majka:______________
Šta upisati za ženu koja je obavljala najteži posao, a koji se nikad nije svrstavao u zanimanje.
Drugi bi na tom mjestu stavljali crticu, pa sam i ja slijedila njihov primjer jer ono "domaćica" koje sam pisala nekad u osnovnoj je nekako izmodiralo nakon rata. Nekako se taj izraz Domaćica i školski predmet Domaćinstvo vezao za ex Yu.
Smiješno, znam

Danas većina mladih žena radi, a i koje ne rade žive u nadi da će jednog dana i početi.
Ali šta je sa onim ženama koje imaju osam razreda osnovne ili neki zanat, koje su se rano udale, rodile djecu i ostale kod kuće. Nekako, kako pratim današnje žene taj krizni period nastupa nakon 40-e. Valjda su svjesne da su šanse da se po prvi put zaposle minimalne i da je ostatak porodice već osudio na taj doživtni status domaćice.
Domaćica je žena koja je najčešće kući i od koje se očekuje da dočekiva ostale s posla, škole, izlazaka, da im kuha, pere, čisti. Te žene nerjetko imaju osjećaj da su više sluškinje, nego dio porodice.
Godine lete, a one ih troše udovoljavajući drugima i zanemarujući svoje snove.
I onda su često napete i čangrizave. Nekad svoje osjećaje ispoljavaju, a nekad ih kriju, posebno kada uđu u menopauzu...postaju tempirane bombe. Ostatku porodice to smeta, a ne kontaju kako je tim ženama. Ne cijene ih nimalo.
To je neko moje mišljenje.
Vaše?