Olimpijada (London 2012)

Zaključane teme i one bez ikakvog smisla
Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Olimpijada (London 2012)

Post by Dust » 02 Jun 2012, 06:29

Olimpijada mi je jedno od najdrazih sportskih zbivanja. Nisam imala priliku da "uzivo" prisustvujem otvaranju/zatvaranju ili nekom sportskom takmicenju, a rado bih.

Koja vam je zanimljivija, ljetnja ili zimska?

Koje sportove pratite i za koga navijate u disciplinama u kojima nasi ne ucestvuju?

Hoce li neko u London ove godine?

:)
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

tetovirane_ruke
Sitna buranija
Sitna buranija

Re: Olimpijada (London 2012)

Post by tetovirane_ruke » 02 Jun 2012, 09:33

Ko je zlatni donator bio
ko je po Jahorini viski pio.

Prva olimpijada koje se sjećam je sarajevska. Sjećam se euforije, živim tu u blizini, sjećam se da je jednog petka, dva ili tri dana prije olimpijade jedan spustaš slomio nogu. Pa onda kada je Jure Franko osvojio srebro, prvo u povijesti za bivšu državu. Odmah su ga prozvali Jurek Burek. Međutim, kasnije sam se pitao, pošto se nakon olimpijade Jure Franko definitivno izgubio i skoro da se nije ni pojavljivao na takmičenjima tipa svjetski kup, da li je možda ta medalja na neki način bila namještena.(možda je nalojio skije , ili su mu stotinke sporije otkucavale:) ).
Sjećam se i Primoža Ulage skakača na skijama od koga su svi očekivali bar bronzu ali nas je razočarao, slabo se plasirao, Matti Nykennen (Finska) je bio kralj skakaonica.Tom Primožu Ulagi su naravno smislili drugo ime -Đulaga, Primož Đulaga :plavi . Nekoliko dana prije tog takmičenja su nas pokupili iz škole da bacamo snijeg na skakaonice, pošto je bila oskudica snijega (crk'o sam živ) a ništa nam nisu dali da jedemo samo neku šugavu paštetu i šalicu čaja.
(nakon te olimpijade je i država polagano počela da ide u 3 fičke materine, baš kao što je slučaj sa Grčkom nakon 2004. i olimpijade u Ateni).

Nakon toga je došla poslastica. Los Angeles 1984. bez Rusa i država istočnog bloka koje su bile jake ko zemlja naročito DDR. Bili su samo Rumuni i sjećam se da sam ustajao u pola 3 after midnajt da gledam duele Jugoslavije i Rumunije u rukometu. Uf ! koje su to tekme bile. Da te srčka strefi. A stari bi se der'o iz druge sobe (spava čojek). ''Smanji to jebo ga ti!''
Pa onda košarka, vaterpolo....tu je SFRJ glavnu riječ vodila, i naravno da se imalo za koga i navijati.
Tu se sjećam i Carla Lewisa koji je poharao u atletici, sve je živo pobjedio i kamaru medalja osvojio plus svjetski rekordi.....
pa onda Seul 1988 (Calgary zimska).....i nje se sjećam dobro, Jasna Šekarić -streljaštvo, osvojilo je neke medalje za Jugu.
Onda rat....Barcelona, nije mi olimpijada bila ni na kraj pameti, samo sam gledao kako živu glavu na ramenima ostavit.....tu se ničega ne sjećam osim tuge jer se drugi ljudi igraju u Španiji a ''ja u rovu ležim sam'' u nekoj vukojebini. Tad je BiH po prvi put nastupila. Od tad pa do danas nije napravila ni jedan rezultat vrijedan pomena.

Uglavnom....tih 14 dana olimpijade je za mene praznik. Pratim sve živo od hokeja na travi do konjaništva.
draž se malo izgubila jer čovjek nema na koga navijati...osim naravno za slabije. :)
tetovirane ruke, tetovirane ruke, tetovirane ruke moj budi mi silan i dobro mi stoj.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7981 times
Been thanked: 18885 times
Status: Online

Post by Maja » 03 Jun 2012, 00:33

A jel istina kad je kod nas trebala biti Olimpijada da su došli svi sportaši, a snijega ni za lijeka i onda je pao preko noći. To mi neko reče.

tetovirane_ruke
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by tetovirane_ruke » 03 Jun 2012, 02:36

Sportaši su došli,njihovo je da dođu ali zna se ko glavnu ulogu igra. SAD , Kanada,SSSR, obje Njmeačke (tadašnje)....ostali ako šta ugrabe,medalje mislim,dobro i jest.
Snijeg nije pao, kao kroz maglu se sjećam....ali ga je na planinama ipak bilo, ali nedovoljno ali je pao noć prije početka igara.
49 zemalja je sudjelovalo.
al....pošto je Jugoslavija bila prva komunistička zemlja koja je organizovala zimske igre oni su u komunjarskom maniru odmah izmislili samodoprinose...donacije. bili su zlatni, srebrni i bronzani donatori-ko više da. to je bilo nezapamćeno i nepojmljivo za zapadnjačku civilizaciju....ako si sposoban kao država da organizuješ olimpijadu , bujrum....ako nisi....čuj donacije ...i to od radničke klase....
znam jednog lika....devetero djece ima, fukara žešća....ali on je velike pare dao samo da bi ga proglasili zlatnim donatorom. mislim da je ta olimpijada bila financijski krah, pogotovo jer su ljetne olimpijade isplativije od zimskih, zbog većeg broja disciplina (ove godine 26) većeg broja sportista i uopće raznovrsnosti....prije su zimske olimpijade organizovale zemlje sa tradicijom (i turističkom)...uglavnom Chamonix-Francuska, Innsbruck-Austrija.....Norveška,Italija, Njemačka,USA, Japan.....sve slavni skijaški centri koji mogu računati na profit i poslije igara....no međutim....Sarajevo...
najveći profit je bio to što je cijeli svijet čuo za Sarajevo....sve ostalo je bankrot mama.

no da se vratim na temu.
ljetne su puno zanimljivije od zimskih naravno.
Atena 2004....za njih je katastrofa bila ''staza'' za kajak i kanu jer nisu imali prirodnu pa su morali praviti vještačku....koja je strahovito skupa. a kada se olimpijada završi nije ni k...u za uši. ničemu pragmatički ne služi....

London će sigurno profitirati i to debelo.
mada je Montreal 1976. (ljetna) zabilježio velike financijske gubitke. daleko....slabo turisti dolazili....
al yebiga.... Ləndən je London :)
tetovirane ruke, tetovirane ruke, tetovirane ruke moj budi mi silan i dobro mi stoj.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9809 times
Been thanked: 11543 times

Post by Krokodil Behko » 07 Jul 2012, 12:46

Dust wrote:Olimpijada mi je jedno od najdrazih sportskih zbivanja. Nisam imala priliku da "uzivo" prisustvujem otvaranju/zatvaranju ili nekom sportskom takmicenju, a rado bih.

Koja vam je zanimljivija, ljetnja ili zimska?

Koje sportove pratite i za koga navijate u disciplinama u kojima nasi ne ucestvuju?

Hoce li neko u London ove godine?

:)
Ljetna mi je zanimljivija. Ne pratim fudbal na OI, jer su to neke lijeve selekcije.
Već košarka, rukomet i ostali sportovi, veoma su zanimljivi. Ljetna olimpijada
je zanimljivija zbog večeg broja sportova i ne zasniva se sve na skijama ili
klizaljkama, kao kod zimske olimpijade :D

Atletiku, ne vjerujem da ću propustiti. Rukomet isto tako.
Volim gledati utrke od 800 metara do 10.000 metara.
Sprinteri mi nisu zanimljivi. Ne trči više Marion Jones, pa da
mi bude zanimljivo :cudi

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 01 Aug 2012, 20:28

Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major » 01 Aug 2012, 21:00

Mrki, vijest je ipak zastarjela, po pisanju Njemackog tiska ipak ce Saudijka da nastupi sa maramom na glavi.
Kako oni pisu to je apsolutni novitet u sportu, internacionalnom sportu.
Mislim da ce Saudijka da nastupi u petak, ako se nevaram u Judo...malo cu da prelistam i da vidim tacno vrijeme.
_____________________________________________________________________________________________
Dienstag, 31. Juli 2012
Olympische Spiele: Judo-Kämpferin aus Saudi-Arabien tritt mit Kopftuch an
Ab 16:23 Uhr

Kopftuch - ja oder nein? In den vergangenen Tagen wurde darüber diskutiert, ob eine Judo-Kämpferin aus Saudi-Arabien mit Kopfbedeckung bei den Olympischen Spielen antreten darf. Jetzt gibt es eine Einigung. Das Ergebnis: Sie darf.

Der Judo-Weltverband hatte der Muslimin das Tragen eines Schleiers erst verboten, weil das gegen die Sicherheitsvorgaben für Wettkämpfe verstoße. Daraufhin hatte Saudi-Arabien gedroht, die Sportlerin nicht antreten zu lassen. Das Tragen eines Kopftuchs ist in Saudi-Arabien Pflicht.

Das islamische Königreich hatte erstmals überhaupt Frauen in seiner Olympia-Mannschaft zugelassen. In Saudi-Arabien hatte das zu Protesten in religiös-konservativen Kreisen geführt.
________________________________________________________________________________________________

Saudi_Arabische Judoka darf mit Kopftuch antreten...(Saudijsko _Arapska dzudiskinja smije sa maramom da nastupa)
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major » 01 Aug 2012, 23:07

Kinezi su prosto fenomenalni, ruse rekorde , osvajaju medalje a sto je najinteresantnije,
totalno jednostavni, jako skromni.... :ok
do sada 17 zlatnih...9 srebrnih i 4 bronze...= 30

Od srca bi im pozelio da nisu pod naponom, ali imam utisak da nisu, sa radom i disciplinom se moze nevjerovatno puno postici. :ok

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7981 times
Been thanked: 18885 times
Status: Online

Post by Maja » 01 Aug 2012, 23:53

Ma Kinezi nisu ljudi :DD

Nego, naš Fazlija završio na 44. mjestu od 47 takmičara.

Neki od komentara

Coro...

Nevjerovatno, cak trojica su bili gori od njega. Sjajan uspjeh naseg Fazlije.

Fazla ne u publiku gadjat

.ebo li ga otac ćoravi

:haha

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 02 Aug 2012, 00:15

sreca da je oruzje kraceg dometa
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 02 Aug 2012, 17:45

Domari, skupljači smeća, slastičari: Znate li čime se sve bave olimpijci?

Image

KADA gledate Olimpijske igre, ne pada vam napamet da neki od vrhunskih sportaša inače žive kao sasvim normalne osobe. Treninzi i sve što dolazi s time, može biti jako skupo, pa neko od natjecatelja na Olimpijskim igrama rade normalne svakodnevne poslove kojima zarađuju. Savvysugar.com donosi listu poslova koje olimpijci rade kada se ne natječu.

Hrvač Chas Betts bavi se hrvanjem, a inače radi kao grafički dizajner. Chi Yip Cheung bavi se judom, a radi kao vatrogasac. Ipak, nada se da će jednog dana djecu trenirati judo. Lance Brooks bacač je diska, a radi svakakve poslove. Okušao se već kao trener u srednjoj školi, konobar i zidar. Urige Buta iz Norveške trči maratone, a inače radi kao domar. Debbie Capozzi inače je veslačica, a kada ne vesla, radi u obiteljskoj slastičarni na Long Islandu. Jamel Herring radi kao marinac u Južnoj Karolini, a bavi se boksom.

Karen Hultzer je streličarka, a po zanimanju je dizajnerica vrtova. Race Imboden bavi se mačevanjem, a osim toga je i DJ. Gwen Jorgensen je triatlonka, a osim toga i računovotkinja. Samyr Laine je skakač, ali i odvjetnik. Zasad je pravnu karijeru ostavio po strani. Emil Milev se bavi mačevanjem, a osim toga je profesor fizike. Natasha Perdue bavi se dizanjem utega, a tokom dana sakuplja smeće.

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major » 03 Aug 2012, 18:53

Kakva samo blamaza za Njemacki Olimpijski tim.
Veslacica Nadja Drygalla (milicionerka) imala je u domovini vrlo bliske odnose sa ekstremno radikalnom strankom.
Veslacica je iskljucena iz Olimpijskog tima i spremljena u Njemacku.
Najvjerovatnije da ce i kao milicionerka izgubiti radno mjesto.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9809 times
Been thanked: 11543 times

Post by Krokodil Behko » 03 Aug 2012, 18:59

Danas sam gledao historijski meč
Roger Federer plasirao se u finale olimpijskog turnira u Londonu. Nakon četiri sata i 25 minuta igre pobijedio Argentinca Del Potra 3:6, 7:6, 19:17.

Prvi put je ovo da se trenutno prvi igrač svijeta plasirao u finale olimpijskog turnira ( 2008. u Pekingu osvojio je zlato u parovima), a tamo će se sastati s pobjednikom meča Đoković - Murray koji se igra nešto kasnije.
Čak 36 gemova u zadnjem setu.
Federer je bio iskusniji i to je presudilo.

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major » 04 Aug 2012, 18:37

Samo 82 sekunde trajao je nastup mlade Sudijke Wodjan Shohorkani sa maramom na glavi, prije bi se moglo reci kapom na glavi.
Njena konkurentkinja Melissa Mojica iz Puerto Roco iskoristila je njenu bojaznost i brigu za maramom/kapom na glavi da joj nece pasti i otkriti kosu, i u tom momentu ju je
vjesto ali i jako lahko povalila na ledja.
Po pisanju Njemacke stampe vladalo je jako veliko interesovanje novinarske javnosti kao radia i TV kuca.

Image

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 05 Aug 2012, 15:20

"Piške li olimpijci u bazen?":

Image

BIVŠA američka olimpijka, plivačica Carly Geehr tokom jednog intervjua odgovorila je na vječno pitanje piške li sportaši u bazen tokom natjecanja.

Naime, Carly je za Quoru komentirala: "Gotovo sto posto profesionalnih sportaša piški u bazen. Na dnevnoj bazi. Neki to poriču dok drugi to smatraju sasvim prihvatljivim, ali svi to rade".

Najbolje vrijeme za "to"

Na pitanje "Kad to rade?", Carly daje još zanimljiviji odgovor: "U jedino vrijeme kad stignu, a to je kad počne utrka. Prije utrke imate sasvim dovoljno vremena da odete na zahod, ali većina natjecatelja tad je toliko nervozna da se jednostavno ne mogu pomokriti prije. Sve ovisi o kakvom je susretu riječ, a često i o boji bazena. Ne šalim se. Uvijek pokušavaš piškiti prije plivanja, ali nekad se vaše tijelo opire logici i nađe način da se olakša samo da vam naprkosi. Adrenalin i živci čine čude vašem organizmu, znam mnoštvo plivača koji uvijek moraju piškiti na početku utrke bez obzira koliko su dobro prethodno razradili plan. A što činite ako ste očajni? Pa... Nije neobično da se smočite prije ulaska u bazen pa vam lokva vode oko vas daje priliku da dodate malo vlastite tekućine".

Carly je objasnila kako se to događa i tokom zagrijavanja i treninga i to mnogo ležernije. "Potpuno slobodno područje. Kao plivač, jednostavno moraš prihvatiti činjenicu da piškiš u bazen. Imala sam kolegicu u ekipi koja bi tokom treninga sjela na rub bazena i svima obznanila da piški. Odvratno! Ali barem nas je upozorila. Jer sigurna sam da sam nekad plivala iza ljudi koji su se u tom trenutku olakšali u bazen", ispričala je sportašica.

Ne brinu ih podvodne kamere

Dodala je i kako olimpijci piške u bazen bez obzira na podvodne kamere. "Jedini način da znate piški li netko u bazen jest ako ti to kažu ili sjede na jednom mjestu. To se razrijedi vrlo brzo, a ako se krećete onda još brže", kaže Carly.

Nedavno istraživanje pokazalo je kako jedna od pet odraslih osoba priznaje da piški u bazen. Stoga se plivačima sugerira da se otuširaju prije ulaska u bazen jer se na taj način smanjuje rizik od potencijalne zaraze ili iritacije. Tuširanjem se sportaši mogu opustiti i pomokriti prije ulaska u bazen, a također se uklanja i znoj te kozmetika.

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma

Nestalo sedam Kamerunskih Olimpijaca

Post by Dust » 07 Aug 2012, 16:41

Image

LONDON - Sedmoro kamerunskih sportista koji su došli na Olimpijske igre u London nestali su i vjeruje se da su prebjegli u Evropu.
Kako prenosi Rojters, petoro boksera, plivač i fudbalerka najvjerovatnije su prešli na stari kontinent iz ekonomskih razloga.
"Ono što je počelo kao glasina ispostavilo se da je istina. Sedmoro kamerunskih sportista koji su učestvovali na OI u Londonu nestalo je iz Olimpijskog sela", rekao je šef kamerunske misije Dejvid Odžong.
Sve je počelo sa rezervnom golmankom ženskog fudbalskog tima Drusilom Ngako. Nekoliko dana kasnije, plivač Pol Ekane Edinge nestao je, zajedno sa stvarima, iz svoje sobe u Olimpijskom selu.
Proteklog vikenda, petorica boksera koji su eliminisani na Olimpijadi - Tomas Esomba, Kristijan Donfak Adžufak, Adbon Mevoli, Blejs Jempu Menduo i Serdž Ambomo pobjegli su krišom iz sela.
Zvaničnici Međunarodnog olimpijskog komiteta rekli su danas da nisu ni znali da su kamerunski sportisti nestali.
Ovo nije prvi put da sportisti iz Kameruna odu bez dozvole sa nekog međunarodnog takmičenja. Na prošlim frankofonim i igrama komonvelta, kao i na takmičenjima mladih, nekoliko Kamerunaca krišom je napustilo svoju delegaciju.

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8978 times
Been thanked: 5727 times

Re: Nestalo sedam Kamerunskih Olimpijaca

Post by Mister No » 07 Aug 2012, 16:46

Da ih nisu pojeli sunarodnjaci? :oo
The Dark Side Of The Forum...

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 07 Aug 2012, 16:48

:hihi ... Eto njih u Bosnu... :DD
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dust » 07 Aug 2012, 16:51

:D.

Fazlija ne smije kuci jadan od sramote (ne bih ni ja :oo)

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma