Zimi kad izađeš ispod vrelog tuša, jel ti se puši ona stvar ili samo malo dimi?storm wrote:...to se tebi često događaNole wrote:Sinoć sedim sa jednim Hrvatom koji je često u Turskoj. Ja mu govorim da je tamo završena priča i da će Erdogan umiriti situaciju. On meni odgovara: Veze nemaš burazeru tamo će tek biti sranja. Nismo imali vremena za neku dublju analizu jer smo se zbog posla sreli pa vam prenosim samo ove njegove reči.
Turska
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: Turska
Zimi ti zima....uleti ti vrućeNole wrote:Zimi kad izađeš ispod vrelog tuša, jel ti se puši ona stvar ili samo malo dimi?storm wrote:...to se tebi često događaNole wrote:Sinoć sedim sa jednim Hrvatom koji je često u Turskoj. Ja mu govorim da je tamo završena priča i da će Erdogan umiriti situaciju. On meni odgovara: Veze nemaš burazeru tamo će tek biti sranja. Nismo imali vremena za neku dublju analizu jer smo se zbog posla sreli pa vam prenosim samo ove njegove reči.
![]()
Habibti, ya nour el - ain... 
Ma ako ti dam uleteće tebi tvrdostorm wrote:Zimi ti zima....uleti ti vrućeNole wrote:Zimi kad izađeš ispod vrelog tuša, jel ti se puši ona stvar ili samo malo dimi?storm wrote:...to se tebi često događaNole wrote:Sinoć sedim sa jednim Hrvatom koji je često u Turskoj. Ja mu govorim da je tamo završena priča i da će Erdogan umiriti situaciju. On meni odgovara: Veze nemaš burazeru tamo će tek biti sranja. Nismo imali vremena za neku dublju analizu jer smo se zbog posla sreli pa vam prenosim samo ove njegove reči.
![]()
- KOMESAR
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Neko mi reče da ove i narednih godina ističu neki stogodišnji, Ataturkovi, ugovori sa zapadnim zemljama.Između ostalih je naplaćivanje prolaza kroz Bosfor koji rabe Britanci.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Vidiš...o tome niko i ne razmišlja jer nemamo pojma...ako je ovo istina...ko zna šta se iza brda valja...KOMESAR wrote:Neko mi reče da ove i narednih godina ističu neki stogodišnji, Ataturkovi, ugovori sa zapadnim zemljama.Između ostalih je naplaćivanje prolaza kroz Bosfor koji rabe Britanci.
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
Ja imam kontakt sa rodjacima u Turskoj,a ovdje se ponekad previse filozofira,kao da je zivjeti u neizvjesnoti normalna pojava.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
https://www.facebook.com/ajplusenglish/ ... 843622325/
Over 50,000 people have been “purged” from their posts in both the public and private sectors in Turkey since the attempted coup
Over 50,000 people have been “purged” from their posts in both the public and private sectors in Turkey since the attempted coup
- dr laganini
- Inventar foruma

- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 1 time
Odobreno tromjesečno vandredno stanje, suspendovana konvencija o ljudskim pravima. Erdogan "mete" čitavu intelektualnu Tursku. Opa, stvari postaju sve ozbiljnije.
-
Venera
- Seksologinja

ako Gulen bude isporucen Erdoganu,skole ce biti zatvorene!

ja rekoh da je Gulen oduvijek sumnjivog profila!Some 60,000 bureaucrats, soldiers, policemen, prosecutors and academic staff have come under the government’s spotlight, many of them facing detention or suspension over alleged links to the Gülenist movement and the coup plotters.
Earlier on Wednesday, the government had imposed a work travel ban on academics, which, a senior Turkish official said, was a temporary measure as accomplices of the coup plotters in universities were a potential flight risk.
All 1,577 deans of public and private universities in Turkey submitted their resignations at the government’s urging. This came after 20,000 teachers and administrators were suspended from their jobs as a result of the coup, along with 6,000 soldiers and more than 2,700 judges and prosecutors, and dozens of senior generals accused of involvement in the coup.
Imaš li pouzdanu informaciju o suspenziji ljudskih prava? Ili ti onako.Vladimir RUS wrote:Odobreno tromjesečno vandredno stanje, suspendovana konvencija o ljudskim pravima. Erdogan "mete" čitavu intelektualnu Tursku. Opa, stvari postaju sve ozbiljnije.
"Kakve su ti misli, takav ti je život"
Naravno, naročito kad vojska zavodi red.Mirelam wrote:Inace Turci poznati po ljudskim pravima.
- dr laganini
- Inventar foruma

Vojni pučevi u Republici Turskoj se dešavaju periodično, s manjim ili većim intenzitetom.dr laganini wrote:..ocekiva sam ovakvu ne bas pametnu reakciju erdogana..a ima je prednost...
1960, 1971, 1980, 1993, 1997, 2016 god......
Mislim da je red, da se napokon stabilizuje Turska, nikome ne odgovara haotično stanje.
Treba se prisjetiti Libije, Iraka, Egipta, Sirije. Turski narod je toga itekako svjestan i neći dozvoliti da doživi takav scenarij.
Slično je i Francuska odstupila od te konvencije nakon pariškog napada...Vladimir RUS wrote:Odobreno tromjesečno vandredno stanje, suspendovana konvencija o ljudskim pravima. Erdogan "mete" čitavu intelektualnu Tursku. Opa, stvari postaju sve ozbiljnije.
Yoker... Svugdje ti to piše, koliko je pouzdano
Djelovanje Erdogana sad dosta kazuje...
Habibti, ya nour el - ain... 
-
Venera
- Seksologinja

Ljude stavljaju u detentions camps,znaci,samo postavjanje kampova za zatvorenike je protiv ljudskih prava,vanredno stanje.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Turci su isti k'o i ovi pobrojani.Juče su se divili Gulenu, danas mu spaljuhu knjige,a sutra će pobiti njegove pristalice.Kolo se je tek zakotrljalo.Yoker wrote:Vojni pučevi u Republici Turskoj se dešavaju periodično, s manjim ili većim intenzitetom.dr laganini wrote:..ocekiva sam ovakvu ne bas pametnu reakciju erdogana..a ima je prednost...
1960, 1971, 1980, 1993, 1997, 2016 god......
Mislim da je red, da se napokon stabilizuje Turska, nikome ne odgovara haotično stanje.
Treba se prisjetiti Libije, Iraka, Egipta, Sirije. Turski narod je toga itekako svjestan i neći dozvoliti da doživi takav scenarij.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- Mirelam
- Forum [Bot]
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 346 times
Da dodam i Ameriku.storm wrote:Slično je i Francuska odstupila od te konvencije nakon pariškog napada...Vladimir RUS wrote:Odobreno tromjesečno vandredno stanje, suspendovana konvencija o ljudskim pravima. Erdogan "mete" čitavu intelektualnu Tursku. Opa, stvari postaju sve ozbiljnije.
Yoker... Svugdje ti to piše, koliko je pouzdano![]()
Djelovanje Erdogana sad dosta kazuje...
-
Venera
- Seksologinja

Turska je trazila isporuku Gulena,ali Amerikanci su vec odgovorili da trebaju dokaze da su Gulen i Gulenovci u Turskoj vezani za puc u Turskoj.