Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Socrates wrote: 07 Jul 2020, 17:44
Treba razlikovati zakon od naših osjećaja.
Bazirano na BIH zakonu, on nije pedofil, a ako su imali dobrovoljan seks nije ni silovatelj.
To što je odveo djevojčicu bez saglasnosti roditelja ga po zakonu čini kidnaperom, bez obzira da li je ona dobrovoljno otišla sa njim ili nije. Sad tu treba utvrditi i druge činjenice, koje bi se možda mogle staviti u.optužnicu.
Pa ni ne tvrdim da je pedofil, niti da je silovatelj.
Samo da ne može bit nevin ako je bez saglasnosti roditelja odveo djevojčicu koja ima 15 godina.
To je sve.
Al' nekad u Želji da budemo pretjerano fer i korektni prema svima jer smo mi "above" ličnih osjećanja o ovakvoj situaciji odemo pretjerano daleko.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Bazirano na BIH zakonu, on nije pedofil, a ako su imali dobrovoljan seks nije ni silovatelj.
To što je odveo djevojčicu bez saglasnosti roditelja ga po zakonu čini kidnaperom, bez obzira da li je ona dobrovoljno otišla sa njim ili nije. Sad tu treba utvrditi i druge činjenice, koje bi se možda mogle staviti u.optužnicu.
S tim da ovo nije sud niti smo mi drvenasti pravnici. Forum, kafana, ulica, su mjesta gdje imamo pravo iskazati svoja osjećanja kod ovakvih slučajeva. Ja ga j.... ko može ovakve vijesti čitati i reći "Hm. Sačekajmo da vidimo šta će pravosuđe reći" .
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
S tim da ovo nije sud niti smo mi drvenasti pravnici. Forum, kafana, ulica, su mjesta gdje imamo pravo iskazati svoja osjećanja kod ovakvih slučajeva. Ja ga j.... ko može ovakve vijesti čitati i reći "Hm. Sačekajmo da vidimo šta će pravosuđe reći" .
Pravosuđe će reći ono što po zakonu smije reći, to jest optuzice ga na osnovu zakonskih odredbi. Nekima se možda može činiti apsurdno da ona ima zakonsko pravo da pristane na seks sa bilo kim, ali da nema zakonsko pravo da se složi da je bilo ko vodi bilo gdje bez saglasnosti roditelja, ali tako je kako je.
Poveli smo ovdje priču o zakonima i njegovoj krivici. Krivica je ono sto se može dokazati pred sudom.
Last edited by Socrates on 07 Jul 2020, 17:57, edited 1 time in total.
Pravosuđe će reći ono što po zakonu smije reći, to jest optuzice ga na osnovu zakonskih odredbi. Nekima se možda može činiti apsurdno da ona ima zakonsko pravo da pristane na seks sa bilo kim, ali da nema zakonsko pravo da se složi da je bilo ko vodi bilo gdje, ali tako je kako je.
Poveli smo ovdje priču o zakonima i njegovoj krivici. Krivica je ono sto se može dokazati pred sudom.
Dragi sokrate, ako on ima koliko tetku koja radi kao čistačica u sudu pravosuđe neće reći ništa
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.