Jedno mislimo drugo govorimo a treće radimo

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

Jonas
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 121 times
Been thanked: 449 times
Status: Offline

Jedno mislimo drugo govorimo a treće radimo

Post by Jonas » 24 Feb 2013, 10:55

Kad posjetim neke portale (facebook, forume …) i sto vise citam sto ljudi pisu sve vise sam razočaran. Ne mogu se otedi dojmu da se radi o „diskutantima“ koji nisu fer, nisu iskreni, nisu pošteni … ne mogu reci da su samo ulizice... Ovi „diskutanti“ imaju i dobronamjernu rijec, ali ne govore ono što uistinu misle.

Na kraju imam osjecaj da niko „ne smije“ reci cistu istinu. Sjecam se zena koje kazu za neku bebu da je slatka kao med. A beba stvarno nije bila slatka. Ima ruzni beba. To je cinjenica. :ooo

Na forumu posve cesto glorificiramo clanove. Kazemo da je forumasica Y lijepa, iako znamo da nije. :oklagija Ili, hvalimo neciju sliku za koju znamo da je koma. :obrve Na drugim portalima hvale se slike za koje se meni utroba u stomaku okrene.

Zasto jedno mislimo a drugo govorimo? Koliko smo stvarno fer? :cudi

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3883 times
Been thanked: 2921 times

Re: Jedno mislimo drugo govorimo a treće radimo

Post by Pasaga » 24 Feb 2013, 11:02

Anonimnost je cudo.Ljudi je vecinom zloupotrebljavaju.
Jedna forumasica moze reci da je balerina,25 god,vitka..bla.....bla....A GROB OD ZENE...
Ja isto mogu reci da sam instruktor letenja,a hodam uz pomoc pomagala....
NA forumima ne ocekuj to o cemu pricas....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

sann
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 12 times

Post by sann » 24 Feb 2013, 11:16

.......dobra tema,mislim da se forumasi boje'svoje misljenje izreci,jer u protivnom ako ne kazes ono sto drugi ocekuju,svi te osudjuju......moja rijec pisana,se slaze u potpunosti sa mojim misljenjem...
nikada ne pisem,ne komentarisem,ako necu stati iza toga,,,takva sam u stvarnom zivotu,ne znam drugacije,jer bi sama sebe lagala,a i druge.....a to ne znam :) citajuci tudje postove,komentare,sticem utisak o toj osobi a ona je u sustini mozda laz,mozda ne....oni znaju,koga varaju,sebe ili nas.....
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9551 times
Been thanked: 11285 times

Post by Krokodil Behko » 24 Feb 2013, 11:18

Jonas wrote: Na forumu posve cesto glorificiramo clanove. Kazemo da je forumasica Y lijepa, iako znamo da nije. :oklagija Ili, hvalimo neciju sliku za koju znamo da je koma. :obrve Na drugim portalima hvale se slike za koje se meni utroba u stomaku okrene.

Zasto jedno mislimo a drugo govorimo? Koliko smo stvarno fer? :cudi
Možda zato što su nam dragi pa ih podstrekvamo i pružamo im podršku.
Možda nije do nas nego do nas kad smo u ulozi prezentatora. Odnosno
kad postavljamo te slike ili pišemo tu "plastiku" da tako kažem.
Možda teško prihvatamo kritike pa je ostalima, najlakše da nas pohvale.

Što se tiče neiznošenja svog pravog stava u diskusijama to ti je čudo jedno.
Od mene ćeš sigurno pročitati mnoge i mnoge nesavršenosti. Nije problem
zauzeti neki savršen stav koliki je problem u reali nositi breme svoje nesavršenosti.
Možda nam to virtualno zauzimanje savršenih stavova, dodje nešto kao ispusni
ventil. Makar na netu da oslikamo kakvi želimo biti u RL.
Puno je tu toga za pisanje. U svakom slučaju dobra tema :)

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer » 24 Feb 2013, 11:24

sann wrote:.......dobra tema,mislim da se forumasi boje'svoje misljenje izreci,jer u protivnom ako ne kazes ono sto drugi ocekuju,svi te osudjuju......moja rijec pisana,se slaze u potpunosti sa mojim misljenjem...
nikada ne pisem,ne komentarisem,ako necu stati iza toga,,,takva sam u stvarnom zivotu,ne znam drugacije,jer bi sama sebe lagala,a i druge.....a to ne znam :) citajuci tudje postove,komentare,sticem utisak o toj osobi a ona je u sustini mozda laz,mozda ne....oni znaju,koga varaju,sebe ili nas.....

svaka cast,to je to... :aplauz

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes » 24 Feb 2013, 11:26

sann wrote:nikada ne pisem,ne komentarisem,ako necu stati iza toga
:cool
Samo sabura

sann
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 12 times

Post by sann » 24 Feb 2013, 11:28

.......moze mi seee' :ooo

.....zato nemam sta izgubiti,a laz ako napisem,gubim sebe... :pusa burek,ZELENI.. :)
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14350 times
Been thanked: 9946 times

Post by Julia-Klara » 24 Feb 2013, 11:35

Mislim da sam jedna od rijetkih ovdje koja nema problem sa svojim identitetom, znaci ne krijem se, ne krijem sta sam,ko sam, gdje sam. U zivotu mi je najbitnija iskrenost,bilo da je zivot ovaj pravi ili ovaj virtualni.
Nemam se od koga kriti, sve sto radim je transparentno, ne krijem se od roditelja, niti clanova porodice, ni muza, ni ljubavnika, ni komsija-ovo sam jednostavn JA. Sve sto napisem stojim iza toga, cak i kad se ne slazem s necim. Iako padam u iskusenje napisati nekad nesto ruzno nekome, bilo da je uvirjedio nekoga od forumasa ili mene licno, ili ako mi se samo ucinilo, ja radije presutim-u zivotu sam par puta odreagovala na neke stvari u afektu, i napravila samoj sebi belaj. Ne zelim da me glava boli radi necijih ruznih cipela, jer su to banalnosti. (ruzne cipele su samo primjer)
Druga stvar koju Jonas navede kao primjer su ruzne slike. Slozicemo se da je ljepota u oku posmatraca, i njegovo oko ne vidi stvari onakvim kakvim ga vidi moje, i to je ok. Ukusi su razliciti, i ne vidim razloga zasto nekome govoriti da je nesto sto je on/ona uradio ruzno ako se nekome drugo svidja.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Blackhawk

Post by Blackhawk » 24 Feb 2013, 12:13

Mi smo ljudi takvi, da kad nam neko kaze nesto sto nama nepase, iako bila istina to sto je doticni rekao, na neki nacin se ljutimo na tu osobu..
ja sam takav da se ne volim ulizivati, ako je nesto fino ili dobro to cu reci, ako nije, presutat cu. Nemoram govorit ni da je ruzno, al nemoram ni hvaliti ako to niije za hvalu..

A neiskrenosti je najvise po forumima, svako se svakom ulizuje da bi bili kao ok i da bi fino bili na forumu.. Licno meni je draza jedna pohvala koja vrijedi, neko 100 njih dvolicnih, koji hvale samo et radi tog da ispadnu kao fini..

Najveci primjer toga je ovaj forum... Tema sto vam se dopada kod osobe iznad ili nesto slicno.. vrlo posjecena, dosta odgovora, svako kod svakog vidi hrpu toga lijepog, a druga tema, sta vam ide na zivce kod te osobe, niko nista ne pise, ili se tema odvede u zezanciju i drugi smjer..
Niko nece da kaze istinu drugome, jer sumnjam da smo svi mi toliko fini i krasni bajni, da bas nema niko nikakvu kritiku ni za koga :)...

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Nela » 24 Feb 2013, 12:28

Nazalost, ljudi ne vole kada im u lice kazes ono sto mislis, i smatraju da ti moras imati misljenje jednako njihovom i to je najveci "problem" na forumima.
a sto se tice fb pa tu je fakat ocigledno koliko ljudi lazu, lajkaju slike, razbacuju se sa komplimentima samo zbog toga da bi taj neko njihovu sliku lajkao i dao pozitivan komentar. Pa samo kad skontas koliko ljudi imamo medju prijateljima koje nismo vidjeli godinama i s kojim ama nikakvog kontakta nemamo.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 24 Feb 2013, 13:31

Krokodil Behko wrote:
Možda zato što su nam dragi pa ih podstrekvamo i pružamo im podršku.
Možda nije do nas nego do nas kad smo u ulozi prezentatora. Odnosno
kad postavljamo te slike ili pišemo tu "plastiku" da tako kažem.
Možda teško prihvatamo kritike pa je ostalima, najlakše da nas pohvale.

Što se tiče neiznošenja svog pravog stava u diskusijama to ti je čudo jedno.
Od mene ćeš sigurno pročitati mnoge i mnoge nesavršenosti. Nije problem
zauzeti neki savršen stav koliki je problem u reali nositi breme svoje nesavršenosti.
Možda nam to virtualno zauzimanje savršenih stavova, dodje nešto kao ispusni
ventil. Makar na netu da oslikamo kakvi želimo biti u RL.
Puno je tu toga za pisanje. U svakom slučaju dobra tema :)

Behko, priznaj da si psiholog po struci. :oo
Kad god poželim reći nešto na ovakve teme, ti si to već rekao sto puta bolje. :ooo

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 24 Feb 2013, 13:34

Katja wrote:
Behko, priznaj da si psiholog po struci. :oo
Kad god poželim reći nešto na ovakve teme, ti si to već rekao sto puta bolje. :ooo

Mali disklejmer za Jonasa - ne ulizujem se, ovo je moje iskreno mišljenje. :pusi

Ruana

Post by Ruana » 24 Feb 2013, 13:46

Tacno Julia, "ljepota je u oku posmatraca" i stvar ukusa naravno.
Nije mi ni bitno, sta drugi misle o meni, svejedno mi je da li me vole i ne vole, to je njihova stvar. Takva sam i u privatnom zivotu i na forumu.
Na forumu svakako ne mozes ruzno pisati jer ces biti banovan, a ako kazes da ti se ne svida neka slika, osim onoga kome si rekao, napada te jos petero.
U privatnom zivotu, kad me neko pita svidja li mi se necija frizura, cipele ili haljina, uvjek isto kazem "bitno je da se tebi svidja" ako mi se nesto ne svidja onda kazem, ja to ne volim ili ne nosim ali to je tvoje. Cak ni djeci ne namecem svoje misljenje.
Sto se mene licno tice, ja nikad ne pitam nikoga da li mu se svidja moja, haljina, frizura, cipele itd...
Ako se radi o necem drugom, uvjek kazem svoje misljenje, svejedno mi je da li se neko slaze ili ne.
Ne pofermavam nikome ono sa cim se ne slazem.
Forume smatram zabavom, nekad se iznerviram ali to sve kratko traje. Ove teme o kojima Black pise, "sta vam se dopada kod osobe iznad" ako mi se stvarno nesto dopada, prokomentarisacu a ako ne zaobidjem temu, jer koga je briga, sto se meni nesto ne dopada.
Isto tako mi je bezveze kad se neki kako na forumu tako i na Fb prave pametni pa pocnu ispravljati gramaticke greske jedni drugima, sta me se tice kako ko pise.

Lanci
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 94 times
Been thanked: 49 times

Post by Lanci » 24 Feb 2013, 14:15

Sigurno ono sto mislim to i kazem..i napisem...takva sam inace osoba uvijek bila iskrena pa bilo kako da prodjem nekad dobro a nekas mi se i obije od glavu..istina mi je vrh svega uvijek..meni nebitno dali ce se neko sloziti ovdje ili bilo gdje samnom ako ja iznesem svoje misljenje u vezi bilo cega..uvijek stojim iza svoji rijeci
I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 24 Feb 2013, 14:17

Ruana wrote:Tacno Julia, "ljepota je u oku posmatraca" i stvar ukusa naravno.
Nije mi ni bitno, sta drugi misle o meni, svejedno mi je da li me vole i ne vole, to je njihova stvar. Takva sam i u privatnom zivotu i na forumu.
Na forumu svakako ne mozes ruzno pisati jer ces biti banovan, a ako kazes da ti se ne svida neka slika, osim onoga kome si rekao, napada te jos petero.
U privatnom zivotu, kad me neko pita svidja li mi se necija frizura, cipele ili haljina, uvjek isto kazem "bitno je da se tebi svidja" ako mi se nesto ne svidja onda kazem, ja to ne volim ili ne nosim ali to je tvoje. Cak ni djeci ne namecem svoje misljenje.
Sto se mene licno tice, ja nikad ne pitam nikoga da li mu se svidja moja, haljina, frizura, cipele itd...
Ako se radi o necem drugom, uvjek kazem svoje misljenje, svejedno mi je da li se neko slaze ili ne.
Ne pofermavam nikome ono sa cim se ne slazem.
Forume smatram zabavom, nekad se iznerviram ali to sve kratko traje. Ove teme o kojima Black pise, "sta vam se dopada kod osobe iznad" ako mi se stvarno nesto dopada, prokomentarisacu a ako ne zaobidjem temu, jer koga je briga, sto se meni nesto ne dopada.
Isto tako mi je bezveze kad se neki kako na forumu tako i na Fb prave pametni pa pocnu ispravljati gramaticke greske jedni drugima, sta me se tice kako ko pise.
Tacno! Ja prva pravim greske, jer nit' sam sveznajuca, niti to zelim biti, a vala, i kad pisem ne gledam kako to ispada, pa bude i pomjesanih slova, i rijeci razdvojenih na nacin da se sama pitam kako me ljudi razumiju. Ali svejedno mi je...
'ta cu sad sjedit tri dana nad dvije recenice da provjevirm je li pravilno ili ne- napisem i posaljem...Gotovo!

Jonas
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Jonas » 24 Feb 2013, 14:36

Jos jednom moram sve na miru procitati. :)

E, ja volim posjecivati portale na kojima je tema fotografija. I sam se ukljucim u neku raspravu. :valja Vecinom se ostavljaju komentari na slike. Ok, evo jedna slika i komentari... Sto drugi kazu. Ja cesto ne mogu vjerovati da neki stoje iza onog sto kazu. Pogledamo li ovu sliku, po meni je jedan los primjer kako se obrada ne radi. Uz to, nema neku umjetnicku vrijednost, u strogom smislu rijeci. Da sam ovu sliku stavio u svoj profil, ne bi privukao nijednu manakenku. Slika:

Image

Sad komentari na sliku:
1) očaravajuća (slika) :jok
2) Vaše lice izgleda fantastično, super make-up! :mrgud (Ja ne mogu primijetiti make-up).
3) Vrlo šarmantna. :cudi
4) Vrlo lijepa i iznenadjujuci učinak :123
5) wow, stvarno lijepa (slika) :lupa
6) Stvarno mi se sviđa :dole
7) kao lutkica prekrasna, super posao od tebe i fotograf :grana
8) Model za Lacoste katalog :cudi

Ne znam, jesam li sad u pubertetu? :jonas

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 24 Feb 2013, 14:56

na tvojim slikama nisam primjetila neke "specijalne efekte",ali moje oko je laicko, mozda ih ima...
neko svoje djelo pokusava "uljepsati" takvim efektima, i obicno nam namjera umjetnika nije bas najjasnija
ova slika koju si postavio meni nije ni dobra ni losa... ako je umjetnik zelio napraviti ugodjaj bjelila, oblacastog, nestvarnog, ond aje uspio jer se po meni slika sivo-bijela, i poprilicno bez zivota-ako mu je to bio cilj onda je uspio
medjutim, Lacoste je obicno sinonim za sport i sportksu eleganciju, dinamiku, koje ovdje na primjeru nema...
kazem, ne znam sta je umjetnik htio postici,tako da je po meni fotografije i pogotovo slike(prave slike) jako tesko komentirati.
ne mogu ja znati kako se autor u datom trenutku osjecao i sto nam je htio prenijeti

ili sam i ja u pubertetu? :jk

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 24 Feb 2013, 15:11

Jonas, pa ljudima se ima pravo svidjeti i fotografija i djevojka na njoj, šta ti je? :D
Nisu svi profesionalni fotografi, ne gledaju svi iz tvog ugla.

Tvoja tema ima smisla ali ti se hvataš za potpuno besmislene primjere... recimo ono što si rekao za ružne bebe.
Nazovi me licemjernom koliko hoćeš ali sve i da beba ima tri oka i dva nosa meni su djeca jednostavno izvan kategorije ocjenjivanja izgleda. Ono što je na djetetu (svakom!) prekrasno - nije vanjština. :)

Jonas
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Jonas » 24 Feb 2013, 15:38

Katja wrote:Jonas, pa ljudima se ima pravo svidjeti i fotografija i djevojka na njoj, šta ti je? :D
Nisu svi profesionalni fotografi, ne gledaju svi iz tvog ugla.

Tvoja tema ima smisla ali ti se hvataš za potpuno besmislene primjere... recimo ono što si rekao za ružne bebe.
Nazovi me licemjernom koliko hoćeš ali sve i da beba ima tri oka i dva nosa meni su djeca jednostavno izvan kategorije ocjenjivanja izgleda. Ono što je na djetetu (svakom!) prekrasno - nije vanjština. :)
Da, svi mi možemo i imamo pravo izražavati svoja mišljenja (bila u pravu ili krivu). I svi mi možemo i imamo pravo izraziti sto nam se svidja ili ne svidja. Zato i postoji sloboda govora, da svi mogu izraziti svoje mišljenje. I dobro je da se svi ne slažu, jer onda ne bi imali o čemu raspravljati. :oo Bez obzira da li se to nekome sviđa ili ne, za neke stvari jednostavno znamo da nisu (ili jesu) dobe, lijepe i sl.

Mogu ja tvrditi koliko god hocu da Ledove lazanje ne sadrže konjsko meso, ali sta ako analiza Nacionalnog veterinarskog instituta pokaze suprotno ...

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 24 Feb 2013, 15:43

Ne, krive primjere navodiš.
Govoriš o ljudskim lažima a ja o različitom doživljavanju stvari.

Čini mi se kao da ne prihvaćaš da je nekome ova djevojka na slici lijepa, da mu je fotografija lijepa ili da je nekome slatka beba koja je tebi ružna. Pa tvrdiš da ti ljudi lažu.
Oni ne lažu, oni samo ne dijele mišljenje s tobom. :cudi

Post Reply

Return to “Pričaona”