Poruka za forumaša

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 801 times
Status: Offline

Re: Poruka za forumaša

Post by vila » 29 Jun 2016, 13:34

Mislim da je vrime da ozivimo temu "najpopularniji forumas" :ooo

Dajte nam neke izbore...zagrijali smo se :trlja

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 801 times

Post by vila » 29 Jun 2016, 13:35

Melek offline
:123
Taman ga htjela nesto pitati

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 29 Jun 2016, 13:36

..sto..stor ima frku s egom... :cudi

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes » 29 Jun 2016, 14:06

Pasaga wrote:
greeneyes wrote:
Rum wrote:Lavlje ubija slovima nije joj niko ravan na forumu ,znaci beton :ok ako ode bice glupo na forumu i dosadno,eto ovo je bilo iskreno :osama
Potpisujem.

A ti Pasa drz' se sisa i nece nikog glava boljeti. I vuk sit i ovce na broju. Ti's govorit' ko je jadnik. :o

Ovdje se nazalost gleda samo jedna strana pa ispade da je ta jedna strana zlo, a druga za na ranu priHvit', a daleko je od toga. Stavise, u mnogo, da ne kazem vecini, slucajeva mehlemasi prvi zapocnu s vrijedjanjem(jer Lavlje pogode te neke rijeci, kao sto vas pogodi njena ostrina). Socrat je, moglo bi se reci, ubo u samu srz. Lavlje je jednostavno idealista, stoga ju lako dirnu rijeci koje, istini na volju, mnoge nas ne bi dirnule, jer, jelte, nijesmo bas neki idealisti.
...momak,kolko mi se cini,nepitah te nesto,niti te spomenuh...
promjeni pelnu i trk u avliju....
Nije ni tebe niko nista pitao pa nazivas co'eka, tj sve one koji misle da je Lavlje jaka s perom, da su jadnici, ljudi za zaljenje. A ti sad vidi sto ti vecina ljudova u ozb dikusijama ka'e da se drzis sisa. Tu bar ne mo's ispasti iz voza.

A na ovu djeciju dosjetku moRem se samo nasmihati. :oo
Samo sabura

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 29 Jun 2016, 14:15

..naravno mora neko imat status boga... :klanja

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7487 times
Been thanked: 17475 times

Post by Maja » 29 Jun 2016, 14:56

Laganini zasto si se vratio? Ko te zvao?
Sta je s indexom i hercegbosnom?

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by SPINERKA » 29 Jun 2016, 15:01

:hm
hm . Netko mu je otvorio vrata i ponudio casu -ledene vode . On se zahvalio .
Image

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3479 times

Post by Chloe » 29 Jun 2016, 15:06

@Bla, šta misliš da promjeniš avatar? :zubi
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

navika
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by navika » 29 Jun 2016, 17:00

Lavice, nikom nije krivo sto si ti forumasica mjeseca. Mozes biti i forumasica godine, ubijedjena sam da to ljudima, uostalom ko i tebi, nista ne znaci.
Ja ne vodim vise raspravu, niti napade, vec obican forumski razgovor. Dobro, mozda se ona prva dva posta mogu opisati ko rasprava... Vjerovatno sam i ja preduhitrila, i da sam znala da ce se ovolila prasina dici, nikad ih ne bi napisala.

Sjecam se kad sam ja ovdje tek stigla, na naslovnoj se vrtila tema nesto kao - da li biste oprostili prevaru. Glavni diskutanti teme bili ste ti i Salahudin. Oboje sam vas dobro zapamtila jos od tada. Tebe ne samo da sam bila zapamtila, vec sam te u svojoj maloj, nebitnoj glavici bila stavila na prijestol. I dugo si ostala tu sjediti. Ja sam vjerovala zasluzeno. Sve ono sto si tada rekla, i ja sam mislila, no vjerovatno se nikad ne bi tako dobro izjasnila s obzirom da mi rijecnik nije toliko obogacen. Branila se svoj stav i nikad nisi uvrijedila sagovornika. Tada mi nisi trebala reci da te nisam dostojna ni da sam ispod tvog nivoa, ja sam se tada sama tako smatrala.
A onda sam obratila paznju na tebe na temi gdje si branila staricu koju je policajac oborio u Hrvatskoj, i nikako mi nisi bila jasna. Dok si nju branila i pricala o empatiju, neke druge si nemilosrdno vrijedjala. I uslijedio je niz drugih tema na kojim si imala isti stav. Vecini nas se samo od sebe namece pitanje sveki put kad si tu - ko je sljedeci s kim ces se verbalno "posamarati".
O tome koliko je jedan Mutevelija bio ponizavan, je prica za sebe. Po meni su dva sagovornika istinski ravnopravna samo onda kad posjeduju istu kolicinu znanja i samopouzdanja. Mutevelija je samo mlad i nezreo, i to je njegov "grijeh"
Uvijk cu da pamtim kako je razliku u godinama u jednoj od svojih knjiga opisao Belasevic - sedam godina su kofer u koji moze mnogo da stane...
Isti taj Mutevelija je trpio uvrede i od drugih koji su btw tvoji slijepi sljedbenici. Citirat cu :
Sheval wrote:Upravo si pohvalio tu oskudnu haljinu i nogice...klokane bosanski.Ti ne znas jesi li poso ili doso.Kontradiktoran si i glup.

I jos cu nesto citirati, tema kada ste posljednji put plakali
Pasaga wrote:Danas cu da imam jedan dirljiv susret...tezak....prejak...
...vrlo je moguce,skorom sigurno.....
Ovo je objavio dan ili dva prije vase svadje.

Nikad niko od nas ne moze da zna sta nosi neko u sebi, koliko je povrijedjen ili zalostan, za cime cezne, cemu se nada i koliko ga boli...
Neko je mozda ovdje da bar na trenutke pokusa zaboraviti nesto ... a onda mu i ovdje stave "slag na kolac".
Ne zaboravite da hiljadama ljudi godisnje izvrsi samoubistvo jer dozivi neku vrstu turture upravu na internetu. Internet trpi sve, vise vec papir, ali covjeka kojem se drsko obracata, dotice sve...

I ne vodim ja ovdje nikakvu hajku, i nerazjedinjujem forumase.... Bez obzira kako to Storm vidio i opisao, moja konacna zelja da se promijenimo i sjedinimo
Svijet je moja zemlja... covjecanstvo je moje pleme... vi ste moja braca i sestre, i po Bozijem i po ljudskom...

Izvinjavam se Maja sto sam ignorisala njeno upozorenje. Zbilja se vise ovdje necu javljati.

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac » 29 Jun 2016, 17:10

JJaaaoo Navike jeste pričljiva.

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 29 Jun 2016, 17:28

dobre.vibracije wrote:Raspravljanje

Raspravljanje je tip teksta koji se temelji na iznošenju misli (za razliku od pripovijedanja i opisivanja koji se temelje na zapažanju promjena u vremenu i prostoru).
U raspravljačkim se tekstovima (usmenim i pismenim) tumači, obrazlaže i prosuđuje na osnovi istinitih činjenica i dokaza (argumenata). Kao dokazi i potvrde mišljenja iznose se navodi (citati), dokumenti, statistički podatci, općeprihvaćene činjenice, spoznaje i vrijednosni sudovi.

Rasprava se često pokreće oko neke postavljene teze ili tvrdnje pa se diskutanti odlučuju za ili protiv obrazlažući i argumentirajući svoje mišljenje.

Usmena rasprava je vrsta raspravljanja koju vodi veći broj sudionika na određenu temu ili problem, a cilj im je da u sukobu svojih mišljenja i stavova pokušaju riješiti problem, odgovoriti na pitanje. Usmena rasprava zove se i diskusija. Danas na televizijskim programima vrlo često možeš vidjeti usmene rasprave o raznim društvenim, političkim, kulturnim i sportskim temama.
Rasprava može biti i pisana, posebno ako su problem i postavljena teza složeniji pa je potrebno više vremena da se svi zainteresirani u poznaju s različitim gledištima, ili ako ne postoji mogućnost osobnoga sučeljavanja. Česte su pisane rasprave u tiskovinama i stručnim časopisima među znanstvenicima.

Rasprave su uglavnom unaprijed dogovorene, a mogu se odvijati i spontano. U dogovorenoj raspravi uvijek postoji voditelj koji vodi raspravu, određuje redoslijed govornika i prekida ih ako su nepristojni ili su preopširni.
Na početku rasprave voditelj kratko izloži temu, početnu tvrdnju rasprave. Zatim sudionici iznose protutvrdnje i sukobljavaju mišljenja.

Da se rasprave ne bi pretvorile u neproduktivne svađe, treba znati sudjelovati u raspravi, tj. raspravljati (diskutirati).
Tri su temeljna načela uspješnog sudjelovanja u raspravi:
1. razumjeti predmet rasprave
2. s uvažavanjem slušati
3. znati govoriti i imati što reći.

Pravila raspravljanja:

-Za raspravu se potrebno pripremiti (prikupiti činjenice, podatke, sve potrebno zapisati ili zapamtiti). Ne improviziraj jer nećeš pružiti lijepu sliku o sebi.
-Govori jasno i razgovjetno.
-Ne govori u ime drugih osoba, već samo u vlastito ime.
-Nikad ne stavljaj sebe na dnevni red, nego poštuj zadanu temu.
-Govori o temi, a ne osobama oko sebe. Ako ti se nečije mišljenje ne sviđa, iznesi svoj stav s objašnjenjima, ali ne govori ružno o osobi.
-Dokazima i obrazloženjima pobijaj ili podržavaj tuđa mišljenja.
-U raspravi je važno poštivati tuđe mišljenje i stavove. Nije pristojno vikati ili upotrebljavati pogrdne riječi.
-Ako si uvjeren(a) u svoje stavove, branit ćeš ih novim dokazima nakon što ih netko ospori. Budi razuman/razumna i prihvati opravdane kritike.
-Ne javljaj se prečesto za riječ, pusti druge da i oni govore. Ne podcjenjuj nikoga i ne prekidaj druge.
-Ne umišljaj da si najpametniji/najpametnija i ne sudi drugima da ne znaju. Ma kako ti se ne sviđalo što netko govori, on ima pravo do kraja iznijeti svoje mišljenje. Sloboda govora je osnovno ljudsko pravo.
-Ne prihvaćaj izazove. Nećeš ispasti slabić ako na uvredu ne odgovoriš uvredom. Naprotiv, steći ćeš poštovanje kao pametna i odgojena osoba.
-ako smijem dodati -

Svadje na forumu

Ne postoji forum bez svadja. Pre nekoliko godina sticajem okolnosti bio sam na engleskom forumu ljubitelja šetnje u prirodi i čak i tamo prisustvovao velikoj svadji članova. Gde su ljudi, tu je i nervoza. Čak ni iskustvo na forumu nije presudno za odustajanje od svadje. Prisustvovao sam, sa ostalim forumašima, velikoj svadji prepune teških reči izmedju dve moderatorke, koje bi po prirodi stvari trebalo da budu faktor stabilnosti na forumu, ali eto, ni one tad nisu odolele.

Empatija je verovatno glavni i najveći razlog za odustajanje od svadja, i na forumima i u realnom svetu. Već smo ustanovili da empatija kod forumaša jedva da može da postoji, pa bi moglo da se kaže da su svadje na forumu učestalija i prirodnija pojava nego u realnosti. Na forumima gde sve vrvi od projekcija i samoljublja, često je dovoljna jedna varnica da pokrene veliku svadju u kojoj svi učestvuju, jer nemaju dovoljno snage da odustanu od toga. U trenutku napada na zamišljenu idealizovanu ličnost koju je forumaš stvorio na forumu, nema se vremena da se razmišlja o pravim razlozima napada ni zbog čega bi se na njega odgovaralo. Narcistička povreda se ponavlja i ponekad može da bude i strašnija nego u realnosti, jer u virtuelnom svetu to idealno Ja realno postoji, stvoreno je od strane forumaša.

Osim toga, svadje su jedini način da se prodrma uspavanost takve ličnosti. Mazohizam je tako jedini način da se nešto oseti, a kad se već oseti pokreće se i želja za virtuelnim sadizmom.
Reklo bi se onda da je pravo čudo što nema više svadja na forumima i da uopšte postoje periodi bez prepirki i zadirkivanja. Ali nije čudno, to je samo druga strana narcističke klackalice. To su trenuci kad se forumaši trude da budu fini, jer se plaše povreda i ulaska u svadju čime bi ukaljali idealizovanu sliku o sebi. Strah od sopstvenih povreda je pritom manji od straha da on sam svojim besom ne povredi nekoga, a to je opet narcizam, jer bi takvim besom isprljao svoje idealno Ja.
Image

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 39 times

Post by Bla » 29 Jun 2016, 17:30

I ja bi da dodam ukratko: to je sve gomila BS. :oo
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40097 times
Been thanked: 26114 times
Status: Online

Post by Rum » 29 Jun 2016, 17:34

Lavlje_srce wrote:
Pasaga wrote: Moram ti reci...i ovo je iskreno.
Zao mi te,tip si za zaljenje.
Jadnik,kao i svi koji podrzavaju ovakav nacin komunikacije,ovakvu inteligenciju.
Velim,ovo je iskreno.

:djed
Je li ovo vrijedjanje? Navika, ina? Toliko o tome. :)
Neka ga sa didama se ne bijem ,dosta sto im se ne dize sta ce im veca kazna
Ljubav je svuda, pa i u guzu.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 22211 times
Been thanked: 5919 times

Post by Veca » 29 Jun 2016, 19:13

:place :oklagija
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 22211 times
Been thanked: 5919 times

Post by Veca » 29 Jun 2016, 19:15

...jes onaj Mirelam il kako mu ime,zaebat! :plavi
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 29 Jun 2016, 19:24

Maja wrote:Laganini zasto si se vratio? Ko te zvao?
..postovana gospodjice ocito ste se zabunili..uz duzno postovanje gos.laganinija ja dr laganini molim vas da razdvojite te stovane osobnosti..zahvaljujem.. :respekt

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 29 Jun 2016, 19:29

dr laganini wrote:..sto..stor ima frku s egom... :cudi
no comment :zubi

dr laganini wrote:
Maja wrote:Laganini zasto si se vratio? Ko te zvao?
..postovana gospodjice ocito ste se zabunili..uz duzno postovanje gos.laganinija ja dr laganini molim vas da razdvojite te stovane osobnosti..zahvaljujem.. :respekt
Habibti, ya nour el - ain... :srce

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 29 Jun 2016, 19:40

..naravno respect prema.mom prijatelju laganiniju..bratu sto bi se reklo...

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4207 times
Been thanked: 3123 times

Post by Melek » 29 Jun 2016, 19:49

Koliko ovaj Tovar ima pipaka po forumu, to samo Bog zna..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 29 Jun 2016, 19:51

Melek wrote:Koliko ovaj Tovar ima pipaka po forumu, to samo Bog zna..
..malo postovanja prema dr... :zubi

Post Reply

Return to “Pričaona”