Promasio si cEo fudbal. Kakve veze ima insistiranje da Balkanci turisti ili sezonci pricaju hrvatski mada nisu Hrvati, sa ceskim i razlogom zbog cega kiselu vodu zovu mineralna? Istovremeno s Poljacima, Englezima i Nijemcima uredno pricaju engleski (uz licemjerni osmijeh). Cisti primitivizam i implicitna poruka "vi niste dobrodosli". Hvala Dragom Bogu za Neum. Btw, Istra nije takva, samo su preskupi. Diskriminacija za Balkance tamo ne postoji ili je neznatna.Sioux wrote: 20 Aug 2023, 16:27 Na češkom jeziku se kaže kruh, voda je mineralna zbog minerala..
Mene zanima zašto ova dobra žena preti skidanjem gaća..
Razlike između srpskog, hrvatskog i bosanskog jezika
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4055 times
- Been thanked: 3072 times
- Status: Offline
Re: Hrvatica napala konobara iz Srbije, jer joj se obratio na srpskom jeziku
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23095 times
- Been thanked: 6083 times
- Status: Online
Lavlje_srce wrote: 20 Aug 2023, 16:15Naravno, ali nije ovo nista novo u Kroatistanu. Cast izuzecima. Od kaVa, preko "mineralna" do kruh (sa svim dodacima izmedju). Sreca da mozemo naruciti espresso, bez "mineralne" mozemo prezivjeti, a ja slucajno prirodno govorim kruh (i to je valjda zbog toga sto mi je jedna od cjelozivotnih frendica Hrvatica). Neke od radnica u pekari te blijedo gledaju ako zatrazis hljeb. Sve na silu, a poteklo iz mass-gluposti.
Btw, meni ne smeta, govorim niz jezika.
...moja sestra otisla po hljeb, mislis li da ga je dobila?

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2708 times
- Been thanked: 22554 times
Pricam kako pricam. Kome smeta nek zacepi usi. Kafa, kisela, hljeb, pavlaka, camac, skocim u vodu i zaplivam...
Desilo mi se par puta za kakva je voda, camac i pavlaka... i to je bilo okrenuto na zajebanciju. Isto ko sto se njima desi ovde da im se smiju il ih podjebavaju. Sve je to normalno. E te zlonamjerne ne znam, nije mi se jos desilo.Kad bi covjek po medijima formiro misljenje, konto bi vec u opuzenu ce kosti ostavit.

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Sioux
- Inventar foruma
- Has thanked: 1346 times
- Been thanked: 1614 times
Ne igram ja te metro picopevac igre, ovo su za mene slobodna bacanja koja retko promašujem..Lavlje_srce wrote: 20 Aug 2023, 16:43Promasio si cEo fudbal. Kakve veze ima insistiranje da Balkanci turisti ili sezonci pricaju hrvatski mada nisu Hrvati, sa ceskim i razlogom zbog cega kiselu vodu zovu mineralna? Istovremeno s Poljacima, Englezima i Nijemcima uredno pricaju engleski (uz licemjerni osmijeh). Cisti primitivizam i implicitna poruka "vi niste dobrodosli". Hvala Dragom Bogu za Neum. Btw, Istra nije takva, samo su preskupi. Diskriminacija za Balkance tamo ne postoji ili je neznatna.Sioux wrote: 20 Aug 2023, 16:27 Na češkom jeziku se kaže kruh, voda je mineralna zbog minerala..
Mene zanima zašto ova dobra žena preti skidanjem gaća..
Ne postoje Balkanci..
Pogled Joca Vujičića
- Lavlje_srce
- Alienka
Ma zalosno. Prebrojavanje krvnih zrnaca se nastavlja dok istovremeno ovise o turizmu (kao i mi uostalom jer nam je industrija unistena u kompletnom regionu i zemlje rasprodate). Umjesto toga bi se trebala zapitati kako to da nema Hrvata da rade sezonske poslove, pa se ona (jadna) mora zgrazavati nad Srbima i Bosnjacima u Hrvatskoj? Pa pobjegli u Irsku i Njemacku (iz istog razloga iz kog bjeze Srbi i Bosnjaci koji su u prilici). Kad joj dodje Indijac da je posluzi dozivjece nervi slom jadna.
Memento Mori
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
HAVANA wrote: 20 Aug 2023, 16:55 Pricam kako pricam. Kome smeta nek zacepi usi. Kafa, kisela, hljeb, pavlaka, camac, skocim u vodu i zaplivam...Desilo mi se par puta za kakva je voda, camac i pavlaka... i to je bilo okrenuto na zajebanciju. Isto ko sto se njima desi ovde da im se smiju il ih podjebavaju. Sve je to normalno. E te zlonamjerne ne znam, nije mi se jos desilo.Kad bi covjek po medijima formiro misljenje, konto bi vec u opuzenu ce kosti ostavit.
Dasta!

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13829 times
- Been thanked: 22758 times
To je zato sto od tebe misle da si Dzejson iz AlabameHAVANA wrote: 20 Aug 2023, 16:55 Pricam kako pricam. Kome smeta nek zacepi usi. Kafa, kisela, hljeb, pavlaka, camac, skocim u vodu i zaplivam...Desilo mi se par puta za kakva je voda, camac i pavlaka... i to je bilo okrenuto na zajebanciju. Isto ko sto se njima desi ovde da im se smiju il ih podjebavaju. Sve je to normalno. E te zlonamjerne ne znam, nije mi se jos desilo.Kad bi covjek po medijima formiro misljenje, konto bi vec u opuzenu ce kosti ostavit.
Vices im haudujudu
Dozvolite da se obratimo
- Lavlje_srce
- Alienka
Pavlaka je vrhnje, a camac - barka?HAVANA wrote: 20 Aug 2023, 16:55 Pricam kako pricam. Kome smeta nek zacepi usi. Kafa, kisela, hljeb, pavlaka, camac, skocim u vodu i zaplivam...Desilo mi se par puta za kakva je voda, camac i pavlaka... i to je bilo okrenuto na zajebanciju. Isto ko sto se njima desi ovde da im se smiju il ih podjebavaju. Sve je to normalno. E te zlonamjerne ne znam, nije mi se jos desilo.Kad bi covjek po medijima formiro misljenje, konto bi vec u opuzenu ce kosti ostavit.
Ova diskriminacija je bas izrazena kod njih. Kad sam isla u Beograd par puta mislila sam da ce biti isto i ustezala sam se progovoriti, ali iskreno ovaj tip diskriminacije tamo nisam osjetila. Na kraju krajeva, sve ovisi o tome s kim komuniciras. Obrazovani ljudi ne prave ovakve ekscese bilo gdje.
Memento Mori
- Veca
- Uvijek slobodna!
Veca wrote: 20 Aug 2023, 16:57HAVANA wrote: 20 Aug 2023, 16:55 Pricam kako pricam. Kome smeta nek zacepi usi. Kafa, kisela, hljeb, pavlaka, camac, skocim u vodu i zaplivam...Desilo mi se par puta za kakva je voda, camac i pavlaka... i to je bilo okrenuto na zajebanciju. Isto ko sto se njima desi ovde da im se smiju il ih podjebavaju. Sve je to normalno. E te zlonamjerne ne znam, nije mi se jos desilo.Kad bi covjek po medijima formiro misljenje, konto bi vec u opuzenu ce kosti ostavit.
Dasta!![]()
...ja bila ix puta na ljetovanju, stignemo oko 22h i to s autom, haj Veco prvo oribaj i pocisti apartman, da pustis dijete i cojka unutra!

- Veca
- Uvijek slobodna!

- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7694 times
- Been thanked: 18150 times
Nikad ne bih mogla preko usta prevaliti neku rijec koju inace ne govorim. Nisam imala s tim problema. Nikom nije smetalo kad bih zatrazila hljeb, kesu, kafu. Ako i jest, krili su. I kad bi im smetalo, opet bih isto govorila pa taman se pobili.
Ja sam jedino odbila da na tortu stavim natpis na cirilici. Ostalo sve moze. Krstova ko u prici.
Ja sam jedino odbila da na tortu stavim natpis na cirilici. Ostalo sve moze. Krstova ko u prici.
- sehohari
- Sitna buranija
- Mood:
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 113 times
U kojem kontekstu se to desilo?Maja wrote: 20 Aug 2023, 17:09 Nikad ne bih mogla preko usta prevaliti neku rijec koju inace ne govorim. Nisam imala s tim problema. Nikom nije smetalo kad bih zatrazila hljeb, kesu, kafu. Ako i jest, krili su. I kad bi im smetalo, opet bih isto govorila pa taman se pobili.

È solo una questione di tempo...
Di molto tempo...
Di molto tempo...
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13829 times
- Been thanked: 22758 times
Ne zna cirilicu, a metnila bi ona
Dozvolite da se obratimo
- Maja
- Administrator
Zar postoji kontekst. Zena iz RS-a narucila tortu i rekla da joj stavim natpis na cirilici
- sehohari
- Sitna buranija
- Mood:
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 113 times
Nisam znao da praviš torteMaja wrote: 20 Aug 2023, 17:13 Zar postoji kontekst. Zena iz RS-a narucila tortu i rekla da joj stavim natpis na cirilici
Cool
È solo una questione di tempo...
Di molto tempo...
Di molto tempo...
- HAVANA
- Pituljica
Ne znam sta da ti kazem. Jel ti ja stvarno licim na nekoga ko ce promijeniti svoje stavove i ponasanje zbog nake budale?Veca wrote: 20 Aug 2023, 16:57HAVANA wrote: 20 Aug 2023, 16:55 Pricam kako pricam. Kome smeta nek zacepi usi. Kafa, kisela, hljeb, pavlaka, camac, skocim u vodu i zaplivam...Desilo mi se par puta za kakva je voda, camac i pavlaka... i to je bilo okrenuto na zajebanciju. Isto ko sto se njima desi ovde da im se smiju il ih podjebavaju. Sve je to normalno. E te zlonamjerne ne znam, nije mi se jos desilo.Kad bi covjek po medijima formiro misljenje, konto bi vec u opuzenu ce kosti ostavit.
Dasta!![]()

- Veca
- Uvijek slobodna!

- Veca
- Uvijek slobodna!
HAVANA wrote: 20 Aug 2023, 17:17Ne znam sta da ti kazem. Jel ti ja stvarno licim na nekoga ko ce promijeniti svoje stavove i ponasanje zbog nake budale?Druga stvar po stoti put ja sam u trpnju a ja mislim da je rijetko mjesto gdje toliko vole bosance. Nikad za nikad ruznu rijec nisam cuo a kamoli sta dozivio. Ni ja ni otac ni djeca ni bilo ko koga znam. Djeci nikad niko ruzne rijeci nije rekao. A i rade tamo. U sarajevu jeste. I sta sad? Da formiram misljenje na osnovu nekog debila? Ne. Isto tako i tamo da se desi. To je jedan mali debilcic. A i za debilcica ima rjesenja. Rade to gdje im se moze.
...gledaj, ti iznosis svoje stavove i dozivljaje, a ja svoje! ...jel' ja tebi licim na nekog ko laze i izmislja?

- Maja
- Administrator
U svakom slucaju, previse se opterecujemo glupostima.
- HAVANA
- Pituljica
Ali ti si meni rekla dastaVeca wrote: 20 Aug 2023, 17:22HAVANA wrote: 20 Aug 2023, 17:17
Ne znam sta da ti kazem. Jel ti ja stvarno licim na nekoga ko ce promijeniti svoje stavove i ponasanje zbog nake budale?Druga stvar po stoti put ja sam u trpnju a ja mislim da je rijetko mjesto gdje toliko vole bosance. Nikad za nikad ruznu rijec nisam cuo a kamoli sta dozivio. Ni ja ni otac ni djeca ni bilo ko koga znam. Djeci nikad niko ruzne rijeci nije rekao. A i rade tamo. U sarajevu jeste. I sta sad? Da formiram misljenje na osnovu nekog debila? Ne. Isto tako i tamo da se desi. To je jedan mali debilcic. A i za debilcica ima rjesenja. Rade to gdje im se moze.
...gledaj, ti iznosis svoje stavove i dozivljaje, a ja svoje! ...jel' ja tebi licim na nekog ko laze i izmislja?![]()