Jedno je gledati stvari nekim realnim ocima i pokusavati biti objektivan, drugo je šprdati se sa zrtvom.Naseef Mushroom wrote: 24 Jul 2023, 08:35Da više ne ponavljam za Arijanu i Čamparu, dovoljno sam napisao.Duminjo wrote: 23 Jul 2023, 20:59
Eto te ko bivsi premier kad kaze "nije gorivo poskupilo, samo cete sada za cvaju nasudi 10 litara umjesto dosadasnjih 12".
Svi nekad izletimo, nasmijemo se ili nasalimo kad ne treba. I normalno je reci, jbga, preletio sam, ponijelo me. I to je to.
Jok, tebi ovo gore neko opravdanje i znaš odlicno sta si uradio al dzaba.. hiljadu bezveznih izgovora ces naci, pokopaces se time jos više a znamo svi sta znaci kad neko napise "pitam za..". Svi znamo da je to šprdnja.
Tebe uopste ne zanima ni zrtva ni istina. Samo je bitno da se tvoji izvuku. A Memic zagrizo i ne pušta. Apsolutno razumijem tvoj odnos prema Arijani. Samo nisam znao da si ovoliki necojek. Al hajd, to je ionako nebitno.. Internet trpi svašta.
Ali ovo za nečovjeka. Prije bi me to pogodilo ali je definicija (ne)čovjeka zadnjih godina toliko izgubila značenje da je to postalo smiješno.
One malo jače igrače boli ona stvar za tragedijama i sve je stvar interesa, kako globalno tako i regionalno. Zaboli ih briga i za Memića, Dragičevića, Ukrajinu, migrante, žrtve Covida i Black Lives koji su važni.
A običan narod ne zna da li bi ih trebala boliti ona stvar ili ne, pa im mediji to odlučuju i naređuju, da li su neljudi i koliko dugo će biti ljudi. Sjeća li se ko još Boko Haram? Naravno da ne.
Za sve za šta si prije bio nazvan nečovjekom ako ne podržiš, danas smo došli do toga da je se prije par sedmica srušio brod sa migrantima sa stotinjak djece, a narodu je važnija bila tema o milijarderima što su se pogušili u podmornici.
Ne interesuje ih više koliko policija mlati crnce za vrijeme Bidenovog mandata jer nema više Trumpa.
Pljuju vakcine i boli ih danas briga što bi bili onda neljudi i zarazili i ubili svoje najbliže.
Tatu Lava Dragičevića su na protestima tri televizije prenosile i hiljade ljudi bilo na skupu dok opozicija u Banjaluci nije postala vlast. Onda je Dragičević spao na šator i tri osobe ukupno koje su mu donijele šta da jede.
Stotine ratova gdje je nedužan narod, od toga puno djece, ginuo a ostatak svijeta je bolio Q i što su bili neljudi. Kada je trebalo poskupiti robu onda je morala Ukrajina biti prvi rat gdje ostatak svijeta ne smije boliti Q. Ako nisi za to da ulje bude 5 maraka a litar 10 maraka, do te mjere da bi morao dati otkaz na poslu zbog putovanja onda si nečovjek.
Hajd budi nečovjek i ne glasaj za stranku gdje je sestra nedavno ubijenog u toj stranci, a krivi su oni koji su u protivničkoj stranci sve do dana kada napuste tu stranku.
Da, ja ću radije biti nečovjek u očima onih koji još nisu shvatili kako svijet funkcioniše nego čovjek gdje drugi odlučuju hoću li tada to biti i koliko ću dugo to biti.
Mozda ljudi šute i ne pricaju o poginulim izbjeglicama, rijetko ko im se ismijava.