ja recimo pojma nemam koja je cijena. mislim, znam otprilike, ali ne znam tačno, ko kad se svake godine promijeni pa tamam naučim, ono neka druga.
sada se otprilike ravnam time da za cvaju dobijem 4 kutije i nešto onih žutih.
Moderator: VIP

ja recimo pojma nemam koja je cijena. mislim, znam otprilike, ali ne znam tačno, ko kad se svake godine promijeni pa tamam naučim, ono neka druga.
Jeftino pusenjeBla wrote: 11 Oct 2017, 15:49ja recimo pojma nemam koja je cijena. mislim, znam otprilike, ali ne znam tačno, ko kad se svake godine promijeni pa tamam naučim, ono neka druga.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Heidi wrote: 13 Oct 2017, 00:28 Kroki, imam jedno ozbiljno pitanje za tebe, posto si ti dobar historicar.
Mozes li mi, molim te, objasniti sta je to 'bosanski inat'? Odakle to dolazi?

20 KM u dim ....Bla wrote: 11 Oct 2017, 15:49ja recimo pojma nemam koja je cijena. mislim, znam otprilike, ali ne znam tačno, ko kad se svake godine promijeni pa tamam naučim, ono neka druga.
Pretpostavljala sam ali ipak sam imala volju pitatiKrokodil Behko wrote: 13 Oct 2017, 01:20Heidi wrote: 13 Oct 2017, 00:28 Kroki, imam jedno ozbiljno pitanje za tebe, posto si ti dobar historicar.
Mozes li mi, molim te, objasniti sta je to 'bosanski inat'? Odakle to dolazi?
Odgovor je jako kompliciran i iziskuje da se pročitaju svi moji postovi u pdf Historija, pa i šire
Riječ je o tome da je Bosna navikla, da bude sama, pa čak i kad je tjeraju da bude kao drugi, ona to neće.
Opet, ima to sve svoje razloge i vezano je za tradiciju, od antičkog perioda, pa sve do danas, tu je i geološki momenat itd.
Može se kratko opisati i kao "Bili smo mimo vas 2000 godina, pa možemo i sada".

Dokaz - stanje u Krajini, posebno u Velikoj Kladuši ...

Mirde se ...Bla wrote: 17 Oct 2017, 14:15 mogu i neke van kategorija, tipa najdrame (kao dešavanja/slučaja, a ne protagonista)![]()