I mene cudi to kako nekima podje za rukom da na primjer,budu genijalci za masinstvo ili pravo a sve ostale sfere..taraba!
i mene čudi kako se ti razumiješ u dosta stvari, a za informatiku si truba
i čudi me kako neki stariji pametni ljudi ne mogu da savladaju mobitel. čitav svoj život su neke čivije, a ne znaju da slikaju s mobitelom
vezano za temu. ako se čovjek rodi kao debil, idiot ili kreten onda je on rođen glup. sve ostalo je stvar obrazovanja.
šta je s onom djecom koja su nađena negdje u divljini kao mowgli npr (to nisu bajke, masa je takvih primjera) koji poprime životinjske osobine, pa poslije nikako ne mogu da uklope u društvo. znači nisu rođeni glupi nego nisu obrazovani.
kada gledam stare ljude sa sela koji ne znaju šta je kompjuter, gdje je madagaskar, kako se koristi aparat za brijanje, koji ne znaju čitati i vjeruju da je istina sve što vide na TV (filmovi, serije) koji imaju oskudan rječnik i govore npr đe, gorika, u njiha, vazda, i sl, a s druge strane razumiju se u poljoprivredu bolje od bilo kojeg diplomiranog agronoma, rade nevjerovatne rukotvorine, savršeno pjevaju savdalinke, savršeno se brinu o životinjama i slično, pitam se ko bi od njih bio dokror, ko pjevač, ko pilot, ko glumac, samo da su rođeni negdje drugo, u nekom većem mjestu i da su imali priliku da se školuju i slijede svoj san.
toliko puta sam pričala sa seljacima koji pričaju totalno nepravilno, ali ako ih pažljivo slušaš svaka rečenica im ima mjesta.