E hvala napokon smo dosli da stojeci stav,bez potpore,mehanika nisan 4-cm nije lose. Tako smo i poceli pricati.rocko wrote: 21 Dec 2021, 21:18stojeci stav bez naslona mehanicki nisan, nije losa grupa od 4 cm vazda ima neko sa boljom grupom ja imam prijatelja potpukovnika u njega svaka grupa jedna rupa, a ima raje koja to si cuo se zove moj nosilac moje rezervne puske i okvirova to su oni sto im je grupa pola metra njegovo je da doda svoje okvirove i pusku ako necija zaglaviMorningStar wrote: 21 Dec 2021, 20:18
Stojeci bez potpore ironsight jel tako ? mislim meni je slicna grupa ali kad se naslonim na stol ispred dok u potpunosti standing je grupa nekih 4 cmono ne diraj obarac ni za zivu glavu takvi nemogu pogodit kucu od 15 sa 15 metara kad stoje pred vratima.
U US ima nekih 22 miliona aktivnih i bivsih vojnika mora u toj masi biti 400-500 koji su na nivou olimpijca.

Ja nisam vidio do sada opet da neko stojeci stav bez potpore i optike moze da reda metak u metak - a upoznao sam dosta dosta ljudi. Nisam radio aktivno sa SF jedinicama (osim jednom kada su nas vozili na camcima preko rijeke

Svako ima svoje mjesto jel ako je vec - nisu svi dobri strijelci ali ima minimum za kvalifikacije pa ako to ne zadovolji onda.. nije za vojsku jel - jer i onaj u stabu sto nosa karte mora znat ipak da puca.