Mjesoviti brak?

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2912 times
Been thanked: 24133 times
Status: Offline

Re: Većina na Balkanu izbjegava mješovite brakove: ‘Samo nek je naš’

Post by HAVANA » 09 Nov 2020, 15:42

prog321 wrote: 09 Nov 2020, 15:26 Jebena ova tema.
Sta god da kazes zajebat ces se.

Samo mi je havane preko glave. Karma ce ga stici. Ima da ga neki četalj prekolje jer ih toliko fali. 😆 :ooo
Ako cemo po ranama od cetnika ja bi najvise trebo srat. Mrznja nije rjesenje niti ce ikada biti. A sve pod jednu kapu, ne ide nikako. Jednostavno glupost obicna, budalastina. Kad pocnu tako srat kosa mi se na glavi digne zbog mrtvih drugova, dragih prijatelja, familije, zene... Ne znam sta je cudno. Sta treba, u gomilu i grakci ko vecina, mrzi, rezi... Postani ono protiv cega si se borio. Ne hvala.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija » 09 Nov 2020, 15:43

Ovo je za drugu temu već recimo razlika u Patriotizmu izmedju Omladine RS-a i Omladine iz Federacije ,izgleda da se jednako ne odgaja omladina ,posebno nemaju jednak tretman Obrazovne institucije 🌝
Ostalo je cutanje.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom » 09 Nov 2020, 15:54

animals wrote: 09 Nov 2020, 14:47
insomnia wrote: 09 Nov 2020, 14:45
Glupost. Eto perioda juge i bratstva und jedinstva. Ni 45 godina pozitivnih ideja, namjera, pokreta nije bilo dosta da prvom prilikom ponove zlocine iz 40-tih. Poklali i silovali komsije, kolege, ucenike
Sve to stoji..
Ali sta uraditi da do toga vise ne dodje..
Spriječiti da se ne zbližavamo.
Amerika, Kanada, Njemačka, Austrija, Francuska itd. Hrpa država gdje različite etnije, nacije, rase, religije žive jedni pored drugih i fantastično funkcioniše.
Najveća ubleha je kada neko misli ako se tri naroda ne zbliže da će se BiH raspasti kao Jugoslavija.
Jugoslavija je bila unija 6 republika i 2 autonomne pokrajine gdje je u ustavu pisalo da imaju pravo na otcjepljenje, ni nalik na Bosnu i Hercegovinu.
Ja ne mogu spriječiti ako je novo klanje i etničko čišćenje u pripremi ali bar neću praviti istu grešku sve dok imam mimimalan kontakt sa pripadnikom drugog naroda iz iste ulice ili nikakav kontakt sa komšijskim selom.
Mnogi Bošnjaci su platili cijenu naivnošću "Neće on nas, mi se znamo i družimo 20 godina" ili što nisu bili naivni ali su bili u manjini jer se godinama mijenjalo demografski, doseljavalo se, miješalo se.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

vrhbosnica
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 26 times

Post by vrhbosnica » 09 Nov 2020, 15:54

bagra wrote: 09 Nov 2020, 14:32
vrhbosnica wrote: 09 Nov 2020, 12:54 Imao problema prilikom erekcije, bolilo ga pravo, i jos svasta nesta... da ne pricam sad...
a kako ti to znas molim ljepo :pecat

:oo
sorry, I had to
Pa pricao nam lik..kako bi znala :valja
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2784 times
Been thanked: 8741 times
Status: Online

Post by Duminjo » 09 Nov 2020, 15:56

MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 15:40
Duminjo wrote: 09 Nov 2020, 15:33

Oprezan rodjo, oprezan..
Bio bih oprezan sa kim bih ulazio u vezu.
Ne vjerujem da si toliko jednostavnu stvar ovoliko zakomplikovo :DD

I nema priblizavanja dok se genocid ne prizna i ne osude njihovi izvrsioci. To je živa rana i temelj za bilo kakvo priblizavanje.

Izuzeci su manjina i zbog izuzetaka treba biti oprezan. Da su svi, kao sto ti pokusavas trpati nam u usta, četnici, onda bi trebali biti spremni :ooo
Oprezan
Cisto da ne ispadnem, po ko zna koji put, glup.
- Ili je mislio na " ne ponovilo se" ili su ga pokusale ljubavi zatuc par puta u snu :valja
Navece sve sa jednim okom spavam otvorenim, i drzim ostre i teske predmete van spavace sobe :oo :oo

Nazalost, stvari su prilicno jednostavne ali mi svi volimo da komplikujemo - spomene se da treba raditi ka priblizavanju a ne karadjicevom "jedni pored drugih" - odma lete flase u forumskoj kafani.

Da bi nagnao vecinu da prizna taj genocid upravo kao sto sam naveo - priblizavanje - prije toga da ono ako vi ne priznate nema gledamo vas mrkim okom... pa inat je prilicno poznata i opsteprisutna stvar kod svih naroda u BiH.

Nisu svi daleko od toga pa ja prvi to govorim- cak vecina nije :123 ali upravo zbog inata itd u slucaju bilo kakvog "kuhanja" opet bi imali tacan razdor po cisto etnickim linijama.A spremnost na obranu.. pa jbg kao sto Bush rece.. fool me once shame on you, fool me twice ... shame.. on .. shame on .. :ooo - Spremnost na odbranu nije prijetnja nikakva. Evo OS BiH su prilicno fin koncept koji treba gurati , ne moze mi nitko reci da ne moze se zajedno a sjede oni sto su rokali jedni druge od 92-95 za istim stolom.

Politika i podjela je prozeta kroz sve, ukljucujuci i "mijesane" brakove i sve ostalo.... nazalost.
Vracaj bratstvo i jedinstvo pa nece biti belaja. Nije ni prije bilo..

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi » 09 Nov 2020, 15:59

vrhbosnica wrote: 09 Nov 2020, 10:48 Ovo je jedina tema gdje mundzi i insomnia i ja - imamo isto misljenje....
Kakva cudna kombinacija forumasa :ooo
Sad si inspirisala Malu da bude zlic.
Inace nije, samo joj se ponekad omakne.

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar » 09 Nov 2020, 16:03

Duminjo wrote: 09 Nov 2020, 15:56
MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 15:40
Oprezan
- Ili je mislio na " ne ponovilo se" ili su ga pokusale ljubavi zatuc par puta u snu :valja
Navece sve sa jednim okom spavam otvorenim, i drzim ostre i teske predmete van spavace sobe :oo :oo

Nazalost, stvari su prilicno jednostavne ali mi svi volimo da komplikujemo - spomene se da treba raditi ka priblizavanju a ne karadjicevom "jedni pored drugih" - odma lete flase u forumskoj kafani.

Da bi nagnao vecinu da prizna taj genocid upravo kao sto sam naveo - priblizavanje - prije toga da ono ako vi ne priznate nema gledamo vas mrkim okom... pa inat je prilicno poznata i opsteprisutna stvar kod svih naroda u BiH.

Nisu svi daleko od toga pa ja prvi to govorim- cak vecina nije :123 ali upravo zbog inata itd u slucaju bilo kakvog "kuhanja" opet bi imali tacan razdor po cisto etnickim linijama.A spremnost na obranu.. pa jbg kao sto Bush rece.. fool me once shame on you, fool me twice ... shame.. on .. shame on .. :ooo - Spremnost na odbranu nije prijetnja nikakva. Evo OS BiH su prilicno fin koncept koji treba gurati , ne moze mi nitko reci da ne moze se zajedno a sjede oni sto su rokali jedni druge od 92-95 za istim stolom.

Politika i podjela je prozeta kroz sve, ukljucujuci i "mijesane" brakove i sve ostalo.... nazalost.
Motkom, i to teskom samo ova divljacka plemena se mogu drzat pod kontrolom ... mozda jedno 200 godina izgleda treba da se izbiju neki kretenizmi iz nasih glava. :ok

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2784 times
Been thanked: 8741 times

Post by Duminjo » 09 Nov 2020, 16:03

MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 16:03
Duminjo wrote: 09 Nov 2020, 15:56

Motkom, i to teskom samo ova divljacka plemena se mogu drzat pod kontrolom ... mozda jedno 200 godina izgleda treba da se izbiju neki kretenizmi iz nasih glava. :ok
Naših?

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar » 09 Nov 2020, 16:06

Naseef Mushroom wrote: 09 Nov 2020, 15:54

Sve to stoji..
Amerika, Kanada, Njemačka, Austrija, Francuska itd. Hrpa država gdje različite etnije, nacije, rase, religije žive jedni pored drugih i fantastično funkcioniše.
Najveća ubleha je kada neko misli ako se tri naroda ne zbliže da će se BiH raspasti kao Jugoslavija.
Jugoslavija je bila unija 6 republika i 2 autonomne pokrajine gdje je u ustavu pisalo da imaju pravo na otcjepljenje, ni nalik na Bosnu i Hercegovinu.
Ja ne mogu spriječiti ako je novo klanje i etničko čišćenje u pripremi ali bar neću praviti istu grešku sve dok imam mimimalan kontakt sa pripadnikom drugog naroda iz iste ulice ili nikakav kontakt sa komšijskim selom.
Mnogi Bošnjaci su platili cijenu naivnošću "Neće on nas, mi se znamo i družimo 20 godina" ili što nisu bili naivni ali su bili u manjini jer se godinama mijenjalo demografski, doseljavalo se, miješalo se.
Jugoslavija je administrativno bila mnogo centralizovanija, etnicki mjesana - pa je urusise divljaci.

Sada ti je recept da se ne zblizavamo- nego jednih pored drugih. Savjetujem da onda preslusas Karadjiceve govore mozes naci nastavak te price "jedni pored drugih al zajedno ne moze"

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 09 Nov 2020, 16:08

HAVANA wrote: 09 Nov 2020, 15:12 Jebo majku nisam znao da zivim sa cetnikom, da mi je punac cetnik, najbolji drug cetnik, cetnik me u ratu prehranio ranjenog, u jedinici mi bili cetnici, kod ustase spavo u hrvatskoj, papire mi zavrsili za operaciju u njemackoj, meni i hiljadama drugih... Tako olako sve svrstati pod jedno moze samo budala. Ne znam sta drugo reci. :lupa Jes eto ime i vjera je odrednica ko je covjek a ko ne. Al u qrcu.
Nesto tu puno dobrih srba. Jesi ti siguran da nisi u romanijskom korpusu bio?
😂
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar » 09 Nov 2020, 16:08

Duminjo wrote: 09 Nov 2020, 16:03
MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 16:03
Naših?
Evo odgovor ti se sam pise:

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 09 Nov 2020, 16:09

MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 16:06
Jugoslavija je administrativno bila mnogo centralizovanija, etnicki mjesana - pa je urusise divljaci.

Sada ti je recept da se ne zblizavamo- nego jednih pored drugih. Savjetujem da onda preslusas Karadjiceve govore mozes naci nastavak te price "jedni pored drugih al zajedno ne moze"
Pa jel moze? Jel se koze zivjeti sa negatorima genocida, ovima sto uzdizu i skrivaju ratne zlocince, pjevaju o novoj Srebrenici?
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 23 times

Post by Nice try » 09 Nov 2020, 16:22

insomnia wrote: 09 Nov 2020, 14:45
Glupost. Eto perioda juge i bratstva und jedinstva. Ni 45 godina pozitivnih ideja, namjera, pokreta nije bilo dosta da prvom prilikom ponove zlocine iz 40-tih. Poklali i silovali komsije, kolege, ucenike
Sve to stoji..
Ne može se više ništa uraditi. Biće i dalje ovako i gore što se tiče međunacionalnih odnosa.
Generacije i generacije odgojenih na netrpeljivosti drugog i drugačijeg rastu i postaju ljudi.
Radiće i misliće cijeli život onako kako su i odgojeni, naučiće tako i svoju djecu.
To je tako, nažalost.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3945 times
Been thanked: 7294 times

Post by Matan » 09 Nov 2020, 16:22

Sve to stoji..
To znaci, podjela..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times

Post by Mala_Mu » 09 Nov 2020, 16:30

MunDzi wrote: 09 Nov 2020, 15:59
vrhbosnica wrote: 09 Nov 2020, 10:48 Ovo je jedina tema gdje mundzi i insomnia i ja - imamo isto misljenje....
Kakva cudna kombinacija forumasa :ooo
Na ovu temu sam osjetljiva, zato bolje i da ne citam vise 🙈

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 09 Nov 2020, 16:30

MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 15:23 Jedina REALNA mogucnost je priblizavanje naroda kroz ekonomsko,infrastrukturno,obrazovne i slicne veze. Evo citaj vijest recimo HIFA (ne da nesto reklamiram nedo bog znamo da je i to u korijenu krenulo kroz politiku) otvori benzinsku stanicu u Livnu,Lukavici itd , bingo isto tako... pa vise to uradi ka odrzanju BiH nego sto onaj kakir i oni iz stranke vaznije od naroda su uradili u svojoj historiji.
Lijepo zamišljeno ali ništa od toga. Mogu ti navesti dva primjera sa dvije suprotne strane, firma Koala u Tešnju, Federaciji koju drži Bošnjak i firma Dević Tekstil u Tesliću, rs-u koji drži Srbin.
U Koalu dolazi autobus sa srpskim radnicima kao što u Dević sa bošnjačkim radnicima. Kako dođu, tako i odu, svako na svoju stranu, minimalna komunikacija, razgovaraju samo kad moraju. Preko pauze sjede u kuhinji kao u onim filmovima o zatvoru gdje je svaka grupa za sebe.

Što se tiče HIFA pumpi i Bingo samoposluga po rs-u, ne sjećam se da sam u tim objektima vidio ijednu BH zastavu, nikakav osjećaj da pripadamo istoj državi. Omladini po rs-u je svejedno da li radi za bosanske firme čiji je vlasnik Bošnjak ili da li će raditi u Banjaluci za Lidl ili IKEA. Ne znam kako bi to zbližilo narode? Srbinu je važno da je jak Doboj, jaka Bijeljina, jak Zvornik jer to znači automatski jaka država, ali za njega je to država rs gdje je okružen sa osobama 99% njegove nacionalnosti.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2912 times
Been thanked: 24133 times

Post by HAVANA » 09 Nov 2020, 16:36

insomnia wrote: 09 Nov 2020, 16:08
HAVANA wrote: 09 Nov 2020, 15:12 Jebo majku nisam znao da zivim sa cetnikom, da mi je punac cetnik, najbolji drug cetnik, cetnik me u ratu prehranio ranjenog, u jedinici mi bili cetnici, kod ustase spavo u hrvatskoj, papire mi zavrsili za operaciju u njemackoj, meni i hiljadama drugih... Tako olako sve svrstati pod jedno moze samo budala. Ne znam sta drugo reci. :lupa Jes eto ime i vjera je odrednica ko je covjek a ko ne. Al u qrcu.
Nesto tu puno dobrih srba. Jesi ti siguran da nisi u romanijskom korpusu bio?
😂
Pa ako cemo iskreno 92 na 93g,dok su neki oficiri jos u lukavici... bili.... A sad su po listama i velike patriote... Tada smo mi letili prvi, gurani, tad nije bilo vazno ime, mozda i namjerno gurani, kuku, lele, multietnicka itd... E tad je vecina mojih i poginula. Podji od zoke vojinovica do jana dorsnera, zoke, karla, sase, marinka, rudolfa, andjelka... Tad im je i vikic trebao, jadranko, zoka cegar, samrlic, svi dobri bili... Diverzantski vod 11 ljudi 4 srbina, 3 hrvata i nas 4.Istom od 93g poce... Druga prica. Mi smo potrosena prica. Cetnici usli nisu, sad drugi preuzimaju i kolo vode... I laju. Na zive i mrtve sto kosti ostavise.Slabo ja kod ovih smradova vidjeh muda koja je imao recimo rudolf tomic il zoka. Jan, koji je sve mogao ali nije morao ratovati. Od skole do sporta, prolaz je imao svuda. Zaginu gdje i kako, u trezoru nije sigurno.Ne vidim svrhu pisanja po ovim glupim temama al me zaboli kad procitam neke postove. Smeta mi jbg. Boli rat i bolice dok sam ziv. Najbolje ne pisati i ne citati o tome. Al vazda naletim, ko levat. Sisa, guz, pihihi i cao. Jebe mi se vise i za rat, islam, krscanstvo... Zivot mi prodje u budalastinama. Koliko god bjezis od toga, tih tema i svega, opet te stigne. A to nije dobro. Psihicki nije dobro nikako. Svi smo mi ludi sto smo ga prezivili. Neko manje, neko vise. Neko se bolje nosi sa tim, neko teze.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 09 Nov 2020, 16:50

animals wrote: 09 Nov 2020, 16:22
To znaci, podjela..
Citirao si komentar gdje pišem da BiH nikada ne može doživjeti sudbinu SFRJ ako se građani i narodi distanciraju zbog ustava i opet misliš da to znači podjela.
Da li činjenica da u Americi Židovi i Italo-Amerikanci žive jedni pored drugih a ne zajedno iako ih ima popriličan broj znači da se cjelovitost Amerike dovodi u pitanje?
Pa za vrijeme SFRJ su Srbi u BiH, Srbiji, Kosovu, CG i Hrvatskoj koliko toliko bili ujedinjeni i složni i živjeli jedni sa drugima jer su bili u istoj državi pa raspadom Jugoslavije ih sve razdvojiše jer su živjeli u različitim republikama i pokrajinama koje po ustavu imaju pravo da se odvoje.
Da li ćemo se svi slagati kao da je 1974. ili režati jedni na druge kao da je 1991. ne dovodi opstanak i granice BiH uopšte u pitanje.

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times

Post by MunDzi » 09 Nov 2020, 16:50

Mala_Mu wrote: 09 Nov 2020, 16:30
MunDzi wrote: 09 Nov 2020, 15:59

Mozda bi bilo ispravnije da ne ujedas.
A kad malo bolje razmislim, od volje ti.

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times

Post by Mala_Mu » 09 Nov 2020, 16:52

MunDzi wrote: 09 Nov 2020, 16:50
Mala_Mu wrote: 09 Nov 2020, 16:30

Mozda bi bilo ispravnije da ne ujedas.
A kad malo bolje razmislim, od volje ti.
Ujedanje sto sam napisala da bi se zabrinula da imam isto misljenje kao insomnia i ti na ovoj temi :hm

Kako nazvati onda tvoje postove i komunikaciju s drugim clanovima :D.

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”