Heathu Campbellu, vođi nacističke skupine Hitler's Order, prije dvije godine sud je oduzeo i najmlađe dijete, od ukupno četvero kojima je on nadjenuo nacizmom inspirirana imena.

On se nada da će uspjeti natrag dobiti skrbništvo nad svojim najmlađim sinom Heinrichom Honsom, koji je u trenutku odvajanja od roditelja 2011. bio star tek 16 sati, a u sudnicu u Flemingtonu u New Jerseyju ovog je ponedjeljka umarširao odjeven od glave do pete u nacističku uniformu, tražeći od suca da mu dozvoli da vidi svoje dijete.

"Dozvolite mi da dokažem da sam dobar otac"
"Reći ću sucu da volim svoju djecu. Želim biti otac, dozvolite mi da budem to", izjavio je prije ulaska u sudnicu, prenosi NBC Philadelphia, i dodao: "Dozvolite mi da dokažem svijetu da sam dobar otac".
Na saslušanju je trebalo biti odlučeno može li 40-godišnji Campbell posjećivati svog dvogodišnjeg sina, koji mu je oduzet zbog povijesti nasilja u obitelji. I Campbell i njegova supruga Deborah poricali su te optužbe i tvrdili da su se našli na meti zbog imena koja su dali djeci. Njih su se dvoje u međuvremenu razveli i Campbell tvrdi da se ona odrekla prava na djecu.

Stariji brat i sestre Heinricha Honsa, Adolf Hitler Campbell (7), JoyceLynn Aryan Nation Campbell (6) i Honzlynn Jeannie Campbell (5), oduzeti su roditeljima 2009. godine. Američka se javnost s Campbellovima prvi put upoznala 2008. godine nakon što su radnici u supermarketu odbili napisati Adolfovo ime na tortu za njegov treći rođendan. Par se tad žalio na taj postupak navodeći da je u pitanju diskriminacija.
"Ako su dobri suci, gledat će ono što je iznutra"
"Nikad nisam zlostavljao svoju djecu, samo sam im dao imena i to jednostavno više nije u redu", ispričao je Campbell ispred sudnice i dodao da nije niti jedno svoje dijete vidio dvije godine te da su troje starijih posvojile druge obitelji. "Ono što oni tvrde jest da zbog svojih uvjerenja i toga što sam Nazi nemam prava boriti se za svoju djecu", objasnio je, a upitan misli li da će mu pomoći to
što je na sud došao odjeven u uniformu izjavio je: "Ako su to dobri suci i dobri ljudi, gledat će ono iznutra, ne samo izvanjsko".
Campbell je uniformu redovito počeo nositi 2012. godine kad je oformio organizaciju Hitler's Order, a na saslušanje je stigao s jednom od članica koja je također na sebi nosila nacistička obilježja. Informacije o događanjima u sudnici trenutno nisu dostupne javnosti, ali pretpostavlja se da je došlo do nesporazuma oko datuma saslušanja: "Nastavit ću se boriti. Makar me i ubilo. Ja ih volim", rekao je za kraj Campbell.
[ytube][/ytube]