Razvodi..Kako dalje...sta sa djecom ..?

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Grom
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 42 times
Been thanked: 23 times
Status: Offline

Re: Tanja Savić progovorila o mužu Dušanu, oteo njihovu djecu!

Post by Grom » 11 Aug 2020, 23:07

John Cleese wrote: 11 Aug 2020, 23:06
almir90 wrote: 11 Aug 2020, 23:03

Pitanje je hipotetičko.
Situacija je konkretna.
Što ne odgovoriš?

John Cleese
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by John Cleese » 11 Aug 2020, 23:10

almir90 wrote: 11 Aug 2020, 23:07
John Cleese wrote: 11 Aug 2020, 23:06

Situacija je konkretna.
Što ne odgovoriš?
Sta da odgovorim, @Almire?

Oni bi, sa pravnog aspekta, u situaciji u kojoj su sad morali odluke o djeci donositi zajednicki, jer su jos formalno u braku.

Njoj je pravo da ucestvuje u odlucivanju prosto oduzeto i to nije ni pravedno, a ni pravno prihvatljivo.

Grom
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by Grom » 11 Aug 2020, 23:13

John Cleese wrote: 11 Aug 2020, 23:10
almir90 wrote: 11 Aug 2020, 23:07

Što ne odgovoriš?

Oni bi, sa pravnog aspekta, u situaciji u kojoj su sad morali odluke o djeci donositi zajednicki, jer su jos formalno u braku.

Njoj je pravo da ucestvuje u odlucivanju prosto oduzeto i to nije ni pravedno, a ni pravno prihvatljivo.
Kompikuješ bezveze.

Postavio sam ti jednostavno pitanje gdje nisi imao problema da odgovoriš u korist žene, gdje muškarac nema pravo da odlučuje bez ženine saglasnosti.
Zašto toliko imaš problem da daš svoje mišljenje da li žena ima ili nema pravo da odlučuje bez muškarca (oca) o djeci?

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi » 11 Aug 2020, 23:19

Lavlje_srce wrote: 11 Aug 2020, 23:04
MunDzi wrote: 11 Aug 2020, 22:53Pa i musko treba milion puta razmisliti za koga se zeni i nadasve zasto se zeni.
Da, to je zato sto ce musko radjati djecu i ako se razvedu, opstepoznato je da ce otac ostati odgajati djecu. Da u Lala landu. :ok U stvarnom svijetu djeca u 95% slucajeva ostaju s majkom u slucaju razvoda (ovo je odokativno, vjerovatno je procenat i veci). Uvijek se u ovakvim diskusijama spomenu izolirani primjeri lujki (kojih nije ni 0.1%) i koje ostave 15-oro djece ocu da ih odgaja, a one odleprsaju nekom vjetropiru.

Oboje trebaju razmisliti, ali je zensko vulnerabilnije pa treba malo bolje razmisliti. :)
To je tako ne zato sto ocevi nece da budu sa svojom djecom nego zato sto je drustveno prihvatljivo da su maloj djeci potrebnije majke od oceva, zato vecina zena i dobija skrbnistvo nad djetetom.
isto tako danas nije rijetkost da razumni roditelji dobiju 50% i 50%.
Ko god se zeni ili udaje iz pogresnih razloga pravi gresku i treba podjednako razmisliti u sta se upusta pogotovo ako se planiraju djeca.

To sto ga ti radjas ne daje ti iskljucivo pravo da moras bolje razmisliti s kim ga pravis.

John Cleese
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by John Cleese » 11 Aug 2020, 23:20

almir90 wrote: 11 Aug 2020, 23:13

Kompikuješ bezveze.

Postavio sam ti jednostavno pitanje gdje nisi imao problema da odgovoriš u korist žene, gdje muškarac nema pravo da odlučuje bez ženine saglasnosti.
Zašto toliko imaš problem da daš svoje mišljenje da li žena ima ili nema pravo da odlučuje bez muškarca (oca) o djeci?
Upravo sam napisao da bi o djeci morali odlucivati zajedno.
To bi znacilo da ne mogu odlucivati bez saglasnosti supruznika dok god su u braku.
Ni ona ni on.
Ne razumijem sta ti tu nije jasno?

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4512 times
Been thanked: 3500 times

Post by Melek » 11 Aug 2020, 23:21

Ljudi, bolan. Pustite tu jadnu romsku porodicu da sama riješi te probleme.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2806 times
Been thanked: 8841 times

Post by Duminjo » 11 Aug 2020, 23:26

Sa ovim pjevaljkama uvijek neki cirkus. Rijetke zadrze svoj privatnim zivot za sebe..

Ne bi Valjalo to ni ozenit

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4151 times
Been thanked: 3109 times

Post by Lavlje_srce » 11 Aug 2020, 23:45

MunDzi wrote: 11 Aug 2020, 23:19To je tako ne zato sto ocevi nece da budu sa svojom djecom nego zato sto je drustveno prihvatljivo da su maloj djeci potrebnije majke od oceva, zato vecina zena i dobija skrbnistvo nad djetetom.
Ko god se zeni ili udaje iz pogresnih razloga pravi gresku i treba podjednako razmisliti u sta se upusta pogotovo ako se planiraju djeca.

To sto ga ti radjas ne daje ti iskljucivo pravo da moras bolje razmisliti s kim ga pravis.
Iskljucivo pravo? :grana To je bila samo prijateljska sugestija, a ti uz duzno postovanje silujes cinjenice. Valjda je tvoja (pogresna) ideja da je meni drago sto majke cesto doslovno zavrsavaju kao samohrane majke, a niko ne prica o samohranim ocevima (to je zato sto su samohrani ocevi najcesce udovci a ne razvedeni). U prvom linku koji ti postavljam iz CG, govori se da u 93% slucajeva djeca pripadnu majci, a od tih zena, u barem 1/3 ocevi ne placaju alimentaciju za djecu 2 godine (70% godinu dana). Drugi link ti je iz BiH, treci iz Hrvatske. U Srbiji 60% oceva ne placa alimentaciju, zbog uvrijezenog atavistickog patrijarhata naravno. Tako je manje-vise svuda u svijetu. Mislis da me ove informacije ushicuju? Ni najmanje, ali su istina. Ugodno citanje.

https://www.slobodnaevropa.org/a/kako-n ... 33643.html

https://www.unicef.org/bih/priče/vijeća ... a-plaćanje

https://www.zeneinovac.com/7-razloga-za ... oju-djecu/
Last edited by Lavlje_srce on 11 Aug 2020, 23:58, edited 2 times in total.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 11 Aug 2020, 23:56

John Cleese wrote: 11 Aug 2020, 23:20

Kompikuješ bezveze.

To bi znacilo da ne mogu odlucivati bez saglasnosti supruznika dok god su u braku.
Ni ona ni on.
Ne mogu ni razvedeni osim u slucajevima kad jedna strana dobije potpuno starateljstvo
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi » 12 Aug 2020, 00:01

Lavlje_srce wrote: 11 Aug 2020, 23:45
MunDzi wrote: 11 Aug 2020, 23:19To je tako ne zato sto ocevi nece da budu sa svojom djecom nego zato sto je drustveno prihvatljivo da su maloj djeci potrebnije majke od oceva, zato vecina zena i dobija skrbnistvo nad djetetom.

Iskljucivo pravo? :grana To je bila samo prijateljska sugestija, a ti uz duzno postovanje silujes cinjenice. Valjda je tvoja (pogresna) ideja da je meni drago sto majke cesto doslovno zavrsavaju kao samohrane majke, a niko ne prica o samohranim ocevima (to je zato sto su samohrani ocevi najcesce udovci a ne razvedeni). U prvom linku koji ti postavljam iz CG, govori se da u 93% slucajeva djeca pripadnu majci, a od tih zena, u barem 1/3 ocevi ne placaju alimentaciju za djecu 2 godine (70% godinu dana(. Drugi link ti je iz BiH, treci iz Hrvatske. U Srbiji 60% oceva ne placa alimentaciju, zbog uvrijezenog atavistickog patrijarhata naravno. Tako je manje-vise svuda u svijetu. Mislis da me ove informacije ushicuju? Ni najmanje, ali su istina. Ugodno citanje.

https://www.slobodnaevropa.org/a/kako-n ... 33643.html

https://www.unicef.org/bih/priče/vijeća ... a-plaćanje

https://www.zeneinovac.com/7-razloga-za ... oju-djecu/
Krenem nesto otipkati, pa odustanem jer znam da od tog nema nista. :lupa

Samo cu reci, ko god pravi/radja djecu nek dobro razmisli s kim se razmnozava.

John Cleese
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by John Cleese » 12 Aug 2020, 00:01

insomnia wrote: 11 Aug 2020, 23:56
John Cleese wrote: 11 Aug 2020, 23:20

Ni ona ni on.
Ne mogu ni razvedeni osim u slucajevima kad jedna strana dobije potpuno starateljstvo
Ma jasno.

Pisao sam o njihovoj situaciji - onu su jos uvijek u braku.

jelena...
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by jelena... » 12 Aug 2020, 00:10

Kompikuješ bezveze.

Ako ona nije potpisala saglasnost za putovanje djeteta sa ocem, on njoj nikako, sve i da hoće, ne može oduzeti djecu - djeca će joj biti vraćena čim se situacija stabilizuje, a on će platiti kaznu za otmicu ako ona odluči da pokrene taj postupak na sudu. Ona je u prednosti, a on je kidnaper i u tom slučaju cijela ova priča prosuta po medijima o povratku djece u Srbiju je bespotrebna, ali će njoj očito dobro doći na sudu kasnije i mislim da ona to veoma dobro zna - a to je oblik manipulacije djecom od strane majke. Ona je medijski eksponirana ličnost i koristi one mehanizme koji su njoj dostupni, a mediji su njeno polje djelovanja.

Ako majka jeste potpisala saglasnost pa otac ima dokaz da je uz majčinu saglasnost odveo djecu, i ako je zaista tačno ovo što majka govori - da on sad više djeci ne dozvoljava da se vide i čuju s majkom preko video-poziva, onda je otac ljudsko đubre i lažov (i prema djeci i prema svojoj ženi) kad se uzme u obzir sve ono što je tvrdio prije mjesec dana u članku koji si postavio.
Ali priča o otmici djece u tom slučaju objektivno pada u vodu...koliko se meni čini i u tom slučaju njihove pozicije u odlučivanju o sudbini djece nisu iste. On je u prednosti i žena je nasamarena.

Dakle...imaju pravo na to da odlučuju i jedno i drugo o svojoj djeci, tako bi i trebalo biti, ali ako se ne dogovore, odlučiće sud umjesto njih.

Po mom ličnom mišljenju, manipulatori su i jedno i drugo...kao što su i jedno i drugo odgovorni za ovu dramu koja im se, kao porodici, dešava.

Ako sam nešto fulala, stvar je mog neznanja jer pravo nije materija koju poznajem, iako su mi ovakve situacije samo donekle poznate, ali nisam nikad bila u situaciji da budem neko ko odlučuje i kome je starateljstvo oduzimano ili dodjeljivano na sudu.

shark-attack
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 17 times
Been thanked: 403 times

Post by shark-attack » 12 Aug 2020, 01:14

jelena... wrote: 12 Aug 2020, 00:10

Kompikuješ bezveze.

Ako ona nije potpisala saglasnost za putovanje djeteta sa ocem, on njoj nikako, sve i da hoće, ne može oduzeti djecu - djeca će joj biti vraćena čim se situacija stabilizuje, a on će platiti kaznu za otmicu ako ona odluči da pokrene taj postupak na sudu. Ona je u prednosti, a on je kidnaper i u tom slučaju cijela ova priča prosuta po medijima o povratku djece u Srbiju je bespotrebna, ali će njoj očito dobro doći na sudu kasnije i mislim da ona to veoma dobro zna - a to je oblik manipulacije djecom od strane majke. Ona je medijski eksponirana ličnost i koristi one mehanizme koji su njoj dostupni, a mediji su njeno polje djelovanja.

Ako majka jeste potpisala saglasnost pa otac ima dokaz da je uz majčinu saglasnost odveo djecu, i ako je zaista tačno ovo što majka govori - da on sad više djeci ne dozvoljava da se vide i čuju s majkom preko video-poziva, onda je otac ljudsko đubre i lažov (i prema djeci i prema svojoj ženi) kad se uzme u obzir sve ono što je tvrdio prije mjesec dana u članku koji si postavio.
Ali priča o otmici djece u tom slučaju objektivno pada u vodu...koliko se meni čini i u tom slučaju njihove pozicije u odlučivanju o sudbini djece nisu iste. On je u prednosti i žena je nasamarena.

Dakle...imaju pravo na to da odlučuju i jedno i drugo o svojoj djeci, tako bi i trebalo biti, ali ako se ne dogovore, odlučiće sud umjesto njih.

Po mom ličnom mišljenju, manipulatori su i jedno i drugo...kao što su i jedno i drugo odgovorni za ovu dramu koja im se, kao porodici, dešava.

Ako sam nešto fulala, stvar je mog neznanja jer pravo nije materija koju poznajem, iako su mi ovakve situacije samo donekle poznate, ali nisam nikad bila u situaciji da budem neko ko odlučuje i kome je starateljstvo oduzimano ili dodjeljivano na sudu.
Isto razmishaljam nisaM iz te struke pa ne mogu ali imao sam par slucajeva....

Josh jedno, nije isto odvesti iz Australie (ili neke druge razvijene drzave) u Srbiju (ili slicnu) i dovesti u "Australie" ...
Sud je drugacije "gledao" gotova pa identicnu siuaciju..
Jedan je doveo djecu u Australiu.. doveo ih u "bolji zivot...' tamo su djeca bila maltretirana, zivjela na margini, loshe sholovanje..ma sve najgore

A drugi shto je odveo.. eeeeee kako ce to napravit..placali novinare da ih traze ,kasnije privatni agencije ishle da otmu dijete i vrate u Australiu i to je bilo u" redu"
KIAORA

grunf
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by grunf » 12 Aug 2020, 01:50

shark-attack wrote: 12 Aug 2020, 01:14 A drugi shto je odveo.. eeeeee kako ce to napravit..placali novinare da ih traze ,kasnije privatni agencije ishle da otmu dijete i vrate u Australiu i to je bilo u" redu"

Dusan nije usamljeni slucaj...
Glup sam!

shark-attack
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 17 times
Been thanked: 403 times

Post by shark-attack » 12 Aug 2020, 02:01

grunf wrote: 12 Aug 2020, 01:50
shark-attack wrote: 12 Aug 2020, 01:14 A drugi shto je odveo.. eeeeee kako ce to napravit..placali novinare da ih traze ,kasnije privatni agencije ishle da otmu dijete i vrate u Australiu i to je bilo u" redu"

Dusan nije usamljeni slucaj...
uvijek tako neshto...

meni samo djece zao
ostalo...
KIAORA

Grom
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by Grom » 12 Aug 2020, 07:02

jelena... wrote: 12 Aug 2020, 00:10
To je suština svega, zato sam odmah i napisao da mi je jedino žao djece u ovakvim slučajevima.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14555 times
Been thanked: 24698 times

Post by Fuddo » 12 Aug 2020, 07:21

Lavlje_srce wrote: 11 Aug 2020, 21:37
lejlamo wrote: 11 Aug 2020, 21:24 zafrkano je kada se privatni život ovako javno razvlači, stotinu priča i naklapanja. nadam se da će se ovaj problem riješiti na najpovoljniji način za djecu.
baš su te roditeljske kompetencije jako bitne...
kako je ružno i strašno pročitati ovo ko je kome oteo djecu .....kako se ljudi dovedu u tu situaciju ....
Dovedu se tako sto zamisljaju vjencanicu, ljubav dok ih smrt ne rastavi i ruzicaste baloncice, a ne gledaju znakove koji ukazuju na to, o kome se tu zbilja radi, kao sto lijepo rece Goca Trzan u jednom od clanaka.

Zensko treba milion puta razmisliti za koga se udaje i nadasve zasto se udaje.
Sve ti to dobro izvagaj,
Emocije strogo po strani,
Isto ko da televizor kupujes.
U tom ce i 40ta na vrata.
Dozvolite da se obratimo

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23182 times
Been thanked: 21197 times

Post by Masamune » 12 Aug 2020, 08:40

Ih izgleda se Lavlje dobro opekla na nekom muškarcu, pa smo sad svi krivi što smo živi :hm

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6711 times

Post by greeneyes » 12 Aug 2020, 08:49

Zato treba trazit' insana, a ne hajvana
Samo sabura

lejlamo
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Been thanked: 2 times

Post by lejlamo » 12 Aug 2020, 08:52

Lavlje_srce wrote: 11 Aug 2020, 21:37
lejlamo wrote: 11 Aug 2020, 21:24 zafrkano je kada se privatni život ovako javno razvlači, stotinu priča i naklapanja. nadam se da će se ovaj problem riješiti na najpovoljniji način za djecu.
baš su te roditeljske kompetencije jako bitne...
kako je ružno i strašno pročitati ovo ko je kome oteo djecu .....kako se ljudi dovedu u tu situaciju ....
Dovedu se tako sto zamisljaju vjencanicu, ljubav dok ih smrt ne rastavi i ruzicaste baloncice, a ne gledaju znakove koji ukazuju na to, o kome se tu zbilja radi, kao sto lijepo rece Goca Trzan u jednom od clanaka.

Zensko treba milion puta razmisliti za koga se udaje i nadasve zasto se udaje.
ma to oko romantike haj i nekako, sam za sebe i o sebi odlučuješ, punoljetan, svjestan..

mene brine to što se ne razmišlja o djeci, o posljedicama koje isključivo svojim postupcima i odlukama ostavljaju na njih i što nema nikakve pripreme za tu ulogu roditelja.

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”