Što ne odgovoriš?
Razvodi..Kako dalje...sta sa djecom ..?
Moderator: spacebound
-
John Cleese
- Aktivni forumaš

- Status: Offline
Re: Tanja Savić progovorila o mužu Dušanu, oteo njihovu djecu!
Sta da odgovorim, @Almire?
Oni bi, sa pravnog aspekta, u situaciji u kojoj su sad morali odluke o djeci donositi zajednicki, jer su jos formalno u braku.
Njoj je pravo da ucestvuje u odlucivanju prosto oduzeto i to nije ni pravedno, a ni pravno prihvatljivo.
- Grom
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 23 times
Kompikuješ bezveze.John Cleese wrote: 11 Aug 2020, 23:10Sta da odgovorim, @Almire?
Oni bi, sa pravnog aspekta, u situaciji u kojoj su sad morali odluke o djeci donositi zajednicki, jer su jos formalno u braku.
Njoj je pravo da ucestvuje u odlucivanju prosto oduzeto i to nije ni pravedno, a ni pravno prihvatljivo.
Postavio sam ti jednostavno pitanje gdje nisi imao problema da odgovoriš u korist žene, gdje muškarac nema pravo da odlučuje bez ženine saglasnosti.
Zašto toliko imaš problem da daš svoje mišljenje da li žena ima ili nema pravo da odlučuje bez muškarca (oca) o djeci?
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
To je tako ne zato sto ocevi nece da budu sa svojom djecom nego zato sto je drustveno prihvatljivo da su maloj djeci potrebnije majke od oceva, zato vecina zena i dobija skrbnistvo nad djetetom.Lavlje_srce wrote: 11 Aug 2020, 23:04Da, to je zato sto ce musko radjati djecu i ako se razvedu, opstepoznato je da ce otac ostati odgajati djecu. Da u Lala landu.MunDzi wrote: 11 Aug 2020, 22:53Pa i musko treba milion puta razmisliti za koga se zeni i nadasve zasto se zeni.U stvarnom svijetu djeca u 95% slucajeva ostaju s majkom u slucaju razvoda (ovo je odokativno, vjerovatno je procenat i veci). Uvijek se u ovakvim diskusijama spomenu izolirani primjeri lujki (kojih nije ni 0.1%) i koje ostave 15-oro djece ocu da ih odgaja, a one odleprsaju nekom vjetropiru.
Oboje trebaju razmisliti, ali je zensko vulnerabilnije pa treba malo bolje razmisliti.![]()
isto tako danas nije rijetkost da razumni roditelji dobiju 50% i 50%.
Ko god se zeni ili udaje iz pogresnih razloga pravi gresku i treba podjednako razmisliti u sta se upusta pogotovo ako se planiraju djeca.
To sto ga ti radjas ne daje ti iskljucivo pravo da moras bolje razmisliti s kim ga pravis.
-
John Cleese
- Aktivni forumaš

Upravo sam napisao da bi o djeci morali odlucivati zajedno.almir90 wrote: 11 Aug 2020, 23:13Kompikuješ bezveze.John Cleese wrote: 11 Aug 2020, 23:10
Postavio sam ti jednostavno pitanje gdje nisi imao problema da odgovoriš u korist žene, gdje muškarac nema pravo da odlučuje bez ženine saglasnosti.
Zašto toliko imaš problem da daš svoje mišljenje da li žena ima ili nema pravo da odlučuje bez muškarca (oca) o djeci?
To bi znacilo da ne mogu odlucivati bez saglasnosti supruznika dok god su u braku.
Ni ona ni on.
Ne razumijem sta ti tu nije jasno?
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4512 times
- Been thanked: 3500 times
Ljudi, bolan. Pustite tu jadnu romsku porodicu da sama riješi te probleme.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2806 times
- Been thanked: 8841 times
Sa ovim pjevaljkama uvijek neki cirkus. Rijetke zadrze svoj privatnim zivot za sebe..
Ne bi Valjalo to ni ozenit
Ne bi Valjalo to ni ozenit
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4151 times
- Been thanked: 3109 times
Iskljucivo pravo?MunDzi wrote: 11 Aug 2020, 23:19To je tako ne zato sto ocevi nece da budu sa svojom djecom nego zato sto je drustveno prihvatljivo da su maloj djeci potrebnije majke od oceva, zato vecina zena i dobija skrbnistvo nad djetetom.
Ko god se zeni ili udaje iz pogresnih razloga pravi gresku i treba podjednako razmisliti u sta se upusta pogotovo ako se planiraju djeca.
To sto ga ti radjas ne daje ti iskljucivo pravo da moras bolje razmisliti s kim ga pravis.
https://www.slobodnaevropa.org/a/kako-n ... 33643.html
https://www.unicef.org/bih/priče/vijeća ... a-plaćanje
https://www.zeneinovac.com/7-razloga-za ... oju-djecu/
Last edited by Lavlje_srce on 11 Aug 2020, 23:58, edited 2 times in total.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Ne mogu ni razvedeni osim u slucajevima kad jedna strana dobije potpuno starateljstvoJohn Cleese wrote: 11 Aug 2020, 23:20Upravo sam napisao da bi o djeci morali odlucivati zajedno.almir90 wrote: 11 Aug 2020, 23:13
Kompikuješ bezveze.
To bi znacilo da ne mogu odlucivati bez saglasnosti supruznika dok god su u braku.
Ni ona ni on.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Krenem nesto otipkati, pa odustanem jer znam da od tog nema nista.Lavlje_srce wrote: 11 Aug 2020, 23:45Iskljucivo pravo?MunDzi wrote: 11 Aug 2020, 23:19To je tako ne zato sto ocevi nece da budu sa svojom djecom nego zato sto je drustveno prihvatljivo da su maloj djeci potrebnije majke od oceva, zato vecina zena i dobija skrbnistvo nad djetetom.
To sto ga ti radjas ne daje ti iskljucivo pravo da moras bolje razmisliti s kim ga pravis.To je bila samo prijateljska sugestija, a ti uz duzno postovanje silujes cinjenice. Valjda je tvoja (pogresna) ideja da je meni drago sto majke cesto doslovno zavrsavaju kao samohrane majke, a niko ne prica o samohranim ocevima (to je zato sto su samohrani ocevi najcesce udovci a ne razvedeni). U prvom linku koji ti postavljam iz CG, govori se da u 93% slucajeva djeca pripadnu majci, a od tih zena, u barem 1/3 ocevi ne placaju alimentaciju za djecu 2 godine (70% godinu dana(. Drugi link ti je iz BiH, treci iz Hrvatske. U Srbiji 60% oceva ne placa alimentaciju, zbog uvrijezenog atavistickog patrijarhata naravno. Tako je manje-vise svuda u svijetu. Mislis da me ove informacije ushicuju? Ni najmanje, ali su istina. Ugodno citanje.
https://www.slobodnaevropa.org/a/kako-n ... 33643.html
https://www.unicef.org/bih/priče/vijeća ... a-plaćanje
https://www.zeneinovac.com/7-razloga-za ... oju-djecu/
Samo cu reci, ko god pravi/radja djecu nek dobro razmisli s kim se razmnozava.
-
John Cleese
- Aktivni forumaš

Ma jasno.insomnia wrote: 11 Aug 2020, 23:56Ne mogu ni razvedeni osim u slucajevima kad jedna strana dobije potpuno starateljstvoJohn Cleese wrote: 11 Aug 2020, 23:20
Upravo sam napisao da bi o djeci morali odlucivati zajedno.
Ni ona ni on.
Pisao sam o njihovoj situaciji - onu su jos uvijek u braku.
- jelena...
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 1 time
Ako ona nije potpisala saglasnost za putovanje djeteta sa ocem, on njoj nikako, sve i da hoće, ne može oduzeti djecu - djeca će joj biti vraćena čim se situacija stabilizuje, a on će platiti kaznu za otmicu ako ona odluči da pokrene taj postupak na sudu. Ona je u prednosti, a on je kidnaper i u tom slučaju cijela ova priča prosuta po medijima o povratku djece u Srbiju je bespotrebna, ali će njoj očito dobro doći na sudu kasnije i mislim da ona to veoma dobro zna - a to je oblik manipulacije djecom od strane majke. Ona je medijski eksponirana ličnost i koristi one mehanizme koji su njoj dostupni, a mediji su njeno polje djelovanja.almir90 wrote: 11 Aug 2020, 23:13Kompikuješ bezveze.John Cleese wrote: 11 Aug 2020, 23:10
Ako majka jeste potpisala saglasnost pa otac ima dokaz da je uz majčinu saglasnost odveo djecu, i ako je zaista tačno ovo što majka govori - da on sad više djeci ne dozvoljava da se vide i čuju s majkom preko video-poziva, onda je otac ljudsko đubre i lažov (i prema djeci i prema svojoj ženi) kad se uzme u obzir sve ono što je tvrdio prije mjesec dana u članku koji si postavio.
Ali priča o otmici djece u tom slučaju objektivno pada u vodu...koliko se meni čini i u tom slučaju njihove pozicije u odlučivanju o sudbini djece nisu iste. On je u prednosti i žena je nasamarena.
Dakle...imaju pravo na to da odlučuju i jedno i drugo o svojoj djeci, tako bi i trebalo biti, ali ako se ne dogovore, odlučiće sud umjesto njih.
Po mom ličnom mišljenju, manipulatori su i jedno i drugo...kao što su i jedno i drugo odgovorni za ovu dramu koja im se, kao porodici, dešava.
Ako sam nešto fulala, stvar je mog neznanja jer pravo nije materija koju poznajem, iako su mi ovakve situacije samo donekle poznate, ali nisam nikad bila u situaciji da budem neko ko odlučuje i kome je starateljstvo oduzimano ili dodjeljivano na sudu.
- shark-attack
- Inventar foruma

- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 403 times
Isto razmishaljam nisaM iz te struke pa ne mogu ali imao sam par slucajeva....jelena... wrote: 12 Aug 2020, 00:10Ako ona nije potpisala saglasnost za putovanje djeteta sa ocem, on njoj nikako, sve i da hoće, ne može oduzeti djecu - djeca će joj biti vraćena čim se situacija stabilizuje, a on će platiti kaznu za otmicu ako ona odluči da pokrene taj postupak na sudu. Ona je u prednosti, a on je kidnaper i u tom slučaju cijela ova priča prosuta po medijima o povratku djece u Srbiju je bespotrebna, ali će njoj očito dobro doći na sudu kasnije i mislim da ona to veoma dobro zna - a to je oblik manipulacije djecom od strane majke. Ona je medijski eksponirana ličnost i koristi one mehanizme koji su njoj dostupni, a mediji su njeno polje djelovanja.almir90 wrote: 11 Aug 2020, 23:13
Kompikuješ bezveze.
Ako majka jeste potpisala saglasnost pa otac ima dokaz da je uz majčinu saglasnost odveo djecu, i ako je zaista tačno ovo što majka govori - da on sad više djeci ne dozvoljava da se vide i čuju s majkom preko video-poziva, onda je otac ljudsko đubre i lažov (i prema djeci i prema svojoj ženi) kad se uzme u obzir sve ono što je tvrdio prije mjesec dana u članku koji si postavio.
Ali priča o otmici djece u tom slučaju objektivno pada u vodu...koliko se meni čini i u tom slučaju njihove pozicije u odlučivanju o sudbini djece nisu iste. On je u prednosti i žena je nasamarena.
Dakle...imaju pravo na to da odlučuju i jedno i drugo o svojoj djeci, tako bi i trebalo biti, ali ako se ne dogovore, odlučiće sud umjesto njih.
Po mom ličnom mišljenju, manipulatori su i jedno i drugo...kao što su i jedno i drugo odgovorni za ovu dramu koja im se, kao porodici, dešava.
Ako sam nešto fulala, stvar je mog neznanja jer pravo nije materija koju poznajem, iako su mi ovakve situacije samo donekle poznate, ali nisam nikad bila u situaciji da budem neko ko odlučuje i kome je starateljstvo oduzimano ili dodjeljivano na sudu.
Josh jedno, nije isto odvesti iz Australie (ili neke druge razvijene drzave) u Srbiju (ili slicnu) i dovesti u "Australie" ...
Sud je drugacije "gledao" gotova pa identicnu siuaciju..
Jedan je doveo djecu u Australiu.. doveo ih u "bolji zivot...' tamo su djeca bila maltretirana, zivjela na margini, loshe sholovanje..ma sve najgore
A drugi shto je odveo.. eeeeee kako ce to napravit..placali novinare da ih traze ,kasnije privatni agencije ishle da otmu dijete i vrate u Australiu i to je bilo u" redu"
KIAORA
shark-attack wrote: 12 Aug 2020, 01:14 A drugi shto je odveo.. eeeeee kako ce to napravit..placali novinare da ih traze ,kasnije privatni agencije ishle da otmu dijete i vrate u Australiu i to je bilo u" redu"
Dusan nije usamljeni slucaj...
Glup sam!
- shark-attack
- Inventar foruma

- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 403 times
uvijek tako neshto...grunf wrote: 12 Aug 2020, 01:50shark-attack wrote: 12 Aug 2020, 01:14 A drugi shto je odveo.. eeeeee kako ce to napravit..placali novinare da ih traze ,kasnije privatni agencije ishle da otmu dijete i vrate u Australiu i to je bilo u" redu"
Dusan nije usamljeni slucaj...
meni samo djece zao
ostalo...
KIAORA
- Grom
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 23 times
To je suština svega, zato sam odmah i napisao da mi je jedino žao djece u ovakvim slučajevima.jelena... wrote: 12 Aug 2020, 00:10
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14555 times
- Been thanked: 24698 times
Sve ti to dobro izvagaj,Lavlje_srce wrote: 11 Aug 2020, 21:37Dovedu se tako sto zamisljaju vjencanicu, ljubav dok ih smrt ne rastavi i ruzicaste baloncice, a ne gledaju znakove koji ukazuju na to, o kome se tu zbilja radi, kao sto lijepo rece Goca Trzan u jednom od clanaka.lejlamo wrote: 11 Aug 2020, 21:24 zafrkano je kada se privatni život ovako javno razvlači, stotinu priča i naklapanja. nadam se da će se ovaj problem riješiti na najpovoljniji način za djecu.
baš su te roditeljske kompetencije jako bitne...
kako je ružno i strašno pročitati ovo ko je kome oteo djecu .....kako se ljudi dovedu u tu situaciju ....
Zensko treba milion puta razmisliti za koga se udaje i nadasve zasto se udaje.
Emocije strogo po strani,
Isto ko da televizor kupujes.
U tom ce i 40ta na vrata.
Dozvolite da se obratimo
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 23182 times
- Been thanked: 21197 times
Ih izgleda se Lavlje dobro opekla na nekom muškarcu, pa smo sad svi krivi što smo živi 
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6711 times
Zato treba trazit' insana, a ne hajvana
Samo sabura
- lejlamo
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Been thanked: 2 times
ma to oko romantike haj i nekako, sam za sebe i o sebi odlučuješ, punoljetan, svjestan..Lavlje_srce wrote: 11 Aug 2020, 21:37Dovedu se tako sto zamisljaju vjencanicu, ljubav dok ih smrt ne rastavi i ruzicaste baloncice, a ne gledaju znakove koji ukazuju na to, o kome se tu zbilja radi, kao sto lijepo rece Goca Trzan u jednom od clanaka.lejlamo wrote: 11 Aug 2020, 21:24 zafrkano je kada se privatni život ovako javno razvlači, stotinu priča i naklapanja. nadam se da će se ovaj problem riješiti na najpovoljniji način za djecu.
baš su te roditeljske kompetencije jako bitne...
kako je ružno i strašno pročitati ovo ko je kome oteo djecu .....kako se ljudi dovedu u tu situaciju ....
Zensko treba milion puta razmisliti za koga se udaje i nadasve zasto se udaje.
mene brine to što se ne razmišlja o djeci, o posljedicama koje isključivo svojim postupcima i odlukama ostavljaju na njih i što nema nikakve pripreme za tu ulogu roditelja.