Printer ne radi na windovs 7
Printer ne radi na windovs 7
Imam problem sa sistemom windovs 7. Naime radi se o tome da mi ne prepoznaje printer (Lexmark Optra E310). Inače na XP-u radi sasvim normalno , nije mu potrebna nikakva instalacija niti drajveri sam ga prepozna i fercera. Ali kad instaliram sedmicu neće ni naopako. Ima li ko kakvo rješenje? 
-
Blackhawk
- Status: Offline
Re: Printer ne radi na windovs 7
Koliko vidim na stranici od lexmarka... Nemaju driveri za win 7 za taj tvoj model..
pa i sedmica bi ga trebala automatski prepoznati. pokusaj pokrenuti windows update nakon sto ga prikopcas. idi na "upravitelj uredjaja" i pogledaj da li ti je u inventaru.
paparaci wrote:pa i sedmica bi ga trebala automatski prepoznati. pokusaj pokrenuti windows update nakon sto ga prikopcas. idi na "upravitelj uredjaja" i pogledaj da li ti je u inventaru.
Prepoznavanje i driver nije isto.Windows 7 u biti prepoznaje i mnogo starije komponente, ali to ne znaci da ce iste i raditi na njemu (kao sto je slucaj sa kablovskim modemima).Za ovaj printer Lexmark nije izdao drivere, a najvjerovatnije i da nece izdati.Ili se vrati na stari XP ili kupi novi printer
BLESAVO BLESAVIJE - JA 
sto mene. pa ne radi se uopste o meni
hvala u svakom slucaju u ime pokretaca teme
A ne govorim vezano za prepoznavanje, to sto OS prepozna neki komad hardwera neznaci da ce raditi, isti slucaj imao i sa Lexmark 1200 serije pa sam morao instalirat drajvere za 7.A jos jedna od mogucnosti je da pronadze driver za srodan printer, buduci da je ovaj moj printer bio 1200 ja sam uspio iskoristi drivere od srodnog printera.paparaci wrote:sto mene. pa ne radi se uopste o meni![]()
![]()
Bwt neka pokusa sa ovim driverom
http://support.lexmark.com/index?segmen ... age=null#2
BLESAVO BLESAVIJE - JA 
ma nema njega nikako vise. more bit da ga je huknuo kroz pendzer i kupio novi 
znam da prepoznati ne znaci i raditi. ali idem postepeno.
znam da prepoznati ne znaci i raditi. ali idem postepeno.
ja sam printer vec odavno batalio. ne isplati nikako, ukoliko se redovno ne koristi.
Isplatan je printer ali u formatu crno bijelo, color je malo skakljive prirode, jer se boje jako brzo trose, danas recimo imas jako povoljno kupit printer, ali su boje recimo dosta masne (orginalne boje za printer te i te marke) mada u svakom slucaju postoji reciklaza pa tako recimo refilovanje kosta cca 10 KM po patronu, ali naravno ta boja niti iz bliza nije ono sto je orginalna boja.Onom ko jal isprinta il ne isprinta 5 stranica u mjesecu printer se ne isplati, a i uradis jedno dobro dijelo, neko zaradi platu 
BLESAVO BLESAVIJE - JA 
Hvala na savjetima i sugestijama. Tačno je da sedmica prepozna printer kao pronađen hardver ali ne radi. Pokušao sam i sa srodnim drajverima ali ne ide.Probao i nabaciti baška virtualni XP ali i to ti je zahmet. Na kraju vratio se na xp i opet sve fwercera. A što se tiče isplatnosti slažem se da je isplatan crno bijeli laser printer.