Prevent BH

Moderator: Krokodil Behko

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1585 times
Been thanked: 2954 times
Status: Offline

Re: Prevent BH

Post by Mutevelija » 19 Jan 2023, 05:33

Behko na aparatima mehko
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3864 times
Been thanked: 2907 times

Post by Pasaga » 19 Jan 2023, 05:35

Taare wrote: 12 Dec 2022, 13:44 Čovjek spaja ugodno sa korisnim. Naravno da misli na zaradu, ali isto tako misli i na narod.
Ima bolnicu, a sad i osiguranje.
mislim da će to biti odlična stvar za građane.
A nije rvatsko :apl
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7491 times
Been thanked: 17504 times

Post by Maja » 19 Jan 2023, 17:01

Eto vidite. A vi hvalite giganta Hastora.
Maja wrote: 26 Oct 2018, 23:55 Ono malo radnika sto su zaposlili u Stocu skoro sve napustilo.
Bas losi uslovi.
Maja wrote: 31 Dec 2017, 17:25 Eto kazu da su robovlasnici, plata 300-400 KM (kako je to uopste moguce), ne smiju u wc osim kad su pauze a budu dvije po 15 min.
"U ovoj firmi smo radili noćne za koje nismo advekatno bili plaćeni. Radili smo po 260 sati u mjeseci za što smo dobivali minimalnu plaću", poručio je Karić.

https://www.klix.ba/biznis/privreda/vis ... /230119105

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4221 times
Been thanked: 3136 times

Post by Melek » 19 Jan 2023, 17:02

Tu moraš srati ko grlica wtf
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 19 Jan 2023, 17:09

Sta

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4221 times
Been thanked: 3136 times

Post by Melek » 19 Jan 2023, 17:09

Pa brzinski :cudi
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 19 Jan 2023, 17:10

🙄

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 20 Jan 2023, 11:09

Eto vam bakir i kifle, glasajte za njih. Oni su omogućili ovakvo stanje.
U uređenim državama nema bahaćenja poslodavaca i izrabljivanja radnika.
Otkazni rok za ljude koji rade 20 godina iznosi sedam mjeseci.
Drugo, što se tiče ljudi koji su na bolovanju dužem od šest sedmica, država je ta koja preuzima troškove.
država i zdravstveno osiguranje.
Svi mi se morete obratit

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh » 20 Jan 2023, 11:29

meni je fenomen ova simpatija prema trebi koja je u njemackoj ukrala milion i nesto .
toliko simpatije prema lopovluku je meni neshvatljivo.
koliko ljudi nisu lopovi, samo zato sto nemaju priliku?

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2207 times

Post by Calla » 20 Jan 2023, 11:36

Taare, sve se mjenja pa I po ovom novom dogovaranju političke elite desno lijevo centralno nebitno je sad koga ce odabrati na celo bilo koje stranke.
Nova reforma prema EU regilativi pa I u socijalnim projektima svi odabrani ce dobit mentore I sve sto I kako odrade uz pomoc moci ce se sa samo jednim klikom misa provjerit.Vrjeme je da svi skeptici shvate da svi oni koji su na celu, moraju podjednako sudjelovati za dobrobit naroda Bosne I Hercegovine.
Nova politicka generacija dolazi kao zamisljeni
znalci svoga posla.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 20 Jan 2023, 12:26

Calla wrote: 20 Jan 2023, 11:36 Taare, sve se mjenja pa I po ovom novom dogovaranju političke elite desno lijevo centralno nebitno je sad koga ce odabrati na celo bilo koje stranke.
Nova reforma prema EU regilativi pa I u socijalnim projektima svi odabrani ce dobit mentore I sve sto I kako odrade uz pomoc moci ce se sa samo jednim klikom misa provjerit.Vrjeme je da svi skeptici shvate da svi oni koji su na celu, moraju podjednako sudjelovati za dobrobit naroda Bosne I Hercegovine.
Nova politicka generacija dolazi kao zamisljeni
znalci svoga posla.
Šta se mijenja i koja politička generacija? Kifla i forto? Daj ba ljudi, nemojte me zajebavat.
Jedina razlika između njih i sda je u tome što ovi ne kradu. Što se tiče sposobnosti, jednako su nesposobni.
Čuj nove generacije političara. Ne znam da li da se smijem ili da plačem.
Eno, amir pašić faćo hoće da osnuje stranku.
Ne bi me čudilo da prođe. Msm, prošao je i mandža u tuzli.
Većina naroda ne zaslužuje bolje.
Svi mi se morete obratit

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2207 times

Post by Calla » 24 Jan 2023, 14:19

:hihi Polako, dobit ce mentore, naucit ce :hihi
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9229 times
Been thanked: 10963 times

Post by Krokodil Behko » 26 Jan 2023, 17:54

Bome su je brzo sagradili. Otvaranje zakazano za 25. novembar ove godine

Image

Bolnica će, naglasio je, imati hitnu pomoć, porodilište te će pružati brojne usluge koje trebaju građanima.

"Ova bolnica će biti primjer kako se treba boriti za svakog pacijenta, dok se neki trude da pacijenti idu od njih", kazao je.

Direktor projekta ASA bolnice profesor Rasim Jusufović istakao je da radovi teku prema planu te da trenutno rade na obradi podataka koje su dobili tokom raspisanog oglasa za upošljavanje radne snage.

"Pozitivno smo iznenađeni reakcijom i brojem prijavljenih", istakao je.

Poslije toga, dodao je, instalirat će medicinsku opremu te otvoriti bolnicu 25. novembra, navodi Fena.

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 28 Jan 2023, 12:42

Kako će se plaćat usluge?
Svi mi se morete obratit

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 28 Jan 2023, 15:22

Taare wrote: 28 Jan 2023, 12:42 Kako će se plaćat usluge?

Milijardu milijardi puta rečeno, isto kao i kod ugovornih apoteka.
Pružit će uslugu i naplatiti od ZZO, ukoliko isti pokriva tu uslugu kako u državnim tako i u privatnim zdravstvenim firmama.

Ja sam kod privatnika vadio laboratorijske nalaze, radio rentgene, Ultrazvuk i ostale pm, a nikad ništa nisam platio.

Primjera radi, imaš privatnike koji ti rade EMNG nalaz, na kojeg se na Koševu čeka i po dva mjeseca u redu.

Imaš privatni CT

Imaš privatna medicinska pomagala, uz participaciju ZZO, štake, kolica, slušni aparati, ortopedska obuća, itd.. Svejedno je državi, kome će platiti za trošak, ako je usluga izvršena. I da je državna laboratorija, opet bi ZZO platio trošk i njoj :cudi

Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag » 28 Jan 2023, 16:23

Asa daje odlicne plate ovim sto su na pozicijama. Ovo u pogonima ima smijesne plate. Banke, osiguranje, ambulante i sad bolnica. Zatvorili su krug

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 28 Jan 2023, 17:55

Krokodil Behko wrote: 28 Jan 2023, 15:22
Taare wrote: 28 Jan 2023, 12:42 Kako će se plaćat usluge?

Pružit će uslugu i naplatiti od ZZO, ukoliko isti pokriva tu uslugu kako u državnim tako i u privatnim zdravstvenim firmama.

Ja sam kod privatnika vadio laboratorijske nalaze, radio rentgene, Ultrazvuk i ostale pm, a nikad ništa nisam platio.

Primjera radi, imaš privatnike koji ti rade EMNG nalaz, na kojeg se na Koševu čeka i po dva mjeseca u redu.

Imaš privatni CT

Imaš privatna medicinska pomagala, uz participaciju ZZO, štake, kolica, slušni aparati, ortopedska obuća, itd.. Svejedno je državi, kome će platiti za trošak, ako je usluga izvršena. I da je državna laboratorija, opet bi ZZO platio trošk i njoj :cudi
Ne zajebaji. Nigdje nije rečeno.
A koliko košta osiguranje i ima li neko dopunsko?
Svi mi se morete obratit

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 28 Jan 2023, 19:02

Taare wrote: 28 Jan 2023, 17:55
Krokodil Behko wrote: 28 Jan 2023, 15:22

Imaš privatni CT

Ne zajebaji. Nigdje nije rečeno.
A koliko košta osiguranje i ima li neko dopunsko?

Ne razumijem se.
Razumijem da ja imam osnovno zdravstveno osiguranje.
Na osnovu njega, prije 12 godina sam ležao na Koševu 20 dana. Račun je bio oko 10.000 maraka, ali ja sam platio oko 15 maraka. Ostatak je platio ZZO. Znači nije loše ni osnovno osiguranje.
U prevodu, ZZO plaća liječenje pacijenta nebitno kome, državnoj ili privatnoj bolnici

Bego
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 238 times
Been thanked: 1544 times

Post by Bego » 28 Jan 2023, 19:44

Taare wrote: 20 Jan 2023, 12:26 Jedina razlika između njih i sda je u tome što ovi ne kradu.
😂

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 16 Feb 2023, 09:49

Blizu 7.000 prijava za rad u prvoj privatnoj bolnici u Sarajevu, prioritet zapošljavanje...

Image

Direktor projekta ASA Bolnice Rasim Jusufović kaže da se na konkurs za odabir oko 400 kadrova koji će raditi u ovoj medicinskoj ustanovi, a koji je bio otvoren mjesec dana, prijavilo blizu 7.000 kandidata, od čega najviše za medicinsko osoblje.

-Drago nam je da je interes tako velik i da su kandidati prepoznali ASA Bolnicu kao svog budućeg poslodavca i poželjno mjesto za dalji lični i profesionalni razvoj. Cilj nam je povjerenje opravdati kroz transparentu komunikaciju prema svim prijavljenim kandidatima. Vrlo predano i temeljito radimo na obradi svih pristiglih prijava kako bismo u narednom periodu kontaktirali sve kandidate koji budu ispunjavali uslove navedene u konkursu, kaže Jusufović u razgovoru za Fenu.

Ističe da imaju vrlo kvalitetan odziv kandidata u segmentu medicinskog osoblja i da će to biti prvi prioritet prilikom popunjavanja pozicija.

-Kada su u pitanju ljekari specijalisti, istovremeno radimo na pregovorimo sa nekim iskusnim kadrovima iz BiH, ali takođe razgovaramo sa našim stručnjacima koji su etablirani širom svijeta, a koji su spremni da svoju karijeru nastave u budućoj ASA Bolnici. Kako smo više puta do sada istakli, naš primani cilj je kvalitet usluga i stručnost i shodno tome ćemo i birati zaposlenike, naglašava Jusufović.

alt

Odgovarajući na pitanje kada planiraju potpisivanje ugovora s izabranim kandidatima i hoće li oni proći neku dodatnu edukaciju specifičnu za ASA Bolnicu, Jusufović kaže da će proces zapošljavanja ići u skladu sa potrebama i terminskim planom.

-Cilj nam je u prvoj fazi popuniti ključne pozicije za medicinske discipline koje će biti dostupne odmah nakon otvaranja. To su sve one usluge koje spadaju u domen sekundarne zdravstvene zaštite i koje pružaju opće bolnice. Uporedo s tim radit ćemo i na odobiru kadrova za administrativne pozicije i nemedicinsko osoblje. Ono što je bitno naglasiti jeste da će zapošljavanje ići sukcesivno i da će svi dobiti blagovremeno informacije o statusu njihovu prijave. Kako bismo odmah na samom početku osigurali najbolju kliničku ekspertizu i postigli visok nivo bolničke usluge, za one vještine i znanja koja se pokažu deficitarnim, edukacija i treninzi će krenuti već od aprila mjeseca tekuće godine a sve u okviru našeg strateškog partnerstva sa Međunarodnim Medicinskim univerzitetom u Beču, navodi direktor Jusufović.

On kaže da će ASA Bolnica biti zdravstvena ustanova koja pruža zdravstvene usluge iz oblasti opšte hirurgije, ortopedije, interne medicine sa posebnim težištima na kardiologiju i gastroenterologiju, pedijatrije, ginekologije i porodiljstva kao i odjel urgentnog zbrinjavanja pacijenata.

-Osim bolničkog liječenja, moderno opremljene ambulante će biti na raspolaganju našim pacijentima za dijagnostiku, specijalističke preglede kao i male medicinske zahvate koji ne potrebuju prijem u bolnicu svaki dan u dvije smjene, dodaje direktor.

Govoreći o 25. novembru kao najavljenom datumu za otvaranje bolnice Jusufović ističe da su zadali sebi veoma ambiciozan rok za uspostavljanje bolnice, da teže ispuniti ga, a “naše ushićenje raste kako se taj datum približava”.

Post Reply

Return to “BH proizvodnja”