O lavoru i drugim izumrlim obicajima...

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Alexandar
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Status: Offline

O lavoru i drugim izumrlim obicajima...

Post by Alexandar » 14 Jun 2013, 03:34

e neka ga, naslova, u tri izjutra boljeg nisam mogo da se setim..

nego, evo me u ovom hotelskom sobicku, nije neki luksuz jer i firma stedi.. nekad su to bili fini hoteli a danas mogu biti sretan da me na kolodvor ne puste da spavam..

al pustimo zalopojke..
neko nespavanje me mori pa se spustih do recepcionerke po cigarete, mlado devojce neko, vidim i njoj dosadno pa bi da prica samnom a mozda joj se i svidjam :hm al reko sebi : alex,ko s decom legne popisan se probudi,tako nekako..

e jesam oduzio...

nego, sedim sad tu sam s cigarom pa razmisljam...sta bi sad lepo bilo uronit noge u lavor tople vode a neka nezna zenska ruka da ih miluje i ispire..
bas ko sta je moja baba dedi kad bi se vratio spolja oprala noge u lavoru svako vece, bez greske.
stari je to, fini obicaj razmene neznosti izmedju supruznika, privrzenosti i postovanja spram svog zastitnika i hranitelja.
al de ces ti danas... ove emancipovane ce odma da graknu -ja da ti noge perem!???? sta nevidis da sam sredila nokte ne smem da ih opteretim da ne pukne neki!???

nekad su zene tako muzevima izjutra pripremale odecu koju ce da nosi taj dan, fino bi s puno ljubavi belile i stirkale kosulje a danas im jadnicima kad pitaju sta ce da obuku, izvuku kosulju jos vlaznu iz korpe i kazu -nisam opeglala bilo je napeto u sulejmanu, neka ispravice se na tebi,ne skidaj sako prvih pol dana...

svatili ste verujem... tu mozete da pisete o nekim izgubljenim bracnim odnosima i obicajima, ne moramo samo mi muski ( iako imamo vise materijala jer su zene te koje su se promenile) nego i zene su dobrodosle da se pozale sta se s muske strane promenilo zadnjih cetrdesetak godina..

bujrum

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Re: O lavoru i drugim izumrlim obicajima...

Post by Dust » 14 Jun 2013, 07:48

Ah, kako su to bila lijepa vremena kada zena nije morala da radi, vec samo da se brine o djeci. Naslo se tu vremena i za lavora i stirkanje i svasta nesto.... ehhhh, suza suzu goni...
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Nela » 14 Jun 2013, 09:35

hvala Bogu da su ta vremena prosla
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Alexandar
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Alexandar » 14 Jun 2013, 09:36

jeste, Dust je lukavo htela da primeti da zene tada "nisu radile samo o deci brinule".
eh, lepo moje, da ti danas moras da radis onako kako su zene onda radile nebi mogla na temi
moje oci da stavis onako lepu sliku. na toj slici bi ti podocnjaci bili ko dve vrece krompira..

sad kad imate sve na dugme zaboravljate sta znaci prati plahte, gace, kosulje na ruke...jedno po jedno, i leti i zimi dok ti koza ne popuca ko na starom hrastu. danas u trgovini kupite sta treba (a bome i ne treba) a ondak su zene same tkale, cijale perje za jastuke, pravile zimnice, pekmeze...
sve sta danas obavite za 10 min ondasnjim je zenama trebao celi dan.

ne da su radile, nego su od jutra do mraka bile angazovane pa opet pronasle vremena ugoditi svom dragome.

al da ne teram mak na konac, ja i napisah gore "svoga hranitelja".
opet, moramo da se slozimo da nije isto biti hranitelj skromne zene, zadovoljne sobom kakva god da jeste,
i hranitelj ovih danasnjih kojima treba kozmeticar, maniker, pediker, masaza, solarij, gucci taskica, djindje-rindje i sve ostalo jer se ona eto nemoze pomiriti da ne izgleda vise kao dvadesetogodisnjakinja.

a to sta ste nama lepe i privlacne i s kojom borom vise, celulitom (kojeg samo vi vidite) i svime ostalome sta brojite pod nedostatke, to ne vidite... :tuga :oo

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 14 Jun 2013, 09:38

Alexandar wrote:
a to sta ste nama lepe i privlacne i s kojom borom vise, celulitom (kojeg samo vi vidite) i svime ostalome sta brojite pod nedostatke, to ne vidite... :tuga :oo
:ruke tako lijepo receno

Alexandar
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Alexandar » 14 Jun 2013, 09:41

eto je, samo to je videla,
a pranje gaca i ugadjanje svom muskarcu nije.. :ooo

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. » 14 Jun 2013, 09:44

ja sam malo konzervativna po tom pitanju ugadjanja muzu. ne perem noge, ali ga cesem po ledjima dok geldamo tv... i to mu napravim prvo mezu a onda ga cesem :)

kosulje peglam uvijek ja i nikako ne volim vidjet kad musko pegla samo sebi
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 14 Jun 2013, 09:45

Alexandar wrote:eto je, samo to je videla,
a pranje gaca i ugadjanje svom muskarcu nije.. :ooo
:valja preskocila tacnije, rekoh gore dobro je da su ta vremena prosla i ne zelim ih ni zamisliti. Samo moram ti reci da danasnje zene mozda zahtijevaju frizere, kozmeticare i sl. ali vecinom placaju svojim zaradjenim novcem. I u ostalom sta se zalis kad i zene zaradjuju i tako i vama olaksavaju

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9206 times
Been thanked: 10936 times

Post by Krokodil Behko » 14 Jun 2013, 10:25

Autor teme nije upućen u prošlogodišnja zbivanja na temi o kućanskim aparatima. Tamo su žene mitingovale i tražile što veću upotrebu čak i nekih potpuno nebitnih kućanskih aparata poput tostera, mikrovalne, frižidera, TV, el.šporeta....a o kompjuteru da i ne govorim :oo

Gdje su ona divna vremena kad se muško probudi a rublje spremno, kafa skuhana, vatra naložena, djeca počešljana a žena nasmijana?
Gdje su ona divna vremena kad je žena u svakoj prilici bila stub i glavna podrška muža svog... "tako je mužu moj..tako je uvijek.. kako si samo pametan i crkoh od sreće što sam se udala za tebe..Da bog dadne da nam i djeca budu tako pametna kao ti" :p
Gdje su ona divna vremena kad je žena pred mužem svojim, svakodnevno priznavala svoje mnogobrojne greške?
Gdje su ta vremena u kojima žene nisu morale da rade a bile su potpuno sretne i ništa im nije trebalo. Kako bi i trebalo kad su muževi tačno znali šta im treba pa im to na vrijeme i obezbjedjivali i to taman toliko da žene nisu ni imale razlog da se oglašavaju u vezi svojih potreba.

Autor teme bi trebao znati da od današnje žene, umjesto lavora, može dobiti samo kućanski aparat za pranje nogu...naravno, ako je prethodno skuhao ručak kako bi ona imala vremena da ga donese iz špajza :D

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Luna. » 14 Jun 2013, 10:43

Krokodil Behko wrote:Autor teme nije upućen u prošlogodišnja zbivanja na temi o kućanskim aparatima. Tamo su žene mitingovale i tražile što veću upotrebu čak i nekih potpuno nebitnih kućanskih aparata poput tostera, mikrovalne, frižidera, TV, el.šporeta....a o kompjuteru da i ne govorim :oo

Gdje su ona divna vremena kad se muško probudi a rublje spremno, kafa skuhana, vatra naložena, djeca počešljana a žena nasmijana?
Gdje su ona divna vremena kad je žena u svakoj prilici bila stub i glavna podrška muža svog... "tako je mužu moj..tako je uvijek.. kako si samo pametan i crkoh od sreće što sam se udala za tebe..Da bog dadne da nam i djeca budu tako pametna kao ti" :p
Gdje su ona divna vremena kad je žena pred mužem svojim, svakodnevno priznavala svoje mnogobrojne greške?
Gdje su ta vremena u kojima žene nisu morale da rade a bile su potpuno sretne i ništa im nije trebalo. Kako bi i trebalo kad su muževi tačno znali šta im treba pa im to na vrijeme i obezbjedjivali i to taman toliko da žene nisu ni imale razlog da se oglašavaju u vezi svojih potreba.

Autor teme bi trebao znati da od današnje žene, umjesto lavora, može dobiti samo kućanski aparat za pranje nogu...naravno, ako je prethodno skuhao ručak kako bi ona imala vremena da ga donese iz špajza :D

ti suti i pusi, bolje ti je :sjedi
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3864 times
Been thanked: 2907 times

Post by Pasaga » 14 Jun 2013, 10:45

Luna. wrote:
Krokodil Behko wrote:Autor teme nije upućen u prošlogodišnja zbivanja na temi o kućanskim aparatima. Tamo su žene mitingovale i tražile što veću upotrebu čak i nekih potpuno nebitnih kućanskih aparata poput tostera, mikrovalne, frižidera, TV, el.šporeta....a o kompjuteru da i ne govorim :oo

ti suti i pusi, bolje ti je :sjedi
...ev sto je zadimio svoju sobu...vec i umene odje..
zena ronca na mene.... :D.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 14 Jun 2013, 10:53

Krokodil Behko wrote:
Proslo :oo
Krokodil Behko wrote:

Autor teme bi trebao znati da od današnje žene, umjesto lavora, može dobiti samo kućanski aparat za pranje nogu...
Da, divan je ja ga prosle godine kupila, masaza, mjehurici ma super :oo

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 14 Jun 2013, 11:32

samo čekaj takvu ženu behko :D.

možda da je pokušaš iskopati? :hm
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 14 Jun 2013, 11:35

čudnih žena majko mila :valja .......ja jedino vlastiti odraz ne volim vidjeti u ogledalu dok peglam :ooo

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Luna. » 14 Jun 2013, 11:38

dacina_curica wrote:
Luna. wrote:
kosulje peglam uvijek ja i nikako ne volim vidjet kad musko pegla samo sebi
Ti mene vise plasis! :sok Ista sam!!!!! :sok :)
volim ugadjat... pravit sto voli jest, kupoavat poklone, masirat... peglam kosulje, perem ves, zakazujem mu termine gdje god treba... volim u svemu ugadjat... a najvise volim da se zna, da ja to radim zato sto hocu i volim tako a ne zato sto moram ili sto bi to tako trebalo da bude.. kad vidim da se te stvari brkaju, e onda necu nista :oo
Djole

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 14 Jun 2013, 11:47

Nela wrote:
Krokodil Behko wrote:
Autor teme bi trebao znati da od današnje žene, umjesto lavora, može dobiti samo kućanski aparat za pranje nogu...
Da, divan je ja ga prosle godine kupila, masaza, mjehurici ma super :oo
Gdje je ona brižna i savršena žena od prije pedes-šezdes godina?
Sad ćeš ti da kažeš da ima žena-kućanski aparat da se kupi?

Zagorka wrote:samo čekaj takvu ženu behko :D.

možda da je pokušaš iskopati? :hm
Uvešću je sa Havaja. Imat će cvijetni vijenac oko vrata i jedini će joj posao biti da se smješka i da me hvali po cijeli dan :valja

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 14 Jun 2013, 11:51

ako ćeš tražiti ženu da te laže i smješka se istovremeno,i da joj je to jedino što treba obavljati,ne trebaš ići do havaja :valja

problem je kad tražiš da živi životom tvoje nane......

a za Lunu,ko je ne zna,da kazem da sere :ooo

za Dacu nisam sigurna,jer je u nje psiha sjebanija haman i od moje :oo

:help

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 14 Jun 2013, 11:57

Krokodil Behko wrote:
Zar se briznost i savrsenstvo ogledaju u potlacenosti?Zena iz tog vremena je bila potlacena i nije bila "brizna" zato sto je htjela vec zato sto je morala. Jel vi fakat mislite da zena ne zasluzuje da je se izmasira, operu noge, ugodi i sl.?

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 14 Jun 2013, 12:00

Bojim se da neki da,iako ce odgovori biti negativni.

Ali kad otvorite temu muškarci onog doba,zovite me,ja ću pisati o svom ocu,a vi se pokušajte pronaći,uz dužno poštovanje ;)

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 14 Jun 2013, 12:01

Nela wrote:
Krokodil Behko wrote:
Zar se briznost i savrsenstvo ogledaju u potlacenosti?Zena iz tog vremena je bila potlacena i nije bila "brizna" zato sto je htjela vec zato sto je morala. Jel vi fakat mislite da zena ne zasluzuje da je se izmasira, operu noge, ugodi i sl.?
Naravno da zaslužuje ali "prvo pokaži pa traži" :D

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”