Natakareni na PAciklo :)

Košarka, boks, skijanje, atletika, bacanje pogleda u vis itd
Andjelko
Sitna buranija
Sitna buranija
Status: Offline

Natakareni na PAciklo :)

Post by Andjelko » 03 Feb 2013, 09:42

Znaci :oo tema je u vezi voznji sa biciklima :oo bilo to rekreativno, kao sto je kod mene slucaj :oo ili profi ako Vas ima :oo Pisi te gdje ste sve bili, gdje ce te tek ici, sta trenutno natakareni pedalate :oo koju slikicu nabacite i tako... :oo Kao sto rekoh, posto jedva cekam da se natakarim :oo evo za pocetak :oo gdje imam namjeru pedalati :oo ove godine, ovo su samo neke od ruta... :oo

RUTA - ECOFUTURA
RUTA - BJELASNICA (ponovo)
RUTA - TREBEVIC
RUTA - LUKOMIR
RUTA - PROKOSKO JEZERO
RUTA - OPSERVATORIJ BJELASNICA (ponovo)
RUTA - SKAKAVAC (ponovo)
RUTA - PD SABICI – PD SINANOVICI

Za sada toliko :oo od mene... :oo

VIVA LA PACIKLO :oo :oo

Image

i naravno, budi te oprezni :oo

Image
Last edited by Andjelko on 03 Feb 2013, 20:13, edited 1 time in total.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10001 times
Been thanked: 11892 times
Status: Online

Re: Natakareni na PAciklo :)

Post by Krokodil Behko » 03 Feb 2013, 09:51

Mogu ti reći Andjelko da si ti veoma hrabar momak.
Dok sam koju godinu živio u SA, ni na kraj pameti mi nije bilo da sjednem na paciklo.
Nigdje paciklističke staze a svi voze ko ludi. Inače sam rodom iz ravnice i paciklo
je bilo veoma ali VEOMA popularno. Medjutim ovdje ako nemaš sportsku verziju pacikla
nemaš šta tražiti u usponima. Ovdje sam se bavio biciklizmom par godina do posla i nazad
kroz Podlugove. Luda kuća. Bar tri puta na skretanju prema Brezi, desilo se da ovi koji
dolaze iz Breze neće da mi ispoštuju prvenstvo prolaza.

Andjelko
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Andjelko » 03 Feb 2013, 20:21

Znam Behko da mi samo godi :oo Mir, tisina, cvrkut ticica :oo , zelenilo, cist zrak...To me opusta :oo moj ventil za svu negativnu energiju koju nakupim na poslu :oo plus sto dobro dodje za odrzavanje linije :obrve :oo

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka » 03 Feb 2013, 20:34

Imamo dva,skoro ista(samo u mene crvene ručke),znači ono sportsko,brdsko-planinsko,kako se to zove,ne kužim se u pacikla :oo

Oba su uredno smještena u ostavi,pod stepenicama,pod ključem su,čisto im,fino,mramor ispod njih,uvjeti im odlični,samo ću morati malo mahnuti prašinu sa njih :cool
Čisto da ih obiđem malo....
Đuvegija rekao:"hajmo kupiti",i doprtljamo ih kući oba.....znala sam ja da od našeg vozanja ništa(nijedna mu staza nešto ne paše)ali eto pustim ga......
Eh,što se tiče pedaliranja,i orbitrek mi je počeo kupiti prašinu,isto nov,fin,sve u mene nema da se mnogo troši :plavi
(moraću malo,stiže proljeće)
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 39 times
Been thanked: 905 times

Post by Sibila » 03 Feb 2013, 21:37

Imam dobro i pepo biciklo...kad sam ga dobila naravno......vozila sam .....dosta.....ali zna se relacija..............dariva,vilsonovo,vrelo bosne :zijeva :rol .......nekako dosadi............uvijek dok vozim zavidim momcima koji u grupi prodju ono full oprema.....i vidim odose negdje u nepoznatom pravcu........isto tako kad idem na skakavac....bukovik.....cesto vidim bicikliste...

onda. kad su velike vrucine...........kako voziti..........naravno u prirodi ljepota ali u gradu........

voljela bih barem trebevic i bukovik............ali svjesna sam koliko snage kondicije i plucnog kapaciteta treba za to :ooo :respekt

a inace, vazda me znimalo.....kako hm,...........ono pedalas po citav dan uzbrdo nizbrdo neravan teren sve to....sta je za guzom ? :hihi

jer znam da se ja nikad nisam navikla na zuljanje :ooo

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3941 times
Been thanked: 2968 times

Post by Pasaga » 03 Feb 2013, 21:58

Ljudi imaju valjda sjediste na paCiklu....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 2 times

Post by paparaci » 03 Feb 2013, 22:48

paciklo je zakon. nemrem sebi zamisli zivot brez njega. kad god mi vremenske prilike dozvoljavaju, zajasem ga. :oo

hem zdravo, hem neovisan. u gradu koji je prilicno pregledan sa jednog kraja na drugi mogu stici za maksimalno 40 minuta. to je sa gradskim prevozom nemoguce izvesti. inace uzasno volim prirodu, pa tako i voznju sa paciklom u njoj.

prije jednu dvije godine sam sebi priustio jedan bolji/kvalitetniji mountenbike. ne zalim nijednog centa kojeg sam za njega dao. zaista vrijedi. sinoc sam bio kod jarana koji je takodjer teski zaljubljenik paciklarenja. on ima masinu od 3000 eura. nabavio je neku knjigu sa rutama oko Alpi, pa cemo ako Bog da ove godine obici njih par.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

Andjelko
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Andjelko » 04 Feb 2013, 11:35

Tigris wrote:Imam dobro i pepo biciklo...kad sam ga dobila naravno......vozila sam .....dosta.....ali zna se relacija..............dariva,vilsonovo,vrelo bosne :zijeva :rol .......nekako dosadi............uvijek dok vozim zavidim momcima koji u grupi prodju ono full oprema.....i vidim odose negdje u nepoznatom pravcu........isto tako kad idem na skakavac....bukovik.....cesto vidim bicikliste...

onda. kad su velike vrucine...........kako voziti..........naravno u prirodi ljepota ali u gradu........

voljela bih barem trebevic i bukovik............ali svjesna sam koliko snage kondicije i plucnog kapaciteta treba za to :ooo :respekt

a inace, vazda me znimalo.....kako hm,...........ono pedalas po citav dan uzbrdo nizbrdo neravan teren sve to....sta je za guzom ? :hihi

jer znam da se ja nikad nisam navikla na zuljanje :ooo
pa kupis gace s uloskom :oo pa te nece zuljati :oo evo Tigris :oo ja se nudim da idemo za pocetak do Brusa :oo da ustanovimo kakvi su ti kapaciteti :oo mozes i Heidi povesti ako hoces :oo ponesemo jelo i pice :oo ispruzimo se na livadu i uzivamo :oo a evo kako to izgleda na Trebevicu :oo

[ytube][/ytube]
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Andjelko on 04 Feb 2013, 20:01, edited 1 time in total.

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 7 times

Post by Heidi » 04 Feb 2013, 12:37

ja sam posavsko dijete, jel. samo ravnica.
kad vidim brdo odmah silazim i pravim pauzu....dok se vi ne vratite :cvike
(ovo u slucaju ako me neko bude htio povesti :oo )
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

Andjelko
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Andjelko » 04 Feb 2013, 20:02

ici cemo pjehe onda :oo

Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Sibila » 04 Feb 2013, 21:29

andjelko wrote:ici cemo pjehe onda :oo

ajde, moj se kapacitet do proljeca sigurno povecati nece jel. :pusi vodim ja Heidi,tebe i npr. tvog nekog druga :ooo ili svog ako bude htio..... da mi mozemo ispred.( ja cu biti vođa puta :pusi ... ;) :oo na bukovik mislim da nam je to potaman svima ......pogotovo ovim sto ne vole uzbrdo....dodjemo na ljivadu jedemo kuhanih jaja luka abc sira......suhovine :oo gledamo u sunce i pijemo kafu iz termosice............prije toga prostremo bošču jel. :oo

ps. ti se pravi da nisi nikad bio i zajedno sa Heidi budi ocaran tim divnim izletom i puteljcima......sumicama...... :zubi

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 7 times

Post by Heidi » 05 Feb 2013, 15:41

ludilo! kako ti to lijepo opises :valja
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Sibila » 06 Feb 2013, 22:52

:naklon uz dobru volju ce da bude sredjeno ..... :zubi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10001 times
Been thanked: 11892 times

Post by Krokodil Behko » 09 May 2013, 13:29

hojla wrote:46 261 m od ljubljane do škoje loke i natrag sa paciklom
Čestitam Hojla. Dobar skor. :D
Idem sad i ja na rekreaciju. Malo ću prošetati do birca :hihi

hojla
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by hojla » 09 May 2013, 13:44

a treba početi sa malo dužim turama....
do sada sam pravio klasičnu oko ljubljane.cca35 km...
postoji dobro uredjena staza (većinom utvrdjen pijesak) tzv...ob žici jer je ljubljana u onom ratu bila ogradjena žicom...pa se napravila staza di je nekad bila žica...i sad ljudi hodaju trče pacikliraju.....na zraku a praktično kod kuće.....na većini puta je drvored ...nešto slično putu na vrelo...al manje drveće.... a u subotu je masovni pohod "ob žici" ...bude i do trdesetak hiljada ljudi....hodača....pa i ja idem u subotu....
Our solution mind revolution

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25322 times
Been thanked: 6637 times

Post by Veca » 09 May 2013, 18:31

Zagorka wrote:Imamo dva,skoro ista(samo u mene crvene ručke),znači ono sportsko,brdsko-planinsko,kako se to zove,ne kužim se u pacikla :oo

Oba su uredno smještena u ostavi,pod stepenicama,pod ključem su,čisto im,fino,mramor ispod njih,uvjeti im odlični,samo ću morati malo mahnuti prašinu sa njih :cool
Đuvegija rekao:"hajmo kupiti",i doprtljamo ih kući oba.....znala sam ja da od našeg vozanja ništa(nijedna mu staza nešto ne paše)ali eto pustim ga......
Eh,što se tiče pedaliranja,i orbitrek mi je počeo kupiti prašinu,isto nov,fin,sve u mene nema da se mnogo troši :plavi

:plavi :valja
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

hojla
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by hojla » 14 May 2013, 17:34

danas 61,5 km .....samo da oživim temu
relacija ljubljana (ruski car) - črna vas - tomišelj - iški vintgar i natrag

paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 2 times

Post by paparaci » 15 May 2013, 02:44

danas nekih 23 km. rade batakovi k'o Ćiro! :cvike :travolta
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka » 15 May 2013, 16:07

Veca wrote:
Zagorka wrote:Imamo dva,skoro ista(samo u mene crvene ručke),znači ono sportsko,brdsko-planinsko,kako se to zove,ne kužim se u pacikla :oo

:plavi :valja
prodala oba :oo ..........šta ću,ne volim imati stvari koje se ne koriste........nećes se vozati?ok......goni iz ostave :baba
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

hojla
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by hojla » 15 May 2013, 22:42

ih šteta pacikla...... a mogo sam baš jeno kupit.....ak je pravo gorsko...ja imam treking...pa bi mi gorsko (brdsko) dobro došlo

Post Reply

Return to “Ostali sportovi”