Zasto ovako kasno ? I kakve dileme imam ? To je sljedece...
Meni je sad uskoro 24 godine za nekoliko dana...i uhvatila me mala panika ako ga sad ne upisem necu nikad...nevidim uopce smisao cekati godinu dana i s 25 godina krenuti iako mislim da je s cak 24 kasno...planiro sam upisat prije 2-3 godine ali nisam imao financijsku mogucnost.
Ja nikad nisam bio odlican (5) ucenik uvijek sam bio izmedju dobar (3) i vrlodobar (4) u skoli tehnickog smjera sto nije tezak uopce za razliku od gimnazije i tako tih boljih srednjih.
Citav zivot sam se bavio sportom bio sportski aktivan...U osnovnoj trenirao a u srednjoj se bavio svakakvim sportskim aktivnostima kao hobijem ukljucujuci i odlazke u teretanu.
Nikad nisam volio bubati knjige, uciti ali sam imao volje nauciti lako predmete poput Engleskog, Poslovanja i Špedicije.
Dobio sam jako dobar posao koji je trazio poznavanje engelskog jezika za izvjestavanje dogadjaja na nogometnom terenu BIH liga za neku firmu iz inostranstva koja prenosi uzivo rezultate utakmica kojih izvjestavas. Taj posao mi je bio jako dobar i smanjio mi je interes za fakultet imao sam jako dobru placu, imao priliku putovati i radio sam ono sto znam.Ali to nije potrajalo s vremenom prestali su zvati i nisu imali potrebu vise zvati me iz nepoznatih razloga..imali su jako puno zaposlenika u tom podrucju.
Fakulteti koji su mi upali u oko su bili vezani za Menadžment, Pravo (vise manje), Multimedijsko stvaralaštvo (interesantno malo)...ali ni za sta se nisam cvrsto odlucio ovo su samo oni koji su me zainteresirali.
Najveci problem od svega jest danas je 4.9.2013 kad pravim ovaj post...drugi rokovi su poceli cak i neki zavrsili a ja nemam ideju gdje sta i kako dok vrijeme leti dani su u pitanju.
Znam da razmisljam prekasno o ovome i znam da sam trebao ranije sto i jesam ali nisam donjeo nikakvu odluku jer kako su se stvari odvijale mislio sam da necu na fakultet uopce ali sad nevidim buducnonst bez fakulteta.
Iako sam mlad naucio sam da imati posao bez diplome bez nekakve podloge moze jako brzo propasti..tu je rizik i tu danas mozes imati posao a sutra ne lako te je zamjeniti...dok s diplomom po mom misljenju imas obrazovanje iz podrucja iz kojih jako malo ljudi ima koji ti daje vrijednost kao zaposlenik.
Ja od malih nogu sam se zelio bavit sportom biti npr. Nogometas ili nesto vezano za sport...ali kako je ovo BIH drzava i sportasi ovdje propadaju vrlo lako osim ako nisi neki specijalan talent (Edin Džeko)..tako da su ti moji snovi razruseni i ostala mi je stvarnost...koja je snalazi se za posao.
Zelio bih uspjeti postici mnogo vise nego sto trenutno imam ( to je nista ) steci profesionalno znanje, zanat neki dobar. (ne bravar, cistac, kopac,...)
Ako znate ikakav fakultet 2-3 godine studija (ne 4-5) da ima upisni drugi rok sad u ovom mjesecu nije vazno BIH, Hrvatska..po mogucnosti nesto u smjeru sto sam naveo da me interesuje ali svaki prijedlog fakulteta je dobrodosao. Bez pretjerano velike svote novca za upis jer nemam i da li je prijemni ispit potreban uglavnom informacije nekakve vezane za to.Pomoglo bi mi jako puno.
Takodjer ako znate nekakvo kratko skolovanje za neki posao bilo ovdje ili u inostranstvu odlicno poznajem Engleski jezik i to bi mi moglo pomoci kao alternativa ako ne odem na fakultet sto je velika mogucnost s obzirom da je ovo jako kasno za ikakvu mogucnost.

Nisam spavao dva dana i evo 5 ujutro postavljam ovu temu jer svaki mali savjet nekakav smjer bi mi vjerovatno mnogo pomogao iako vjerovatno neki od vas sigurno misli "sto ranije nisi mislio"...trenutno se nalazim u situaciji gdje mislim da mi je upis na fakultet jedina opcija za nesto bolje u zivotu i svaki brzi odgovor na ovo bi jako puno dobrodosao.
Hvala vam sto ste procitali ovo, hvala na svakom vasem savjetu i na brzom odgovoru sto mi jako puno pomaze trenutno !