republike SRPSKE koja je se uglavnom sastojala od Srba i još pojedinaca koji su se borili za srpsku stvar i za Veliku Srbiju dok su Kazani bili djelo otpadnika i pojedinaca koji nisu vodili borbu koja je vodila ARBiH i zato je ispravan tekst na Vijećnici a tekst koji je prijedlog Njihove Stranke nije i ne može se porediti.General War wrote: 28 Oct 2021, 22:40Ide dobro hvala na pitanju, a ne znam jel esdeaovka ali da joj logika naginje k tome...vjecnicu su srpski zlocinci spalili ali srbi su upali u kazane sami, jer niko nije ogradu postavio.Naseef Mushroom wrote: 28 Oct 2021, 22:23 Generale kako ide na onom tamo forumu? Jeste li Benjaminu sada i zvanično proglasili SDAovkom samo zato što je odbila natpis gdje piše ARBiH?![]()
![]()

Misljenja su podjeljena;Naseef Mushroom wrote: 28 Oct 2021, 22:55Paljenje Vijećnice je bila akcija zvanične politike vojske republike SRPSKE koja je se uglavnom sastojala od Srba i još pojedinaca koji su se borili za srpsku stvar i za Veliku Srbiju dok su Kazani bili djelo otpadnika i pojedinaca koji nisu vodili borbu koja je vodila ARBiH i zato je ispravan tekst na Vijećnici a tekst koji je prijedlog Njihove Stranke nije i ne može se porediti.General War wrote: 28 Oct 2021, 22:40
Ide dobro hvala na pitanju, a ne znam jel esdeaovka ali da joj logika naginje k tome...vjecnicu su srpski zlocinci spalili ali srbi su upali u kazane sami, jer niko nije ogradu postavio.![]()
E jesi i postavio video da dokažeš da su mišljjenja podjeljena, mogao si i Lazanskog postaviti, ugasio sam nakon 40 sekundi kada sam vidio ko govori.General War wrote: 28 Oct 2021, 23:09Misljenja su podjeljena;Naseef Mushroom wrote: 28 Oct 2021, 22:55
Paljenje Vijećnice je bila akcija zvanične politike vojske republike SRPSKE koja je se uglavnom sastojala od Srba i još pojedinaca koji su se borili za srpsku stvar i za Veliku Srbiju dok su Kazani bili djelo otpadnika i pojedinaca koji nisu vodili borbu koja je vodila ARBiH i zato je ispravan tekst na Vijećnici a tekst koji je prijedlog Njihove Stranke nije i ne može se porediti.
https://www.youtube.com/watch?v=ui5tmtFkMDI

Prilog je al jazere a ne Sehovca...cisto da ne koristim dopisivanje.Naseef Mushroom wrote: 28 Oct 2021, 23:30E jesi i postavio video da dokažeš da su mišljjenja podjeljena, mogao si i Lazanskog postaviti, ugasio sam nakon 40 sekundi kada sam vidio ko govori.General War wrote: 28 Oct 2021, 23:09
Misljenja su podjeljena;
https://www.youtube.com/watch?v=ui5tmtFkMDI
To je isti lik koji je i ovdje govorio da su mišljenja podjeljena kod genocida i haških presuda
Igra itekako ulogu ko je u prilogu. Sutra može Emir Kusturica na Al Jazeeri govoriti o svom pogledu na određena dešavanja.General War wrote: 28 Oct 2021, 23:43Prilog je al jazere a ne Sehovca...cisto da ne koristim dopisivanje.Naseef Mushroom wrote: 28 Oct 2021, 23:30
E jesi i postavio video da dokažeš da su mišljjenja podjeljena, mogao si i Lazanskog postaviti, ugasio sam nakon 40 sekundi kada sam vidio ko govori.
To je isti lik koji je i ovdje govorio da su mišljenja podjeljena kod genocida i haških presuda
Caco i buraz mu su bili aktivni pripadnici i oficiri I korpusa ABiH a ne neke paravojne formacije, i zlocine je izvrsio toj uniformi koristeci pozicuju koja mu je data..A ne treba mi Sehovac da objasnjava, ko je ostao Caco kada lezi neposredno do komadanta...ne moze se to ma koliko se trudio relativizirati...kako moze biti "otpadnik" na Kovacima?

Ti bas navalio da istjeras svoje bez obzira sta se piseNaseef Mushroom wrote: 29 Oct 2021, 00:10Igra itekako ulogu ko je u prilogu. Sutra može Emir Kusturica na Al Jazeeri govoriti o svom pogledu na određena dešavanja.General War wrote: 28 Oct 2021, 23:43
Prilog je al jazere a ne Sehovca...cisto da ne koristim dopisivanje.
Caco i buraz mu su bili aktivni pripadnici i oficiri I korpusa ABiH a ne neke paravojne formacije, i zlocine je izvrsio toj uniformi koristeci pozicuju koja mu je data..A ne treba mi Sehovac da objasnjava, ko je ostao Caco kada lezi neposredno do komadanta...ne moze se to ma koliko se trudio relativizirati...kako moze biti "otpadnik" na Kovacima?
Ne treba ti Šehovac objašnjavati a ti ga prvi postavio da napomeneš da su mišljenja podjeljena i kada sam za samo par sekundi dokazao koji je to šupak onda to kao on ne treba objašnjavati a ti ga prvi postavio da naivnim ili koji nisu upoznati sa likom pametuje.
Uglavnom hvala gospođi gradonačelnici Benjamini što je ostala čvrsta i nije podlegla manipulacijama od osoba poput Arnauta sa onim patetičnim pismom i naručenim člancima na Klixu od strane Njihove Stranke gdje crtaju čitulje na Microsoft Paintu pa fotografišu i predstavljaju kao prave da ocrne Zelene beretke.

Pa eto, ti si prvi to postavio sa jednog portala koji je to izgleda jedini objavio. Zašto to nisu Klix i drugi poznatiji portali odmah objavili i samo sumnju uveli u to?General War wrote: 29 Oct 2021, 00:26Ti bas navalio da istjeras svoje bez obzira sta se piseNaseef Mushroom wrote: 29 Oct 2021, 00:10
Igra itekako ulogu ko je u prilogu. Sutra može Emir Kusturica na Al Jazeeri govoriti o svom pogledu na određena dešavanja.
Ne treba ti Šehovac objašnjavati a ti ga prvi postavio da napomeneš da su mišljenja podjeljena i kada sam za samo par sekundi dokazao koji je to šupak onda to kao on ne treba objašnjavati a ti ga prvi postavio da naivnim ili koji nisu upoznati sa likom pametuje.
Uglavnom hvala gospođi gradonačelnici Benjamini što je ostala čvrsta i nije podlegla manipulacijama od osoba poput Arnauta sa onim patetičnim pismom i naručenim člancima na Klixu od strane Njihove Stranke gdje crtaju čitulje na Microsoft Paintu pa fotografišu i predstavljaju kao prave da ocrne Zelene beretke.![]()
https://www.youtube.com/watch?v=6tHTBkHFdI4
https://istraga.ba/na-kovacima-i-u-citu ... vicu-caci/
![]()

A sto je tebi bilo mrsko da sam provjeris umjesto da ofrlje lafinas?Naseef Mushroom wrote: 29 Oct 2021, 00:38Pa eto, ti si prvi to postavio sa jednog portala koji je to izgleda jedini objavio. Zašto to nisu Klix i drugi poznatiji portali odmah objavili i samo sumnju uveli u to?General War wrote: 29 Oct 2021, 00:26
Ti bas navalio da istjeras svoje bez obzira sta se pise![]()
https://www.youtube.com/watch?v=6tHTBkHFdI4
https://istraga.ba/na-kovacima-i-u-citu ... vicu-caci/
![]()

Ne trebam sam provjeravati jer ako posjećujem jedan portal, Klix, koji bez da je iko tražio sami objavljuju članak da će se odati počast Caci 26. u 10 sati onda očekujem da će objaviti i nastavak te priče sa fotografijama i informacijama kao što je i taj portal objavio, ako ne urade moje pravo je da u to sumnjam dok mi se ne dokaže suprotno kao što si ti uradio a ne da trošom vrijeme na Google kako bi spasio ugled portala.General War wrote: 29 Oct 2021, 00:48A sto je tebi bilo mrsko da sam provjeris umjesto da ofrlje lafinas?Naseef Mushroom wrote: 29 Oct 2021, 00:38
Pa eto, ti si prvi to postavio sa jednog portala koji je to izgleda jedini objavio. Zašto to nisu Klix i drugi poznatiji portali odmah objavili i samo sumnju uveli u to?
A ova slika dole je iz 2017...cisto da vidis kontinuitet.
ALi predpostavljam ja da ces ti opet naci neke olakotne okolnosti...i nastaviti napadati NS, a sve protiv sebe i bosnjaka koje branis, jer ova Sarajevska sarada je odlican kontrauteg negatorima genocida i UZPova..sad hoces li probat shvatiti ili migoljit je do tebe.

Pa oni odozgo su bili "bad guys", problem su "good guys".amidza idriz wrote: 29 Oct 2021, 01:10 Pa vise je Srba u Sarajevu stradalo od Srba sa brda nego od ovih zlocinaca sa kojima se ARBiH obracunala.
Gdje je taj spomenik?

Ejs ga posjecujesNaseef Mushroom wrote: 29 Oct 2021, 01:13Ne trebam sam provjeravati jer ako posjećujem jedan portal, Klix, koji bez da je iko tražio sami objavljuju članak da će se odati počast Caci 26. u 10 sati onda očekujem da će objaviti i nastavak te priče sa fotografijama i informacijama kao što je i taj portal objavio, ako ne urade moje pravo je da u to sumnjam dok mi se ne dokaže suprotno kao što si ti uradio a ne da trošom vrijeme na Google kako bi spasio ugled portala.General War wrote: 29 Oct 2021, 00:48
A sto je tebi bilo mrsko da sam provjeris umjesto da ofrlje lafinas?
A ova slika dole je iz 2017...cisto da vidis kontinuitet.
ALi predpostavljam ja da ces ti opet naci neke olakotne okolnosti...i nastaviti napadati NS, a sve protiv sebe i bosnjaka koje branis, jer ova Sarajevska sarada je odlican kontrauteg negatorima genocida i UZPova..sad hoces li probat shvatiti ili migoljit je do tebe.
A sto se tiče kontrauteg negatorima genocida i UZPova da znaš koliko me to zaboli. Kao prvo briga me šta misle o nama a kao drugo oni su eto samo čekali kako će se završiti priča sa spomenikom pa da promijene stav i priznaju genocid, kako da ne.
Prvi sam ja više u ovih par dana potrošio na priču o Kazanima nego o zločinima u Prijedoru, Zvorniku i Ahmićima u ovih par godina i to upravo i jeste planirano. Niko na ovom forumu nije demantovao zločine, veličao zločince ili bio bezosjećajan prema žrtvama ali ovdje se ide na to od strane Njihove Stranke da se ova priča dovede u rang sa negiranjem genocida u Srebrenici.
Kako god, gradonačelnica je pokazala veličinu i stabilnost, sva diskusija o ovom zločinu je se privela kraju i sada vam je samo ostalo da još odnesete malu pobjedu na forumima i da obrišete suze sa Arnautovim pismom.

Ma ja, to je normalno.General War wrote: 29 Oct 2021, 01:28Pa oni odozgo su bili "bad guys", problem su "good guys".amidza idriz wrote: 29 Oct 2021, 01:10 Pa vise je Srba u Sarajevu stradalo od Srba sa brda nego od ovih zlocinaca sa kojima se ARBiH obracunala.
Gdje je taj spomenik?