Dešavanja u svijetu
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
-
respo
- Aktivni forumaš

-
Status:
Fuddo wrote: 16 Nov 2019, 19:04
respo wrote: 16 Nov 2019, 18:57
ma ne vrtimo se u krug
pocni kaznjavati parkiranje po trotoaru i bacanje smeca
pocni kaznjavati stanice tehnickog pregleda
policija neka kaznjava prolaske kroz crveno brzinu neka ne uzima mito
za sve to ti ne trebaju vise instance od kantona
e vidio bi sutra kako se onaj iz kiseljaka tuzle zenice i sl buni sto nije uredjeno kao u kantonu sarajevo
a za njima bi isto uradili i siroki ljubuski i ostali jer niko ne bjezi od boljega
ipak je lakse da svako krade i vara svoje nego da se boris za bolje sutra jer od toga ima korist nekolicina danas i oni svim silama se bore da tako ostane a ne da je bolje svima sutra
Pa vidi, ti si savjestan gradjanin, al debela vecina nije.
Moras je usmjeravat, svaki dan joj trubit, oblikovat.
90% svjestske populacije je go debil.
E sad je do onih 10% da ih uCera u suru, nadahne, uputi.
Kod nas je tih 10% islo linijom manjeg otpora.
Il je oslo vani, il se uvalilo nedje na sisu, i boli ga qrac, predao se, nek ide kako ide.
Zajebane su to bolan relacije, cim malo ne pazis, ode sve u tri pm. Vidi pod truNp.
Sto jedna budala moze uhelacit 300 pametnih popravljaju decenijama, i tako u krug kako se zna za ovu otuznu vrstu sto se zove ljudi.
i do koga je na kraju
do miterana sto nas je yebo ili do nasih 90% debila?
odgovoran sam za ono sto kazem a ne za ono sto ti shvatis
-
Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 13700 times
- Been thanked: 22527 times
-
Status:
respo wrote: 16 Nov 2019, 19:05
Fuddo wrote: 16 Nov 2019, 19:04
Pa vidi, ti si savjestan gradjanin, al debela vecina nije.
Moras je usmjeravat, svaki dan joj trubit, oblikovat.
90% svjestske populacije je go debil.
E sad je do onih 10% da ih uCera u suru, nadahne, uputi.
Kod nas je tih 10% islo linijom manjeg otpora.
Il je oslo vani, il se uvalilo nedje na sisu, i boli ga qrac, predao se, nek ide kako ide.
Zajebane su to bolan relacije, cim malo ne pazis, ode sve u tri pm. Vidi pod truNp.
Sto jedna budala moze uhelacit 300 pametnih popravljaju decenijama, i tako u krug kako se zna za ovu otuznu vrstu sto se zove ljudi.
i do koga je na kraju
Nesto do nas, nesto do njega, on je trebao biti onih 10%.
Dozvolite da se obratimo
-
vila
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 801 times
-
Status:
Mister No wrote: 16 Nov 2019, 18:52
vila wrote: 16 Nov 2019, 18:49
A protiv koga se ratuje?
Ni protiv koga.
Nego da se ne zapuca.
Je...to bi bas pomoglo da se ne zapuca
I od teme ulaska u eu ste dosli do rata u tri minute
I onda se cudite ili cudimo sto je eu daleko
Svasta
-
respo
- Aktivni forumaš

-
Status:
Fuddo wrote: 16 Nov 2019, 19:06
respo wrote: 16 Nov 2019, 19:05
i do koga je na kraju
Nesto do nas, nesto do njega, on je trebao biti onih 10%.
sto znaci da je ipak vecinom do nas a to sto nas on malo yebe ili je yebo se moglo popraviti da smo htjeli drugacije u ovom slucaju bolje za nas samo jednostavno nismo htjeli to ne odgovara pojedincima
pa mislis da sutra pola politicara ne bi zavrsilo u zatvoru da nas prime u eu i da pocne vladavina zakona
mislim da smo jedina drzava gdje optuzeni zukic sarajlic i sl obavljaju funkciju u javnom sektoru
kao sto rekoh nadam se da ova 6orka ide ka boljem samo sto i oni rade dosta greski koji su i prethodnici pravili
zadnji slucaj zaposljavanje sestre od clanice iako ajmo uzeti s rezervom mozda je bila najbolji kandidat al ipak ostaje sumnja i sl
skrenuh s teme al sustina je ta da je sve do nas a 10% uticaja sa strane nas ne moze toliko unazaditi kao sto mozemo sami sebe
-
Fuddo
- Maliciozni seronja

-
Status:
Doduse, treba prepustiti ljudima koji tu zive da razmijenjuju misljenja...
Ne znam koji qrac smo se mi dijasporasi nakacili, objektivno sem nekih emocionalnih veza, nicim nas ne dotice.
De ljudi, dogovorite se, ja cu vam poslat sleper bambuche i sudzuka, sam’ ne pucajte.
Dozvolite da se obratimo
-
Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2623 times
- Been thanked: 8052 times
-
Status:
Krokodil Behko wrote: 16 Nov 2019, 17:20
Duminjo wrote: 16 Nov 2019, 15:35
Ma..
Pogan.. Jebat ga sad
Al ih je dobro opr'o Tanović, u svom oskarovskom filmuljku.
storm wrote: 16 Nov 2019, 16:01
Britanci i francuzi su stari prijatelji Srbije, Srba... Ne samo prijatelji, nego su lobiji jako bliski..
Britanci više ne. Bili su glavni, skupa s Francuzima, dali su dozvolu Četnicima, da nas napadnu i istrijebe i sve to, s tim da su promijenili politiku. Trenutno oni najviše razmahuju priču o srpskoj agresiji, genocidu u Srebrenici, a 2015. su bili pokretači one rezolucije u UN.
Ne znam do kada će biti na ovom kolosijeku, ali trenutno su korisni, za BiH.
igraju kako gazda svira.. ni prsti im vise ne vire iz americkog supka

-
dadojović
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
-
Status:
Digresija na ovu tezu o srpskoj nadmoćnoj diplomaciji.
To je jedna od zabluda ili bolje rečeno jedan od primjera njihove mitomanije koju su počeli usvajati i drugi narodi priznavajući ju kao istinitu.
To je možda bilo tako u razdoblju nakon prvog svjetskog rata zbog pozitivne uloge Srbije u njemu. Te kumskih veza britanskog i srpskog dvora. Dovoljan dokaz da Srbija nema takvu diplomatsku moć je između ostalog taj i što je bombardirana, a i to što su priznate sve države nakon raspada Jugoslavije, pa i Kosovo govori jasno o tome.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
-
Fuddo
- Maliciozni seronja

-
Status:
Duminjo wrote: 16 Nov 2019, 19:21
Krokodil Behko wrote: 16 Nov 2019, 17:20
Al ih je dobro opr'o Tanović, u svom oskarovskom filmuljku.
Britanci više ne. Bili su glavni, skupa s Francuzima, dali su dozvolu Četnicima, da nas napadnu i istrijebe i sve to, s tim da su promijenili politiku. Trenutno oni najviše razmahuju priču o srpskoj agresiji, genocidu u Srebrenici, a 2015. su bili pokretači one rezolucije u UN.
Ne znam do kada će biti na ovom kolosijeku, ali trenutno su korisni, za BiH.
igraju kako gazda svira.. ni prsti im vise ne vire iz americkog supka
Pa da nije bilo americkog supka, Sarajevo bi jos bilo opkoljeno. Oni su jedini koji imaju i resurse i muda da nekog zlocu natamburaju.
Umijesali su se tek kad doticni vise nije znao sta ce, pa je njih zvao.
Dozvolite da se obratimo
-
Duminjo
- Urednik foruma

-
Status:
Fuddo wrote: 16 Nov 2019, 19:17
Ne znam koji qrac smo se mi dijasporasi nakacili, objektivno sem nekih emocionalnih veza, nicim nas ne dotice.
De ljudi, dogovorite se, ja cu vam poslat sleper bambuche i sudzuka, sam’ ne pucajte.
kako me se ne dotice?
svaki drugi svabo, omladinac od 15 do 40 godina, nikad nije cuo za bosnu.. kad kazes iz bosne, on konta da si iz Tunguzije..
svi znaju za hrvatsku..90% ih zna za srbiju, beograd.. kad kazes bosna ili sarajevo, moras objasnjavati.. da nije dzeke, misimovica ili salihamidzica, bog zna bil 10% ljudi znalo za nas... eto kolko smo bitni zapadu i kakva je nasa vanjska politika..
nedavno bila neka rasprava oko demografije pa se dotakli i migracija.. elem kolegica pocela nesto objasnjavati i kaze "Edin iz Srbije".. ja usto i izaso. stvarno mi bilo krivo.. a nije mi za to kriv ni ovaj francuz ni britanac ni klinton.. krivi smo "mi"..
-
Maja
- Administrator

- Has thanked: 7562 times
- Been thanked: 17697 times
-
-
Status:
Da zarati kod nas, 60 posto vojno sposobnih muskaraca bi pobjeglo vani. I to su oni koje smatramo normalnim i koji vide kako drzava danas (ne)brine o svojim borcima iz proteklog rata. 40 posto bi ratovalo. To su oni isprani mozgovi, eto necu ih nazvati zadojenim ustasama, cetnicima, vehabijama, s tim da ovi nasi bosnjaci ne bi ratovali na nacin kako su ratovali u proteklom ratu. Bilo bi tu puno vise krvi. Bas zato sto bi doslo do filtriranja.
A ovi sto su davno otisli vani slali bi oruzje (pare bi se skupljale po dzematima) i s uzbudjenjem patriotski navijali kao sto sad navijaju za Đeeeeku.
-
Fuddo
- Maliciozni seronja

-
Status:
Duminjo wrote: 16 Nov 2019, 19:28
Fuddo wrote: 16 Nov 2019, 19:17
kako me se ne dotice?
svaki drugi svabo, omladinac od 15 do 40 godina, nikad nije cuo za bosnu.. kad kazes iz bosne, on konta da si iz Tunguzije..
svi znaju za hrvatsku..90% ih zna za srbiju, beograd.. kad kazes bosna ili sarajevo, moras objasnjavati.. da nije dzeke, misimovica ili salihamidzica, bog zna bil 10% ljudi znalo za nas... eto kolko smo bitni zapadu i kakva je nasa vanjska politika..
nedavno bila neka rasprava oko demografije pa se dotakli i migracija.. elem kolegica pocela nesto objasnjavati i kaze "Edin iz Srbije".. ja usto i izaso. stvarno mi bilo krivo.. a nije mi za to kriv ni ovaj francuz ni britanac ni klinton.. krivi smo "mi"..
Pa ti si samo ponovio ono sto sam ja napisao.
Dozvolite da se obratimo
-
Ommadawn
- Osvježenje foruma

- Location: Prvi sprat, desna vrata. Pozvoni. Ne ocekuj da otvorim. Ne cujem od muzike. Probaj ponovo.
-
Status:
Maja wrote: 16 Nov 2019, 19:28
Da zarati kod nas, 60 posto vojno sposobnih muskaraca bi pobjeglo vani. I to su oni koje smatramo normalnim i koji vide kako drzava danas (ne)brine o svojim borcima iz proteklog rata. 40 posto bi ratovalo. To su oni isprani mozgovi, eto necu ih nazvati zadojenim ustasama, cetnicima, vehabijama, s tim da ovi nasi bosnjaci ne bi ratovali na nacin kako su ratovali u proteklom ratu. Bilo bi tu puno vise krvi. Bas zato sto bi doslo do filtriranja.
A ovi sto su davno otisli vani slali bi oruzje (pare bi se skupljale po dzematima) i s uzbudjenjem patriotski navijali kao sto sad navijaju za Đeeeeku.
...i krv svoju za Bosnu moju.
S Cecom do daske u backgroundu

Ab yul ann idyad awt
En yab na log a toc na awd
F*CK CANCER! F*CK DIABETES!
-
Duminjo
- Urednik foruma

-
Status:
Fuddo wrote: 16 Nov 2019, 19:31
haj dobro.. odoh u poljsku

-
respo
- Aktivni forumaš

-
Status:
iskreno ja prvi bih gledao da odem odavde ako bi se zaratilo
zasto? zato sto ne zelim da budem kao ovi danas borci na margini drustva
ne zelim da ja budem u rovu a neko da se bogati u pozadini i preko mojih ledja
ne zelim da mi sutra taj isti bude neko ko ce odlucivati moju sudbinu u miru eventualno ako bi prezivio
i da trava je zelenija preko ograde nazalost
-
respo
- Aktivni forumaš

-
Status:
Duminjo wrote: 16 Nov 2019, 19:32
Fuddo wrote: 16 Nov 2019, 19:31
tacno mi digne kad vidim da se vas dvojica slozite

-
Fuddo
- Maliciozni seronja

-
Status:
Mozda bi imali nijet da pobjegnu.
Gdje i kako bi pobjegli?
Kuda?
Dozvolite da se obratimo
-
respo
- Aktivni forumaš

-
Status:
Ommadawn wrote: 16 Nov 2019, 19:32
...i krv svoju za Bosnu moju.
S Cecom do daske u backgroundu
vjerujem da je i u armiji bih bilo koji slusaju privatno cecu al nisam nikad cuo da je neko u rovu to slusao sto se ne moze reci za npr tifinu grbavicu koju su slusali i jedni i drugi u rovovima
meni zaista interesantna anegdota da kazem
-
Ommadawn
- Osvježenje foruma

- Location: Prvi sprat, desna vrata. Pozvoni. Ne ocekuj da otvorim. Ne cujem od muzike. Probaj ponovo.
-
Status:
Fuddo wrote: 16 Nov 2019, 19:36
Gdje i kako bi pobjegli?
Kuda?
Gdje postoji volja, postoji i način.
Ab yul ann idyad awt
En yab na log a toc na awd
F*CK CANCER! F*CK DIABETES!
-
Duminjo
- Urednik foruma

-
Status:
respo wrote: 16 Nov 2019, 19:34
Duminjo wrote: 16 Nov 2019, 19:32
tacno mi digne kad vidim da se vas dvojica slozite
ma slozili smo se klinac.. nisam ga ni cito. preletio
nego..meni bezveze prica o ratu.. ne vidim nikakvu sansu za izbijanje istog.. kakav crni rat ..
sto se 90-ih tice, samo bih te podsjetio da ono nije bio rat nego agresija.. i da u njoj, uglavnom, nije ucestvovao ko je zelio nego ko je moro..
-
Fuddo
- Maliciozni seronja

-
Status:
Ommadawn wrote: 16 Nov 2019, 19:37
Fuddo wrote: 16 Nov 2019, 19:36
Gdje i kako bi pobjegli?
Kuda?