kontam, dumam, razglabam, gubim se, vrtim u krug....ta mislim
vjerujem da smo svi sujetni manje-vise.
postoji li pozitivna tastina ili se to drugacije zove? zdrave ambicije, zdrava doza samopouzdanja?
ili to nema veze sa:
tastina je jedna rijec za narcizam, aroganciju, sarkazam, cinizam? hladnokrvna ispovijed namocora sto mrze odraz svoga lica u ogledalu i nalickaju se samo u inat drugima? nisu voljeni, niko im ne brise prasinu sa reflektora za kojima tako zudno zjape?
ja bih prvo da uperimo pistolje i pucamo u NEGATIVNU sujetu (ako pozitivna uopste postoji, to jos nisam bas tacno dokucila) sto nam rusi svijet!
svako zlo proizilazi iz nje, dovoljna je jedna varnica i sve vec bukti. ooohhh, pomislim - jadan li si covjece! kraj sve ove ljepote koja ti je poklonjena, (za koju nisi TI zasluzan osim da je otkrivas dan po dan) , neobjasnjenih fenomena, misterija, nauke i religije, razlicitih kultura i tradicija, planete zemlje, beskonacnog svemira – ti se nasao da budes sujetan?
dobro je Mesa kazao – volim ljude ali ne znam sta cu s njima.
vjerujem da covjek donese sa sobom odredjeni karakter na koji kasnije uticu mnogi faktori kao porodica i drustvo i jos mnogo toga. ne mogu (ili necu) da vjerujem da ugleda ovaj svijet kao prazna ploca, i time pecati teoriju da se covjek rodi kao glup ili zao. ne mogu! a i to vjerovatno zato sto to remeti moja uvjerenja (neki bi rekli iluzija) koju ja gajim u svojoj glavi da smo odgovorni jedno za drugo. (ovo je sad neki drugi vid tastine, ali plemenitiji? neka odluci svako za sebe).
kako se ponasate prema sujetnim ljudima?
teska sorta i uglavnom osjecam tugu kad ih upoznam. cudno ali...imam potrebu da im pomognem. imam potrebu da im kazem....ma imam potrebu da zaurlam .... ne samo da trune i izjedaju druge, nego u najvecem djelu unistavaju i degradiraju sebe. ostaju sami, nemaju prijatelja i mrzak im je i jadan postar sto casno odradi posao i donese racune njihove samozaljubljenosti.
aaaaj....lude kad ih ignorises! sa iskrivljenih lica citam > ne treba mi ni ludjacka kosulja i ne zatvaraj me nigdje, bespotrebno je. ionako me niko ne vidi i nista o meni ne zeli znati<.
ne posjedujem nista drugo osim sebe i svog vremena koje zelim uloziti (SVJESNO) u svojoj okolini i nesto promijeniti. svojim prisustvom, razgovorima i najprije mislim - MORAMO LJUDE SASLUSATI! svi imaju nesto reci! izvlaciti kockice i redjati po sopstvenom iskustvu, pokazati da ima i drugih pravaca i ljepsih raskrsnica. pa hajde, eto.... neka je i plitka psihologija kao >vecina ih je oblikovana (kako iznad napomenuh) kroz porodicu, drustvo, idole u skoli, pa kao i skup svega<....na kraju krajeva... bitno je da nosimo dobru namjeru. treba mu 8 grama ljubavi i paznje, daj mu makar 1 za pocetak. mozda zadovoljimo tako te potrebe donesene u genima? jesu li te informacije tu zaronile ili je u pitanju nesto drugo?
oh, sve sam sad pobrkala, zato mi treba vase misljenje.
sad mi opet sinu:
SUJETAN ILI NE - ko da snosi krivicu? SVI SNOSIMO KRIVICU? uvijek svi i u svemu?
moramo si pomagati, nemamo drugog izbora. eto, kako god okrenem, kako god da razmisljam u ljubavi vidim jedini spas.
izgleda sam ja bolesno zbunjena i nemam pametnijeg posla. (mada sam danas sve usisala, obrisala, oprala i SKUHALA RUCAK koji nije izgorio)
(da sam bogdom sujetnija sto se tice pravopisa, ali o tome cu misliti sutra)
ocekujem odgovore iz dubine duse
eto...i necete vise nikad pozeljeti da napisem ozbiljan post
vasa miss haos
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)